X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka , kora trzymajcie się dzielnie i szybko zdrowiejcie.
    U mnie od wczoraj są takie czarne duże robaki i na dodatek skubane potrafią latać!! No masakra jakaś w rym roku. Wybiłam przez 15 mon z 5 sztuk!
    Skąd to dziadostwo się bierze.
    Aniu tez trzymam kciuki żebyś miała trochę więcej spokoju z drugim Maluszkiem. Wtedy można się lepiej ogarnąć z nowa sytuacja.
    Aga u Nas to samo. Popadało w południe tak, ze blacha huczała , chłodniej jest , w Donu tez. Na zewnątrz jak podkreślam byłam w długich spodniach, bluzie i zimowych butach haha

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie złożyłam wniosek o te 500+ przez mój bank bez żadnego problemu :)

Kirunia dzisiaj już troszkę lepiej, właśnie śpi a co najważniejsze wytrzyma 8h bez podawania w międzyczasie paracetamolu <3
    Ale powiem Wam że wczoraj byłam tak padnięta że nie byłam w stanie dosłownie nic zrobić, a kiedy wrócił M i miałam nadzieję, że przejmie Małą Kira dość wyraźnie pokazała co o tym sądzi. skończyło się na tym że wzięłam ją do łóżka, usnęła na mnie i przełożyłam ją do łóżeczka i dopiero poszłam spać. ale zasnęłam momentalnie, nawet nie wiem kiedy M się kładł. Rano o 5 podałam Małej ibufen i znów na mnie zasnęła i spałyśmy tak do 9 ;)

idę teraz na Allegro szukać Kiruni pilota do tv i telefonu, zabawki oczywiście ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam akurat krótki break. Kończę obiad, kawa i biorę się dalej za przygotowania. Dzięki Wam koj dom znów będzie czysty haha. U nas jest tak masakrycznie wiecznie, ze szok. Chmury ciemne jak cholera.
    Dorota to fajnie jak Kira dzielnie to wszystko znosi

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota co tam fajnego znalazłaś na Allegro? Jeszcze raz dużo zdrówka dla Was? Jak dzisiaj Twoje oczy?

A ja wracam z wizyty, panna wstydziocha nie dała sobie zrobić ładnego zdjęcia. Waży 600g, wszystko jest dobrze. A co do wątroby to mam za jakiś czas znowu zrobić badania i na razie tylko tyle 😕 nie wiem czy mam po prostu czekać na powtórkę z rozrywki, czy nie da się temu zapobiec zawczasu?

Ilona nie szalej! My wszyscy normalni ludzie 😘

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1dd81e1bdbd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 16:53

Magdzia85F, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu brak słów. A nie mozesz skonsultować tych wyników z kimś innym?

Cudna Niunia!<3 i juz waga jaka ładna!

A mnie wyszły bakterie w moczu, pierwszy raz. Jutro lecę znów zanieść mocz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 17:12

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę chciała w przyszłym tygodniu zrobić jeszcze raz wyniki i jeżeli będzie gorzej to idę do innego lekarza.

Madzia skąd Ci się coś tam przyplątało 😕 niby w ciąży to normalne, ale oby szybko sobie poszło. A Ty masz fotki swojego kurczaczka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mam profilowe Fasolki.

Jutro idę raz jeszcze do labu, moze cos źle pobralam od razu posiew. A nic mnie nie piecze...

Zrób i idź koniecznie. Niepowazny ten Twoj lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 18:19

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym zapomniała, jedne dzieci śpią, a inne jak np Zuzia mają lekkie ząbkowanie, dziś się dopatrzyłam, że Zuzia ma już wszystkie 4, czyli mamy 12 zębów 😁 bez objawowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 19:12

Tusianka, ibishka, Magdzia85F, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta nasza ospa to jednak nie była ospa.. Czekamy dalej na rozwój sytuacji :)
    Bardzo średnio moje dziecko znosi podróże... Może następnym razem uda nam się spotkać :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm czy ja coś przeoczyłam?
    Magda Ty też w ciąży? :)))

iv09mg7yklmn388j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu tak.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu zdrówka dla Igi. Oby kiedyś była okazja się spotkać 💕

U nas dziś nocka życia 😄 Zuzia zasnęła o 21.30 i spała, pięknie spała, dopiero tatuś wstając do pracy po 4 ją obudził, wypiła mleczko i razem spałyśmy do 8.30.

Jak się dzisiaj czujecie?

Ilona92, Magdzia85F, ibishka, Rene lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś już padam. Rozkładałam linie nawadniające, pilnowałem robotników, a to inne duperele. Jadzia miała 2 h drzemki wiec coś zrobiłam, ale sama poszłabym spać. U nas noc całkiem spoko. Tak mi się w nocy duszno zrobiło, ze otworzyłam ok k, zamknęłam przy kolejnej pobudce.
    Aniu super! W końcu Zuzia nauczyła się przesypiać noc :(
    Moja panna dziś ma na sobie już 3 zestaw ubraniowy. Nie nadążam ostatnio za moim dzieckiem
    Jeszcze dwa dni i się widzimy :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf. U mnie nie ma bakterii. Źle pobrałam mocz.

Kupiliśmy Adzie axkida 2.0 niebieskiego. :)

Aniu zazdro. U nas stadardowo kilka pobudek ...ech ech. Jak Ada mi z tego nie wyrośnie, to od stycznia bedzie kolorowo.

Ilona nie bede pisać odpocznij, bo rozumiem ze sie nie da. :(

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu na pewno będzie lepiej 🙂 u nas też było źle i bardzo źle, więc jest i dla Was nadzieja. Super, że jednak nie ma tych bakterii. A macie już imię dla synka?

Ilona nieustannie podziwiam Twoją energię 😘 a dlaczego taka częsta zmiana garderoby?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kombinujemy mamy jakieś dwa typy, ale ciężko jest, dziewczęce są ładniejsze :P a u Was jakie imie?

Mąż twierdzi, ze jak Adę odstawię od cyca. Choć dziś zasnęła wtulona w tatę..A ja sie rozwaliłam na łóżku. Se se se

Jadzia szaleje na dworze, to i trzeba przebierać :D

Ilona92 lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeden typ - Helena po mojej babci, ale mąż nie jest przekonany, no i ja też nie wiem na 100%... Dla mnie teraz chyba łatwiej by było wybrać dla chłopca. Dla Zuzi miałam imię od zawsze, a teraz czekam na olśnienie.

A jeszcze mam pytanie czy tak wygląda 23t ciąży? Mamo, jestem ogromna 🤦‍♀️😘

8a2d9673eaa1.jpg

Ilona92, ibishka, Rene, Monnn, Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz się załatwiła tak, ze przeleciało bokiem, a na początku otworzyła okej i się cała nim usmarowala...
    Moja panna się przewróciła w domu. Przyszła z tata chciała się sama rozebrać , zdjęła bluzę do połowy, leżały miski plastikowe i się poślizgnęła i rozcięła od środka wargę. Oczywiście moja wina bo nie sprzątnęłam. Ostatnio Jadzia wyjmuje wszystko. Zmywam to pił podłogi jest w czymś, odkurze to samo sprzątnęłam jedno, wyjmie drugie :/
    Magda tak myślałam, ze pobrałeś złe mocz. Wystarczy złe dokręcić pojemniczek lub za szybko otworzyć i będzie złe. Moja doktor mówiła, ze jeśli tak złe pobieram to najlepiej się podmuch, oddać trochę moczu i pobrać resztę pod prysznicem nawet.
    Aniu czy 23 tydzień to tak jakby grudzień w poprzedniej ciąży? Jeśli tak to normalnie wyglądasz. Moja droga za tobą połowa. Mina wakacje i będziesz prawie rodzic!
    Magda to ty była w ciąży już na roczku u Kiry???

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Cały dzień poza domem dziś miałam termin robienia badań potrzebnych do leczenia mam już wyniki
    Morfologia w normie,alat 39u/lnorma od 0-31,cukier 87, Tsh 3,81 Ft4 14,7,Beta HCG 5,98
    HIV hbs ujemny,ANA 1,3
    A teraz idę czytać co u was

Ilona92 lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu śliczny zgrabny brzuszek :-)fajnir ze Zuzia pospała tak długo,co do imienia to Helena bardzo mi się podoba :-)
    Madziu ciesze się ze to tylko złe pobranie moczu a nie infekcja :-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ