X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 27 maja 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    No i dopiero będzie się działo! Można by niemal rzec "Wielkie Rżnięcie"😜
    😂😂😂 Aż parsknęłam śmiechem! Mam nadzieję, że wielkie rżnięcie zakończy się akcją zapylanie :P

    Za godzinę jadę do kliniki. Zobaczymy jak tam posłanie dla kropka wygląda. Oby udało się zrobić transfer w tym tygodniu :)

    ElfiaKsiężniczka, aeiouy, szona, okularnica91, Malinaa90, Malgonia, moni05, Pati96, syllwia91, Iseko, Nuch, Angelika1313, Sasanka55, Szczesliwa_mamusia, malamisia, Kittinka83, Ochmanka, Ania_85_, GrubAsia lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3930 6618

    Wysłany: 27 maja 2019, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane dziewczyny! Wróciłam wczoraj o polnocy do domu, w końcu sen we własnym łóżku. Zaczynam nafrabianie was, aktualnie jestem na 167 stronie.

    Ryjek, linka,gratuluję 2 kreseczek, piękny prezent na dzień matki 😊

    Malgonia, syllwia91, Iseko, Linka90, Angelika1313, Sasanka55, malamisia, szona, Kittinka83, Ochmanka lubią tę wiadomość

    y2XTp2.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 27 maja 2019, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, powodzenia! ✊✊

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 27 maja 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba na Podkarpaciu poziom rzek opada! Mam nadzieję, że już u Was wszystko dobrze i zagrożenie minęło

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2019, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Witam się z Wami w ten piękny słoneczny poranek i życzę miłego dnia! 😘

    Pati96 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2019, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:26

    Pati96 lubi tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 27 maja 2019, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane! 😘
    Na początek wiruski bo zaczynamy nowy tydzień od wczoraj:
    £¥$$+=%*#+£$_>?’&&€@„088€!&&!!)!??!’¥£ ✊🏻✊🏻❤️❤️🤰🏼👶🏻

    Ja mam Meksyk... dosłownie. Wczoraj młoda dostała na coś silnej reakcji alergicznej. Maści, syropy, wapno... ale dzisiaj występ z okazji dnia mamy, wiec puściłam ja do przedszkola na te 3h. Ale od jutra jest ze mną w domu... przed ślubem mam tyle do roboty, ze nie wiem jak to ogarnę 😔 sprzątanie, jedzenie na wieczornego grilla (takie after-party) zakupy, paznokcie, fryzjerzy... no, wiecie jak to jest. Mam nadzieje, ze jakoś damy radę, chociaż będzie ekstremalnie trudno... i bez drzemek. Tym bardziej będę do Was „wpadać” sporadycznie... 😞😘

    Pati96, MonikA_89!, syllwia91, Madziandzia, Iseko, Angelika1313, szona, ef36, Kittinka83, Magduullina, Salome, Ochmanka lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2181 3980

    Wysłany: 27 maja 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dzień dobry kochane dziewczyny! Wróciłam wczoraj o polnocy do domu, w końcu sen we własnym łóżku. Zaczynam nafrabianie was, aktualnie jestem na 167 stronie.

    Ryjek, linka,gratuluję 2 kreseczek, piękny prezent na dzień matki 😊

    I jak? Mam nadzieję, że odpoczelas i nabrałaś sił?

    31 lat | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    Została ostatnia ❄️1x 4BB
  • Iseko Autorytet
    Postów: 2181 3980

    Wysłany: 27 maja 2019, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia13 A jak u Ciebie? Martwilas się, że beta słabo przyrasta - czy już jest ok? Jeśli pisałaś to przepraszam, może mi umknęło.

    31 lat | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    Została ostatnia ❄️1x 4BB
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 27 maja 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymam bardzo mocno kciuki. ✊

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 27 maja 2019, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape już lepiej :* Woda opada ale gdyby nie to że ładowalismy piach do worków i zabezpieczali przecieki to byłoby kiepsko. Teraz żeby tylko pogoda była taka jak jest i będzie super bo jak zacznie lać to znowu się podniesie .
    Szona tak póki co zagrożenia nie ma :*

    Alis kochana Ty moja działajcie działajcie :* teraz już musi się udać :* wiesz że Ci mocno kibicuje ❤

    Monika89 trzymam kciuki ✊✊ wierzę w to że teraz się uda :* :*


    Moni05 ojej mam nadzieję że twojej niuni szybko przejdzie :* olej to sprzątanie i dziś odpocznij:* dzień jest długi więc też zrób sobie drzemkę :* To bedzie wasz najpiękniejszy dzień 👰🤵 kochasz go i to jest najważniejsze, zapomnij w tym dniu o całym świecie ❤ a nawet jak coś nie będzie na ostatni guzik to co , masz jego, masz córkę i kolejne maleństwo w drodze więc nic więcej się nie liczy :*


    Sasanko no no odezwij się jeszcze przed wyjazdem ❤ Do boju , odśwież sasankowe krzesełko i róbcie tego waszego dziedzica 😁❤ już teraz trzymam kciuki z caaałych sił :* na pewno od lekarza dostaniesz zielone światło:* jak po takim czasie się na siebie rzucicie to na bank będzie z tego piękny owoc miłości 👶 :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 12:00

    MonikA_89!, moni05, szona lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 27 maja 2019, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrium 9mm, więc jak na 13dc jest zadowalające. Jutro mam oznaczyć progesteron i jak będzie niski to od środy zaczynam go suplementować i w poniedziałek 3.06 jadę po moja śnieżynkę 😍❄️

    ElfiaKsiężniczka, okularnica91, Szczesliwa_mamusia, Malgonia, Izape_91, Pati96, aeiouy, Irvine90, Angelika1313, agge, OO83, moni05, malamisia, Iseko, Nuch, eemmiilliiaa, szona, ef36, Kittinka83, gusiaa, DzulkaJ, Magduullina, syllwia91, Salome, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 27 maja 2019, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA- to teraz oby wynik progesteronu był dobry, a potem tylko czekamy na 3.06 i czekamy aż maluszek się u Ciebie zadomowi!

    Moni- kciuki za zdrówko malutkiej no i oczywiście dużo sił dla Ciebie :* na pewno wszystko będzie pięknie!

    Alis- kciuki niezmiennie! :* musi się udać!

    Sasanko- oooooh ale lubię te Twoje posty w tym czasie! jedź, odpręż się i wracaj z nowymi siłami do nas!

    Izape- ja jestem z Krakowa, więc przy okazji parensa zapraszam na kawę !:)

    Izape_91, MonikA_89!, moni05 lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3930 6618

    Wysłany: 27 maja 2019, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    I jak? Mam nadzieję, że odpoczelas i nabrałaś sił?
    Odpoczelam jak najbardziej, jestem wrecz nowonarodzona

    Angelika1313, MonikA_89!, Iseko, szona, aeiouy, Magduullina, Ochmanka lubią tę wiadomość

    y2XTp2.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 27 maja 2019, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to kciukamy wszystlie zeby Twoj kropus sie wygodnie umoscil :)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 27 maja 2019, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam najlepszego endokrynologa na świecie! Dał mi skierowanie na całą listę badań, które mam zrobić przed poniedziałkowym transferem. Jeśli wszystkie będę mieć w moim pakiecie medycznym to nie będę musiała za nic płacić :D
    Ogólnie nie podobało mu się że TSH mi wzrosło po stymulacji (pomimo letroxu) na 1.64, więc podkręca dawkę leków, żeby trzymać tarczycę
    w nadczynności. Niby ma pomóc w utrzymaniu ciąży :) Obiecał trzymać kciuki za transfer 😊

    Pati96, okularnica91, Mama_Zuzia, aeiouy, Angelika1313, DzulkaJ, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 27 maja 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mam najlepszego endokrynologa na świecie! Dał mi skierowanie na całą listę badań, które mam zrobić przed poniedziałkowym transferem. Jeśli wszystkie będę mieć w moim pakiecie medycznym to nie będę musiała za nic płacić :D
    Ogólnie nie podobało mu się że TSH mi wzrosło po stymulacji (pomimo letroxu) na 1.64, więc podkręca dawkę leków, żeby trzymać tarczycę
    w nadczynności. Niby ma pomóc w utrzymaniu ciąży :) Obiecał trzymać kciuki za transfer 😊

    Super ,że tak się Tobą zajął endo. Teraz tylko trzymać kciuki, żeby wszystko się udało.✊ Mam nadzieję, że mnie też dziś mój endo miło zaskoczy i się dobrze mną zajmie.

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 maja 2019, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kurcze nie moge bez Was wytrzymac. Czuje taka pustke wiec chyba nie dam rady zniknac

    Malgonia, Mama_Zuzia, aeiouy, Pati96, Kittinka83, Iseko, Madziandzia, Irvine90, agge, szona, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 27 maja 2019, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Super ,że tak się Tobą zajął endo. Teraz tylko trzymać kciuki, żeby wszystko się udało.✊ Mam nadzieję, że mnie też dziś mój endo miło zaskoczy i się dobrze mną zajmie.
    O której masz wizytę? ✊✊

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 27 maja 2019, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    O której masz wizytę? ✊✊

    Wizytę mam na 16.15. Trochę mam stresa ,że mnie oleje albo coś..

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ