X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Hej. Zazdroszcze Ci tego ze maly tak super je... u nas z jedzeniem jest okej, pod warunkiem, ze jest to konsystencja papki. Grudki, makaron okej, ale tylko w papce. Nie tknie sie niczego co jemy my. Nawet nie probuje. Cyc juz tylko do popoludniowej drzemki. Pobudka raz w nocy na piciu.
    Niedlugo wybieramy sie do Pl na kilka miesiecy. 😀
    Nie planuje narazie drugiej dzidzi, choc nie powiem, ze bardzo bym chciala.😀
    Ale Tobie zycze 2kresek z calego serca, kiedy zamierzasz testowac??😍😍

No to macie przeboje z jedzeniem, faktycznie 🙈 Pewnie mu się z czasem zmieni, ale musisz cierpliwie czekać 😉 Chce testować 25.02 no chyba że okres szybciej dostanę 🙈

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    No to macie przeboje z jedzeniem, faktycznie 🙈 Pewnie mu się z czasem zmieni, ale musisz cierpliwie czekać 😉 Chce testować 25.02 no chyba że okres szybciej dostanę 🙈
    No maly wczesniej strasznie wymiotowal po kawalkach. Chyba sie zrazil no i nie jest przyzwyczajony😑 kiedys napewno bedzie lepiej.

Trzymam kciuki mocno!😍

alicjaaa_d lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    No maly wczesniej strasznie wymiotowal po kawalkach. Chyba sie zrazil no i nie jest przyzwyczajony😑 kiedys napewno bedzie lepiej.

Trzymam kciuki mocno!😍

Dzięki! Dam znać jak zatestuje :)

Oleczka94 lubi tę wiadomość

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka fałszywy alarm 🙈 ani ciąży ani okresu 🙈😂

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa_d wrote:
    Oleczka fałszywy alarm 🙈 ani ciąży ani okresu 🙈😂
    Ojjjjj 😀😀 spokojnie. Jestem dobrej mysli ze i tak niedlugo zaciazysz🥰

alicjaaa_d lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Ojjjjj 😀😀 spokojnie. Jestem dobrej mysli ze i tak niedlugo zaciazysz🥰

Dzięki kochana ❤️😘

Oleczka94 lubi tę wiadomość

25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z dwójką maluchów niezły hardcore ;) Akurat w tym samym czasie chcą jeść, w tym samym czasie płaczą albo chcą się bawić albo robią kupę :) Szkoda, że nie mogę się rozdwoić ;)

Werka, jak u Ciebie? Urodziłaś już? :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Moniiii Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Jakie były wasze pierwsze chwilę kiedy pomyslalyscie że to może być ciaza. Jeszcze przed terminem spodziewana @ i przed testowaniem?
    Ja kilka dni po owu (wiem kiedy była bo mierze temp i robię testy owulacyjne oraz obserwuje sluz) miałam taki 2 dniowy bol podbrzusza kłócie, ucisk takie jakby ciągnięcie jajników raz prawy raz lewy i teraz troche mniej ale jednak nadal jest odczuwalne. I bol w dole plecow... masakra. Staramy się z mężem już kilka cykli. Powiedzcie jakie są wasze doświadczenia :)

• werka93 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kulam się jeszcze, termin na 14 marca, jeśli nic się nie zadzieje to na 16 marca mam skierowanie do szpitala :)
    Końcówka dużo gorsza niż z Kubusiem, brzuch ogromny, ledwo chodzę, a Wojtuś strasznie uciska mi na dolne partie, miednice itd.
    Do tego zbuntowany 2 latek na pełen etat i głowa kwadratowa :D
    Ale już teraz wiem, że będzie ciężko, mały będzie bardzo zazdrosny, to pewne...

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Dziewczyny kulam się jeszcze, termin na 14 marca, jeśli nic się nie zadzieje to na 16 marca mam skierowanie do szpitala :)
    Końcówka dużo gorsza niż z Kubusiem, brzuch ogromny, ledwo chodzę, a Wojtuś strasznie uciska mi na dolne partie, miednice itd.
    Do tego zbuntowany 2 latek na pełen etat i głowa kwadratowa :D
    Ale już teraz wiem, że będzie ciężko, mały będzie bardzo zazdrosny, to pewne...

Trzymaj się, już niedługo :) U mnie druga ciąża też była gorsza, i nie tylko na końcówce, ale ogólnie cała. Dobrze, że urodziłam w 38 tc, bo dłużej bym chyba nie wytrzymała ;)
    Mój dwulatek też zbuntowany, ale jakiejś wielkiej zazdrości nie było. Na początku traktował brata wlasciwie jak powietrze, nie interesował się nim. A teraz podejdzie do niego, pogłaszcze po główce, potrzyma za rączkę, ale też zabierze zabawkę. Wielkiej miłości braterskiej póki co nie widzę ;) Ale najważniejsze, by starszakowi też poświęcać czas, żeby nie czuł się odtrącony.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiii wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    Jakie były wasze pierwsze chwilę kiedy pomyslalyscie że to może być ciaza. Jeszcze przed terminem spodziewana @ i przed testowaniem?
    Ja kilka dni po owu (wiem kiedy była bo mierze temp i robię testy owulacyjne oraz obserwuje sluz) miałam taki 2 dniowy bol podbrzusza kłócie, ucisk takie jakby ciągnięcie jajników raz prawy raz lewy i teraz troche mniej ale jednak nadal jest odczuwalne. I bol w dole plecow... masakra. Staramy się z mężem już kilka cykli. Powiedzcie jakie są wasze doświadczenia :)

Ja przy pierwszym dziecku czułam zagniezdzanie się zarodka. Miałam taki dziwny, inny niż zwykle ból brzucha w tym czasie. Przy drugim dziecku też tego bólu brzucha wypatrywałam, ale tym razem nie było żadnych oznak i byłam przekonana, że znów się nie udało (bo o drugie dziecko było dużo trudniej). Testy ciążowe w dniu spodziewanej miesiączki pokazały dwie kreski.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiczna to malutki i tak dobrze zniósł przyjście na świat braciszka, a miłość braterska przyjdzie z czasem, myślę, że między naszymi chłopakami też jest mała różnica wieku i nie kumają do końca ;D

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Moniiii Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja przy pierwszym dziecku czułam zagniezdzanie się zarodka. Miałam taki dziwny, inny niż zwykle ból brzucha w tym czasie. Przy drugim dziecku też tego bólu brzucha wypatrywałam, ale tym razem nie było żadnych oznak i byłam przekonana, że znów się nie udało (bo o drugie dziecko było dużo trudniej). Testy ciążowe w dniu spodziewanej miesiączki pokazały dwie kreski.
    A wcześnie zauważyłaś ten bol ? Dużo przed terminem spodziewanej @?

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiii wrote:
    A wcześnie zauważyłaś ten bol ? Dużo przed terminem spodziewanej @?

To było ok. tydzień po owulacji. I teraz tak sobie przypominam, że chyba też miałam ból w dole pleców. Trzymam kciuki!

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Moniiii Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    To było ok. tydzień po owulacji. I teraz tak sobie przypominam, że chyba też miałam ból w dole pleców. Trzymam kciuki!
    Poczekam jeszcze kilka dni i będę testować :) nie chce się nakręcac, co ma być to będzie :)

• Bąblinka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiii daj znać jaj wyniki testowania i jak się teraz czujesz, bardzo mnie to ciekawi, bo podobny ból miałam przez 2-3 dni i jestem ciekawa czy to dobra wróżba 🙂 pozdrawiam

Cuda się zdarzają - Kochamy Cię Syniu :-*
    relgj44jjbw1fjks.png

Nasz drugi Cud - Kropeczka :-*
    l22ntv73ui67fz5g.png

31.03.2021 💔 6 tc [*]
    09.05.2021 💔 6 tc [*]
  • Moniiii Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąblinka wrote:
    Moniiii daj znać jaj wyniki testowania i jak się teraz czujesz, bardzo mnie to ciekawi, bo podobny ból miałam przez 2-3 dni i jestem ciekawa czy to dobra wróżba 🙂 pozdrawiam
    Może spróbuje jutro zrobić test :) niby do @ jeszcze 3 dni i nie wiem czy to nie za wcześnie :/ ale trochę się martwię bo w piątek (10dpo) dostałam okropnego skurczu w dole brzucha. Totalny paraliż.. nie mogłam nawet się wyprostować. Wzięłam coś rozkurczowego i jakoś przeszło ale do końca dnia czułam przy szybszym ruchu bol no i kichanie najgorsze... martwię się co to może być bo pierwszy raz miałam coś takiego :(

• Bąblinka Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiii Mam nadzieję, że skurcz to nic poważnego i nie męczyło Cię więcej. Nie wiem czy już testowałaś, ale trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie. Tak męczę Cię pytaniami, bo ja też czekam na testowanie a bardzo podobnie się czuję jak to co opisujesz :) pojutrze mam już dostać @ wtedy się wyjaśni... A jak wyszło u Ciebie?

relgj44jjbw1fjks.png

l22ntv73ui67fz5g.png

31.03.2021 💔 6 tc [*]
    09.05.2021 💔 6 tc [*]
  • Moniiii Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąblinka wrote:
    Moniiii Mam nadzieję, że skurcz to nic poważnego i nie męczyło Cię więcej. Nie wiem czy już testowałaś, ale trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie. Tak męczę Cię pytaniami, bo ja też czekam na testowanie a bardzo podobnie się czuję jak to co opisujesz :) pojutrze mam już dostać @ wtedy się wyjaśni... A jak wyszło u Ciebie?
    Narazie nie testowałam.. Ale chyba przyjdzie @ :( niestety :/ ale daj znać co u Ciebie ;)

• Bąblinka Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiii skoro jeszcze nie przyszła, to będę mocno trzymać kciuki, żebyś zobaczyła na teście dwie kreseczki 😊 dam znać co u mnie (narazie testowałam w 8dpo i biel testu mnie oślepiła, ale wiem, że to dość wcześnie i będę jeszcze próbować 😉) i czekam na wieści od Ciebie 🤞

relgj44jjbw1fjks.png

l22ntv73ui67fz5g.png

31.03.2021 💔 6 tc [*]
    09.05.2021 💔 6 tc [*]
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ