X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Sanni Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze lepiej podpytac lekarza. Mnie też pobolewa brzuch i pooodobno to normalne. W razie mega dyskomfortu nospa. Ok. 5t4d tak nie bolał jajnik że pobieglam do giną i okazało się że z ciała żółtego zrobiła się torbiel.

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • MartaAnna Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie... Tylko nie to!

p19uyx8dm5z6vttg.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Ja cos szukalam do smarowania brzucha ale znalazlam tylko od 4 miesiaca w ziajii

Witaj Aniu :)

Pewnie pamiętasz mnie z innego wątku ;)

A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim Paniom :)
    Mam nadzieję, że również mogę się do Was przyłączyć? :)

P.S Suwaczek troszku źle działa. Jestem w 5 tyg. i 2 dn ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 07:01

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Sanni Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAnna spokojnie, każdy organizm jest inny. Jajniki mogą też pobolewać, bo teraz intensywnie pracują i wytwarzają hormony.

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • Sanni Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to Wam dziewczyny zazdroszczę, że możecie się smarować Palmersem. Mnie jego zapach odrzuca na kilometr. Mam nadzieję, że się to za jakiś czas zmieni, bo póki co zostaje zwykła oliwka.

oar8csqvhd5ojqx6.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja sobie kupiłam Palmersa, podobno jest mega zapach :) kupiłam na Allegro i czekam.
    Condo ciuchów, muszę kupić luźne spodnie. Jeansy mnie na brzuchu już opinaja, legginsy wpijają i tak samo mam jak Wianna, rajstopy po szyję i jazda hahaha i też uwielbiam krem Nivea do twarzy, nic mi innego nie pasuje a już tyle próbowałam :)

Natala89 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uzywam od poczatku BioOil ktory rowniez pachnie bosko i jest akurat na ten okres ciazy idealne. Wczesniej smarowalam sie balsamami 2 razy dziennie a teraz tylko tym od twarzy po stopy :) Hihi

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Riri Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tylko mogę smarować się takim kremem bez parabenow... Bo za chwilę mam uczulenie mega skóry... Ale myślę nad olejem kokosowym.. Mi strasznie przesądza się skóra a teraz jeszcze w ciąży to strasznie szczególnie na buzi... Jak tam Wasze mdłości? Mnie zaskoczyły w nocy... O 2 mulilo....
    A teraz też troszkę muli... O rannnnnnyyyyy..... I zimno zimno zimno ❄

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym zimnem to mam dokladni to samo. Ale przy mojej niedoczynnosci i hashimoto to juz norma dlatego cieplych dni nie moge sie doczekac :)

Riri lubi tę wiadomość

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• anna123 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Witaj Aniu :)

Pewnie pamiętasz mnie z innego wątku ;)

A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim Paniom :)
    Mam nadzieję, że również mogę się do Was przyłączyć? :)

P.S Suwaczek troszku źle działa. Jestem w 5 tyg. i 2 dn ;)
    Czesc czesc milo ze do nas wpadlas :)

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis juz troche ulzylo bo jestem po wizycie i maluszek rosnie :) nawet nozke bylo widac i serduszko :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Mnie dzis juz troche ulzylo bo jestem po wizycie i maluszek rosnie :) nawet nozke bylo widac i serduszko :)

Jak się Aniu czujesz? :)
    No to suuper! :) <3

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Jak się Aniu czujesz? :)
    No to suuper! :) <3
    Lekko w pracy na zebraniu mnie dzis slabic zaczelo bo stac musialam a tak to ok.Na szczescie dzis ostatni dzien pracy i odpoczynek a u Ciebie jak tam ?

j36regz209hdv9cb.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Lekko w pracy na zebraniu mnie dzis slabic zaczelo bo stac musialam a tak to ok.Na szczescie dzis ostatni dzien pracy i odpoczynek a u Ciebie jak tam ?

Przez cały 4 tydzień bardzo źle się czułam (w 4 tyg następuje zagnieżdżenie i kobiety wrażliwe mogą odczuwać złe samopoczucie). Słabo mi było, w głowie kręciło, byłam bardzo zmęczona, miałam i wciąż mam bóle @ do tego stopnia, ze odnosiłam wrażenie, ze zaraz coś ze mnie wyleci, kłuło mnie w jajnikach naprzemiennie (kilka dni lewy jajnik, później prawy), bolał i dalej boli krzyż i lędźwia, mam dreszcze, bywały też luźne kupki, teraz już są normalne. Tak te wszystkie objawy miałam w całym 4 tyg. Zagnieżdżenie mocno mi się dało we znaki, aaa i nie miałam apetytu, ledwo 3 posiłki dziennie dawałam radę zjeść. Teraz mam 5 tydzień i jest lepiej, nie jest mi słabo, nie kręci mi się w głowie, mam większy apetyt, nie mam luźnej kupki, nie kłuje w jajnikach, czasami coś mi tam ćmi tylko, ale bóle @ dalej mi doskwierają. Niestety dalej mam wrażenie, że coś chce ze mnie wylecieć... Ponoć to norma...
    Robiłaś chociaż raz betę Aniu? :) Ja raz zrobiłam by sprawdzić ile tego hormonu jest we mnie i wyszło mi prawie 2000 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 18:14

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123 super!!!!!!!!!!! ;) Anula też bolał mnie krzyż ledzwie teraz ten ból trochę puszcza....

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    Ania123 super!!!!!!!!!!! ;) Anula też bolał mnie krzyż ledzwie teraz ten ból trochę puszcza....

Kochana, a też miałaś takie wrażenie, że zaraz coś z Ciebie wyleci? :/ Głupie jest to uczucie...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Przez cały 4 tydzień bardzo źle się czułam (w 4 tyg następuje zagnieżdżenie i kobiety wrażliwe mogą odczuwać złe samopoczucie). Słabo mi było, w głowie kręciło, byłam bardzo zmęczona, miałam i wciąż mam bóle @ do tego stopnia, ze odnosiłam wrażenie, ze zaraz coś ze mnie wyleci, kłuło mnie w jajnikach naprzemiennie (kilka dni lewy jajnik, później prawy), bolał i dalej boli krzyż i lędźwia, mam dreszcze, bywały też luźne kupki, teraz już są normalne. Tak te wszystkie objawy miałam w całym 4 tyg. Zagnieżdżenie mocno mi się dało we znaki, aaa i nie miałam apetytu, ledwo 3 posiłki dziennie dawałam radę zjeść. Teraz mam 5 tydzień i jest lepiej, nie jest mi słabo, nie kręci mi się w głowie, mam większy apetyt, nie mam luźnej kupki, nie kłuje w jajnikach, czasami coś mi tam ćmi tylko, ale bóle @ dalej mi doskwierają. Niestety dalej mam wrażenie, że coś chce ze mnie wylecieć... Ponoć to norma...
    Robiłaś chociaż raz betę Aniu? :) Ja raz zrobiłam by sprawdzić ile tego hormonu jest we mnie i wyszło mi prawie 2000 ;)
    Tak robilam bete ale nie pamietam wartosci bo nie mam do tego pamieci alw byla ak wysoka ze pani doktor powiedziala ze nie musze drugi raz robic a dzis mialam druga wizyte i zalozenie karty ciazy. Strasznie sie tym stresowalam czy z maluszkiem wszystko dobrze .

j36regz209hdv9cb.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Tak robilam bete ale nie pamietam wartosci bo nie mam do tego pamieci alw byla ak wysoka ze pani doktor powiedziala ze nie musze drugi raz robic a dzis mialam druga wizyte i zalozenie karty ciazy. Strasznie sie tym stresowalam czy z maluszkiem wszystko dobrze .

Doszukałam się, miałaś betę 3070 :)
    Ja też się stresuje... Najbardziej wnerwia mnie te uczucie, ze coś chce ze mnie wylecieć :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak że chce wylecieć.
    .czujesz parcie w pochwie? Bo jak piszesz o tych bólach okresowych to też mam i czasem mnie tak zakluje już nawet nie w podbrzusza tylko niżej jak np wstanę szybko albo zareaguje To aż mam gwiazdy.... Ja jestem teraz w 5 i 4 dniu i te krzyże puściły... Może za bardzo się wysilasz..
    Mnie tak bolały jajniki jakbym miała owulacje zresztą nadal bolą a teraz znów klucie mnie dopadło
    ..A macie dziewczyny jakby bąbelki takie na dole brzucha?

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri wrote:
    Ale jak że chce wylecieć.
    .czujesz parcie w pochwie? Bo jak piszesz o tych bólach okresowych to też mam i czasem mnie tak zakluje już nawet nie w podbrzusza tylko niżej jak np wstanę szybko albo zareaguje To aż mam gwiazdy.... Ja jestem teraz w 5 i 4 dniu i te krzyże puściły... Może za bardzo się wysilasz..
    Mnie tak bolały jajniki jakbym miała owulacje zresztą nadal bolą a teraz znów klucie mnie dopadło
    ..A macie dziewczyny jakby bąbelki takie na dole brzucha?

Takie uczucie mam jak przy okresie, ze mi krew leci. Z tym, ze to nie jest krew, tylko śluz. Wiesz o czym mówię? O jakim uczuciu?
    Ja np. jak mocno zakaszlę to czuję nacisk na pachwiny, a przed ciążą tak nie miałam.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ