III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga ktoras dziewczyna pisala o cwiczeniach na rozwarcie miednicy?hmm moze sprobujemy ?tak czy siak sie przyda przy porodzie hehe
Dziewczyny ja widzialam takie duze dmuchane gumowe pilki z rogami nca przyklad u mnie w Chinskim markecie u chinola za jakies.grosze chyba ok.15zl..nie wiem czy macie takie sklepy u was ale to chyba dobra cena i dla dziecia.pozniej zabawka bd albo dla nas do powrotu do figury hmm -
pasia27 wrote:Tak dokladnie.a skad wiesz?hihi zaskoczylas mnie
Bo mój mąż jest spod Częstochowy . Teściowa leżała tam kiedyś na oddziale ginekologicznym bo miała operację. A innym razem mój mąż robił coś u rodziców w garażu i wpadło mu coś do oka to jechaliśmy tam na Ostry Dyżur okulistyczny . Także kojarzę ten szpital i Częstochowę też, bo czasami tam bywaliśmy, jak jeździmy do teściów .
Byłam w Olsztynie na tych skałkach, na Jasnej Górze i na zakupy tam czasami teściowa jeździła to my z nimi się zabieraliśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2013, 14:05
-
Od poczatku bylam zdecydowana na parkitke ze wzgledu na sprzet najlepszy w tym szpitalu dla.noworodkow..pozniej znalazlam super lekarz ktory tam urzeduje kupe czasu i jego brat rowniez a do tego zamkneli inna porodowke i cala masa lekarzy przeszla.tam.zrobili caly glowny remont poczawszy od izby przyjec do calego oddzialu dla bobaskow..jedyne co to ta patologia jeszcze taka.komuna..ale druga strona to luksusy haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2013, 14:05
-
pasia27 wrote:Od poczatku bylam zdecydowana na parkitke ze wzgledu na sprzet najlepszy w tym szpitalu dla.noworodkow..pozniej znalazlam super lekarz ktory tam urzeduje kupe czasu i jego brat rowniez a do tego zamkneli inna porodowke i cala masa lekarzy przeszla.tam.zrobili caly glowny remont poczawszy od izby przyjec do calego oddzialu dla bobaskow..jedyne co to ta patologia jeszcze taka.komuna..ale druga strona to luksusy haha
-
pasia27 wrote:Nienormalna to cos.znasz moje rejony haha
No szpital jak szpital wiadomo opinie sa rozne ale dla mnie wazny jest ten sprzet,dobrzy lekarze,mile polozne i to ze pajeczyny nie wisza.nad glowa haha
znam kiedyś częściej tam bywałam, ale teraz jakoś rzadziej . -
No proszę Pasia ja nawet nie wiedziałam ze ty tez jesteś z czestochowy ja tez co prawda 15 km za no ale rodzic będę tez w czewie co prawda na Mickiewicza bo tam mam swojego lekarza no i szpital niestety juz tez poznałam co prawda ginekologie ale lekarzy wszystkich kojarze.
-
pasia27 wrote:Anilorak ja 13kg..w porywach do 14..ale coz glodzic sie nie ma co..nadrabiam wieczornym jedzonkiem w upalne dni..no i udupiona w chalpie przez ten skwar..
Ze mnie pot cieknie strugami normalnie
masakra , ciurkiem cieknie wszędzie
Jutro ma być ochłodzenie na szczęścieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2013, 14:12
-
No dokladnie..oby tylko isc urodzic ,3dni i do chalpy rozkoszowac sie rodzicielstwem..
Mnie za oknem w bloku obok caaaaaly czas placze dzidziu jakis maluszek i chyba ma kolki bo czasem po 2godz bez przerwy chylka..to nawet nie darcie..biedny..tak sie.martwie zeby nasz byl spokojniejszy bo ten tak sie pewnie meczy w te upaly takim krzykiem.ehh
-
tez sie przyznam że nie słyszalam o czymś takim jak test na oksytocyne..musze dzis sie lekarza zapytac jakby to było u mnie bo ja juz po jednej operacji jestem(ciaża pozamaciczna) i słyszalam ze wtedy niemożna podac oksytocyny ale ile w tym prawdy jest do nie wiem.Podobno że siłami natury też nie zawsze można rodzić bo blizna sie może rozejść..ale tez musze dziś lekarza o to zapytać.. no i tez podobno że można zrobic takie usg stanu blizny.. tlyko że niewiem jakto to wygląda w moim szpitalu niestety..
-
marzycielka29 wrote:No proszę Pasia ja nawet nie wiedziałam ze ty tez jesteś z czestochowy ja tez co prawda 15 km za no ale rodzic będę tez w czewie co prawda na Mickiewicza bo tam mam swojego lekarza no i szpital niestety juz tez poznałam co prawda ginekologie ale lekarzy wszystkich kojarze.
-
ja słyszałam o tym teście oksytocynowym. U nas w szpitalach robią ten test. Sprawdzają jak się zachowuje twój organizm po podaniu oksytocyny , czy będą skurcze i jakie. na moją koleżankę w ogóle prawie nie działała ta oksytocyna
-
justa24 wrote:tez sie przyznam że nie słyszalam o czymś takim jak test na oksytocyne..musze dzis sie lekarza zapytac jakby to było u mnie bo ja juz po jednej operacji jestem(ciaża pozamaciczna) i słyszalam ze wtedy niemożna podac oksytocyny ale ile w tym prawdy jest do nie wiem.Podobno że siłami natury też nie zawsze można rodzić bo blizna sie może rozejść..ale tez musze dziś lekarza o to zapytać.. no i tez podobno że można zrobic takie usg stanu blizny.. tlyko że niewiem jakto to wygląda w moim szpitalu niestety..
-
nick nieaktualny
-
Mam mały problem... Od okolo 14 zaczelam zapisywac co ile mam skurcze i tak mialam o 14.07 i potem co 10 minut do 14.27, pozniej o 14.35 i teraz co 5 minut mam skurcz.
I tu moje pytanie... Skad wiadomo czy porod sie zyczyna jezeli nie odeszły mi wody?
Jakby wody odeszły to bym wiedziała co robic, a takto siedze i sama nie wiem czy to juz czy to jeszcze... Nie wiem czy te skurcze nie sa za slabe. Sa nieprzyjemne, ale to nie jakies bolesci...
Podobno ciepla kapiel moze rozwiac watpliwosci. Niby skurcze nieporodowe ucichna, a porodowe sie nasila. Co o tym myslicie?pasia27, vivien, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość