Łożysko przodujące
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
wczoraj skończyłam 33tc
Wiec sie cieszymy, nadal caly czas plamie i leżę plackiem. biore żelazo w sporych dawkach, a moja morfologia w opłakanym stanie. Do tego wyszedł mi cukier w moczu i od wczoraj mam profil dobowy, tragedia cukry raz są dobre, a raz szybują w górę. No cóż widocznie łożysko przodujące i leżenie od 16 maja w szpitalu nie wystarczy musiała sie jeszcze cukrzyca ciążowa przyplątać.
FELICE masz piękną córeczkęFeliceGatto, eforts lubią tę wiadomość
-
Super Aziza:) oby tak dalej:)
Ja dziś tylko zrobiłam obiad i synka do kolegi zawiozłam i jak wróciłam to miałam jasnoczerwona plamke na bieliźnie. Wzięłam luteine 50 dopochwowo i magnez zjadlam. No i sie położyłam. Czy to coś poważnego? Jak uważacie? Teraz leżę i jest ok ale boje sie a wizyta w czwartek dopiero. Przypomnę ze u mnie to dopiero 31 tc! -
Aziza, nie bój się, bo wszystko będzie dobrze. Czekają Cię teraz trudne chwile, a potem, nie ukrywajmy, kilka bardzo bolesnych i trudnych nocy, ale na koniec wszystko będzie w porządku, a Ty, już spokojna i szczęśliwa, będziesz miała swój skarb na świecie
aziza lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
witam
ja na usg połówkowym dowiedziałam się że mam łożysko nisko schodzące- moja gin zrobiła mi usg- było 1 cm nad ujściem szyjki, teraz w 26 tyg po usg - na swoim sprzęcie stwierdziła że już bocznie przodujące- następnego dnia już byłam w szpitalu aby podać małej sterydy- na szpitalnym usg uznali że jest nisko schodzące 23 mm - już sama nie wiem czego się bać- kolejna wizyta 30 lipca zobaczymy jak z moim łożyskiem- czy się podniosło?dodam że jestem po jednej cc i łyżeczkowaniu macicy po poronieniu:/ Felicie Gatto- córeczka słodziutka
-
Ja w pierwszej ciąży koło 26-27 tc mialam łożysko bocznie przodujące nic sie nie martw u mnie się dźwignęło i III trymestr mialam bardzo aktywny syn urodził sie w 39tc
teraz w tej ciąży 25/28tc mialam centralnie przodujące i caly czas od 20tc plamiłam/krwawiłam
Myślę, że u Ciebie wszystko szczęśliwie się skończy:-)Monarti lubi tę wiadomość
-
aziza wrote:Ja w pierwszej ciąży koło 26-27 tc mialam łożysko bocznie przodujące nic sie nie martw u mnie się dźwignęło i III trymestr mialam bardzo aktywny syn urodził sie w 39tc
teraz w tej ciąży 25/28tc mialam centralnie przodujące i caly czas od 20tc plamiłam/krwawiłam
Myślę, że u Ciebie wszystko szczęśliwie się skończy:-)
dzięki- zobaczymy czy się podniesie na razie nie plamiłam ale już po sterydach jesteśmy z córeczką w razie gdyby opadło niżej
i tak będę miała planowaną cc nawet jeśli łożysko się nie podniesie -
Cześć dziewczyny
W nocy kolejne silne krwawienie, czekamy na decyzję po obchodzie, chociaz podejrzewam , że decyzje podejmie dopiero ordynator w poniedzialek, wczoraj powiedzieli mi, że u mnie to będzie zbyt poważny zabieg i w weekendy jest zbyt mało lekarzy na dyżurze. To po jasną cholerę odstawiali mi leki przed weekendem?
o 1 w nocy mialam KTG, cos wyszło nie za dobrze o 5 powtarzali, malutkiej serducho wali około 180/min i do tego spadło 2 razy ponizej 120,
jedyne co dobre to, że krwawienie troszkę ustało i nie wiem czy od tak sobie, czy dlatego że w nocy spowrotem lekarz przyniósł mi leki i kazał łyknąć i powiedział, ze w papierach tego nie będzie wpisane