Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga, jak Pawelek zaczal robic koci grzbiet i byc bardziej rozwinięty ruchowo na brzuszku to uslyszalam od mojej siostry ze powinnam go sadzac zeby ĆWICZYĆ INNE PARTIE MIĘŚNIOWE xD chyba Mlodego na silownie zapisze bo zle go trenuje w domu xD
A co do pasty- ja chyba kupie ta z ziaji od 1go zabka. Ale ciagle sie zbieram.. na razie przemywam woda.
aga_90, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Ode mnie wczoraj koniecznie chciał wafla ryżowego jak jadłam, ale się bałam to bo jednak się kruszy i jest twarde. Chleba nie daję bo sama nie jem glutenu od końca sierpnia i mu się kupy poprawiły, więc teraz boję się mu wprowadzić skoro wykazywał nietolerancję nawet przez mleko
-
Kupiłam ostatnio w Rossmannie takie wafelki ryżowe bio jabłko-mango. O dziwo dobry skład i rozmiar idealny do dziecięcej rączki. Daje 1 co 2-3 dzień ale: zapomniałam, teoretycznie są po 8 miesiącu :d
"inne partie mięśniowe" xD ciekawa teoria, ale wydaje mi się że akurat siedząc nic nie ćwiczymy :pWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 11:54
Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Te yogollino to jakaś porażka. W dodatku jogurt który nie musi stać w lodówce, ech. Ja daję zwykły naturalny. Dobry skład ma podobno Bakoma, ja polecam jogurt marki lidlowskiej. Też dobry, prosty skład.
Zmierzylam tą moją Kluskę- mierzy jakieś 82cm, ale tak się wiercił że +/- 1cm :d
Jejuuu, ja ją lubię ten moment jak odpływa po kąpieli jeszcze walczy, ale oczka już w polsnie xDIlona92 lubi tę wiadomość
-
Magda - u nas kupa raz na tydzień już od dłuższego czasu, byliśmy z tym u pediatry i powiedziała, że to normalne przy KP i że jeżeli bączki idą, brzuszek nie boli i nic nie dolega, to nie trzeba nic z tym robić
Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Madzia u nas na kupy zalecił pediatra dicopeg. Przy nim było dużo lepiej. Niestety bez niego to się zdarzają tak twarde kupy u małej że biedna aż żałośnie płaczę jak robi.. Masakra jakaś.
Dziś pierwszy raz podciagnela obie nóżki pod miednice.. Może moje narzekania zostały wysłuchane i doczekam się czworakow u mojego szkraba?
Mam nadzieję że ta niechęć do butli jej przejdzie..
Po południu musiałam jej 60 ml mleka dawać łyżeczka a teraz przed spaniem 210 ml zjadła ale w formie strzykawka do buzi.. O zgrozo. Spróbuję jeszcze szybsze smoczki kupić bo mnie to wykończy takie jedzenie. A z wszystkim innym lux. Buzię otwiera i zupy potrafi nawet 150ml zjeść i dalej by jadła..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 21:28
-
Ładnie Gabi zjada! Grześ z butli to max zjada 120 ml mleka, a tak to 60-90 ml, nie wiem ile wyciąga z piersi ale obawiam się że przy przestawieniu na butlę to by mi wypadł poza siatkę.
Spróbuj inny smoczek. Dziś mama ginekolog dała post o karmieniu butelką, może coś Ci się przyda.
https://mamaginekolog.pl/karmienie-butelka/ibishka lubi tę wiadomość
-
Aga, ciekawe co w nich jest takiego ze niby dopiero po 8 miesiacu
No wez! Na pewno by cos cwiczyl siedzac xD
Tak, dawalam jogurt bio z bakomy, slyszalam, ze dobry jest tez skyr czy jakos tak z Biedry. A z twarozkow grani dobry jest Bieluch
Ibishka, nie pamietam czy ty kpi czy mm ale syn kolezanki odrzucil ostatnio mm w kazdej postaci (nawet dodane do kaszki)... masakra... tez walczy ze strzykawka zeby podawac wode chociaz...
A my wrocilismy z roczku kolegi Pawełka bylo super! Mama jubilata zapewnila nam zabawy sensoryczne- byl suchy makaron, galaretki, budyn a pozniej kapiel (prawie ze doslownie) w kisielu Pawelek zachwycony byl! Zaliczylismy u nich kapiel w umywalce bo kisiel byl wszedzie (na wlosach i w uszach tez xD)
-
nick nieaktualnyOh yeah.
Kupaaaa! na 5 dzień.
Agnieszka dziękuję
Iza no u nas dopiero drugi raz problem z kupą. A tak to szła często.
A może bidon albo niekapek na mleko?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 11:10
grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Zachęcona Waszymi opowieściami o gotowaniu zrobiłam wczoraj zupę pomidorową. Zmiksowałam marchewkę, pietruszkę, kawałeczek mięsa, rozcieńczyłam zupą, w smaku było pyszne, słodkie od warzyw. Grześ zjadł pierwszą łyżeczkę i tak nim telepnęło, że prawie z krzesełka wypadł po drugiej to samo.. Dość szybko uznał, że nie będzie tego jadł i jak matka zrobiła to niech se je sama. Przypomnę, że wcześniej zrobiłam zupę dyniową, która też mi bardzo smakowała i też była dość słodka.. On chyba nie lubi słodkiego. Tyle że nic nie poradzę że gotowana marchew jest słodka.. Słoiczki nie są takie słodkie, mają bardziej nijaki smak, te moje dania mimo że bez jakichkolwiek przypraw były bardziej wyraziste.
-
nick nieaktualnyMyszko moja panna nie tknie jabłka, śliwek, banan podszedł ale na 3 dzień też nie. Teraz w ogóle nawet bułki nie chce a chciała. Nie interesuje Jej jedzenie. Tylko cycuś
A dodaj gałki muszkatołowej. Moja Ada lubi. Nawet jak dodałam do sloiczka i curry to jadła. Ale tydzień temu. -
Kinga według tego co napisałaś, do pomidorowej zapomniałaś dodać pomidory :d a tak serio to ja polecam ogórkową. Jest lekko słona i kwaskowata. Skoro Grześ nie lubi słodkiego to może z tym zaskoczy ale to musisz być odważna do tej ogórkowej
Jadłam dziś schabowego, taki wiecie smaczny, ale niezdrowy bo smażony, z panierka i przyprawami. Musiałbyś ie widzieć jak Wiktor na mnie patrzył z każdym kęsem! Myślałam że padne :d to mu dałam polizac myśląc że się skrzywi jak zawsze i po problemie, a on kawałek odgryzl (przypominam że zębów mu brak póki co)! Zabrałam, bo kawałek był duży, więcej nie dałam. Obserwował mnie do końca, a jak skończyłam to się rozplakal..
A bałam się na początku że będzie wege :dWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 15:31
myszkaka, Etoilka, grzanewino, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Kinga, no właśnie, może jakieś przyprawy (inne niż sól i pieprz)? Liść laurowy i ziele angielskie do wywaru dajesz? A jak nie, to próbuj z innym warzywem i zrezygnuj z marchewki możesz mu zamiast niej dać kawałek pietruszki i ziemniaka - będzie mniej słodko.
Edit. Albo natka pietruszki/koperek na koniec
U nas od 3 dni luźniejsze kupy. I śmierdzące! Wyczytałam, że to częste przy ząbkowaniu - było tak u Was? Przed chwilą znaleźliśmy w pieluszce chyba z pół porcji kremu z buraków z dzisiejszego obiadu - normalnie jak na początku rozszerzania dietyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 17:08