Ile przytyłyście w I trymestrze?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa do 13 tc przytyłam 1,8 kg, ale teraz się boję, że już poszło i jest pewnie z +5...
ale cóż, staram się nie szaleć, ale co ja poradze, że nie mogę patrzeć na warzywa, a najchętniej jadłabym białe bułki i mięso pod każdą postaci.mloda1995 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa na szczęście nic, ale też zaczynam z wysokiego pułapu przed ciążą ważyłam 83 kg, w trakcie nawet 81 (w pierwszych tygodniach poranne mdłości i niski apetyt), teraz już na szczęście odpuściło i w 15 tygodniu mam 82,8. Mam przykazane przytyć nie więcej niż 8-10 kg, więc trochę się pilnuję
-
nick nieaktualnykot_bury wrote:Ja na szczęście nic, ale też zaczynam z wysokiego pułapu przed ciążą ważyłam 83 kg, w trakcie nawet 81 (w pierwszych tygodniach poranne mdłości i niski apetyt), teraz już na szczęście odpuściło i w 15 tygodniu mam 82,8. Mam przykazane przytyć nie więcej niż 8-10 kg, więc trochę się pilnuję
ja też mam przykazane 8-10 kg - zobaczymy jak to wyjdzie.
Apetyt mam dość mały, ale na to na wszystkie syfy świata - ostatnio poszłam na kebab, po to, żeby przemycić warzywa, bo mam wstręt do warzyw, a za to mięso wręcz przeciwnie...
-
Hej dziewczyny .. ja przed ciążą ważyłam 62kg .. za dwa dni wchodzę w II trymestr. Pierwszy był masakrą.. codzienne wymioty kilkanaście razy dziennie, dosłownie po wszystkim ..woda..owoce.. herbata.. warzywa.. a na mięso patrzeć ani myśleć nie mogę Dziś widzę lekką poprawę.. nie wymiotowałam i nawet mogłam śniadanie zjeść. Schudłam do dnia dzisiejszego do wagi 56,3 kg.. Piersi mi urosły i brzuszek zaczął byc widoczny.. Mam nadzieję że wymioty już powoli ustaną i będę mogła zacząć przybierać powoli na wadzę.. słyszałam tez że dużo osób które schudły znacznie w pierwszych miesiącach później tyją szybciej niz te ktore nie straciły na wadze.. Trochę się tego obawiam, ale najważniejsze ze dzidzia rozwija sie prawidłowo. Ja na każdej wizycie swojej lekarce mowie że mam dość ze nic nie jem wymiotuje .. ale ona twierdzi ze wymioty to oznaka dobrze rozwijającej sie ciąży.. nie waży mnie wiec w sumie nie wie ile tracę.. Teraz idę w przyszły czwartek wiec będę musiała ja uświadomić ile juz straciłam.. nie chce by maluch był jakos niedożywiony..
-
ja przed ciążą ważyłam ok. 58 kg a w chwili obecnej 19+5 tc. 63 kg. Bardzo mi skoczyła waga w ostatnich dniach jak wkroczyłam w 19 tc i brzuch się znacznie powiększył. Jem wszystko ok. 5 razy dziennie nie mam zachcianek i nie za dużo sie ruszam bo do pracy nie chodzę..
-
nick nieaktualnyhej, ja weszlam w koncu w II trymestr i przybralam narazie 700 gram...az sie zdziwilam bo ani nie wymiotowalam, a jadlam sporo bo przez glod mialam mdlosci, bardzo duzo slodyczy wciagalam i naprawde sie zdziwilam, ze nawet 1 kg na plusie nie ma
Gagaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja mam jeszcze dwa tygodnie do 2 trym, ale waga stoi w miejscu:D tez właśnie zaczęłam jeść białe pieczywo a wcześniej saa piekłam zdrowy domowy chlebek, no ale wazne żeby cos jeśc nie gradze też mc donaldem
zobaczymy jak będzie później
mam straszne mdlosci takze duzo nie jem, ale no srednio zdrowo -
ja obecnie 18 tc nie przytylam nic. Nie mialam tez wymiotów, jem normalnie bez szaleństw i waga stoi w miejscu. Brzuszek juz wystaje i maleństwo niemałe . Dodam ze tez mam ochote na Mcdonalda i pizze, chociaż słodyczy nie ruszam bo nie lubie.bluszczynka
-
Rozpoczynam 14tc i na razie pół kg na minusie. Nie jem słodyczy, ale za to od czasu do czasu pozwalam sobie na pizze
Zobaczę jak będzie z wagą dalej Wreszcie poczułam się lepiej po pierwszym, ciężkim trymestrze, więc mogę wrócić do lekkiej aktywności fizycznej. -
Ja w pierwszym trymestrze przytyłam ok. 2 kg, z 54 do 56 kg.
Starałam się jeść zdrowo, prawie nie jadłam słodyczy, bo nawet nie miałam na nie ochoty. Liczyło się tylko mięcho
Piersi urosły mi w tym czasie do rozmiaru F, a brzuszek ciążowy pojawił się już w połowie 3 miesiąca. Teraz jestem w 16 tyg i brzuchol mam już taki, że mi ludzie ustępują miejsca w autobusachGagaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeticia wrote:Ja w pierwszym trymestrze przytyłam ok. 2 kg, z 54 do 56 kg.
Starałam się jeść zdrowo, prawie nie jadłam słodyczy, bo nawet nie miałam na nie ochoty. Liczyło się tylko mięcho
Piersi urosły mi w tym czasie do rozmiaru F, a brzuszek ciążowy pojawił się już w połowie 3 miesiąca. Teraz jestem w 16 tyg i brzuchol mam już taki, że mi ludzie ustępują miejsca w autobusach
Dobrze,że nie masz ochoty na słodycze - ta faza pewnie przyjdzie ja teraz w 26 tygodniu mogłabym się żywić słodyczami, na przemian z mięsem i cebulą