X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu wrote:
    Feeva kiedyś zamówiłam na Allegro 30 testów, zostały może 3... mam nadzieje, że Tobie nie przydadzą się wszystkie :)

Mam nadzieję, że wykorzystam max 10 :) No, ale lepiej raz zamówić hurtem :D

P.S. Ja zamierzam ostatecznie zajść w tym cyklu :)

P.S.2: Zaczynam tracić wiarę w ludzi :( Taka znieczulica panuje na tym świecie, że załamuje mnie to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 13:06

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva a co się stało???

Byłam u ginekologa tego na nfz. Mówiłam, że jestem pod okiem lekarza z kliniki cały czas (choć tak naprawdę to tego mojego gina prywatnie), powiedział, żeby z tego nie rezygnować, bo oni się tam znają najlepiej, dał mi skierowanie na morfologię, mocz, cukier, hiv, toksoplazmozę no i zrobił usg. Pęcherzyk ciążowy 12,7 mm, trochę spłaszczony:( nic więcej na razie nie widać. Według pomiaru jest to 5 tydz. 1 dzień, owulacja była u mnie najwcześniej 16 dc, a nie wiem czy nie później, to może faktycznie. Martwi mnie to spłaszczenie oczywiście. No i dopóki nie zobaczę zarodka to chyba oszaleję:(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nie martw się na zapas :) To, że spłaszczony to nie znaczy że od razu coś się dzieje :* Może jeszcze się nie wykształcił dobrze :)

Aaaaaa, ciężki dzień :( @ + przeziębienie = totalna masakra, jeszcze klientka mnie wkurzyła. Wzięłam dziś wolne w pracy bo mam gorączkę, boli gardło, glut do pasa, zatoki i głowa mnie tak cisną, że mi zaraz łeb wysadzi, piszę do klientki, że nie jestem w stanie wykonać jej dzisiaj paznokci, bo jestem mega przeziębiona i nie czuję się na siłach. Przeprosiłam. Specjalnie napisałam do niej wcześniej o 7 rano, żeby mogła sobie coś znaleźć bo wiem, że wyjeżdża. A ta do mnie z pretensją wywaliła, że jak to, że gdzie ona teraz pójdzie, że wyjeżdża i nie pojedzie z niezrobionymi paznokciami na wakacje, że w ten sposób traci się klientów :/ Później na forum mojej mieściny wywaliła post, że szuka pilnie kogoś kto zrobi jej paznokcie bo "Pani, z którą byłam na dziś umówiona wystawiła mnie do wiatru i odwołała wizytę w ostatniej chwili". No szlag mnie jasny trafił. To ja ledwo siedzę i na oczy ledwo widzę i mam się męczyć, żeby królewience zrobić dobrze? :/ Zero zrozumienia, zero szacunku, zero człowieczeństwa. ZERO. Niektórzy traktują kosmetyczki jak roboty...

I ogólnie jestem dzisiaj jakaś mega anty ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 15:52

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro Robert jest ze splaszczibego, nieksztaltnego przypominał fasolę pęcherzyka.
    To nie reguła.
    Na moim wątku były przeróżne kształty.
    Co ma być to będzie.
    I cuda się zdarzają

Cieszę się że wizyta udana.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna:( No tak to jest niestety... Uroki pracy z ludźmi. Każdy tylko wymaga:( ale nic się nie przejmuj. Nie masz przecież wpływu na to kiedy Cię rozłoży. Kuruj się tam i wracaj szybciutko do zdrowia:)

Ja miałam dziś ambitny plan posprzątać sobie na działce, pozbierać śmieci po robotnikach, jakieś ścinki drewna itd, ale jest taki zaduch, że dałam sobie siana;/ Nie ma co szaleć przy takich upałach. Już się wczoraj cąły dzień nałaziłam jak głupia, wystarczy na razie. :P

Żabka dzięki za pocieszenie! :) Mam nadzieję, że u mnie też będzie wszystko w porządku. Zastanawiam się tylko czy za tydzień na pewno zobaczę zarodek, bo to będzie wg. pomiaru dopiero 6. tydz. i 2 dni O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 17:18

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro mam pytanko , czy masz jakieś objawy ? Bo według mojego kalendarza belly to jest 4 tydz i 5 dni , ale nie odczuwam zupełnie nic?! Oczywiście już się zaczynam martwić, wizytę u gin mam dopiero na przyszły tydzień.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od samego początku, zanim jeszcze wiedziałam to miałam gorące dłonie i policzki i taki gorąc buchający z nosa i oczu zwłaszcza wieczorami z równoczesnym uczuciem zimna (raz wręcz dreszczami) czyli moje standardowe objawy gorączki, bóle piersi mocne, ale to jak zawsze przed okresem i pierwszy raz kilka dni z rzędu bóle miesiączkowe bez miesiączki O.o Obecnie to uczucie głodu co 2 godziny, przy czym muszę jeść małe porcje, bo mnie strasznie rozpycha i cały czas ochota na śledzie, ogórki kiszone, wszystko co ostre, kwaśne, mocno doprawione, metaliczny posmak w ustach i lekkie mdłości. Fizycznie czuję się ok, dużo chodzę, wręcz nie mogę usiedzieć:D
    Ale nie ma się co martwić, nie zawsze od razu odczuwa się objawy:) Wiele razy szukając potwierdzenia, że jestem w ciąży na forach trafiałam na posty dziewczyn, które nie miały absolutnie żadnych objawów.:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Biedna:( No tak to jest niestety... Uroki pracy z ludźmi. Każdy tylko wymaga:( ale nic się nie przejmuj. Nie masz przecież wpływu na to kiedy Cię rozłoży. Kuruj się tam i wracaj szybciutko do zdrowia:)

Ja miałam dziś ambitny plan posprzątać sobie na działce, pozbierać śmieci po robotnikach, jakieś ścinki drewna itd, ale jest taki zaduch, że dałam sobie siana;/ Nie ma co szaleć przy takich upałach. Już się wczoraj cąły dzień nałaziłam jak głupia, wystarczy na razie. :P

No niestety, takie minusy.
    Dzięki, będę się kurować, będę! Bo muszę mieć siłę na pracę nad potomkiem za kilka dni :)

Zaduch jest fakt, okropny! Ty lepiej nie szalej za bardzo :D

Totoro lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro to widzę pełen zestaw objawów ;) może u mnie się coś zmieni , zobaczymy ! Póki co nie mogę się doczekać wizyty , żeby zobaczyć chociaż pęcherzyk na Usg, mam nadzieje , ze będzie wszystko dobrze i przestane się tak zamartwiać !

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodaaa spokojnie, jeszcze się rozkręci:D Ja z kolei się dziwię, że raptem pęcherzyk dopiero widać a ja już jak w zaawansowanej ciąży smaki, mdłości... O.o Też się martwię czy na pewno zobaczę zarodeczek za tydzień... miałam cichutką nadzieję, że na tym dzisiejszym usg coś zobaczę już a tu lipka...;/ Do tej pory to odetchnęłam ze spokojem dopiero jak odebrałam wynik bety ponad 57oo i progesteron 20, a tak to ciągle się myśli czy wszystko na pewno ok...;/

Feeva lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro hahahah stawiam na chłopaka!!!!!:-)

Młoda spokojnie nie musisz mieć jakiś objawów książkowych czyt boli,żył itp.
    Ja miałam mega big mega big ochotę na sos czosnkowy mogłam go pić jak herbatę i ten śluz serkowaty.
    Tyle było moich objawów!
    Spokojnie.
    Każda z nas jest inna i każda przechodzi inaczej ciążę.
    My nie roboty ze jest identyko u każdej.

Ale się cieszę:-)

Feeva lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, o własnie sos czosnkowyxD Już trzeci dzień sobie robięxD I cieszę się, że mam ochotę, może wytępię tego wstrętnego paciorkowca naturalnymi metodami 3:)

żabka04, Feeva lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czosnek najlepszy na wszystko! Ja uwielbiam czosnek, szczególnie na pizzy... Którą dzisiaj zamawiam na kolację jak mój luby wróci do domu, bo mam straszne gastro :) A nie miałam siły dzisiaj nic a nic zrobić :(

Jutro będę miała swoje testy... Już nie mogę się doczekać, aż @ się skończy, żeby móc wziąć się do roboty!!
    Wiecie co? Mam postanowienie. W tym cyklu postaram się wrzucić na luz (choć nie wiem, czy mi się uda :D), nie będę się doszukiwać objawów na siłę, których miałam multum w poprzednim cyklu :) Co ma być to będzie!
    Dokupiłam sobie kwas foliowy z witaminkami Pregna Plus, bo mje się skończyły. Polecacie coś jeszcze co można i/lub trzeba brać planując ciążę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 18:47

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feva ty luzuj portki nie myśl o robocie tylko o przyjemnościach.
    Po seansie z pytonem czyt mężem hahahah zakaz do WC.
    Nogi zarzuc na ścianę i lekko unieść tylek i tak leżysz z 10min.
    Ale psychikę przestawić na inny tor myślenia.
    Trzymam kciuki.
    Smacznego mniamam

Co możesz brać.
    Jest tego mnóstwo.
    Przede wszystkim kup Wit.d, magnez.
    Ja brałam jeszcze acard.

Totoro jak nic będzie chłopak.
    A tak czosnek to cudo tep ta bakterie:-)

• Feeva Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Feva ty luzuj portki nie myśl o robocie tylko o przyjemnościach.
    Po seansie z pytonem czyt mężem hahahah zakaz do WC.
    Nogi zarzuc na ścianę i lekko unieść tylek i tak leżysz z 10min.
    Ale psychikę przestawić na inny tor myślenia.
    Trzymam kciuki.
    Smacznego mniamam

Co możesz brać.
    Jest tego mnóstwo.
    Przede wszystkim kup Wit.d, magnez.
    Ja brałam jeszcze acard.

no już luzuję, luzuję :D
    Oj robota w sensie nie robota jako robota, tylko właśnie przyjemność :D Tak, to miałam na myśli :)
    Ooooj, a myślałaś, że tak nie robiłam? Leżałam nawet 30 minut, a potem jak tylko się ruszyłam to bez podkładu się nie dało obejść :D
    Psychę postaram się przestawić :)

W tym Pregna Plus mam takie witaminy jak:
    olej rybi 100mg
    EPA 30mg
    DHA 20mg
    żelazo 26mg
    kwas foliowy 400mg
    l-metylofolian wapnia 208mg
    jod 200
    witamina D 50mg

Magnez dokupię, taki wypasiony 150jednostek musujący za 18 zł u mnie w aptece.
    Wit.D dokupywać jeszcze, czy wystarczy to co jest już w tym suplemencie?
    Acard na co??

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminę d dokup bo tam za malo.
    Kup min 2 tys jednostek.

Acard to lek na rozrzedzenie mikroskopijne nawet cząsteczek krwi.
    Zwykły dawka 75g nie zaszkodzi a pomoże.
    Ja brałam tyle że ja mam bogata historie a po drugie jesteś nie przebadana pod kątem poronienia czy innych chorób mutacja czynnika itd przy tym się bierze też.

Magnez kup zwykły magne b6 (ma Wit b6) też jest potrzebna do tego łańcuszka.
    Olej lniany jak masz używaj do sałatek.

Poczytaj jeszcze o ananasie owocu nie pamiętam je się ćwiartki ale w jakim czasie nie pamiętam też jadłam hihi

Czytając post twój bałam się że się nakrecilas i się zblokujesz.
    Ale ok jak masz nastawienie super to ok
    :-)

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, najlepiej to zbadaj jaki masz poziom Wit D i na tej podstawie dobierz dawkę:)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja też używałam tych testów z All... i powiem jedno... jak dla mnie DO BANI. przez 5 miesięcy non stop co miesiąc kreseczki ledwo widoczne :/ Za każdym razem druga kreseczka bladziutka, a robiłam po 6-7 testów na miesiąc wyglądało to tak jakbym w ogóle nie miała owulacji! Zostało mi 10 i wyrzuciłam je w p...! Kupiłam te z Rossmanna i za pierwszym razem pokazały się piękne kreseczki!!! Wiedziałam wreszcie co i jak! I własnie w tym cyklu się udało :)

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mago to prawda z rosmana najlepsze i owulka i ciążowe.

MaGo lubi tę wiadomość

• Bu Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wróciłam od lekarza, który potwierdził owulacje. Mam brać luteinę 2x2 i Acard przez 15 dni i zrobić test, chyba że wcześniej pojawi się @ to odstawić. Teraz długie czekanie, pewnie wykorzystam te 3 testy, które mi zostały :P

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ