X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
Odpowiedz

Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)

Oceń ten wątek:
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabella29 wrote:
    Witajcie.

Mam pytanie, czy któraś z Was miała taki przypadek. Spóźniająca się miesiączka 5-7 dni test negatywny, temp.37,02 i przyszła miesiączka w późniejszym czasie? Czy jednak możliwa jest ciąża kilka dni później test wyszedł pozytywny? Czy przy tem 37,02 możliwe jest że zbliża się @ ?

Pozdrawiam.

Ja tak miałam. Spozniala mi się miesiączka 5 dni,byłam pewna ze to przez stres w pracy,ale na wszelki wypadek zrobiłam test ciążowy. Wyszedł negatywny. Trzy dni później nadal nie miałam miesiączki więc zrobiłam kolejny test i już był pozytywny. BETA potwierdziła 5 tydzien ciazy. A zaraz rodze ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:52

Izabella29, kark lubią tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Izabella29 Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :) i dziękuję za podzielenie się swoim doświadczeniem.

Niuninka lubi tę wiadomość

Izabella29
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ;) trzymam kciukasy ;)

Izabella29 lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Izabella29 Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dam znać za kilka dni, co u mnie wynikło.
    Życzę wszystkiego dobrego :))))

Niuninka lubi tę wiadomość

Izabella29
  • Grotka Nowa

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Postanowiłam napisać i ja. Miałam owulacje potwierdzoną monitoringiem w 16/17dc. Dziś jest 29dc, zrobiłam test, bo czułam że się udało. I co? I negatywny :( temperatura niby 37,0 ale coś czuje, że za kilka dni będzie kolejne rozczarowanie :(

• NatiB Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grotka wrote:
    Cześć! Postanowiłam napisać i ja. Miałam owulacje potwierdzoną monitoringiem w 16/17dc. Dziś jest 29dc, zrobiłam test, bo czułam że się udało. I co? I negatywny :( temperatura niby 37,0 ale coś czuje, że za kilka dni będzie kolejne rozczarowanie :(

Od owulacji musi minąć minimum 14 dni zeby test z moczu był wiarygodny i miarodajny, może być zwyczajnie za wczesnie na test:)

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Kleoś Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki! Chciałam się zapytać o prawdopodobieństwo ciąży. Otóż dziś mija 7 dnień od spodziewanej miesiączki, w zeszłym miesiącu powinnam mieć 4 a dostałam 11 stycznia miesiączkę, w tym miesiącu po obliczeniu spóźnienia tez powinnam dostać 11. Brzuch mnie pobolewa od ok tygodnia, są to bóle w podbrzuszu, czasem są a za chwile znikają, dziś też boli, ale ani śladu kropelki krwi... Test zrobiłam 2 dni po spodziewanej @ i wczoraj- oba NEGATYWNE. ponad 2 tygodnie temu kochaliśmy się z narzeczonym z prezerwatywą, ale po zakończeniu stosunku było jakoś dziwnie mało spermy w zbiorniczku (ja byłam wtedy na górze), kochaliśmy się troszkę dłużej niż zazwyczaj, czy jest możliwość że po takim stosunku jakieś odrobinki się wylały i dostały się do pochwy i doszło do zapłodnienia?

• Kleoś Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na bete niestety nie mam czasu iść :(

• Kleoś Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam iż nie biorę tabletek anty, nie miałam jakiś większych stresów, ani nie przyjmowałam antybiotyków czy innych lekarstw.

• Kleoś Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nie doradzi?

• Brychra Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny troszkę z innej beczki. Jestem w trakcie poronienia. Mam straszne mdlosci i ból głowy i pozytywny test z dwiema mocnymi krechy mi. Lekarz dopiero za tydzień. Co myślicie na ten temat...

Brychta
  • Kleoś Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychta, ile jesteś po poronieniu?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra wrote:
    Dziewczyny troszkę z innej beczki. Jestem w trakcie poronienia. Mam straszne mdlosci i ból głowy i pozytywny test z dwiema mocnymi krechy mi. Lekarz dopiero za tydzień. Co myślicie na ten temat...

A który to tydzien? HCG opada jeszcze jakis czas stopniowo, jesli to byl np 7 tydz to testy mają prawo wyjsc pozytywnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:00

Bartuś❤️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleoś wrote:
    na bete niestety nie mam czasu iść :(

Nie, raczej nie ma szansy w takim przypadku :) test juz by wyszedl pozytywnie

Bartuś❤️
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    A który to tydzien? HCG opada jeszcze jakis czas stopniowo, jesli to byl np 7 tydz to testy mają prawo wyjsc pozytywnie
    Niby 4 tydzien... dzisiaj miałam straszny ból głowy i mdlosci poronienie niby rozpoczęło się w poniedziałek w nocy. Ja juz nic nie rozumiem. Pójdę jutro może na betę jeszcze

Brychta
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleoś wrote:
    Brychta, ile jesteś po poronieniu?
    W poniedziałek niby się zaczelo. I w sumie mam normalny okres..

Brychta
  • Grotka Nowa

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra wrote:
    W poniedziałek niby się zaczelo. I w sumie mam normalny okres..
    Najlepiej udać się chyba w takiej sytuacji do lekarza

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra po czym poznałaś że to poronienie?

Co do testów to mi wychodził blady cień cienia dosłownie, przez 3dni,3 dnia poszłam na betę i była w tym dniu 127.1 więc powinny wyjść już ładne krechy, dlatego sikacze z dystansem

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kleoś Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabella29 wrote:
    Witajcie.

Mam pytanie, czy któraś z Was miała taki przypadek. Spóźniająca się miesiączka 5-7 dni test negatywny, temp.37,02 i przyszła miesiączka w późniejszym czasie? Czy jednak możliwa jest ciąża kilka dni później test wyszedł pozytywny? Czy przy tem 37,02 możliwe jest że zbliża się @ ?

Pozdrawiam.

u mnie dziś jest 8 dzień gdzie nie mam @, chyba zrobię jeszcze jeden test dzisiaj :) i jakie wyniki wyszły u Ciebie?

• Kleoś Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Brychra po czym poznałaś że to poronienie?

Co do testów to mi wychodził blady cień cienia dosłownie, przez 3dni,3 dnia poszłam na betę i była w tym dniu 127.1 więc powinny wyjść już ładne krechy, dlatego sikacze z dystansem

po 3 dniu spodziewanej @ wychodziły Ci te cienie cienia?

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ