Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Joasa, z tego co czytałam, to to bardzo różnie wygląda. I rodzaj śluzu i jego ilość są sprawą indywidualną, więc nie ma się czym martwić . Jakby każda miała takie same objawy, to byśmy się nie musiały tak denerwować i co chwilę biegać po testy .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 14:20
-
No to szanse są. Dwa razy więcej roboty, ale ile szczęścia naraz . I szybciej odchowasz ;P
Chyba mnie zaczynają łapać objawy na okres - ból piersi, wilczy głód, zmęczenie, wrażliwsze zmysły, ból w krzyżu, ogólne ogłupienie (jak mam @ to prawie każdy wyraz potrafię z błędem napisać xD muszę się 10x bardziej kontrolować) etc. - mama się zawsze ze mnie śmieje, że to taka moja mała ciąża i że pewnie jak już zajdę, to nic mi nie będzie dolegało. Oby . -
Dziewczyny, mam takie pytanko, tak mi przyszło do głowy, a pytanie chciałam skierować do tych, co są już w ciąży i do tych co były. Wszędzie pisze się o tych objawach, że cycki, brzuch, takie tam że im mdło, są senne, śluz inny. A powiedzcie mi, proszę, jak to jest z tym brzuchem. Czy od razu jakoś tak twardnieje podbrzusze, czy troszkę po terminie niedoszłej @, czy dużo później, a może nie ma na to reguły, co kobita to inaczej. Jakoś tak mi to dzisiaj od rana zajmuje głowę i stąd te pytanie. Chciałam zaspokoić moją ciekawośćjusti8010
-
Staraczki, ile radości sprawiły mi Wasze wpisy
Totoro, ja podobnie jak Ty obserwuje, czytam i jak tylko mogę to zaglądam do Was, mam 20 dc i czekam nie nastawiając się zbytnio. Bolą mnie piersi i wczoraj w nocy miałam straszny skurcz w jajnikach, nie mogłam się wyprostować na łóżku. W piątek wybieram się na badanie progesteronu. Zauważyłam u siebie, że jak mi progesteron wzrósł po luteinie to mam większe bóle przedmiesiączkowe, zwłaszcza piersi. Lekarz mi mówił, że takie objawy przedmiesiączkowe mogą oznaczać, że owulacja była... Co o tym myślicie??
Basia7777 widać, że jesteś pod dobrą opieką, bo lekarka robi coś aby było dobrze i aby Ci się udało zajść w ciążę. U mnie każdy mówi, że wszystko jest ok i aby odstresować się a jak zrobiłam hormony to okazało się, że nie jest do końca dobrze. Muszę o wszystko sama dbać i pilnować.
Joasa Gratuluję kochana, biegnij do lekarza i może zrób betę... ale nie przesadzaj z ilością powtórzeń, bo to tylko dodatkowy stres.
Ja też mam męża co ma brata bliźniaka, u brata mojej mamy też są bliźniaki, ale brat mojego męża ma już bliźniaki więc chyba u mnie marne szanse. Coś z tymi genami jest, ale w rodzinie mojego męża jest już co pokolenie od kilku pokoleń I to naturalne, nie takie stymulowane...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 19:02
-
Zaraz się okaże, że nic nie wychodziło, a tu bliźniaki się posypią
Elvi ja biorę luteinę i bardzo bolą mnie piersi przed @ są wręcz tak nabrzmiałe, że mój mąż zwraca na to uwagę ale nie wiem czy można na tej podstawie stwierdzić, że owulka była...
Justi ja czekam na pierwszą ciążę więc nie zaspokoję Twojej ciekawościWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 19:59
24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
nick nieaktualnyJusti u mnie po spodziewanej niedoszłej @ twardnial brzuch.
Joasa,bu śmiać mi się chce bo niedawno mówiłam do męża że może Bozia da bliźniaki ale jak my się pomieścimy na dwóch pokojach hahaha odp.męża: zwariowalas! aby dał i zdrowe jedno hahaha
Kochane najważniejsze aby zdrowe a ile da nam szczęścia??????.......
Ale to prawda że przechodzi genetycznie na kolejne pokolenia. U mnie babcia,ciocia miała bliźniaki a u męża również babcia. Z rodzeństwa naszego nikomu nieprzytrafily się bliźniaki i jest szansa u nas
Szczerze ja bym chciała pytanie czy bym dała radę???? Niewyobrażam sobie siebie roli matki bliźniaków.Aby zdrowe!!!
Mnie dzisiaj zrobiło się nie dobrze po lodzie śmietankowym..... -
Elvi, to całkiem jak ja - też się nie nastawiam. Nawet już mnie powoli brzuch jak na @ zaczyna boleć. Chociaż rzadko mnie boli przed - ale się zdarza. Ostatnio w ogóle jakoś inaczej cykle przechodzę, ale to pewnie stres i hormony. Za tydzień u gina dowiem się, co mi w zasadzie dolega. Nie wiem, jak to jest z tymi objawami przedmiesiączkowymi, mnie dopiero ze 3 cykle temu to dopadło, wcześniej umierałam dopiero jak mnie @ dopadła.
Żabka, no to koniecznie niedługo przytestuj. Chyba faktycznie się okaże, że ciąża jest zaraźliwa xD. Akurat tym też mogłybyśmy się zarazić, nie dziewczyny? -
O proszę jakie wiadomości! Gratuluję!
Dziękuję za słowa otuchy;-) nie ukrywam że chyba chciałam zrezygnować bo się boję.. Ale jednak zdecyduje się pójść.. Lekarka zaznaczyła że da mi głupiego Jasia więc nie będzie źle.. A teraz okres trwahttps://www.maluchy.pl/li-72635.png -
nick nieaktualnyKagura zazdroszczę brak objawów przedmiesiaczkowych. Ja strasznie przechodziłam @ przed ciąża pierwsza- humory,bóle wszystkiego a jak już dostałam to trzy dni byłam nieobecna i po ścianach z bólu się wilam na ketonalu jechałam potem dostałam od giną antykoncepcyjne tabsy na poprawę niestety nic mi nie przeszło dopiero po porodzie (szyjka się prostuje i nastaja zmiany) lepiej znoszę @. Przed @ mam bóle w krzyżu i jadlabym wszystko co zobaczę,a co dwa m-ce mam ból brzucha który zwiastuje @.
-
nick nieaktualnyBasia jeśli mogę to chciałabym ci sprzedać dobra radę i oczywiście innym też dziewczynom
Pewnie będą pytali o twoja wagę podaj o 5kg więcej. To nic nie zaszkodzi, mniej będziesz pamiętała i mniej czuła a może uniesniesz i obudziła się już po wszystkim bo tak też organizm niektórych reaguje.
Ja tak zrobiłam przy lyzeczkowaniu posłuchalam koleżanki która też to przechodziła :-)faktycznie nic nie czułam a przed zabiegiem się nasluchalam jak to boli od pacjentek z mojej sali -
Żabka, w trakcie @ to i ja się wiję z bólu na Aulinie - Ketonal nie pomaga, chociaż niby lek podobny... Ból nierównomierny 2-4 dni, i w dodatku nie mogę wtedy czuć ciepła, bo się wzmaga i tabletki nie działają wcale - także zawsze marznę w czasie okresu, chyba że jest upał, to umieram podwójnie . I tak z silnym krwawieniem 5-7 dni. Ale przed to najwyżej trochę humorki miałam a i to nie zawsze - ale niedawno i mnie dopadło, nic w przyrodzie nie ginie najwyraźniej . Pocieszam się, że mnie też po porodzie przejdzie (ale najpierw muszę zajść xD) - mama tak miała, więc u mnie pewnie będzie tak samo.
-
nick nieaktualny
-
No nic, pozostaje mi czekać na @ i brać się znowu do roboty. Już drugą dobę mam objawy przedmiesiączkowe, więc może jeszcze w tym tygodniu się uda. Chociaż ze mną nigdy nic nie wiadomo... Dobrze, że się trochę ochłodziło, to może przeżyję . Chyba już mi się trochę w głowie poprzestawiało skoro z nadzieją wyczekuję @.
Dzięki za słowa otuchy, Żabka . A jak się dzisiaj czujesz? Ta wczorajsza reakcja na lody jakoś tak podejrzanie wyglądała . -
nick nieaktualnyNo kagura żebyś wiedziała ja od wczoraj wieczór mam boleści w krzyżu tak jak na @ miałam czasami,bóle w jajnikach i podbrzusze mnie boli tak jakbym czuła macicę. Co dziennie mam rano biegunkę latam do kibla a dzisiaj to aż miałam okropny nacisk na flaki o co chodzi? Nie mam pojęcia. No nic ja czekam do przyszłego tygodnia i robię betę zobaczymy
-
żabka04 ja wczoraj też biegunke miałam az mnie brzuch bolał a ból w krzyzu miałam tylko już jak miałam miesiączke , i to raczej takie ciągniecie do dołu miednucy , okropne uczucie .., wesoło miałam wczoraj bo mój przyszły tata zaczął świętować z rodziną
joasia54321