III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
anilorak wrote:W ramach czekania na wieści taka ciekawostka ze strony tvn24:
"W okolicach Alicante na świat przyszedł noworodek o wadze 6,2 kilograma. Matka i dziecko czują się znakomicie. Dziewczynka jest największym dzieckiem w Hiszpanii, które urodziło się w sposób naturalny."
WOW -
Nienormalna sama.sie zastanawiam jak.rozpoznac TEN moment i zapytalam sie lakarza i on powiedzial ze na pewno zauwaze te skurcze..nie kazal od razu jechac tylko monitorowac je zeby na marne nie jechac rozczarowac sie do szpitala..
Czasem widzisz organizm daje sygnaly i oczyszcz sie biegunka i wymiotami no i wody plodowe.dziewczyny pisaly ze jak chlusna to trzeba sie polozyc na boku i wezwac pogotowie.moze jeszcze wyleciec ten slynny czop sluzowy ale to tez nie ma.reguly..kurde trudno powiedziec.moge tylko pisac z tego co czytalam na forum.. -
Tak czy innaczej lekarz.powiedzial ze jakby sie cos dzialo niepokojacego nie mowiac o skurczach albo bolach tylko o jakis dziwnych uplawac,krwi z drog rodnych albo malej ruchliwosci dziecka nalezy jechac i sprawdzic..
A ha jeszcze ponoc bol z krzyza jest zapowiedzia.. -
pasia27 wrote:Nienormalna sama.sie zastanawiam jak.rozpoznac TEN moment i zapytalam sie lakarza i on powiedzial ze na pewno zauwaze te skurcze..nie kazal od razu jechac tylko monitorowac je zeby na marne nie jechac rozczarowac sie do szpitala..
Czasem widzisz organizm daje sygnaly i oczyszcz sie biegunka i wymiotami no i wody plodowe.dziewczyny pisaly ze jak chlusna to trzeba sie polozyc na boku i wezwac pogotowie.moze jeszcze wyleciec ten slynny czop sluzowy ale to tez nie ma.reguly..kurde trudno powiedziec.moge tylko pisac z tego co czytalam na forum..
nie wiedziałam, że jak odejdą wody to trzeba wzywać pogotowie -
Nienormalna tak pisaly tutaj dziewczyny ze jezeli chlusna jak na filmach.hehe z tego co pamietam to aga to pisala ze chodzi o paciorkowca i ogolnie o bakterie zeby sie dziecko nie zatrulo?hmm jakos tak kojarze ale jak jest to nie wiem dokladnie..
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Tak czy innaczej lekarz.powiedzial ze jakby sie cos dzialo niepokojacego nie mowiac o skurczach albo bolach tylko o jakis dziwnych uplawac,krwi z drog rodnych albo malej ruchliwosci dziecka nalezy jechac i sprawdzic..
A ha jeszcze ponoc bol z krzyza jest zapowiedzia..pasia27 lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:6 kg?woooow.mamusia lubiala sobie pojesc chyba.hmm
Ostatnio było też w wiadomościach o gigantycznych noworodkach 7kg i wyżej i powiedzieli, że jest to głownie spowodowane cukrzycą ciążową -
nick nieaktualnyMi odeszły wody i pogotowia nie wzywałam, ale to może dlatego, że u nas na szkole rodzenia mówili, że tylko jeśli odejdą zielone wody. Jeśli normalne, przezroczyste, to u nas mówili, że normalnie można jeszcze trochę poczekać - oczywiście nie tak długo jak przy skurczach bez odejścia wód, ale też nie ma co jechać natychmiast do szpitala. Mówili, żeby zjeść coś słodkiego, jeśli dziecko będzie się ruszać, to można jeszcze się wstrzymać z jazdą do szpitala - i tak zrobiliśmy, u mnie wody chlusnęły nagle.
Ale to pewnie każdy robi wg. własnego uznania, jeśli ktoś ma się denerwować tym, że wody odeszły, to lepiej jechać..
A, no i wody praktycznie nigdy nie odchodzą w całości..иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Blondi22 wrote:ja w pierwszej ciazy lezalam tydzien przed porodem w szpitalu i jak zaczeły sie skurcze takie już porzadne to i tez krew z drog rodnych mi leciała to wtedy wzieli mnie na sale porodowa i było calkowite rozwarcie i kubuś był po 10 minutach ze mna a skurcze takie mocne trwały 4 h
-
pasia27 wrote:No wlasnie.cos pamketam bylo z tymi wodami to juz wiemy nienormalna o co kaman
no
dziękujemy m_f za przydatne informacje
Czy mi się wydaje czy Agga zniknęła ?
Dzejkej odblokowała kolejkę teraz wszystkie po kolei będziecie się rozpakowywać, nie nadążymy za wami i kciuków nie wystarczy
-
anilorak wrote:W ramach czekania na wieści taka ciekawostka ze strony tvn24:
"W okolicach Alicante na świat przyszedł noworodek o wadze 6,2 kilograma. Matka i dziecko czują się znakomicie. Dziewczynka jest największym dzieckiem w Hiszpanii, które urodziło się w sposób naturalny."
Ojoj, trochę gigantyczny noworodek. Ciekawe jakich matka rozmiarów, skoro po naturalnym porodzie 6 kg klocka czuje się znakomiciepasia27 lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:nie wiedziałam, że jak odejdą wody to trzeba wzywać pogotowie
Wydaje mi się, że niekoniecznie trzeba wzywać pogotowie, jeśli ma się "kierowce" to też może zawieźć prywatnym samochodem do szpitala. Ważne, żeby połozyć się na boku.
Gdyby tak każda ciężarna po odejściu wód wzywała pogotowie to szpital musiałby ich mieć naprawdę sporo, a wiem, że to jest dość duży problem.
Jesli odejdą mi wody to zadzwonie po kogoś z rodziny (tate lub kuzynke), bo zanim pogotowie przyjedzie to róznie może byćm_f lubi tę wiadomość
-
mała mi wrote:Wydaje mi się, że niekoniecznie trzeba wzywać pogotowie, jeśli ma się "kierowce" to też może zawieźć prywatnym samochodem do szpitala. Ważne, żeby połozyć się na boku.
Gdyby tak każda ciężarna po odejściu wód wzywała pogotowie to szpital musiałby ich mieć naprawdę sporo, a wiem, że to jest dość duży problem.
Jesli odejdą mi wody to zadzwonie po kogoś z rodziny (tate lub kuzynke), bo zanim pogotowie przyjedzie to róznie może być
tylko o jak długo leżeć na boku? W samochodzie leżeć też? Przecież trzeba wyjść z mieszkania i dostać się do samochodu bo mąż mnie nie zniesie przecież na boku hehe
-
No wlasnie tez tak mysle ze jak cos chlusnie to zdaze dojechac jakos..szpital.blisko..
Jak bylam w szpitalu to byla kobietka co przyjechala dzien wczesniej na cesarke bo sie za swoim lekarzem umowila i wzieli ja kontrolnie na usg tego samego dnia i sie okazalo ze ma malo wod ze sie sacza..ja sie jej pytalam czy zauwazyla na wkladce czy cos..ona ze.nic ze zwykla wydzielina i ze sie pytala o to lekarza to jej dogadal ze co by chciala byc suchotnica w ciazy?hmm
Poszla w ten sam dzien pod noz