X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Rodze w styczniu 2018
Odpowiedz

Rodze w styczniu 2018

Oceń ten wątek:
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosiu wsploczuje, weź ten dzień wolny faktycznie bo z tymi lekarzami to zawsze przeprawa,

Wczoraj się położyłam o 22:00 i spałam jak zabita, ale chyba przez te rewolucje żołądkowe,
    W każdym razie przynajmniej się wyspalam ... uff

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosia przerabane, ze tak powiem.. Faktycznie chyba dzien wolnego to niezly pomysl, mniej nerwow i pospiechu.

A ja z kolei nie moglam dlugo zasnac.. Pierwszy raz. Niewyspana jestem jak diabli :) Zaraz jade zawiezc mocz do badania i na krew :)

• Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z tych nerwów też nie mogłam spać, kręciłam się i przewracałam z boku na bok. Teraz czuje się jak zombie...

Klio kocha,a trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, daj znać jak było! :-)

Klio86 lubi tę wiadomość

x8qc98p.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny taki temat juz jest.... nie dublujcie i przylaczcie sie do tamtego...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25, nie obraź się, ale ja np. wolałabym zostać tutaj. Nie wiem jak dziewczyny. Jak dla mnie, to tam jest trochę za duży ruch i jakoś nie umiem tam się wbić.
    Chyba jakoś bardzo nie przeszkadzamy?

Klio86, Casjopea lubią tę wiadomość

x8qc98p.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałyśmy upomnienie od admina?

Popieram Mraugosie,
    mamy tu węższe grono ale mi tez osobiście jest je wygodniej ogarnąć i nadrobic.

Jeśli to problem to postaramy się przenieść w inne miejsce, naturalnie wolałybyśmy dalej tu prowadzić nasz wątek..

Mraugosia lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez zdecydowanie podpisuje sie pod kolezankami :) Tu jest milo i kameralnie :)

Klio86, Mraugosia lubią tę wiadomość

• marzenia Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja mam termin na. 20 stycznia
    . Lecz moje samopoczucie jest okropne. Wymioty, mdłości, zaslabniecia:( Ale myślę że jeszcze trochę i to minie.

27 lat
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj marzenia !

minie na pewno niebawem !
    Nam chyba się już trochę od jakiegoś czasu poprawia, czasem sama mam napady mdłości ale juz rzadziej jak częściej,

Spokojnej ciąży ;)

Ps. W temacie ciąża ogólne jest tez już taki wątek ;)
    Właśnie wyżej nas uprzejmie o tym poinformowano wiec chcąc ominac nieporozumienia musisz wiedzieć o tym fakcie gdyby nas nagle zlikwidowano ;p

Dziewczyny sprzątam chatę żeby nie myśleć o wizycie za dużo ;)

• Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klio86, nie strasz dziewczyny, to nie było oficjalne upomnienie od admina. Ten wątek funkcjonował na długo zanim my się zjawiłyśmy i nikt go nie usunął.
    A jeśli założę nowy wątek pod inną nazwą pt. o "wszystkim i o niczym w temacie ciąży", to też go Admin zbanuje?
    Bez przesady. Dziewczyny nieraz na forum dublują tematy i nikt dramatu nie robi.

Marzenia - witaj! Gratuluję :-) nie martw się, podobno w drugim trymestrze u większości babeczek wszystko mija :-)

Klio86 lubi tę wiadomość

x8qc98p.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) dolaczam do Was!
    Ja mam termin na 29.01.3018
    Mam nadzieje Ze dotrwamy!
    Jest jedna rzeczy ktora powoduje Ze Juz schizuje.
    Pewnie sie bedziecie Smiac :D
    Martwi mnie brak bolu brzucha tzn glownie klucia jajnikow, nie czuje kompletnie nic. W pierwszej ciazy jajnikow mnie kuly :( . Ciaze stracilam dosc po no nie w pierwszych tyg...
    Blagam walnijce mnie w glowe! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 13:41

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mraugosiu absolutnie nie straszę, ironizuje jedynie ;)
    Dziś mam ukąśliwy humor :)
    Marzenia mam nadzieje mnie dobrze zrozumiała ;)

WhyMe dostajesz oficjalny PAC w glowe!
    Wyobraź dobie ze dokładnie te same odczucia i przemyślenia mnie dopadły bo tez straciłam dwie ciąże w zeszłym roku,
    Natomiast dziś czuje się prześwietnie(mam nadzieje ze to dobrze wróży, bo czasem mam ochotę latać ;p) nie mam żadnych bóli praktycznie od poczatku,
    Pomijając ból piersi i menstruacyjny, oczywiście..
    zeszłym razem miałam same kłucia w podbrzuszu, cierpniecia kolejno rąk, nóg i
    Ostry ból w pachwinie, a mojemu lekarzowi wydawało się to normalne :|

Jakos tę ciąże bardziej bezstresowo przechodzę, mimo strachu jakos tak łatwiej mi tym razem wierzyć w powodzenie akcji :)

Spokojnej ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 14:19

• Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe, witaj! :-) Gratuluję ciąży! Nie ma się z czego śmiać, zwłaszcza, ze straciłaś już jedną ciążę, ale jeśli chcesz, to ja Cię mogę walnąć :-)
    Skoro widziałaś serduszko (wnioskuję z opisu) i na USG jak do tej pory jest wszystko dobrze, to nie ma powodów, żeby się nakręcać i dodatkowo stresować.
    Ja na początku latałam jak powalona non stop do toalety, żeby sprawdzać, czy nie ma plamień. I też nie mogłam opanować strachu. Teraz jakoś mi on pomału przechodzi.
    U różnych kobiet objawy różnie wyglądają, ale póki nie ma groźnych objawów, wyniki i badania są ok, to lepiej się nie stresować.

Głowa do góry, pierś do przodu i ciesz się ciążą :-)

x8qc98p.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam! Jestescie Kochane!
    Tak jak mowicie musze przestac sie martwic! I zaczac cieszysz ciaza :) we wtorek mam usg u poloznej natomoast jutro mam wizyte z gin byc moze mi zrobi usg (mieszkamy w UK I tu wszystko wyglada inaczej).
    Jakos musimy to przezyc! Bo wkoncu sie przeciez uda! :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym spradzaniem, czy nie plamie mialam tak samo hihi poprostu koszmar!
    Teraz tez czasem chodze jak mi sie mokre zrobi... bo sluzu mam od cholerki... a moj jedyny obiad to zylki Ja piersiach ktorych nigdy nie mialam , budze sie na siusiu raniutko, a I padlam o 22 co zawsze po 24 mialam problem zeby zasnac ... :D

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe, Marzenia - witajcie! Zycze Wam nudnej, ksiazkowej ciazy :)

Nie przejmujcie sie, my tu wszystkie schizujemy co jakis czas i kazda z nas ma lepsze i gorsze dni :) A z tym poczatkowym bieganiem do toalety to chyba wiekszosc tak miala.. Mimo, ze to moja pierwsza ciaza to i tak zaraz po zdziwieniu i radosci przyszedl nieustajacy lek o dzidziusia. Jak juz kiedys Mraugosia wspomniala taki juz nas, matek, los :) Od teraz zawsze juz bedziemy martwic sie o nasz przychowek :) A po to jest to forum i po to jestesmy tu dla siebie nawzajem, zeby sie wspierac i wysluchiwac lekow, a takze zeby dzielic sie malymi i duzymi radosciami :)

Klio czekamy czekamy! :*

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem !

12tc 5dc dziś nam pani doktor przesunęła termin na 13.01.2018,
    Zdrowy maluszek oby tak dalej <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 19:34

Mraugosia, WhyMe lubią tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kochana, bardzo sie ciesze! :* Najgorszy czas juz za Wami :) Teraz juz tylko z gorki!

• Klio86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest ! Teraz dziewczyny już tylko z górki ;)

Odezwę się jak ochłonę,
    Dziękuje za kciuki !!
    Tymczasem kolorowych snów, ide z przejęcia spać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 22:00

Casjopea lubi tę wiadomość

• Mraugosia Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe, jak dla mnie masz piękne objawy ciąży :-)) Ja od 6 tygodnia chodziłam wiecznie śpiąca, z nabrzmiałymi bimbałami, a na siku to wstawałam nawet w nocy. Nie wspomnę już o mdłościach. Od tego tygodnia trochę to u mnie zelżało, ale wystarczy, ze poczuje jakiś drażniący zapach, to zaraz zbiera mi się na pawia :D:P

Klio, kochana, strasznie się cieszę i szczerze gratuluję. Najgorszy okres za Tobą i kropkiem. Teraz już przejdziecie spokojnie przez całą ciążę :-) Słodkich snów :*

WhyMe lubi tę wiadomość

x8qc98p.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ