X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
Odpowiedz

Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)

Oceń ten wątek:
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabella29 wrote:
    Witajcie.

Mam pytanie, czy któraś z Was miała taki przypadek. Spóźniająca się miesiączka 5-7 dni test negatywny, temp.37,02 i przyszła miesiączka w późniejszym czasie? Czy jednak możliwa jest ciąża kilka dni później test wyszedł pozytywny? Czy przy tem 37,02 możliwe jest że zbliża się @ ?

Pozdrawiam.

Ja tak miałam. Spozniala mi się miesiączka 5 dni,byłam pewna ze to przez stres w pracy,ale na wszelki wypadek zrobiłam test ciążowy. Wyszedł negatywny. Trzy dni później nadal nie miałam miesiączki więc zrobiłam kolejny test i już był pozytywny. BETA potwierdziła 5 tydzien ciazy. A zaraz rodze ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:52

Izabella29, kark lubią tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Izabella29 Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :) i dziękuję za podzielenie się swoim doświadczeniem.

Niuninka lubi tę wiadomość

Izabella29
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ;) trzymam kciukasy ;)

Izabella29 lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Izabella29 Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dam znać za kilka dni, co u mnie wynikło.
    Życzę wszystkiego dobrego :))))

Niuninka lubi tę wiadomość

Izabella29
  • Grotka Nowa

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Postanowiłam napisać i ja. Miałam owulacje potwierdzoną monitoringiem w 16/17dc. Dziś jest 29dc, zrobiłam test, bo czułam że się udało. I co? I negatywny :( temperatura niby 37,0 ale coś czuje, że za kilka dni będzie kolejne rozczarowanie :(

• NatiB Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grotka wrote:
    Cześć! Postanowiłam napisać i ja. Miałam owulacje potwierdzoną monitoringiem w 16/17dc. Dziś jest 29dc, zrobiłam test, bo czułam że się udało. I co? I negatywny :( temperatura niby 37,0 ale coś czuje, że za kilka dni będzie kolejne rozczarowanie :(

Od owulacji musi minąć minimum 14 dni zeby test z moczu był wiarygodny i miarodajny, może być zwyczajnie za wczesnie na test:)

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Kleoś Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki! Chciałam się zapytać o prawdopodobieństwo ciąży. Otóż dziś mija 7 dnień od spodziewanej miesiączki, w zeszłym miesiącu powinnam mieć 4 a dostałam 11 stycznia miesiączkę, w tym miesiącu po obliczeniu spóźnienia tez powinnam dostać 11. Brzuch mnie pobolewa od ok tygodnia, są to bóle w podbrzuszu, czasem są a za chwile znikają, dziś też boli, ale ani śladu kropelki krwi... Test zrobiłam 2 dni po spodziewanej @ i wczoraj- oba NEGATYWNE. ponad 2 tygodnie temu kochaliśmy się z narzeczonym z prezerwatywą, ale po zakończeniu stosunku było jakoś dziwnie mało spermy w zbiorniczku (ja byłam wtedy na górze), kochaliśmy się troszkę dłużej niż zazwyczaj, czy jest możliwość że po takim stosunku jakieś odrobinki się wylały i dostały się do pochwy i doszło do zapłodnienia?

• Kleoś Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bete niestety nie mam czasu iść :(

• Kleoś Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam iż nie biorę tabletek anty, nie miałam jakiś większych stresów, ani nie przyjmowałam antybiotyków czy innych lekarstw.

• Kleoś Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nie doradzi?

• Brychra Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troszkę z innej beczki. Jestem w trakcie poronienia. Mam straszne mdlosci i ból głowy i pozytywny test z dwiema mocnymi krechy mi. Lekarz dopiero za tydzień. Co myślicie na ten temat...

Brychta
  • Kleoś Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychta, ile jesteś po poronieniu?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra wrote:
    Dziewczyny troszkę z innej beczki. Jestem w trakcie poronienia. Mam straszne mdlosci i ból głowy i pozytywny test z dwiema mocnymi krechy mi. Lekarz dopiero za tydzień. Co myślicie na ten temat...

A który to tydzien? HCG opada jeszcze jakis czas stopniowo, jesli to byl np 7 tydz to testy mają prawo wyjsc pozytywnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:00

Bartuś❤️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleoś wrote:
    na bete niestety nie mam czasu iść :(

Nie, raczej nie ma szansy w takim przypadku :) test juz by wyszedl pozytywnie

Bartuś❤️
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    A który to tydzien? HCG opada jeszcze jakis czas stopniowo, jesli to byl np 7 tydz to testy mają prawo wyjsc pozytywnie
    Niby 4 tydzien... dzisiaj miałam straszny ból głowy i mdlosci poronienie niby rozpoczęło się w poniedziałek w nocy. Ja juz nic nie rozumiem. Pójdę jutro może na betę jeszcze

Brychta
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleoś wrote:
    Brychta, ile jesteś po poronieniu?
    W poniedziałek niby się zaczelo. I w sumie mam normalny okres..

Brychta
  • Grotka Nowa

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra wrote:
    W poniedziałek niby się zaczelo. I w sumie mam normalny okres..
    Najlepiej udać się chyba w takiej sytuacji do lekarza

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra po czym poznałaś że to poronienie?

Co do testów to mi wychodził blady cień cienia dosłownie, przez 3dni,3 dnia poszłam na betę i była w tym dniu 127.1 więc powinny wyjść już ładne krechy, dlatego sikacze z dystansem

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kleoś Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabella29 wrote:
    Witajcie.

Mam pytanie, czy któraś z Was miała taki przypadek. Spóźniająca się miesiączka 5-7 dni test negatywny, temp.37,02 i przyszła miesiączka w późniejszym czasie? Czy jednak możliwa jest ciąża kilka dni później test wyszedł pozytywny? Czy przy tem 37,02 możliwe jest że zbliża się @ ?

Pozdrawiam.

u mnie dziś jest 8 dzień gdzie nie mam @, chyba zrobię jeszcze jeden test dzisiaj :) i jakie wyniki wyszły u Ciebie?

• Kleoś Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Brychra po czym poznałaś że to poronienie?

Co do testów to mi wychodził blady cień cienia dosłownie, przez 3dni,3 dnia poszłam na betę i była w tym dniu 127.1 więc powinny wyjść już ładne krechy, dlatego sikacze z dystansem

po 3 dniu spodziewanej @ wychodziły Ci te cienie cienia?

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ