Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleczka94 wrote:dlaczego niejednoznaczny? mozesz powiedziec cos wiecej?
niestety nie moge przedluzyc... nie mam wiecej wolnego w pracy, bo znowu w sierpniu bede w Polsce...
Kurcze no jesli chodzi o te badania to moze faktycznie... sama juz nie wiem.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Summis95 wrote:Mam pytanie, bo różnie mówią. Co ile dni ‚lepiej’ się kochać? W zeszłym miesiącu kochaliśmy się codziennie i nic to nie dało. W tym miesiącu bara bara było co dwa dni czy może lepiej tylko przed i po owu? Zaciążone, bo mają doświadczenie jak i starające się proszę o skomentowanie bo jednak codziennie to chyba za czesto? Wydaje mi się, że plemniki nie są wtedy tak silne
Zerknęłam na wykres i akurat w szczęśliwym cyklu były 2 dni przed owu, dzień przed owu i dzień po owu👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
werka93 wrote:Ja dzisiaj tez odpoczynek, jutro od rana mam egzaminy w szkole, a wieczorem pulter u znajomych, wiec trzeba zregenerować siły
Macie w swoich okolicach tez taki zwyczaj przed slubem? Wiecie co to w ogóle?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Madziula3943248 wrote:Ja w tamtym miesiącu tak sie nakręciłam że zrobilam chyba z pięć testów... bylam pewna że sie udało a później rozczarowanie łzy... dlatego kupilam tylko jeden test i lezy schowany.
Czeka na odpowiedni moment...
No chyba że szybciej przyjdzie @...
Zobaczymy...
Summis95 kochana mnie też by juz ciekawość zabijała...
Ale czasami lepiej jest poczekac ten jeden czy dwa dni dłużej niż doszukiwać sie tej drugiej kreski bo za wczesnie sie zrobilo...
Jeszcze 3dni dasz radę...
Dziewczyny a obilo wam sie o uszy to że testy owulacyjne zaraz przed @ jak wychodza dodatnie to tez moga oznaczać ciążę?
Czytalam że hormon Lh jest bardzo podobnym hormonem do betaHCG i moze pokazywac owulacje przed miesiaczka co oznacza ciążę tylko czytałam tez ze nie u kaŻdej kobiety sie to sprawdza...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
CatChili wrote:Dziękuję. Jeszcze kolejne pytanie... Największe stężenie hormonu jest rano, a co gdy biegam w nocy do WC? Będzie niskie, bo wyczytałam, że powinno się być po 8 godzinach snu. Od kilku dni co chwilę biegam, a gdzie tu 8 godzin.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
werka93 wrote:Dziewczyny a co sadzicie o moim wykresie?
W 13 dc monitoring, brak jajnika owulujacego, spisałam cykl na straty, w 23 dc spadek temperatury, a od dwóch dni utrzymuje się na poziomie 36,90. Przed skokiem zauważyłam więcej śluzu, ale nie przywiązywała do tego zbytniej uwagi, możliwe, zeby owulacja aż tak się przesunęła?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
CatChili wrote:Zrobiłam dwa test płytkowe (biel nad bielami) i jeden strumieniowy (cień cienia). Poszłam na betę, wyniki za dwa dni. Jestem 2 dni przed spodziewaną @ 29 dc.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Co to jest PULTER...?
No i takiego gościa obowiazkowo trzeba poczestowac wódeczkągolonat, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
werka93 wrote:Pulter to taki zwyczaj przedślubny, dzień przed ślubem (chociaż teraz większość par robi tydzień przed, my tez zrobiliśmy tydzień wczesniej) znajomi, sąsiedzi, rodzina przychodzą do domu panny młodej i trzaskaja na podwórku, pod blokiem w zależności od tego, gdzie panna młoda mieszka szkło na szczęście słoiki, talerze, kto co ma pod ręką
No i takiego gościa obowiazkowo trzeba poczestowac wódeczką
Tak w ogóle to jak się czujesz? Widziałam, że owu wyznaczyło Ci owulację Normalnie, to chyba powinnaś mieć @ niedługo...?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 08:48
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Czuję się super, chociaż jakiś dziwny ten cykl, mam nadzieje, ze @ przyjdzie o czasie i będziemy mogli zacząć nowy cykl z nadzieja, ze będzie owulacja
@ powinna przyjsc za jakieś 6 dni, oby przyszła o czasie
A Ty jak Agus? Maleństwo daje Ci popalic? Jak sobie radzisz w pracy? Nie jest Ci ciężko? :* -
Odebralam wyniki.
Tsh 2,660 (taka dzwiwna tutaj jest tutaj literka jakby p otwarte od gory) plU/ml
Ft4 18,08 pmol/l
Anty tpo 20,3 U/ml
Progesteron 50,060 nmol/l
Prolaktyna 349,7 ulU/mM
To sa wyniki z 7 albo 8 dc po owulacji...
Mozecie mi pomoc je rozkminic. Widze narqzie ze tsh jest za wysi
Okie, czy to juz niedoczynnosc?10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Odebralam wyniki.
Tsh 2,660 (taka dzwiwna tutaj jest tutaj literka jakby p otwarte od gory) plU/ml
Ft4 18,08 pmol/l
Anty tpo 20,3 U/ml
Progesteron 50,060 nmol/l
Prolaktyna 349,7 ulU/mM
To sa wyniki z 7 albo 8 dc po owulacji...
Mozecie mi pomoc je rozkminic. Widze narqzie ze tsh jest za wysi
Okie, czy to juz niedoczynnosc?
Wg mnie wszystkie wyniki masz w normie, TSH sie nie przejmuj, też miałam 2,89, ale byłam u ginekologa i powiedział, ze to jak najbardziej prawidłowy wynik i dopiero powyżej 4 można sie martwić
Wybierasz sie tez do ginekologa? Czy bylas juz? Mów co u Ciebie -
werka93 wrote:Cześć Oleczka! :*
Wg mnie wszystkie wyniki masz w normie, TSH sie nie przejmuj, też miałam 2,89, ale byłam u ginekologa i powiedział, ze to jak najbardziej prawidłowy wynik i dopiero powyżej 4 można sie martwić
Wybierasz sie tez do ginekologa? Czy bylas juz? Mów co u Ciebie
A takto ogolnie wszystko w porzadku. Jest taki gorac w Pl ze sie nie da wytrzymac, ale korzystam z holideja jak moge10.09.2019 Marcel -
Oleczka94 wrote:Wlasnie za godzine jade. Ale... wydaje mi sie ze powinno byc nizsze do staran.. tak slyszalam a progesteron w porzadku?
A takto ogolnie wszystko w porzadku. Jest taki gorac w Pl ze sie nie da wytrzymac, ale korzystam z holideja jak moge
Wydaje mi się, że wszystko masz w normie
Napisz jak przebiegła wizyta i co powiedział lekarz :* -
Wyniki bardzo dobre, nawet usg mi nie robila bo po progesteronie stwierdzila ze owuluje napewno... i ogolnie powiedziala ze tsh jest tez okej. A co do moich cykli stwierdzila ze to nie sa jakies niewiadomo jak nieregularne... poprostu zazywalam bardzo dlugo tabletki i musze sie uzbroic w cierpliwosc10.09.2019 Marcel
-
Oleczka94 wrote:Wyniki bardzo dobre, nawet usg mi nie robila bo po progesteronie stwierdzila ze owuluje napewno... i ogolnie powiedziala ze tsh jest tez okej. A co do moich cykli stwierdzila ze to nie sa jakies niewiadomo jak nieregularne... poprostu zazywalam bardzo dlugo tabletki i musze sie uzbroic w cierpliwosc
W ogóle nie chcę zapeszac, ale masz bardzo ładną temperaturę w tym cyklu, wiec trzymam mocno kciuki -
Oleczka94 ja mam poodbne TSH 2,5 i się właśnie zaczęłam zastanawiać czy nie jest za wysokie. Dodam że ponad pół roku wcześniej, gdy nie myślałam intensywnie o staraniach to miałam 1,5. Czemu akurat teraz mi wzrosło ... eh
Jak mi się nie uda w tym cyklu to idę na badania hormonalne. Na pewno zbadam prolaktynę i TSH, nie wiem co jeszcze? -
Karo-lenka wrote:Oleczka94 ja mam poodbne TSH 2,5 i się właśnie zaczęłam zastanawiać czy nie jest za wysokie. Dodam że ponad pół roku wcześniej, gdy nie myślałam intensywnie o staraniach to miałam 1,5. Czemu akurat teraz mi wzrosło ... eh
Jak mi się nie uda w tym cyklu to idę na badania hormonalne. Na pewno zbadam prolaktynę i TSH, nie wiem co jeszcze?
Wiec może i Tobie spadnie
Zrobilabym jeszcze na Twoim miejscu progesteron, ale to w 7 dpoKaro-lenka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie.
Dziś podczas badania szyjki zauważyłam różowy sluz na . miesiączka powinna przyjść w niedzielę ale szyjka nadal jest wysoko. Czy to moze być okres raczej plamienie wskazujące a ciążę?