Masa ciała
-
WIADOMOŚĆ
-
misia_k1 wrote:ja zaczęłam od 52.5 a dzis rano 60,4 kg.
Załamałam się, w sumie nogi nadal szczupłe, spodnie 38 nosze ale ciązówki, biust tylko się wypełnił w bieżącym rozmiarze i już. Fakt faktem, jak przed ciazą nie jadlam pieczywa, ziemniaków czy też wieprzowiny i wędlin ( tylko drób) tak teraz jem jak mąż...Gotuje tylko raz.
Ale dzisiaj doszłam do wniosku, że odstawię słodycze i chleb zmienie na styropian.
Kurczaki tyle fajnych ciuchów mam sprzed ciąży i nei wyobrażam sobie abym mogła w nie nie wejść
Kochana spokojnie po ciąży wrócisz do dawnej wagi i ubrania będą ocalone -
Mi też podoba się to że przytyłam tylko dlatego bo jestem w ciąży,i fajnie że można jeść wszystko i nie trzeba się hamować tak jak przed ciążą ;)przed zajściem w ciąże ćwiczyłam 5 dni w tydoniu więc jak brzuszek powoli się zmienia to czuję się jak nie w swoim ciele ;P bo gdzie moje wyćwiczone mięśnie brzucha?? heh za to będę miała co robić po porodzie ;PDaria
-
Ja jestem w 24 tygodniu, przytyłam już 8,5 kg. Startowałąm od wagi 61 kg przy wzroście 176cm. Zaokrągliłam się cała, mam spory brzuszek,a moje piersi zrobiły się mega duże i cieżkie. Przyznam, że nie żałowałam sobie niczego, przy tym ani razu nie wymiotowałam. Aha i mam straszne parcie na truskawki, lody, bitą śmietanę...
Martwiłam się, ale na forum znalazłam przydatny link do kalkulatora wagi:
http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html?smgputicaid=6125b3
który uwzględnia wzrost... Okazało się, że jestem w normie. Hurrra!! Dodam jescze, że czuje się atrakyjnie i sexy, zbieram komplementy. Jeszcze jedenplus: mogłam kupić sobie super nowe ciuchy )
Pozdrawiamamela lubi tę wiadomość
-
Ja też śmiesznie się czuję jak zamiast rozmiaru 36/38, muszę wybierać 42. Mechanicznie sięgam oczywiście po mniejsze i ups... Wczoraj kupiłam już sukienkę XXL !!! Normalnie jakbym zakupy robiła dla kogoś innego . I podobnie z zadużymi sukienkami, które miały się przydać w ciąży, jakoś je przerosłam
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
maja89waw wrote:a u mnie równiutko +7 kg właśnie wybiło. Pielęgniarka powiedziała, że nieźle trzymam się z wagą dziś na wizycie, ale z tego co widzę to wy o wiele mniej przybrałyście, więc chyba szału w moim przypadku nie ma )
To zależy od jakiej wagi wyjściowej starowałaś no i przy jakim wzroście Ale na pewno nie jest źle. -
mama_z_groszkiem wrote:Grunt to sie czuc nadal kobieco i sexy ! (przeciez jakie cudne cycki teraz mamy )
Ja tam akurat nie jestem zadowolona ze swoich cycków teraz Przed ciążą miałam piękne, okrąglutkie i jędrene cycuszki, a teraz to są takie miękkie i bardziej "workowate" -
Mi sie zaczyna 20 tydzien jutro a mam ciagle - 1 kg z przed ciazy.
Zanim zaszlam mialam 60 kg przy wzroscie 160 cm a teraz mam 59 kg.
Brzuch mi rosnie a tylek sie kurczy i uda. Ciagle mieszcze sie w ciuchy z przed ciazy- no chyba ze spodnie- to sie nie dopne w pasie oczywiscie/ ale jak maja gumki to bez problemu.
Zobaczymy jak bedzie dalej.