X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, dzisiaj robiłam progesteron - 18,71. Dzisiaj 22 dc, wynik bardzo dobry, czyli owulacja była. Ale tak teraz sobie czytam i czytam, że takie normy są też dla kobiet na I trymestr :) Ehh, już się nakręcam, chociaż sobie obiecałam, że nie będę :) A wy kobietki, co myślicie o moim wyniku - tylko szczerze - może mnie ktoś sprowadzi na ziemie :)

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Moja sytuacja wygląda następująco. Staramy się z mężem od grudnia, bezskutecznie. Dwa lata temu raz poroniłam, samoistnie w 6 tygodniu. Przeszłam badania, hormony i wszystko inne ok. Od pół roku mam regularne comiesięczne plamienia ok tydzień przed okresem. Miałam zdiagnozowaną małą nadżerkę, brałam dwa miesiące Albothyl i nadżerka się wyleczyła. Plamienia pozostały, ciąży brak i na dokładkę po poronieniu mam nieregularne cykle, 28-33 dni. Już nie wiem co myśleć. Następna @ powinna przyjść ok 30.08. Ehh

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap podobnie takie plamienia są wtedy, gdy jest niski progesteron, ale jak mówisz, że hormony są ok, to ciężko mi cokolwiek Ci doradzić. To tak jak kobiety w początkowej ciąży mają plamienia to biorą luteinę, aby te plamienia zlikwidować, bo może dojść do poronienia.
    Ja też przy niskim progesteronie miałam plamienia przed okresem co przez to wydłużało moją miesiączkę. Teraz mam w normie i nie mam plamień, chociaż różnie to bywam. Miesiąc temu miałam plamienia, ale byłam za granicą i nie miałam jak sprawdzić poziom progesteronu.
    Spróbowałabym może konsultacji z innym lekarzem, nigdy nie zaszkodzi :)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w środę o 19 urodziłam Majeczkę :) 3830g, 56cm 10pkt - kawał baby :)
    Poród wywoływany w 42 tg. po godzinie indukcji oksytocyną wody mi odeszły i 9 godz pozniej Maja była na świecie. Najgorsze były pierwsze 5cm rozwarcia, chciałam gryzc poręcz...potem ZZO - coś wspaniałego, nie czułam nic do pełnego rozwarcia. No i w 9 partych wyparłam moją kluskę. Moje krocze to jeden wielki frankensztajn ale warto było :) Cały świat to teraz właśnie ona:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f412570cdc3.jpg

Postaram się do Was zaglądać, choć nie jest łatwo teraz o czas dla siebie...
    Trzymam kciuki za Was kochane! Chętnie służę radą czy namiarem na lekarzy którzy mi pomogli. I Wam się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 22:14

Kagura, Elvi, Totoro, żabka04, zita123, Kokaina, Caramel lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy, Lilianap. Niestety w kwestii plamień nie pomogę, bo nigdy nie miałam, zazwyczaj mam potop i nic poza tym. A tak z ciekawości, dawno te hormony robiłaś? Może Elvi ma rację i faktycznie warto powtórzyć ;).

Elvi, na mnie nie licz, sama się zaczynam nakręcać znowu, bo jeszcze nie przywykłam, że przed @ organizm mi zaczyna teraz świrować. No i zawsze gdzieś się tli nadzieja, że teraz to się uda ;). Zresztą ja tam za nas wszystkie trzymam kciuki i za każdym razem, kiedy czytam, że którejś coś tam się zadziało, to od razu mam nadzieję, że kolejna fasolka się pojawi.

Kurcze, od kilku dni mam okropne wzdęcia i gazy. A dzisiaj doszły do tego napady silnego bólu piersi i sutków. Nigdy tak nie miałam, ale jeszcze 2-3 cykle wstecz mogłam powiedzieć, że w ogóle mnie piersi przed @ nie bolały, więc jak zwykle nic nie wiadomo :/. Czekam na tę wstrętną @, ale pewnie nie wytrzymam i z ciekawości jutro zatestuję - chyba, że znowu będę biegać w nocy do kibelka co chwilę, bo wody nie ma co badać ;P. No i to pragnienie, dzisiaj czekałam na męża w aucie na zadaszonym parkingu tak z pół godzinki aż sprawę załatwi i myślałam, że zwariuję. Czułam się jakbym trzy dni nic w ustach nie miała... Ale to pewnie po soku pomidorowym było. I oczywiście, pomimo że przed wyjściem przezornie byłam w toalecie, to myślałam, że mi pęcherz eksploduje. Do tego zawroty głowy i totalne zidiocenie, ale to ostatnie to norma u mnie przy @. Ale się nakręcam, co? Chyba mnie też trzeba sprowadzić na ziemię. Nie mam się co martwić, mąż w tej kwestii jest niezawodny :D.

AKUxp2.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz, GRATULUJĘ :D Rany ale super :) Piękna córa.

Dobrze kojarzę, że Ty w Wawie się leczyłaś i prowadziłaś ciążę? :) Jeśli tak, to pewnie chętnie skorzystam z ew. porad odnośnie lekarzy i placówek. Jejku, nie mogę się napatrzeć na tę Twoją ślicznotkę :). Koniecznie do nas zaglądaj i chwal się nią jak najczęściej. Mam nadzieję, że nie da Ci się za bardzo we znaki po nocach.

AKUxp2.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluję! teraz fajny czas poznajcie się ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale ślicznotka ta Twoja córcia. Wielkie gratulacje :) Cieszę się, że jesteś zadowolona z porodu.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratulacje ogromne!!!!!! Nie moglam się doczekać wiadomości od Ciebie:) cudna corunia :) :) :) wszystkiego dobrego:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura napisz na maila to Ci wszystko napisze [email protected]

Dzięki za miłe słowa, nie mogę się napatrzeć sama choć zasypiam na stojąco i oczy na zapałki, od porodu spałam łącznie ok 18h. Mąż po 1 nocy w domu jest wykończony, powiedział że kupi mi co zechcę w nagrodę :D nie wyobrażał sobie ile to poświęcenia.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluję i życzę dużo zdrówka :-)
    Śliczna masz córeczkę niech się zdrowo chowa :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura?????ty też???? Hahaha

U mnie bez zmian doszło od dwóch dni osłabienie totalne i krew z nosa, a dziś tzn. przed chwilą smażylam moje ulubione schabowe kotleciki i.....smierdzialo mi!!!!! Aż wolałam męża co jest grane.
    W pierwszej ciąży to mi mielone kotleciki obrzydly hahaha

Oczywiście myślałam może se wkręcam te objawy ale po dzisiejszym dniu to zwątpilam, nie uwierzę że tak by mi się zmienił cykl w gratisie takie objawy po pozamacicznej.
    Zrobię betę tylko myślę kiedy....

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, no właśnie nie wiem, czy też. Zrobiłam dzisiaj test, ale oczywiście jedna krecha. Tylko problem w tym, że nawet nie wiem, czy to już był dzień spodziewanej miesiączki, czy nie... Trochę szkoda, bo ładny bym mężowi prezent na rocznicę zrobiła. Dziś mam 27 dc, więc pewnie poczekam jeszcze z tydzień albo dwa i jak @ się nie pojawi, to powtórzę test ;). Jeśli założyć, że zrównam się ze swoim najdłuższym cyklem, to powinnam dostać @ 4 września. Na razie objawy nie ustępują (no, może mam trochę mniej wzdęty brzuch, ale tylko trochę - albo przywykłam xD), więc cały czas się łudzę ;p. W środę jeszcze idę po wyniki hormonów i tarczycy do gina, zobaczymy, czy wszystko w normie. Szkoda, że jeszcze za wcześnie, żeby coś można było stwierdzić. Ale napomknę mu o objawach, to może chociaż sprawdzi szyjkę :P.
    Żabka, a co do bety - kiedy masz termin miesiączki? Najlepiej jakoś wtedy przytestować, bo mniej stresu będzie (teoretycznie) i pewniejszy wynik ;).

Magda Sz, dzięki za maila, zaraz się zabieram za pisanie :). A Ty odpoczywaj, kiedy tylko możesz, żeby mieć dla małej siłę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 18:42

AKUxp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kagura trzymam kciuki żeby się udało!!!
    Ja robiłam badania sobie w piątek takie ogólne + do endo.
    W środe mam wizyte u endo więc trza było.
    U mnie @ niby wypada na 1.09 ale czy tak się pojawi nie jestem pewna bo ostatnia @ miałam szybciej dwa dni porównując do dwóch poprzednich
    Oby jej nie było też chcę zatańczyć jak joasa.
    Ja się boję i tak ale mam nadzieję że los mnie teraz by nie zawiódł a Bozia wynagrodzi :-)
    Zamierzam jakos we wtorek zrobić bete

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki, Żabka :). Koniecznie daj znać, jaki wynik.

AKUxp2.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap, Kgura, Elvi Żabka - trzymam za Was kciuki dziewczyny:) Piszcie koniecznie jak tylko będziecie coś wiedzieć:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro a co u ciebie słychać? Ja pierwszy cykl od dawna bez żadnych objawów, aż zdziwiona jestem. Piersi tylko troszeczkę po bokach i czasami jak się za mocno poruszę lub obkrece to skurcz jajników. Dzisiaj 25dc przy moich 30 dniowych. Może ten skok progesteronu zmniejszył moje napięcie przed @. Pół roku temu miałam wynik 0,82 a teraz 18,71

• Totoro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie cisza, 10 dc, nie nastawiam się jednak na nic w tym cyklu, raczej poobserwuję jak przebiega i ile potrwa tym razem:) Jesienią wizyta i wspomagacze:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Emi36 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki staramy sie z mężem o dzidzie już ponad 2 lata.
    Mój cykl trwa 25 dni w dni plodne jak zawsze kochalismy sie teraz jestem 6 dni przed @ test dzis robiłam i nic :( ale patrze po paru godzinach a tu dwie kreski:)
    Bolą piersi a najbardziej sutki i podbrzusze 5 dni po owu.i pobolewanie znośne utrzymuje sie do teraz.Mam nadzieje wielka ze może w końcu sie uda :)

Iwona 39 lat
    Endometrioza I st.
    11.04.2016 Aniołek 7t 3d ciąża pozamaciczna :(
    3 miesiace pózniej ciąża Amelka <3 mały cud <3
    198e9be07204aef8989853855003ef9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Emi - super wieści!!!!!

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ