Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale TSH na poziomie 2,5 to dobry wynik (przynajmniej tak powiedział mi ginekolog), jeśli jest powyżej 4 to można sie martwić, ale tez wyczytałam, ze jeśli stara sie o dziecko najlepszy jest jak najbardziej zbliżony do 1
Chociaż skonsultować z endokrynologiem nie zaszkodzi -
Cześć dziewczyny
Byłam wczoraj na usg prenatalnym. Dzidzia rośnie jak szalona, ma ponad 6 cm, wszystkie parametry ma prawidłowe
Oddałam krew do testu pappa i końcowy wynik ma być w poniedziałek.
W ogóle zaskoczyło mnie, że w moim wieku (32l) współczynnik urodzeń z zespołem Downa wynosi 1:463. To dużo. Po badaniu usg u mnie zmalało do 1:2006. Ale i tak mam stres, że zmalało tylko do 2006. Ciekawe, co wyjdzie z testu pappa.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Cześć dziewczyny
Byłam wczoraj na usg prenatalnym. Dzidzia rośnie jak szalona, ma ponad 6 cm, wszystkie parametry ma prawidłowe
Oddałam krew do testu pappa i końcowy wynik ma być w poniedziałek.
W ogóle zaskoczyło mnie, że w moim wieku (32l) współczynnik urodzeń z zespołem Downa wynosi 1:463. To dużo. Po badaniu usg u mnie zmalało do 1:2006. Ale i tak mam stres, że zmalało tylko do 2006. Ciekawe, co wyjdzie z testu pappa.
Tymi danymi sie nie przejmuj, to tylko statystyki, trzeba mysles pozytywnie
Magdoczka lubi tę wiadomość
-
Madziula3943248 wrote:Oleczka94 ile zapłaciłas za wszystkie wyniki hormonów?10.09.2019 Marcel
-
werka93 wrote:Ale TSH na poziomie 2,5 to dobry wynik (przynajmniej tak powiedział mi ginekolog), jeśli jest powyżej 4 to można sie martwić, ale tez wyczytałam, ze jeśli stara sie o dziecko najlepszy jest jak najbardziej zbliżony do 1
Chociaż skonsultować z endokrynologiem nie zaszkodzi10.09.2019 Marcel -
Powiem Wam, że ja już nie badam szyjki. Wszysko na marne. Mam wysoko i miękką a dostalam @. Juz nic nie rozumiem. W poprzednich cyklach byla nisko i twarda. Nie wiem co sie dzieje
-
Jagodazdw92 wrote:Powiem Wam, że ja już nie badam szyjki. Wszysko na marne. Mam wysoko i miękką a dostalam @. Juz nic nie rozumiem. W poprzednich cyklach byla nisko i twarda. Nie wiem co sie dzieje
Ta temp, śluz, szyjka - jak dla mnie, to sprawdzanie tego to do niczego.. ja miałam nawet wysoko w czasie @. Wiec już nie wiem jak to jest. Najlepiej o tym nie myśleć, uprawiać seks jak ma się ochotę i czekać na @ a raczej jej brak.
-
Mój ma urlop jak juz dni plodne mi sie skoncza. A pracuje na wyjazdach więc jest tylko na weekendy. A teraz wszystko mi sie przesunie bo @ 2 dni wczesniej się pojawiła
-
Dziewczyny, nie wiem co się dzieje. W ciąży z corka krwawiłam gdy miałam dostać @, byłam w szpitalu na podtrzymaniu, później plamiłam na brązowo do około 12 tc. Teraz pierwszy dzień @ krwawiłam a później plamiłam, wczoraj nic nie miałam a dzisiaj się zdenerwowałam na córkę i zaczęłam plamić. Nie chce sobie wmawiać ciąży ale może warto zrobić test?? Co myślicie??
-
Zawsze lepiej to sprawdzic
Ja jak bylam w ciąży tez plamiłam
Po wizycie usg u innego lekarza okazalo sie ze bylam w ciąŻy blizniaczej której moj lekarz prowadzacy sie nie dopatrzył
I jeden malyszek się nie utrzymal dostalam tak silnego krwotoku że bylam pewna że wszystko poszlo ale na szczescie okazalo sie że jedno dziecko sie utrzymalo i mam teraz piękna córeczkę ale pozniej plamilam dalej do 25 tygodnia i cala ciaza leżąca
Ale czego się nie robi dla takiego szczęścia