X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja też z września :) W tym roku, 13.09 mamy 5 rocznicę :)
    Kleopatra to brałyśmy ślub w tym samym roku. Ja też 5 rocznica w tym roku :)
    20.09 :)

Kleopatra, Suzy Lee lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam kobitki ze mialam troche akcji na weekend..
    Jak juz pisalam mielismy z mezem gosci( siostra mojego meza) troche chcieli zobaczyc i porobic zakupy u nas.Moglam powoli zaznac zycia rodzinnego ;)
    bo przyjechali z trojka dzieci 5,11 i 16 lat ;)

Najlepszy byl wypad do parku wieczorkiem jak nam durtki pozamykali po 21 a my jeszcze w srdoku :/ i kurcze przyszlo mi w 8 miesiacu ciazy skakac przez plot o.O o.O o.O myslalam ze sie pos... ze strachu!!
    Ale dalam rade i mala miala troche akcji :P
    ale powiedzialam ze chyba tyle mi wystarczy emocji :P

A i najlpesze jest to ze od dzisiaj dostalam zakaz jezdzenia rowerem od meza :/ :/ :/ bo stwierdzil ze juz za duzy mam brzuch i nie bedzie ryzykowal ze moze mi sie cos stac :/

Kurcze co mi pozostaje :( :(

иιєиσямαℓиα, anilorak, mała mi, MADZIULA13, Suzy Lee, justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    Fajnie tak szybko :) Też tak chcieliśmy, ale wyszło troszkę inaczej :)
    my też tak chcieliśmy...ale no właśnie życie napisało inny scenariusz...
    kredyt, kryzys, zwolnienie z pracy, rok bezrobocia i szukanie pracy, nowa praca , znowu zwolnienie i po raz kolejny szukanie pracy no i trzeba było trochę przepracować, jak się wydawało , że to ten moment, to tym razem dzidziuś nie chciał do nas przyjść, bo straciliśmy go. Tak to już w życiu bywa. Teraz wiem, że nie ma sensu nic planować :)
    Teraz czekamy na nasz upragniony skarb :)! W końcu tiridiri :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 18:07

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka to dobrze, że wszystko w porządku :).
    Nie ważne, że zapłaciłaś. Najważniejsze, że sprawdziłaś i że jest oki. Ja też nie liczę się z kosztami jeżeli potrzebuję nadmiarową wizytę. Aczkolwiek muszę przyznać, że jak ostatnio byłam na konsultacji wyników (bez usg, bez badania) , to powiedziała żebym nie płaciła za wizytę.

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie rozwarcie na palec mam, ginekolog dała tydzień dwa i poród się zacznie jak byłam u niej to też brzusio się napinał.
    Kazała mojemu mężowi nogi mi masować bo jak opuchlizna nie zejdzie do następnego tyg to szpital mnie czeka żeby leżeć więc mam nadzieję że Ola do poniedziałku zaszczyci swoją obecnością :)

иιєиσямαℓиα, Stokrotka84, anilorak, vivien, MADZIULA13, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:
    Meldujemy się po wizycie rozwarcie na palec mam, ginekolog dała tydzień dwa i poród się zacznie jak byłam u niej to też brzusio się napinał.
    Kazała mojemu mężowi nogi mi masować bo jak opuchlizna nie zejdzie do następnego tyg to szpital mnie czeka żeby leżeć więc mam nadzieję że Ola do poniedziałku zaszczyci swoją obecnością :)

to super wiadomości :)
    To leż w domu, co za różnica czy w szpitalu czy w domu, lepiej chyba w domu leżeć :). Pani doktor nie wierzy, że będziesz grzecznie w domu leżała :)?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra lecę na SR

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα no raczej nie wierzy, a w dodatku jeszcze przeprowadzkę kończymy :). A ja sama też nie poleżę długo hehe

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:54

vivien lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska1992 wrote:

patuska to jednak jeszcze troszku musisz poczekac ;)
    ale super ze z dzidzia wzstysko jest ok ;)

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to ja mam taki trening na codzień. Mieszkam w domku jednorodzinnym i mam balkon na wysokości 2,5-3 metra. I nie mam schodów (ale już się robią) więc spuszczam mojego 17 kg synka na dół, tak na rekach a sama schodzę i wchodzę na stół, potem ławkę i na ziemię ;) Bo ciężko mi iść drzwiami ;p
    Co do ciąży to myśmy też chcieli od razu ale o pierwszego synka staraliśmy się przeszło rok. Urodził się niemal dokładnie w naszą drugą rocznicę, a teraz drugi syn urodzi się trochę po 5 rocznicy :)

vivien, Suzy Lee lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska, no ważne, że rozwarcie jest:) A opuchlizna mi też dokucza, ale lekarz powiedział, że to normalne na końcówce.

Vivien, podziwiam, ja nie wiem co bym zrobiła;))

Ja u lekarza dowiedziałam się, ze mam 2-2,5 cm rozwarcia, jak to lekarz powiedział "luźny palec":)) Zrobił mi masaz szyjki macicy, po czym mam plamienia, ale to normalne. Powiedział, ze po takim masażu powinno sie coś ruszyć. A jak nic się nie będzie działo, to w piątek (dopiero!) do szpitala... Straszny ucisk w dole brzucha czuję po tym badaniu, chyba mała schodzi jeszcze niżej. No ale na USG przepływy wyszły ok, serduszko ładnie bije, wód nie ubywa - jednym słowem Laurunia ma sie tam jeszcze bardzo dobrze!

Polska-dziewczyna - ja tez miałam ślub w maju 2010 r. Jesli chodzi o dziecko to nie chcieliśmy od razu w ciążę zachodzić, dopiero 2,5 roku po slubie zaczelismy się starać i od razu nam się udało:)

vivien, anilorak lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Patuska, no ważne, że rozwarcie jest:) A opuchlizna mi też dokucza, ale lekarz powiedział, że to normalne na końcówce.

Vivien, podziwiam, ja nie wiem co bym zrobiła;))

Ja u lekarza dowiedziałam się, ze mam 2-2,5 cm rozwarcia, jak to lekarz powiedział "luźny palec":)) Zrobił mi masaz szyjki macicy, po czym mam plamienia, ale to normalne. Powiedział, ze po takim masażu powinno sie coś ruszyć. A jak nic się nie będzie działo, to w piątek (dopiero!) do szpitala... Straszny ucisk w dole brzucha czuję po tym badaniu, chyba mała schodzi jeszcze niżej. No ale na USG przepływy wyszły ok, serduszko ładnie bije, wód nie ubywa - jednym słowem Laurunia ma sie tam jeszcze bardzo dobrze!

Polska-dziewczyna - ja tez miałam ślub w maju 2010 r. Jesli chodzi o dziecko to nie chcieliśmy od razu w ciążę zachodzić, dopiero 2,5 roku po slubie zaczelismy się starać i od razu nam się udało:)

PO ostatniej wizycie też dostałam plamienia - przeszło po 2 dniach i brzuch mnie dziwnie bolał nawet jeszcze na 2 dzień, ale później wszystko minęło. Nadal nie opadł.
    Jutro mam kolejną wizytę i już się boję tego badania - oby nie skończyło się tym samym.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra to ty widze rozrywke masz na codzien :P
    ale przy dzieciach jak juz jakies sa to jednak troche ciezej ciaze przechodzic.
    Teraz jak nam sie nie chce nic robic to sie kladziemy a potem juz tak nie bedzie.
    Bo trzeba bedzie dogodzic dzidzi obok nas i tej drugiej w brzuszku ;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga to juz nawet spore rozwarcie o.O
    Dziewczyny pisaly ze po masazu ich ruszalo np. Agnieszka odrazu po masazu szyjki pojechala kilka godzin pozniej na porodowke ;)
    A wiec trzymam kciuki!!

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto może zrobić masaż szyjki? Tylko lekarz?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No położyć się nie można ale taka różnica 3 latka jest chyba ok. W naszym przypadku bynajmniej. Wiko potrafi się sobą zająć, mogę iść się wykapać i w sumie wszystko zrobić. A jestem z nim sama bo mąż za granicą.

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    No położyć się nie można ale taka różnica 3 latka jest chyba ok. W naszym przypadku bynajmniej. Wiko potrafi się sobą zająć, mogę iść się wykapać i w sumie wszystko zrobić. A jestem z nim sama bo mąż za granicą.

no też tak uważam, że 3 latka to fajna różnica wieku, z tym że jeżeli bym chciała mieć 2 dzieci to niestety nie mogłabym tak długo czekać ze względu na wiek :/. Stresowałabym się zbyt mocno ze względu na obciążenie związane z wiekiem. Z drugiej strony zbyt mała różnica wieku to też nie za fajnie :/.
    A mogę z ciekawości zapytać w jakim jesteś wieku? :)

Czy starszy brat cieszy się z braciszka :)? To taki fajny wiek, że dzieci już dużo rozumieją i przeżywają wszystko na swój sposób :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 21:02

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym roku będę miała 30 ;p Pierwszego synka urodziłam jak miałam 27. I jak życie pozwoli planuje jeszcze jedno dziecko ;)
    Bardzo się cieszy na brata, wymyślił mu imię, całuje mi brzuszek. Pyta jak się Maksiu czuje, mówi że odda mu niektóre zabawki itp. Zobaczymy jak będzie jak mały się urodzi ;)

vivien, MADZIULA13, иιєиσямαℓиα, anilorak lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra to ja tez pierwsze dziecko w tym samym wieku co ty bede miala a drugie planuje urodzic przed 30 ale zycie pokaze jak bedzie ;)

Kleopatra lubi tę wiadomość

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ