Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.
Chciałam się Was poradzić odnośnie badania nasienia. Mój P ma jutro iść do urologa. Mamy wykupiony pakiet w Lux medzie i chciałam żeby dała skierowanie na badania. Jestem tylko ciekawa czy dają normalnie jak powie, że staramy się od października 2014r. a w lutym zaszłam w ciążę ale poroniłam i dalej cisza. Androloga u nich nie ma więc chyba urolog wystarczy żeby dała skierowanie. Ma też wędrujące jądra i kilka razy skarżył się na bóle chyba przy dźwiganiu najczęściej. Czy Wy też macie skierowania od urologa czy prywatnie tylko chodzicie. Płacimy za pakiet i jest tam badanie nasienia więc nie chcę na razie gdzieś tam iść i płacić dodatkowo.
Dziękuję za odpowiedź i życzę powodzenia. -
Lucek475 wrote:A jak wasze wyniki wygladaja? Coś u męża stwierdzono?
-
Dzwoniłam do ginki, potwierdziła tydzień bo skończeniu antybiotyku może iść na badanie, możemy też kontynuować starania
Ania_84 lubi tę wiadomość
[/url]
Mama wspaniałego pięciolatka.
Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
„Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
-
Martek32 wrote:Dzwoniłam do ginki, potwierdziła tydzień bo skończeniu antybiotyku może iść na badanie, możemy też kontynuować starania
-
Ania miał robić tylko podstawowe badania, ale chyba od razu zrobi wszystko co możliwe, żeby się nie stresować podczas kolejnego oddawania nasienia
[/url]
Mama wspaniałego pięciolatka.
Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
„Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
-
Martek32 wrote:Ania miał robić tylko podstawowe badania, ale chyba od razu zrobi wszystko co możliwe, żeby się nie stresować podczas kolejnego oddawania nasienia
-
agnieszka5g wrote:Wyniki to 5 mln w ml w całości 24 mln ruch postępów waha się między 20 a 15. Morfologia niska poprzednio 3 % teraz 2%. Wiec wyniki kiepskie. Wyszło ze ma trochę za niski testosteron. I to może być przyczyna.
Agnieszka mój ma
prolaktyna 89,18 ng/ml (norma 3,00 - 25)
testosterona 2,78 ng/ml (norma 3,00 - 10,60)
wyniki nasienia będą w tym tygodniu ale wiem że będą złe.
jaki jest u was plan działania...
z pierwszym dzieckiem nie miałaś problemu zajść ?
ja się boje strasznie ze w sposób naturalny nie będę mogła zajść tylko zostanie mi obcja inseminacji a co najgorsze in vitro....Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
Lucek475 - uwierz mi to nie sa najgorsze opcje .. wiele bym dała żeby móc podejsc do IVF lub IUI z nasieniem mojego meza ..
-
Ania_84 wrote:Lucek475 - uwierz mi to nie sa najgorsze opcje .. wiele bym dała żeby móc podejsc do IVF lub IUI z nasieniem mojego meza ..Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
Lucek475 wrote:Najbardziej boli mnie to ze inni bez problemu zachodzą wpadają a my nic dlaczego. Wiesz mi też to nieprzeszkadza tylko nie wiem co mój mąż na to na pewno jest przeciwko in vitro No i skąd kasę na to wziąść. ..
nie martw sie na zapas w razie co jelsi jestescie z Krk to jeszcze sa kwalifikacje do rzadowki -
Ania_84 wrote:spkojnie jak cos najpierw IUI w razie w
nie martw sie na zapas w razie co jelsi jestescie z Krk to jeszcze sa kwalifikacje do rzadowki
Jakoś nie dociera do mnie to nas te problemy dotyczą. Ze to nas spotkało przecież "zdrowi jestesmy" zawsze myśleliśmy co to za problem dziecko sobie zrobic. Jako to mój mąż mówi w życiu niemozna mieć wszystkiego najwyżej kolejnego kota ci kupię : )Ania_84 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2015
Lucek475 wrote:Jesteśmy z okolic Rzeszowa.
Jakoś nie dociera do mnie to nas te problemy dotyczą. Ze to nas spotkało przecież "zdrowi jestesmy" zawsze myśleliśmy co to za problem dziecko sobie zrobic. Jako to mój mąż mówi w życiu niemozna mieć wszystkiego najwyżej kolejnego kota ci kupię : ) -
Przyznam ze by się przydała taka dotacja. ja ma dwie kocice i pochłaniają wszystko co jest zjadliwe
Starania od 06.2015
Lucek475 wrote:Przyznam ze by się przydała taka dotacja. ja ma dwie kocice i pochłaniają wszystko co jest zjadliwe
-
Lucek475 wrote:Agnieszka mój ma
prolaktyna 89,18 ng/ml (norma 3,00 - 25)
testosterona 2,78 ng/ml (norma 3,00 - 10,60)
wyniki nasienia będą w tym tygodniu ale wiem że będą złe.
jaki jest u was plan działania...
z pierwszym dzieckiem nie miałaś problemu zajść ?
ja się boje strasznie ze w sposób naturalny nie będę mogła zajść tylko zostanie mi obcja inseminacji a co najgorsze in vitro....
Plan działania jest taki jak pisalam wyżej. Mój ma testosteron 2.89 ale norma jest od 2.5 w naszym labo ale to też niski. Tez myślam ze będzie hop i będzie dziecko ale nie zabezpieczamy się chyba z 3 lata na początku myślam ze nie trafiliśmy w owulacje bo pewnie też tak mogło być i zanim ją się unormowalam po anty to tez minęło. Ale teraz z jakieś 1.5 roku walczymy intensywnie. A od jakiś 4 miesięcy wiemy ze przyczyną jest słabe nasienie.
U nas tez najpierw wchodzi w grę inseminacja nawet nie myślę o in vitro nie chce się zadreczac.
A słuchałam w tv ze do lutego będą finansować in vitro a potem już nie wiec wogole lipa. -
agnieszka5g wrote:Jeszcze nie mamy dziecka to ma być nasze pierwsze wiec wiecie jak to jest
Plan działania jest taki jak pisalam wyżej. Mój ma testosteron 2.89 ale norma jest od 2.5 w naszym labo ale to też niski. Tez myślam ze będzie hop i będzie dziecko ale nie zabezpieczamy się chyba z 3 lata na początku myślam ze nie trafiliśmy w owulacje bo pewnie też tak mogło być i zanim ją się unormowalam po anty to tez minęło. Ale teraz z jakieś 1.5 roku walczymy intensywnie. A od jakiś 4 miesięcy wiemy ze przyczyną jest słabe nasienie.
U nas tez najpierw wchodzi w grę inseminacja nawet nie myślę o in vitro nie chce się zadreczac.
A słuchałam w tv ze do lutego będą finansować in vitro a potem już nie wiec wogole lipa.
-
agnieszka5g wrote:Jeszcze nie mamy dziecka to ma być nasze pierwsze wiec wiecie jak to jest
A słuchałam w tv ze do lutego będą finansować in vitro a potem już nie wiec wogole lipa.Starania od 06.2015
nick nieaktualnyAnia_84, Ty pewnie będziesz wiedzieć. Ja juz nawet nie pamietam czy nie zadawałam takiego pytania...
Generalnie u nas parametry nasienia nie sa najgorsze ale. No własnie, to ALE to upłynnienie, ponad 60 minut. I czytam tak i czytam i zastanawiam sie jaki to ma wpływ.
Tzn wiem, ze tyle czasu potrzeba zeby plemnik wydostał sie z nasienia i ruszył w droge, ale czy to oznacza, ze przez te ponad 60 minut te zablokowane plemniki, mimo, ze sa dobre ulegaja zniszczeniu w środowisku kwasnym kobiety? Jak to jest? -
mąż odebrał badanie nasienia:
Abstynencja: 6 dni WCZEŚNIEJ: 3 DNI
Objętość 2,6 ml WCZEŚNIEJ 2,4 ML
Aglutynacja: brak
Upłynnienie: zupełne
Lepkość: w normie
ph: 7,8
Liczba komórek okrągłych: 4,1 x 10^6 WCZEŚNIEJ: 2,1 X 10^6
w tym liczba leukocytów: 1.4 x 10^ WCZESNIEJ: 0,6X10^6
Koncentracja:197,5 x 10^ WCZESNIEJ: 25,0X10
CAŁKOWITA LICZBA W EJAKULACIE: 513,6 X 10^ WCZESNIEJ: 60,0X10
Zywotność: 46% WCZESNIEJ: 56%