X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Łożysko przodujące
Odpowiedz

Łożysko przodujące

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna dziewczynka i moja imienniczka :)

Ja idę w pon na połówkowe także zobaczymy czy coś się zadziało :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, no to daj znać koniecznie :)

A azizy nie ma. Kurcze, nikt się nie odzywa :/ mam nadzieję, że wszystko jest w porządku :/

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • mamakaja Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efors powodzenia na poniedziałkowym usg:)
    Aziza martwimy się co u Ciebie!!! odezwij się, mam nadzieję, że wszystko w porządku!

eforts lubi tę wiadomość

• aziza Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    wczoraj skończyłam 33tc :-)
    Wiec sie cieszymy, nadal caly czas plamie i leżę plackiem. biore żelazo w sporych dawkach, a moja morfologia w opłakanym stanie. Do tego wyszedł mi cukier w moczu i od wczoraj mam profil dobowy, tragedia cukry raz są dobre, a raz szybują w górę. No cóż widocznie łożysko przodujące i leżenie od 16 maja w szpitalu nie wystarczy musiała sie jeszcze cukrzyca ciążowa przyplątać.
    FELICE masz piękną córeczkę:-)

FeliceGatto, eforts lubią tę wiadomość

• mamakaja Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aziza trzymajcie sie dziewczyny:) myśle o Was zeby wszystko dobrze sie skończyło:) pozdrawiam

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aziza, dobrze, że wszystko się do nas odezwałaś :) Będziemy Cię tu mocno wspierać, choć niestety zaocznie :/
    Miałaś kolejne usg? Wiesz, ile waży maleństwo?

• aziza Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie USG miałam w poniedzialek 07.07
    malutka ważyła wtedy okolo 2200.
    po niedzieli pewnie zrobią mi kolejne USG, ale jeszcze nikt nie wyznaczył terminu.

• eforts Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiza to już chyba optymistyczna waga co? Chwila i będzie 2500 może juz jest :) Trzymam kciuki!!!!!

aziza lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aziza, super. Magiczne 2 kg przekroczone, to najważniejsze :)

aziza lubi tę wiadomość

• aziza Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mialam kolejne USG :-)
    Mamy dzis dokładnie 33 tc i 3 dni i malutka waży 2460 :)
    dzisiaj od rana udaje mi sie tez trzymac cukry w ryzach

mamakaja, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• mamakaja Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Aziza:) oby tak dalej:)
    Ja dziś tylko zrobiłam obiad i synka do kolegi zawiozłam i jak wróciłam to miałam jasnoczerwona plamke na bieliźnie. Wzięłam luteine 50 dopochwowo i magnez zjadlam. No i sie położyłam. Czy to coś poważnego? Jak uważacie? Teraz leżę i jest ok ale boje sie a wizyta w czwartek dopiero. Przypomnę ze u mnie to dopiero 31 tc!

• aziza Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leż moja droga i minimum wstawania i licz ruchy maluszka jeśli coś więcej cię zaniepokoi to biegiem na Izbę przyjęć

mamakaja lubi tę wiadomość

• mamakaja Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki kochana:)
    Mały kopie ale prosto w pecherz bo jest ułożony miednicowo i boje sie ze zaraz nogę mi przeZ wiadome miejsce wystawi.
    Boje sie czy nic więcej sie nie stanie, muszę byc czujna.

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak mamakaja. Leżenie to naprawdę podstawa. Zwłaszcza w te upały :/ Musisz na siebie bardzo uważać.

mamakaja lubi tę wiadomość

• aziza Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro koncze 34 tc, niestety ordynator zadecydował, ze od jutra odstawiamy wszystkie leki rozkurczowe i trochę sie boję co to będzie

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aziza, nie bój się, bo wszystko będzie dobrze. Czekają Cię teraz trudne chwile, a potem, nie ukrywajmy, kilka bardzo bolesnych i trudnych nocy, ale na koniec wszystko będzie w porządku, a Ty, już spokojna i szczęśliwa, będziesz miała swój skarb na świecie :)

aziza lubi tę wiadomość

• Monarti Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

ja na usg połówkowym dowiedziałam się że mam łożysko nisko schodzące- moja gin zrobiła mi usg- było 1 cm nad ujściem szyjki, teraz w 26 tyg po usg - na swoim sprzęcie stwierdziła że już bocznie przodujące- następnego dnia już byłam w szpitalu aby podać małej sterydy- na szpitalnym usg uznali że jest nisko schodzące 23 mm - już sama nie wiem czego się bać- kolejna wizyta 30 lipca zobaczymy jak z moim łożyskiem- czy się podniosło?dodam że jestem po jednej cc i łyżeczkowaniu macicy po poronieniu:/ Felicie Gatto- córeczka słodziutka :)

suwaczek16-20140927.jpg
  • aziza Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży koło 26-27 tc mialam łożysko bocznie przodujące nic sie nie martw u mnie się dźwignęło i III trymestr mialam bardzo aktywny syn urodził sie w 39tc
    teraz w tej ciąży 25/28tc mialam centralnie przodujące i caly czas od 20tc plamiłam/krwawiłam
    Myślę, że u Ciebie wszystko szczęśliwie się skończy:-)

Monarti lubi tę wiadomość

• Monarti Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aziza wrote:
    Ja w pierwszej ciąży koło 26-27 tc mialam łożysko bocznie przodujące nic sie nie martw u mnie się dźwignęło i III trymestr mialam bardzo aktywny syn urodził sie w 39tc
    teraz w tej ciąży 25/28tc mialam centralnie przodujące i caly czas od 20tc plamiłam/krwawiłam
    Myślę, że u Ciebie wszystko szczęśliwie się skończy:-)

dzięki- zobaczymy czy się podniesie :) na razie nie plamiłam ale już po sterydach jesteśmy z córeczką:) w razie gdyby opadło niżej

i tak będę miała planowaną cc nawet jeśli łożysko się nie podniesie

suwaczek16-20140927.jpg
  • aziza Znajoma

Wysłany: 20 lipca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    W nocy kolejne silne krwawienie, czekamy na decyzję po obchodzie, chociaz podejrzewam , że decyzje podejmie dopiero ordynator w poniedzialek, wczoraj powiedzieli mi, że u mnie to będzie zbyt poważny zabieg i w weekendy jest zbyt mało lekarzy na dyżurze. To po jasną cholerę odstawiali mi leki przed weekendem?
    o 1 w nocy mialam KTG, cos wyszło nie za dobrze o 5 powtarzali, malutkiej serducho wali około 180/min i do tego spadło 2 razy ponizej 120,
    jedyne co dobre to, że krwawienie troszkę ustało i nie wiem czy od tak sobie, czy dlatego że w nocy spowrotem lekarz przyniósł mi leki i kazał łyknąć i powiedział, ze w papierach tego nie będzie wpisane

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ