X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh wszystkie tutaj czatujemy na dzejkej:) ciekawe juz godzine nic sie nieodzywa:P

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 13:02

иιєиσямαℓиα, pasia27, mała mi, patti lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    W ramach czekania na wieści taka ciekawostka ze strony tvn24:

"W okolicach Alicante na świat przyszedł noworodek o wadze 6,2 kilograma. Matka i dziecko czują się znakomicie. Dziewczynka jest największym dzieckiem w Hiszpanii, które urodziło się w sposób naturalny." o.O

o.O
    WOW

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nieżle , ja ze swoja drobna figura juz napewno nie byłabym w stanie urodzić takie duże dziecko.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna sama.sie zastanawiam jak.rozpoznac TEN moment i zapytalam sie lakarza i on powiedzial ze na pewno zauwaze te skurcze..nie kazal od razu jechac tylko monitorowac je zeby na marne nie jechac rozczarowac sie do szpitala..
    Czasem widzisz organizm daje sygnaly i oczyszcz sie biegunka i wymiotami no i wody plodowe.dziewczyny pisaly ze jak chlusna to trzeba sie polozyc na boku i wezwac pogotowie.moze jeszcze wyleciec ten slynny czop sluzowy ale to tez nie ma.reguly..kurde trudno powiedziec.moge tylko pisac z tego co czytalam na forum..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy innaczej lekarz.powiedzial ze jakby sie cos dzialo niepokojacego nie mowiac o skurczach albo bolach tylko o jakis dziwnych uplawac,krwi z drog rodnych albo malej ruchliwosci dziecka nalezy jechac i sprawdzic..
    A ha jeszcze ponoc bol z krzyza jest zapowiedzia..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Nienormalna sama.sie zastanawiam jak.rozpoznac TEN moment i zapytalam sie lakarza i on powiedzial ze na pewno zauwaze te skurcze..nie kazal od razu jechac tylko monitorowac je zeby na marne nie jechac rozczarowac sie do szpitala..
    Czasem widzisz organizm daje sygnaly i oczyszcz sie biegunka i wymiotami no i wody plodowe.dziewczyny pisaly ze jak chlusna to trzeba sie polozyc na boku i wezwac pogotowie.moze jeszcze wyleciec ten slynny czop sluzowy ale to tez nie ma.reguly..kurde trudno powiedziec.moge tylko pisac z tego co czytalam na forum..

nie wiedziałam, że jak odejdą wody to trzeba wzywać pogotowie o.O

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 kg?woooow.mamusia lubiala sobie pojesc chyba.hmm

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna tak pisaly tutaj dziewczyny ze jezeli chlusna jak na filmach.hehe z tego co pamietam to aga to pisala ze chodzi o paciorkowca i ogolnie o bakterie zeby sie dziecko nie zatrulo?hmm jakos tak kojarze ale jak jest to nie wiem dokladnie..

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Tak czy innaczej lekarz.powiedzial ze jakby sie cos dzialo niepokojacego nie mowiac o skurczach albo bolach tylko o jakis dziwnych uplawac,krwi z drog rodnych albo malej ruchliwosci dziecka nalezy jechac i sprawdzic..
    A ha jeszcze ponoc bol z krzyza jest zapowiedzia..
    ja w pierwszej ciazy lezalam tydzien przed porodem w szpitalu i jak zaczeły sie skurcze takie już porzadne to i tez krew z drog rodnych mi leciała to wtedy wzieli mnie na sale porodowa i było calkowite rozwarcie i kubuś był po 10 minutach ze mna a skurcze takie mocne trwały 4 h

pasia27 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    6 kg?woooow.mamusia lubiala sobie pojesc chyba.hmm
    albo miała cukrzycę ciążową :)
    Ostatnio było też w wiadomościach o gigantycznych noworodkach 7kg i wyżej i powiedzieli, że jest to głownie spowodowane cukrzycą ciążową

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odeszły wody i pogotowia nie wzywałam, ale to może dlatego, że u nas na szkole rodzenia mówili, że tylko jeśli odejdą zielone wody. Jeśli normalne, przezroczyste, to u nas mówili, że normalnie można jeszcze trochę poczekać - oczywiście nie tak długo jak przy skurczach bez odejścia wód, ale też nie ma co jechać natychmiast do szpitala. Mówili, żeby zjeść coś słodkiego, jeśli dziecko będzie się ruszać, to można jeszcze się wstrzymać z jazdą do szpitala - i tak zrobiliśmy, u mnie wody chlusnęły nagle.

Ale to pewnie każdy robi wg. własnego uznania, jeśli ktoś ma się denerwować tym, że wody odeszły, to lepiej jechać..

A, no i wody praktycznie nigdy nie odchodzą w całości..

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie.cos pamketam bylo z tymi wodami to juz wiemy nienormalna o co kaman ;-)

иιєиσямαℓиα, m_f lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    ja w pierwszej ciazy lezalam tydzien przed porodem w szpitalu i jak zaczeły sie skurcze takie już porzadne to i tez krew z drog rodnych mi leciała to wtedy wzieli mnie na sale porodowa i było calkowite rozwarcie i kubuś był po 10 minutach ze mna a skurcze takie mocne trwały 4 h
    Blondi a ogolnie urodzilas w terminie? A cos sie dzialo wczesniej ze lezalas w szpitalu?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No wlasnie.cos pamketam bylo z tymi wodami to juz wiemy nienormalna o co kaman ;-)

no :)

dziękujemy m_f za przydatne informacje :)

Czy mi się wydaje czy Agga zniknęła :)?
    Dzejkej odblokowała kolejkę teraz wszystkie po kolei będziecie się rozpakowywać, nie nadążymy za wami i kciuków nie wystarczy ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    W ramach czekania na wieści taka ciekawostka ze strony tvn24:

"W okolicach Alicante na świat przyszedł noworodek o wadze 6,2 kilograma. Matka i dziecko czują się znakomicie. Dziewczynka jest największym dzieckiem w Hiszpanii, które urodziło się w sposób naturalny." o.O

Ojoj, trochę gigantyczny noworodek. Ciekawe jakich matka rozmiarów, skoro po naturalnym porodzie 6 kg klocka czuje się znakomicie :)

pasia27 lubi tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak wlasnie tak sie powie ale w.polsce to wszystko raczej sprawdzaja..w angli albo ameryce to raczej w dupie maja jakies krzywe cukrowe chyba ze sobie sama to zalatwisz..a pozniej sa giganty ..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    nie wiedziałam, że jak odejdą wody to trzeba wzywać pogotowie o.O

Wydaje mi się, że niekoniecznie trzeba wzywać pogotowie, jeśli ma się "kierowce" to też może zawieźć prywatnym samochodem do szpitala. Ważne, żeby połozyć się na boku.
    Gdyby tak każda ciężarna po odejściu wód wzywała pogotowie to szpital musiałby ich mieć naprawdę sporo, a wiem, że to jest dość duży problem.
    Jesli odejdą mi wody to zadzwonie po kogoś z rodziny (tate lub kuzynke), bo zanim pogotowie przyjedzie to róznie może być

m_f lubi tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    Wydaje mi się, że niekoniecznie trzeba wzywać pogotowie, jeśli ma się "kierowce" to też może zawieźć prywatnym samochodem do szpitala. Ważne, żeby połozyć się na boku.
    Gdyby tak każda ciężarna po odejściu wód wzywała pogotowie to szpital musiałby ich mieć naprawdę sporo, a wiem, że to jest dość duży problem.
    Jesli odejdą mi wody to zadzwonie po kogoś z rodziny (tate lub kuzynke), bo zanim pogotowie przyjedzie to róznie może być

tylko o jak długo leżeć na boku? W samochodzie leżeć też? Przecież trzeba wyjść z mieszkania i dostać się do samochodu :) bo mąż mnie nie zniesie przecież na boku hehe :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez tak mysle ze jak cos chlusnie to zdaze dojechac jakos..szpital.blisko..
    Jak bylam w szpitalu to byla kobietka co przyjechala dzien wczesniej na cesarke bo sie za swoim lekarzem umowila i wzieli ja kontrolnie na usg tego samego dnia i sie okazalo ze ma malo wod ze sie sacza..ja sie jej pytalam czy zauwazyla na wkladce czy cos..ona ze.nic ze zwykla wydzielina i ze sie pytala o to lekarza to jej dogadal ze co by chciala byc suchotnica w ciazy?hmm
    Poszla w ten sam dzien pod noz :-P

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ