X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • amelia04072006 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to cała Ja89 wrote:
    Może perswazja córki by go do czegoś skłoniła?
    tez o tym pomyslalam :) jak beda krzyczec to bedzie na ciebie :D

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tlumaczylam mu ze jowi powinna miec rodzeństwo ale go to nie przekonuje. Mize kiedyś w koncu go przekonam. Ale dosc o mnie

Wysłany: 24 maja 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    Tlumaczylam mu ze jowi powinna miec rodzeństwo ale go to nie przekonuje. Mize kiedyś w koncu go przekonam. Ale dosc o mnie
    szkoda ze tak sie zaparł, ale meskie ego jest okrutne i z tym nie wygrasz choc uważam ze postepuje egoistycznie :/
    laski 22. 05 było świetej Rity- zglaszal ktos jej prośby??
    probowalyscie pasek swietego Dominika ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 18:11

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no niech będzie na mnie, ale jak widzę po paseczku Jowitka ma już prawie 7 lat, jest na tyle duża i zapewne chętna by rodzeństwo mieć, pomagać Ci sie opiekować maleństwem jako starsza siostra :) pracowałam w przedszkolu jak pamiętam 5 latki przychodziły do mnie i opowiadały z zafascynowaniem o młodszym rodzeństwie to cudowne było. Pięknie rozwijały się emocjonalnie i społecznie :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to? Jak działa? "22. 05 było świetej Rity- zglaszal ktos jej prośby??
    probowalyscie pasek swietego Dominika ??"

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze myśli o sobie tez mu wypomnialam, a jachce czarno na bialym czy mamy szanse na dziecko czy niestety nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowi raz chce rodzeństwo raz nie, rosnie mi mala jedynaczka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to cała Ja89 wrote:
    Heh no niech będzie na mnie, ale jak widzę po paseczku Jowitka ma już prawie 7 lat, jest na tyle duża i zapewne chętna by rodzeństwo mieć, pomagać Ci sie opiekować maleństwem jako starsza siostra :) pracowałam w przedszkolu jak pamiętam 5 latki przychodziły do mnie i opowiadały z zafascynowaniem o młodszym rodzeństwie to cudowne było. Pięknie rozwijały się emocjonalnie i społecznie :))
    tak, dzieci w tym wieku wiele juz rozumieja. gdyby nie moje dziecie moja ciaza bylaby nuuuuuuuudna.

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ego męskie ciężka sprawa, zaczyna się od najprostszych spraw, mój M. np. rywalizuje z sasiadem z dołu jego bratem ciotecznym. On ma nowy samochód Mój musi mieć lepszy, On ma 45cali telewizor ten sobie kupił 48... Najbardziej się śmiałam z niego gdy okazało się że jego brat syna będzie miał, to mówie czy jak urodzi nam się kiedyś pierwsza córka bedziesz na reklamacje oddawał z powodu swojego Ego? to focha strzelił udawał że jest obrażony. Dosłownie małe dziecko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To małe gąbeczki chłonne na wiedzę i doświadczenie, ale z rodzeństwem lepiej sie dzieci wychowują to fakt. Dlatego ja zawsze mówie ze będe składala zamówienie o blizniaki odrazu chłopca i dziewczynkę :D

Wysłany: 24 maja 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to cała Ja89 wrote:
    a co to? Jak działa? "22. 05 było świetej Rity- zglaszal ktos jej prośby??
    probowalyscie pasek swietego Dominika ??"
    Swieta Rita- od spraw niemozliwych :)
    pasek swietego Dominika otrzymuje sie od Dominikanek z krakowa wraz z medalikiem. pasek ten nosza mlode mamy, te ktore zaciazyly lub chca zaciazyc a nie moga. ja poprosilam siostrzyczki aby mi przeslaly takie cos iiiii w tym cyklu kiedy go otrzymalam zaciazylam. nie wiem czy cos pomog ale wierze w takie sprawy bo moja starsza corka jest takim cudem, ktorego mialo nie byc.

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

Wysłany: 24 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to cała Ja89 wrote:
    Ego męskie ciężka sprawa, zaczyna się od najprostszych spraw, mój M. np. rywalizuje z sasiadem z dołu jego bratem ciotecznym. On ma nowy samochód Mój musi mieć lepszy, On ma 45cali telewizor ten sobie kupił 48... Najbardziej się śmiałam z niego gdy okazało się że jego brat syna będzie miał, to mówie czy jak urodzi nam się kiedyś pierwsza córka bedziesz na reklamacje oddawał z powodu swojego Ego? to focha strzelił udawał że jest obrażony. Dosłownie małe dziecko :)
    nawet w filmach sa pokazywane sceny kiedy to syn dostaje prezent a tatus sie nim bawi. facety to dzieci w doroslym wcieleniu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 18:21

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

Wysłany: 24 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to cała Ja89 wrote:
    To małe gąbeczki chłonne na wiedzę i doświadczenie, ale z rodzeństwem lepiej sie dzieci wychowują to fakt. Dlatego ja zawsze mówie ze będe składala zamówienie o blizniaki odrazu chłopca i dziewczynkę :D
    o w zyciu. jedno jest ciezko wychowac a parka za jednym machnieciem to masakra. jeszcze jesli dzieci sa spokojne to ok ale ja mialam taki mlyn przy swojej jedynaczce ze w cholere nie dalabym rady z parka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 18:24

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem cięzko napewno by było.
    Moja koleżanka miała mieć trojaczki ale jedno umarło wcześnie a dwójka chłopaków była podtrzymywana całą ciąże, ale udało sie i urodzili sie zdrowi silni i rozrabiaki jakich mało :)
    Iwona mówiła mi wtedy ze na początku strasznie przeżywała że jedno straciła ale później mówi żę nie wie jakby trójkę ograneła

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm... chciałabym taki paseczek :D w takie religijne "talizmany" ze świętymi to i ja też wierzę.

Wysłany: 24 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to cała Ja89 wrote:
    wiem cięzko napewno by było.
    Moja koleżanka miała mieć trojaczki ale jedno umarło wcześnie a dwójka chłopaków była podtrzymywana całą ciąże, ale udało sie i urodzili sie zdrowi silni i rozrabiaki jakich mało :)
    Iwona mówiła mi wtedy ze na początku strasznie przeżywała że jedno straciła ale później mówi żę nie wie jakby trójkę ograneła
    poradzilaby by sobie i z trojka. kobiety kiedy musza mobilizuja wszystko co maja i spelniaja sie genialnie w tym co robia. faceci szybciej chyba odpuszczaja. ja tez byly momenty ze padalam na pysk ale wiedzialam po co to wszystko wiec walczylam w kazdej minucie. niestety kosztowalo mnie to tyle ze musialo minac wiele lat zebym zaczela myslec o kolejnym. kazda ciaza i kazde dziecko jest inne

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby przyszło im rodzić to by oszaleli już całkowicie. Fakt za każdym inaczej dzieckim jest jak i z każdą ciąża.

Wysłany: 24 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to cała Ja89 wrote:
    hm... chciałabym taki paseczek :D w takie religijne "talizmany" ze świętymi to i ja też wierzę.
    http://www.grodek.mniszki.dominikanie.pl/dominik/dominik_pasek.html

napisz do nich zwyklego maila :)

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O już piszę!

amelia04072006 lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to cała Ja89 wrote:
    gdyby przyszło im rodzić to by oszaleli już całkowicie. Fakt za każdym inaczej dzieckim jest jak i z każdą ciąża.
    łoooo matko moj to by chyba przy porodzie pobil wszystkich on jest taaaaaaki delikatny :/

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

‹‹ 3797 3798 3799 3800 3801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ