X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • POLA203 Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pierwszy raz na tym wątku, ale jego tytuł idealnie wpisuje się w moje czerwcowe testowanie :) Ciekawość zabija nie tylko mnie, ale i mój portfel :) Codzienne testy, rano czasem i wieczorem, a dziś - dzień przed @ - tylko I kreska. Czerwiec dla mnie niestety stracony, ale w lipcu z tym testowaniem już tak szaleć nie będę. Spokojnie czekam na termin @.

Werka rozumiem Cię doskonale. Czekanie najgorsze :) Trzymam kciuki za II krechy :)

golonat lubi tę wiadomość

13.11.2018 Aniołek-13/14 tydzień 💔
    25.09.2019 Córeczka ❤--42 tydzień
    Starania o rodzeństwo - czas start! 08.2020 🙂
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz dziewczyny... dostalam @. :-( kolejny cykl przede mna :-(

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    No coz dziewczyny... dostalam @. :-( kolejny cykl przede mna :-(
    Tulę mocno Oleczka!
    Czekolada, jakiś dobry film i niczym sie nie przejmuj :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Madziula3943248 Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy hormony ( prolaktyne i progesteron) najlepiej zrobic w po miesiączce czy przed miesiaczka czy nie ma to jakiegoś większego znaczenia?

7edde77cb90f198e9f23c72de527db54.png
  • POLA203 Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka, kolejny cykl należy do Ciebie :)
    Długo już w ogóle się staracie??

13.11.2018 Aniołek-13/14 tydzień 💔
    25.09.2019 Córeczka ❤--42 tydzień
    Starania o rodzeństwo - czas start! 08.2020 🙂
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POLA203 wrote:
    Oleczka, kolejny cykl należy do Ciebie :)
    Długo już w ogóle się staracie??
    Teraz zaczynam 5cs a Ty?:-)

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Teraz zaczynam 5cs a Ty?:-)
    A jak tam u Ciebie, myslisz ze kiedy @ przyjdzie?

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula3943248 wrote:
    Czy hormony ( prolaktyne i progesteron) najlepiej zrobic w po miesiączce czy przed miesiaczka czy nie ma to jakiegoś większego znaczenia?
    Prolaktyna 3-5 dc (dobrze jet zrobić prolaktynę przed i po obciążeniu, ale nie w każdym labo robią),
    A progesteron najlepiej 7 dpo :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co taka cisza tu ostatnio?
    Piszcie co u Was! :)
    Ciężarówki jak sie czujecie?
    Dziewczyny jak nowe cykle? :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnoe wczoraj pisalam do Ciebie:-) kiedy myslisz ze @ przyjdzie?

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    No wlasnoe wczoraj pisalam do Ciebie:-) kiedy myslisz ze @ przyjdzie?
    U mnie w tym cyklu jedna wielka niewiadoma :(
    Generalnie dzisiaj powinnam juz dostać, ale jeśli była owulacja w 23 dc to jeszcze 5 dni, a jeśli owulacji nie było w ogóle to i tak sie może przeciągnąć bo podobno cykle bezowulacyjne są czasami ciut dłuższe, wiec pozostaje czekac :)
    A Ty nie prowadzisz nowego wykresu? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    U mnie w tym cyklu jedna wielka niewiadoma :(
    Generalnie dzisiaj powinnam juz dostać, ale jeśli była owulacja w 23 dc to jeszcze 5 dni, a jeśli owulacji nie było w ogóle to i tak sie może przeciągnąć bo podobno cykle bezowulacyjne są czasami ciut dłuższe, wiec pozostaje czekac :)
    A Ty nie prowadzisz nowego wykresu? :)
    A z tego co pamietam to gin ci stwierdzil bezowulacyjny. Myslisz ze jednak moglas miec owu?
    Ja prowadze cykl ale narazie mam @, wiec temp nie mierze. Bez sensu. Ale po raz pierwszy od zaprzestania zazywania tabl. Anty. Mam taki silny @... normalnie mnie rozpruwa od srodka... nie moglam w pracy wytrzymac... oby przeszlo. :-)

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    A z tego co pamietam to gin ci stwierdzil bezowulacyjny. Myslisz ze jednak moglas miec owu?
    Ja prowadze cykl ale narazie mam @, wiec temp nie mierze. Bez sensu. Ale po raz pierwszy od zaprzestania zazywania tabl. Anty. Mam taki silny @... normalnie mnie rozpruwa od srodka... nie moglam w pracy wytrzymac... oby przeszlo. :-)
    Szczerze mówiąc sama juz nie wiem co myśleć...
    W 13 dc gin faktycznie stwierdził cykl bezowulacyjny, ale skok temperatury nastąpił 23dc. Jeśli pęcherzyki rosną średnio 1-3mm na dobę to w 13dc mógł jeszcze nie widzieć pęcherzyków :)
    Trzymam kciuki za Twój nowy cykl Oleczka! :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Szczerze mówiąc sama juz nie wiem co myśleć...
    W 13 dc gin faktycznie stwierdził cykl bezowulacyjny, ale skok temperatury nastąpił 23dc. Jeśli pęcherzyki rosną średnio 1-3mm na dobę to w 13dc mógł jeszcze nie widzieć pęcherzyków :)
    Trzymam kciuki za Twój nowy cykl Oleczka! :)
    Nooo to moze jednak byl owulacyjny... :-) wszystko sie okaze. :-) kiedy planujesz testowac?

Mi OF wyznaczyl owulacje na koniec lipca... to strasznie dlugo, nie wiem czy sie tym sugerowac... chociaz dwa ost. Cykle byly dluugie :-( i teraz nie wiem. Mysle moze nad monitoringiem ale troche mam ograniczone mozliwosci :-(

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie myślę o testowaniu, bo strasznie ten cykl dziwny i nie wiadomo czego sie spodziewac :)
    Nie sugeruj sie OF, może te dwa cykle były tylko skutkiem odstawienia tabletek i wszystko Ci sie ureguluje, wiec może akurat owu nastąpi wczesniej :*
    Dobrze Cię rozumiem, bo mnie to czekanie tez juz dobija...

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Na razie nie myślę o testowaniu, bo strasznie ten cykl dziwny i nie wiadomo czego sie spodziewac :)
    Nie sugeruj sie OF, może te dwa cykle były tylko skutkiem odstawienia tabletek i wszystko Ci sie ureguluje, wiec może akurat owu nastąpi wczesniej :*
    Dobrze Cię rozumiem, bo mnie to czekanie tez juz dobija...
    Obys muala racje. Moz3sz mi polecic jakues owu testy z uk? Bo mam tylko 16 z Pl a boje sie ze w tym cyklu mi to nie starczy :-)

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Obys muala racje. Moz3sz mi polecic jakues owu testy z uk? Bo mam tylko 16 z Pl a boje sie ze w tym cyklu mi to nie starczy :-)
    Niestety nie doradzę Ci w tym temacie, bo jestem w PL, ale były tu dziewczyny, które mieszkają w UK, moze używają i Ci doradza :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam. Moze ktoras cos akurat doradzi. :-)

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka czytalam troche ostatnio, jak w sumie od poczatku staran caly czas cos czytam i dotarlam na forum gdzie co druga praktycznie kobieta zachodzila w ciaze po ziolach ojca sroki nr.3. Poprawiaja owulke, reguluja cykle no i dbaja o to by te cykle byly owulacyjne. Ja zamierzam kupic je na nastepny cykl bo ponoc bierze sie je od 1 dnia @.
    Moze tez sprobujesz?:-) moglybysmy porownywac nasze doswiadczenia apropo tych ziolek.
    No i zamowilam sobie taki test owulacyjny wielorazowego uzytku 'afrodyta'. Nie mam mozliwosci monitoringu cyklu to moze to sie na cos przyda. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 18:47

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Werka czytalam troche ostatnio, jak w sumie od poczatku staran caly czas cos czytam i dotarlam na forum gdzie co druga praktycznie kobieta zachodzila w ciaze po ziolach ojca sroki nr.3. Poprawiaja owulke, reguluja cykle no i dbaja o to by te cykle byly owulacyjne. Ja zamierzam kupic je na nastepny cykl bo ponoc bierze sie je od 1 dnia @.
    Moze tez sprobujesz?:-) moglybysmy porownywac nasze doswiadczenia apropo tych ziolek.
    No i zamowilam sobie taki test owulacyjny wielorazowego uzytku 'afrodyta'. Nie mam mozliwosci monitoringu cyklu to moze to sie na cos przyda. :-)
    W sumie czemu nie, poczytam tez o tym i może zamówie, warto próbować wszystkiego :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ