Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na paciorkowca mam właśnie 24 września.
    Nie ma co się na tym etapie ciąży nakręcac jak mówił że wszystko wporzadku to tylko się cieszyć ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już zapowiedział że nie waży bo młoda jest tak nisko że trudno to zrobić a pomiary na tym etapie są mało wiarygodne. Jak dotrwam to mam wizytę 29.09.

Ja dziś cierpię przez 2jke, już nawet nie liczę ile razy byłam :-(
    Wymęczyło mnie, jestem tak słaba ,ze tylko leże i przysypiam.

Tak gadałyście o pościeli, że musiałam zobaczyć jak to będzie wyglądać:
    https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t34.0-12/12000081_917745731607191_1954959701_n.jpg?oh=c0eeaa0db67f5f9284e918a58e82aa89&oe=55F9DC6F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 19:40

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:

A no i co do sexu...mmm...cos pięknego jest kochać sie w ciąży :-) Moge codziennie :-)

Nie znam tego uczucia niestety. Po pierwszym seksie w 7tyg wyladowalam w szpitalu z krwawieniem. Potem sie zaczely robic krwiaki, kolejne 9 tyg. Potem nisko lozysko, to lekarz zabronil. Teraz jest juz wszystko dobrze, ale wole nie kusic losu. Wytrzymalismy tyle, wytrzymamy jeszcze troche... Ale szkoda...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina widziałam na Facebooku ja jak jutro będę miała chęci to wyprasuje i zrobię zdjęcie a później spakuje do torby ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde,a mi gin kazał tego paciorkowca w 37tyg. robić...Nie powinno tak być,bo przeciez dzieci sie roznie rodzą,no nie?
    Sabinka to ja od dzisiaj tez śpię bez majtasów :P
    Niech sobie pooddycha moja wymęczona pipcia :-) :P haha :-) a co! :-)

Natalka..nie ryzykuj..na sexik przyjdzie czas,a jak juz tyle wytrzymaliscie,to juz ta reszta ciazy Wam szybko zleci ;-) jeszcze się nasexicie,ze aż będzie huczalo i gwizdalo :P

Sabinka? To jak Cie tak czyści...to wiesz...chyba sie zbliża i to wielkimi krokami...

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszcze, juz sie szykujecie, a ja nie mam ani jednej rzeczy kupionej. Posciel kupie jedna z tych
    http://allegro.pl/baby-raj-14-el-posciel-haft-120x90-moskitiera-i5650741777.html

I jeszcze znalazlam taki bujaczek, ale to dla nieco starszych dzieci. Slodkie sa
    http://allegro.pl/kon-konik-na-biegunach-bujak-bujaczek-w-7-wzorach-i4900377171.html

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka ja tez mam zrobic w 37 tc :) takze spokojnie. Bede robic za tydzien wlasnie.

Jak Wy mozecie bez majtek spac, ja nie wiem :P ja nie umiem tak :P

Zazdroszcze Wam seksu. Strasznie. Eh.

A ja juz chyba tydzien mam biegunke. Czysci mnie po wszystkim... nawet po czekoladzie,ktora miala dzialac odwrotnie..
    Cukry spadly strasznie. Ponoc przed porodem sie wlasnie normuja..
    Mleczarnia pracuje, codziennie zmieniam pizame.. brzuch opadl, zaczal sie spinac,jak za 'starych dobrych czasow', a juz byl spokoj jakis czas eh... jeszcze tylko tydzien tak naprawde. I moje malenstwo bedzie w terminie i juz moze wychodzic. Ale jeszcze nie czas..jeszcze chwila..

Jutro widze sie z polozna. Trzymajcie kciuki, zeby szyjka jeszcze miala z 2 cm. Na 17 jade. Caly dzien w niepewnosci bede ehh:/

Dobra lece na kibel bo juz mnie goni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Dorotka ja tez mam zrobic w 37 tc :) takze spokojnie. Bede robic za tydzien wlasnie.

Jak Wy mozecie bez majtek spac, ja nie wiem :P ja nie umiem tak :P

Zazdroszcze Wam seksu. Strasznie. Eh.

A ja juz chyba tydzien mam biegunke. Czysci mnie po wszystkim... nawet po czekoladzie,ktora miala dzialac odwrotnie..
    Cukry spadly strasznie. Ponoc przed porodem sie wlasnie normuja..
    Mleczarnia pracuje, codziennie zmieniam pizame.. brzuch opadl, zaczal sie spinac,jak za 'starych dobrych czasow', a juz byl spokoj jakis czas eh... jeszcze tylko tydzien tak naprawde. I moje malenstwo bedzie w terminie i juz moze wychodzic. Ale jeszcze nie czas..jeszcze chwila..

Jutro widze sie z polozna. Trzymajcie kciuki, zeby szyjka jeszcze miala z 2 cm. Na 17 jade. Caly dzien w niepewnosci bede ehh:/

Dobra lece na kibel bo juz mnie goni.
    nGreen spokojnie.. w zasadzie możesz już rodzic.. nic się Malej nie stanie. Ja juz tez jestem spokojna. Chociaź mam o wiele mniej tygodni.. najgorzej urodzić przed 30 tyg.. teraz juz jestem wyluzowana. Ja mam wizytę w czwartek.. zobaczymy jak szyjka bo cos ostatnio jak stoję to mnie czasem zakluje..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy! Trzymamy! :-)
    Ja nawet nie wiem ile ma moja szyjka,bo moj mi nie mowil.
    A mnie przestalo tak czyścić cale szczęście :-) Strasznie to jest meczace:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka wiem, ze jak cos, to mala da rade juz, jednak wolalabym jeszcze, by poczekala tydzien minimum..
    Dorotka mi na usg pani dr mierzy szyjke, ostatnio, 3 tyg temu miala prawie 2,9 cm.
    A tak, to w zwyklym badaniu mowi mi mniej wiecej, czy miesci sie w normie, czy jest krotka. Tydzien temu polozna po badaniu powiedziala, ze szyja krotka, miekka, ale dzieki Bogu zamknieta. Ciekawe jak teraz..

usg mam za tydzien. Obym dotrwala :P

wypilam smecte. Bo juz nie daje rady :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota wymaz pobiera się między 35-37 tc więc luz mi tak wypada wizyta więc będę miała w 35t.

Ja też bym nie umiała spać bez majtek :-P

Dziewczyny już niedługo będziemy chwalily się swoimi pociechami. Sabina przetrze szlak a później worek się rozwiąże ;-)
    Dobranoc :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Dorota wymaz pobiera się między 35-37 tc więc luz mi tak wypada wizyta więc będę miała w 35t.

Ja też bym nie umiała spać bez majtek :-P

Dziewczyny już niedługo będziemy chwalily się swoimi pociechami. Sabina przetrze szlak a później worek się rozwiąże ;-)
    Dobranoc :-)
    Też bez gatek nie usne ;) juz niedługo ciekawe czy zachowamy właściwą kolejność ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam już nie wiem. Jak miałam skurcze tak teraz cisza. Tylko sikanie w...A bo już nie denerwuje:@

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka76 wrote:
    Ja tam już nie wiem. Jak miałam skurcze tak teraz cisza. Tylko sikanie w...A bo już nie denerwuje:@
    no sabinka termin sie zbliza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh wlasnie weszlam sobie w galerie brzuszkow i widze dziewczyna w 32 tygodniu dodala zdjecie juz wilekiego brzuszka a pod nia inna w 29 tyg z takim malusim :) ciekawe od czego to jest uzaleznione ze tak wielka roznica w wielkosci a dzieci przeciez takie same :) no dobra podobne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zastanawiam nad tym Natalko :)

Moze geny, budowa macicy, nie wiem, co moze miec wplyw. U mnie brzuszek jest nieduzy, jak na 9 miesiac. Ale czuje sie mimo wszystko, jak otyly slon ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Tez sie zastanawiam nad tym Natalko :)

Moze geny, budowa macicy, nie wiem, co moze miec wplyw. U mnie brzuszek jest nieduzy, jak na 9 miesiac. Ale czuje sie mimo wszystko, jak otyly slon ;)
    hehe ja stanowie jakoms srednia.. ale ciagle mnie to dziwi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ty i słoń hehe jak coś to małe sloniątko ;-)

Jej jak ja już bym chciała mieć swojego Filipka przy sobie<3

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Karolina serio sie tak czuje :D jak otyly slon i to z przewlekla biegunka haha ;P

Dodawalam na fejsie zdjecia, dodam i tu, a co ;)

201509151_spswsre.jpg

201509151_spswsxh.jpg

201509151_spswsxn.jpg

Gdzie moj maly mis sie tam miesci? Nie wiem.

Jade na 17 do poloznej do Lublina. Biore torbe do szpitala w razie czego, bo mam juz za dlugo te biegunki. Brzuch chyba juz nisko. Boje sie. Ale mam nadzieje, ze jednak wszystko bedzie ok. Jesli bedzie ok, to jade najesc sie w kfc, a pozniej szybko do najblizszego wc haha bo pewnie ladnie mnie przeczysci ;ppp

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Haha Karolina serio sie tak czuje :D jak otyly slon i to z przewlekla biegunka haha ;P

Dodawalam na fejsie zdjecia, dodam i tu, a co ;)

201509151_spswsre.jpg

201509151_spswsxh.jpg

201509151_spswsxn.jpg

Gdzie moj maly mis sie tam miesci? Nie wiem.

Jade na 17 do poloznej do Lublina. Biore torbe do szpitala w razie czego, bo mam juz za dlugo te biegunki. Brzuch chyba juz nisko. Boje sie. Ale mam nadzieje, ze jednak wszystko bedzie ok. Jesli bedzie ok, to jade najesc sie w kfc, a pozniej szybko do najblizszego wc haha bo pewnie ladnie mnie przeczysci ;ppp
    hehe no to ja mam wiekszy teraz brzuch :P hehe wiec rzeczywiscie slon z Ciebie jak nie wiem co :P ale wcale nie masz nisko.. ja mam o wiele nizej.. ale lekarka nic nie mowila, za to kuzynki dwie osttanio mi mowily ze mam nisko brzuch.. nie wiem od czego, bo malego czuje miedzy zebrami ciagle :P

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ