X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore 2x1 tabletkę magne B6 max,
    zauważyłam że te cwiczenia oddechowe - wdech -rozciąga się brzuch ( a nie klatke piersiową) pomagają rozlużnic brzuch.

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• yennefer Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Dziewczyyny ile Wy bierzecie tego magnezu? Może brałam za mało i dlatego ten twardy wciąż brzuch mi dokucza. Ja biorę Pharmaton Matruelle alee tam śladowe ilości magnezu są, jeszcze biorę Magnez w tbaletkach -Mag B6 Apteo - w 1 tbaletce 60mg i brałam dotychczas tylko 1 dziennie:P Może powinnam jakies silniejsze i więcej?

Ana, ja wcześniej brałam raz dziennie 2 tabletki, teraz mam zalecenie 3 razy dziennie po 2, właśnie na twardnienie - ale to zalecenie lekarza, możesz swojego zapytać, chociaż nie sądzę żeby to mogło zaszkodzić. A biorę Asmag Forte.

Ana27 lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    aha :)
    no ja muszę do karmienia kupić :)

Dziewczyny czy myślicie, że 2 rożki wystarczą w zupełności?
    Kupiłam 2 bo miały mi zostać pożyczone :) i dobrze że kupiłam bo nie zostały ;) tak już bywa i mam na razie 2 zastanawiam się czy nie dokupić...jeszcze jeden może... Chociaż powinny wystarczyć te 2. ile macie rożków?
    ja mam jeden i nie mam zamiaru kupować drugiego... chyba że będę kładła spać w rożku no to kupie drugi.. na razie bedzie spac w śpiworku:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Dziewczyny jak tak Was teraz czytam to widzę, że jesteśmy na jdnym etpaie ciąży i przechodzimy przez to samo :P Z tym spaniem to jak pisałam już wcześniej MASAKRA ale cóż takie uroki ciąży najwiddoczniej. A cco do twardnienia brzucha tto wczoraj miałąm kryzys. Wieczorem myślałam, że umrę:( Strasznie był rozciągnięty, napięty i to cały czas praktycznie. Już można powiedzieć mnie to bolało bo ile można wytrzymać takie rozciąganie. Ale to nie były skurcze - chyba, przynjamniej nie czułam ich, tylko i wyłącznie rozciąganie na dole. Brunio przy tym był strasznie aaktywny, ruszał się i trzepotał:P Wzięłam nospę ale nic nie pomogło. Wzięłam 2 tabletki magnezu no i sama nie wiem, jakoś zasnęłam i dziś już w miarę ok. NA dole mam taki spięty a tak to w porządku. Na ostatnieej wizycie szyjkę miałam na ponad 5cm i w oggóle wszstko było ok, lekarz wtedy mówił żeby brać magnez i ten brzuch "bolący" może byc od tego, że dziecko duże i się rozpycha więc nie dziwne, że te mięśnie się spinają.
    Dziewczyyny ile Wy bierzecie tego magnezu? Może brałam za mało i dlatego ten twardy wciąż brzuch mi dokucza. Ja biorę Pharmaton Matruelle alee tam śladowe ilości magnezu są, jeszcze biorę Magnez w tbaletkach -Mag B6 Apteo - w 1 tbaletce 60mg i brałam dotychczas tylko 1 dziennie:P Może powinnam jakies silniejsze i więcej?
    też brałam pharmaton matruelle , ale odstawiłam po jazdach że dziecko moje jest za duże.
    Oprócz tego biorę 3x2 magne b6, ale nie regulanie, tzn. na początku brałam reglarnie może 1,5 oakowania a potem tylko jak miałam jakieś bóle skurczowe to wtedy , na razie nie biorę już żeby nie przeholować w drugą stronę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2013, 12:28

Ana27 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    ja mam jeden i nie mam zamiaru kupować drugiego... chyba że będę kładła spać w rożku no to kupie drugi.. na razie bedzie spac w śpiworku:)
    ja wzięłam 2 bo w zimie ciężko z suszeniem i wolę mieć na zmianę awaryjnie. Ale powiem ci , że one są fajne i mogą potem służyć za nakrycie do łóżeczka czy wózka :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z lumpa i kupiłam sobie i dla teściowej po 2 grube swetry na zimę:) za wszystko dałam 38zł:)))

Ana27, polska_dziewczyna, pasia27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    vivien ale nas zrobiłaś ;). My tu już myślałyśmy, że u ciebie coś się ruszyło ;)
    Nienormalna ja dalej cierpliwie czekam az Vivien sie zachce wyjsc :P
    Jak narazie zabijam czas szyciem ;)

polska_dziewczyna, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila wrote:
    Ja cos od 4 nad ranem mam nieregularne skurcze/bole brzucha.Czyzby cos sie powoli zaczynalo?Zobaczymy.Za chwile jade do mojej przychodni na KTG i badanie moczu,bo akurat wypada mi termin,a w czwartek lekarz-doczekam?W czwartek moj ex bierze synka na tydzien do siebie.Gdybym w czwartek rodzila,bylo by idealnie,bo moglibysmy miec porod rodzinny.Jesli cos bedzie wczesniej,to niestety przejde przez to sama.Ktos musi zostac z Malym w domu,a cala rodzinka w Polsce:(No coz takie zycie,musze dac rade innego wyjscia nie ma.

Aila to trzymaj nas na bieżąco co tam u ciebie.Trzymam kciuki zeby synek poczekal do czwartku to bedziesz mogla z mezem rodzic ;)
    Sama sie modlilam zeby Vivien nie wyszla za wczesnie zeby maz zdazyl ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

P.S co do pokarmu sprawa indywidualna ,bo np żona od mojego taty do samego porodu nic... a potem leciało jej jak z kranu ,a jej koleżance już od 4 m-ce leciało.... i potem... nic nie miała. Więc na prawdę... różnie to bywa... Tak samo nie raz boze wielkie cycki ,a zero pokarmu ,a małe i mogą tyle wykarmić...

No ja tak poprzednio miałam, siara koło 27 tygodnia sie pokazała, cyce jak to sie mówi jak donice chyba F, a pokarmu co kot napłakał. Ale ja myślę, że to zbieg różnych czynników - pierwszy, że nie karmiłam małego całą pierwszą noc, ciesząc się kretynka, że dziecko dało mi odespać poród (a powinnam była go budzić co 3 h od razu), druga sprawa, to że leżał na lampie przez pierwszy tydzień i nie mogłam go mieć ciągle na cycu, raptem o wyznaczonych ogdzinach na krótko. Trzecia rzecz to stres w domu jak już wspomniałam - po wojskowy tata, wiszący nade mną i komentujący, raczej w kierunku krytyki każdy nasz krok. Dlatego liczę, ze tym razem mądrzejsza o pewne fakty i mieszkająca samodzielnie - podołam :)

polska_dziewczyna, MADZIULA13 lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy na pewno tym razem się uda ,wiesz na początku ciężko bo z reguły nawał pojawia się po 3 dniu ,ale to trzeba przystawiać nie... a tu miałaś sytuację że ciężko było więc wiesz nie ma co się dziwić.

Suzy Lee, pasia27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Dziewczyny jak tak Was teraz czytam to widzę, że jesteśmy na jdnym etpaie ciąży i przechodzimy przez to samo :P Z tym spaniem to jak pisałam już wcześniej MASAKRA ale cóż takie uroki ciąży najwiddoczniej. A cco do twardnienia brzucha tto wczoraj miałąm kryzys. Wieczorem myślałam, że umrę:( Strasznie był rozciągnięty, napięty i to cały czas praktycznie. Już można powiedzieć mnie to bolało bo ile można wytrzymać takie rozciąganie. Ale to nie były skurcze - chyba, przynjamniej nie czułam ich, tylko i wyłącznie rozciąganie na dole. Brunio przy tym był strasznie aaktywny, ruszał się i trzepotał:P Wzięłam nospę ale nic nie pomogło. Wzięłam 2 tabletki magnezu no i sama nie wiem, jakoś zasnęłam i dziś już w miarę ok. NA dole mam taki spięty a tak to w porządku. Na ostatnieej wizycie szyjkę miałam na ponad 5cm i w oggóle wszstko było ok, lekarz wtedy mówił żeby brać magnez i ten brzuch "bolący" może byc od tego, że dziecko duże i się rozpycha więc nie dziwne, że te mięśnie się spinają.

Neurolog w czasie ciąży rekomendował mi Magnezin 500 - czysty magnez, bez dodatków b6, bo ta jest w suplementach dla ciężarnych.

A co do tego, żeby po 35 tygodniu juz odstawiać magnez... ja nie biorę, ale moja gin powiedziała, żebym kontynuowała jakby nic nie wiedziała na ten temat, że magnez może opóźniać poród. Nie biorę, ale zastanawia mnie to.

Ana27 lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 września 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no jutro mam wizytę u gina :)
    ale ostatnio w szpitalu w sobotę ważył 2700 i mi ginka się zaśmiała, że jak tak dalej będzie rósł to będzie miał 5kg przy porodzie :P
    masz juz wizyty co 2 tygodnie??...a ja nie:(...jeszcze tydzień musze poczekać ale mam nadzieje że po tej wizycie będę miec juz co 2 tygodnie tak jak ty..

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 24 września 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Delicol stosujecie? Mama napisala se w aptece jej doradzili na kolke i enterol na biegunke ? Ja mam snecte ale prosze napiszcie czy znacie te specyfiki ;)
    nie ja nie słyszałam... ale tego jest mnóstwo ... ja mam zamiar kupić espumisan

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale piękinie słoneczko grzeje wiedziało kiedy wyjśc za chmurek, dzisiaj akurat obchodzimy 2 rocznice ślubu :) tylko jeden minus mąż dzisiaj wyjechał na delegacje i będzie dopiero w czwartek.

Lalita2710, polska_dziewczyna, иιєиσямαℓиα, MADZIULA13, yennefer lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png

Wysłany: 24 września 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ja to jednak nie od parady mam nicka nienormalna,bo taka chyba jestem ;)

Zakupiłam kurtkę na allegro ciążową , ale podobno fason pozwala na noszenie jej po ciąży za 120 z dostawą. I teraz myślę czy dobrze zrobiłam ;)
    hehe

o taka, nie jestem przekonana ;)
    bez szału
    ef213ff65b940edbmed.jpg
    własnie że jest fajna... taka prosta ma wszystko to co trzeba... 120 zł to nie tak źle... byle ci słuzyła:)... ja nie kupuje kurtki na ciąże.. choć sie nie dopinam w żadna jesienną ale często to ja nie wychodze z domu... a jak już wyjdę to rozpięty płaszczyk i pod to jakis ciepły pulowerek...sweterek...:)dam radę bez..

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 24 września 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny pytałam już o butelki, ale mam jeszcze jeden typ: butelki Dr Browns. Słyszałyście coś o nich ? Na necie same dobre komentarze
    ja słyszałam z prawej ręki :) moja siostra je uzywała te antykolkowe z rurką w środku... słuzyły jej choć mała kolki miała...ja będę uzywac AVENTA.. antykolkową jedną dostałam na szkole rodzenia bo była przedstawicielka.. i jescze mam zamiar kupić jedną 260ml

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 24 września 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Rika super ze sie wkoncu rozkrecilo ;) ;)powodzenia zycze i zeby Krzysiu szybko wyskoczyl i mamusi za dlugo nie meczyl ;)
    a ciebie jeszcze nic nie bierze ??..:( na pewno juz bys chciala co nie...nasiadówki nie pomogły.. chyba że to na cos innego..??

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 24 września 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Szwagierka wyslala mi poduszke po porodzie z otworem na srodku ;) jej nie byla potrzebna bo miala cesarke wiec moze przyda sie nam ;) Mamusie uzywalyscie? Ja nawet nie wiedzialam ze takie cudo istnieje ;)
    alternatywą jest kółko do plywania:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 24 września 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ja wzięłam 2 bo w zimie ciężko z suszeniem i wolę mieć na zmianę awaryjnie. Ale powiem ci , że one są fajne i mogą potem służyć za nakrycie do łóżeczka czy wózka :)
    pewnie że są fajne... a jakie słodkie mam taki wrzosowy ..aj słodki...:)... a kocyków ile masz?? ja mam dwa ale duże..

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    masz juz wizyty co 2 tygodnie??...a ja nie:(...jeszcze tydzień musze poczekać ale mam nadzieje że po tej wizycie będę miec juz co 2 tygodnie tak jak ty..
    no mam w sumie nie wiem dlaczego tak, sama się zdziwiłam że tak szybko mi kazała przychodzić co 2 tygodnie. I jeszcze to ktg tak szybko...widocznie różnie to jest....Spokojnie na pewno już niebawem będziesz chodzić co 2 :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ