X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasa, z tego co czytałam, to to bardzo różnie wygląda. I rodzaj śluzu i jego ilość są sprawą indywidualną, więc nie ma się czym martwić ;). Jakby każda miała takie same objawy, to byśmy się nie musiały tak denerwować i co chwilę biegać po testy :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 14:20

AKUxp2.png
  • joasa54321 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no oby w poniedziałek ide do Ginekologa wszystkiego sie wypytam czy ze mną ok ;)

joasia54321
  • joasa54321 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze to beda bliźnięta , moja ciocia czyli siostra mojej mamy ma brata bliźniaka , no i mój meżczyzna sam jest bliźniakiem ma siostre ;) ,ale byłoby szczescie ;o

joasia54321
  • joasa54321 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten Gen sie jakoś dziedziczy , ale coś w pokoleniach jest , coś tak słyszałam ,

joasia54321
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to szanse są. Dwa razy więcej roboty, ale ile szczęścia naraz :). I szybciej odchowasz ;P

Chyba mnie zaczynają łapać objawy na okres - ból piersi, wilczy głód, zmęczenie, wrażliwsze zmysły, ból w krzyżu, ogólne ogłupienie (jak mam @ to prawie każdy wyraz potrafię z błędem napisać xD muszę się 10x bardziej kontrolować) etc. - mama się zawsze ze mnie śmieje, że to taka moja mała ciąża i że pewnie jak już zajdę, to nic mi nie będzie dolegało. Oby :D.

AKUxp2.png
  • justi8010 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasa, GRATULACJE!!! Się cieszę jakby to moje było

justi8010
  • justi8010 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanko, tak mi przyszło do głowy, a pytanie chciałam skierować do tych, co są już w ciąży i do tych co były. Wszędzie pisze się o tych objawach, że cycki, brzuch, takie tam że im mdło, są senne, śluz inny. A powiedzcie mi, proszę, jak to jest z tym brzuchem. Czy od razu jakoś tak twardnieje podbrzusze, czy troszkę po terminie niedoszłej @, czy dużo później, a może nie ma na to reguły, co kobita to inaczej. Jakoś tak mi to dzisiaj od rana zajmuje głowę i stąd te pytanie. Chciałam zaspokoić moją ciekawość :)

justi8010
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczki, ile radości sprawiły mi Wasze wpisy :)
    Totoro, ja podobnie jak Ty obserwuje, czytam i jak tylko mogę to zaglądam do Was, mam 20 dc i czekam nie nastawiając się zbytnio. Bolą mnie piersi i wczoraj w nocy miałam straszny skurcz w jajnikach, nie mogłam się wyprostować na łóżku. W piątek wybieram się na badanie progesteronu. Zauważyłam u siebie, że jak mi progesteron wzrósł po luteinie to mam większe bóle przedmiesiączkowe, zwłaszcza piersi. Lekarz mi mówił, że takie objawy przedmiesiączkowe mogą oznaczać, że owulacja była... Co o tym myślicie??
    Basia7777 widać, że jesteś pod dobrą opieką, bo lekarka robi coś aby było dobrze i aby Ci się udało zajść w ciążę. U mnie każdy mówi, że wszystko jest ok i aby odstresować się a jak zrobiłam hormony to okazało się, że nie jest do końca dobrze. Muszę o wszystko sama dbać i pilnować.
    Joasa Gratuluję kochana, biegnij do lekarza i może zrób betę... ale nie przesadzaj z ilością powtórzeń, bo to tylko dodatkowy stres.
    Ja też mam męża co ma brata bliźniaka, u brata mojej mamy też są bliźniaki, ale brat mojego męża ma już bliźniaki więc chyba u mnie marne szanse. Coś z tymi genami jest, ale w rodzinie mojego męża jest już co pokolenie od kilku pokoleń :) I to naturalne, nie takie stymulowane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 19:02

• Bu Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się okaże, że nic nie wychodziło, a tu bliźniaki się posypią ;)

Elvi ja biorę luteinę i bardzo bolą mnie piersi przed @ są wręcz tak nabrzmiałe, że mój mąż zwraca na to uwagę :P ale nie wiem czy można na tej podstawie stwierdzić, że owulka była...

Justi ja czekam na pierwszą ciążę więc nie zaspokoję Twojej ciekawości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 19:59

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi u mnie po spodziewanej niedoszłej @ twardnial brzuch.
    Joasa,bu śmiać mi się chce bo niedawno mówiłam do męża że może Bozia da bliźniaki ale jak my się pomieścimy na dwóch pokojach hahaha odp.męża: zwariowalas! aby dał i zdrowe jedno hahaha
    Kochane najważniejsze aby zdrowe a ile da nam szczęścia??????.......
    Ale to prawda że przechodzi genetycznie na kolejne pokolenia. U mnie babcia,ciocia miała bliźniaki a u męża również babcia. Z rodzeństwa naszego nikomu nieprzytrafily się bliźniaki i jest szansa u nas :-):-)
    Szczerze ja bym chciała pytanie czy bym dała radę???? Niewyobrażam sobie siebie roli matki bliźniaków.Aby zdrowe!!!
    Mnie dzisiaj zrobiło się nie dobrze po lodzie śmietankowym.....

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi, to całkiem jak ja - też się nie nastawiam. Nawet już mnie powoli brzuch jak na @ zaczyna boleć. Chociaż rzadko mnie boli przed - ale się zdarza. Ostatnio w ogóle jakoś inaczej cykle przechodzę, ale to pewnie stres i hormony. Za tydzień u gina dowiem się, co mi w zasadzie dolega. Nie wiem, jak to jest z tymi objawami przedmiesiączkowymi, mnie dopiero ze 3 cykle temu to dopadło, wcześniej umierałam dopiero jak mnie @ dopadła.

Żabka, no to koniecznie niedługo przytestuj. Chyba faktycznie się okaże, że ciąża jest zaraźliwa xD. Akurat tym też mogłybyśmy się zarazić, nie dziewczyny? :P

AKUxp2.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę jakie wiadomości! Gratuluję!
    Dziękuję za słowa otuchy;-) nie ukrywam że chyba chciałam zrezygnować bo się boję.. Ale jednak zdecyduje się pójść.. Lekarka zaznaczyła że da mi głupiego Jasia więc nie będzie źle.. A teraz okres trwa :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura zazdroszczę brak objawów przedmiesiaczkowych. Ja strasznie przechodziłam @ przed ciąża pierwsza- humory,bóle wszystkiego a jak już dostałam to trzy dni byłam nieobecna i po ścianach z bólu się wilam na ketonalu jechałam potem dostałam od giną antykoncepcyjne tabsy na poprawę niestety nic mi nie przeszło dopiero po porodzie (szyjka się prostuje i nastaja zmiany) lepiej znoszę @. Przed @ mam bóle w krzyżu i jadlabym wszystko co zobaczę,a co dwa m-ce mam ból brzucha który zwiastuje @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia jeśli mogę to chciałabym ci sprzedać dobra radę i oczywiście innym też dziewczynom :-)
    Pewnie będą pytali o twoja wagę podaj o 5kg więcej. To nic nie zaszkodzi, mniej będziesz pamiętała i mniej czuła a może uniesniesz i obudziła się już po wszystkim bo tak też organizm niektórych reaguje.
    Ja tak zrobiłam przy lyzeczkowaniu posłuchalam koleżanki która też to przechodziła :-)faktycznie nic nie czułam a przed zabiegiem się nasluchalam jak to boli od pacjentek z mojej sali :-(

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, w trakcie @ to i ja się wiję z bólu na Aulinie - Ketonal nie pomaga, chociaż niby lek podobny... Ból nierównomierny 2-4 dni, i w dodatku nie mogę wtedy czuć ciepła, bo się wzmaga i tabletki nie działają wcale - także zawsze marznę w czasie okresu, chyba że jest upał, to umieram podwójnie :/. I tak z silnym krwawieniem 5-7 dni. Ale przed to najwyżej trochę humorki miałam a i to nie zawsze - ale niedawno i mnie dopadło, nic w przyrodzie nie ginie najwyraźniej ;). Pocieszam się, że mnie też po porodzie przejdzie (ale najpierw muszę zajść xD) - mama tak miała, więc u mnie pewnie będzie tak samo.

AKUxp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego kobiety tak muszą cierpieć??????ale natura sobie wymyśliła.
    Kagura na pewno tak będzie :-)

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, pozostaje mi czekać na @ i brać się znowu do roboty. Już drugą dobę mam objawy przedmiesiączkowe, więc może jeszcze w tym tygodniu się uda. Chociaż ze mną nigdy nic nie wiadomo... Dobrze, że się trochę ochłodziło, to może przeżyję :D. Chyba już mi się trochę w głowie poprzestawiało skoro z nadzieją wyczekuję @.

Dzięki za słowa otuchy, Żabka :). A jak się dzisiaj czujesz? Ta wczorajsza reakcja na lody jakoś tak podejrzanie wyglądała ;).

AKUxp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kagura żebyś wiedziała :-) ja od wczoraj wieczór mam boleści w krzyżu tak jak na @ miałam czasami,bóle w jajnikach i podbrzusze mnie boli tak jakbym czuła macicę. Co dziennie mam rano biegunkę latam do kibla a dzisiaj to aż miałam okropny nacisk na flaki o co chodzi? Nie mam pojęcia. No nic ja czekam do przyszłego tygodnia i robię betę zobaczymy :-)

• joasa54321 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 ja wczoraj też biegunke miałam az mnie brzuch bolał a ból w krzyzu miałam tylko już jak miałam miesiączke , i to raczej takie ciągniecie do dołu miednucy , okropne uczucie .., wesoło miałam wczoraj bo mój przyszły tata zaczął świętować z rodziną ;)

joasia54321
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rady :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ