X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała ostatnio kto w szpitalu i tętno małej wachalo się między 190-200 I według lekarza też ok... może się matka zdenerwowała:p
    Tusianka-duża ta Twoja mała:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 19:53

Tusianka lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka spokojnie, mojemu tez tak skacze tętno, lekarz i położne mówią, że to normalne jak dziecko jest aktywne. Niepokój powinno wzbudzić tętno powyżej 200 i poniżej 90.

Tusianka lubi tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mu mówiłam, że pewnie wzrastało w tych momentach, co kopała, ale woli to sprawdzić jeszcze raz.

Straszny klocek :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a tam klocek! Po prostu po Was jest. Tak jak pisałaś. Będzie lepiej Nią się obsługiwać :)

Dobrze, że mam jutro wizytę. Bo ciśnienie dziś w domu 142/85. A po 10 minutach spadło sporo. I nie wiem czy to nie ciśnieniomierz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 21:17

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, może za szybko po jakimś ruchu albo zmianie pozycji mierzyłaś? Powiedz lekarzowi, pewnie będzie kazał obserwować i mierzyć regularnie :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, ja dzisiaj super pospalam, zaraz mi synka przywioza, wyjeli mi wykońcu też cewnik, miłego dzionka.

Zapomniałam wczoraj napisać że przepiękne brzuszki macie dziewczyny :)

Ilona92, Etoilka, Magdzia85F, ibishka, Tusianka, Monnn, APrzybylska, machirude, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,
    Madziu jak Twoje ciśnienie?
    Agata - super, że wszystko dobrze ;)
    Tak sobie myślę, że jak Wy wszystkie będziecie takich przystojniaków rodzić, to ja Patunię będę musiała dwa razy bardziej pilnować, haha...;););)

Magdzia85F, ibishka, machirude, Etoilka, Sylwiaa95, Tusianka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia dziękuję, że pytasz 125/70. Czyli ok.

Marta tylko ja wtedy siedziałam dość długo. Może sam pomiar mnie zestresował :P

I jakaś dętka jestem od wczoraj...

A dziś mam ciąże donoszoną :)

Agiii Ty to już jesteś całkiem sprawna.

Tusianka, ibishka, machirude, Tęskniąca, Etoilka, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie w laboratorium :)
    Wczoraj już myślałam, że poród zacznie sie wczesniej... zaczal mnie tak bolec brzuch, jak przy najgorszej miesiaczce... zaczelo sie w sklepie, myslalam, ze nie dojde do domu. Mialam jechac na KTG, wiec zebralam sie i pojechalam do szpitala. Tam bole jeszcze mocniejsze, dobrze, ze moj maz dojechał do szpitala bo sama bym nie wrocila :( po powrocie kapiel polgodzinna i lezenie, brzuch twardnial i bolal. Spalam na pollezaco, bo inaczej nie moglam sie ulozyc...

Dzis na szczescie juz lepiej, ale mialam stresa wczoraj :/
    I jeszcze GBS dodatni, wiec wjedzie antybol :(

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily a w szpitalu coś mówili?
    Ale ćwiczenia miałaś macicy. Uuu. Współczuję.
    Dobrze, że już lepiej!

Aj i dupka z tym GBS.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- KTG poprawne, szyjka sformowana i zamknieta :) no macica zrobila sobie trening :) juz nawet moja tesciowa zaczela sie stresowac :p i byla sklonna nawet mnie zbadac, gdyby akcja sie rozwijala ;) ale poprosila bym dzis nie rodzila bo ma fryzjera xD a ja mam jutro:p wiec najszybciej rodze w piatek po poludniu :p

Magdzia85F, Tusianka, Tęskniąca, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no w takim przypadku, to musisz poczekać ;)

u mnie 4 dzień biegunka i po ból od krzyża do podbrzusza i twarde

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 08:41

Emily89 lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :)

My tak na szybko chciałyśmy dać znać, że czujemy się coraz lepiej obie :) i przede wszystkim że mocno ściskamy za Was kciuki i myślimy o Was choć nie bardzo mamy czas żeby być tu z Wami na bieżąco ;)
    Kirunia sadzi piękne kupsztale i od wczoraj zaczęła jeść, także wszystko pięknie się powoli nam układa ;)
    O porodzie nie będę Wam opowiadać chyba że ktoś bardzo chce to zapraszam na priv. Powiem Wam tylko że w momencie kiedy usłyszałam pierwszy krzyk Maleńkiej łzy same mi popłynęły strumieniem... Czegoś takiego jeszcze w życiu nie przeżyłam i nie da się tego absolutnie z niczym porównać <3 <3 <3

Magdzia85F, APrzybylska, Tusianka, machirude, Etoilka, Tęskniąca, Sylwiaa95, grzanewino, olKaczucha, Monnn lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka cudownie że się już lepiej czujecie! Ja poproszę szczegółowy opis na priv jak znajdziesz chwilkę :) co i jak, co się działo, jak ból, zzo, dlaczego w sumie skończyło się cc itp :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, i ja i ja proszę o opis :) #jestemzwyrolem xD

Ogromnie się cieszę, że idzie Wam wszystko coraz lepiej <3

Tęskniąca lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po obchodzie. Cc prawdopodobnie będzie w poniedziałek. Więc jeszcze weekend w szpitalu.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :D cieszę się ze wszystkich dobrych nowin :)

Madzia może jednak u Ciebie jest coś na rzeczy? Ja w ogóle nie czuję, że za 10 dni mam termin. Poza nawrotem depresji, bo jutro do szpitala.

Kama ja się czujesz dzisiaj? GBS`em się nie martw, dadzą antybiotyk i wszystko będzie dobrze.

Dorota moment gdy dziecko zacznie płakać, to chyba ten, na który wszystkie czekamy :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    My po obchodzie. Cc prawdopodobnie będzie w poniedziałek. Więc jeszcze weekend w szpitalu.
    dlaczego tylko prawdopodobnie?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:

Kama ja się czujesz dzisiaj? GBS`em się nie martw, dadzą antybiotyk i wszystko będzie dobrze.

Dziękuję, dziś na szczęście o wiele lepiej się czuję :) spina się trochę brzuch, ale w porównaniu do wczoraj to jest nic :)

Wogóle jak zaczęło mnie wczoraj po KTG telepać, to się przeraziłam... To pewnie z emocji, ale straszne to było...

Wiem, że to nic wielkiego, ponoć 70% kobiet ma pozytywnego GBS :P

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie z tego momentu okradziono! :(

Cieszę się że u Was wszystko dobrze, 3majcie się cieplutko i wracajcie do domów :)

f2wl9vvje61wiuku.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ