Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziękuje ślicznie
Mąż ogólnie jest na diecie (takiej pod siłownię, mięsko chude, rybki, warzywa,zero cukrów -słodyczy), ćwiczy 3 razy w tygodniu a pracę ma za kółkiem ciężarówki. Także większość dnia siedzi
no i pali tego elektrycznego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:23
-
to niech trzymam tak dalej
na prace nie wplynie wiec jak tylko moze niech robi przerwyilook lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ilook wrote:troszkę się martwię gdyż staramy się już około pół roku
Robiłam podstawowe badania jak morfologia itp. i niby jest ok
zrob sobie podstawowe hormony
FSH,LH estradiol prolaktyna , TSH miedzy 2 a 4 dc
i 7 dni po domniemanej owulce albo 7 dni przed @ zrob progesteron
jak po 9 miesiacach nic to zacznij wizyty u lekarza zebysprawdzil czy masz owulke
choc mamnadzieje ze nie bedzie to potrzebneilook lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny moze jest ktoras z Was z Rzeszowa, by mi powiedziala cos o lab. Alab, moze wiecie jaka jest cena badania nasienia i posiewu ?
-
Werni jestem z Rzeszowa. Jesli chodzi o badanie nasienia to mąż zawsze w Parens wykonuje cena z powiewem ok. 170 zl. Jesli chodź zaś o hormony to zawsze na warzywnej robi bo najtaniej tam jest. A ty do kogo chodzisz?
Ania oby teraz jeszcze nasienie sie poprawiło. 11 grudnia do dr W jedziemy on miał lepsze wiadomości dla nas. A wy na jakim teraz etapie jesteście?
Genetyk jest w Novum ale kolejki na koniec 2016, bo dzwonilam jak chciałam te badania genetyczne wykonać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 15:05
-
ciekawa87 wrote:Werni jestem z Rzeszowa. Jesli chodzi o badanie nasienia to mąż zawsze w Parens wykonuje cena z powiewem ok. 170 zl. Jesli chodź zaś o hormony to zawsze na warzywnej robi bo najtaniej tam jest. A ty do kogo chodzisz?
Ania oby teraz jeszcze nasienie sie poprawiło. 11 grudnia do dr W jedziemy on miał lepsze wiadomości dla nas. A wy na jakim teraz etapie jesteście?
Genetyk jest w Novum ale kolejki na koniec 2016, bo dzwonilam jak chciałam te badania genetyczne wykonać.
czesc dziewczyny
ja tez jestem z okolic rzeszowa i mój mąż jutro jedzie do parens robic badania nasienia.
mam do was pytanie do którego ginekologa chodzicie?
Pozdrawiam,Starania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
agnieszka5g wrote:Martusia mój też brał clo ale nie wiele pomogło z 3 mln w ml wzrosło do 5 a z całości 14 mln do 24 mln brał 2.5 miesiące plus cynk i suplementy. Wiązałam z tym lekiem nadzieje a tu lipa lekarz twierdzi ze efekty mogą być dopiero teraz. Ale widzę ze u was poprawiło się po 1.5 brania 8 to bardzo a u nas tylko troszkę. Lekarz nie dał więcej clo bo twierdzi ze nie może żeby nie był odwrotny skutek.
-
Marrtusia wrote:agnieszka5g, a nie wiesz przypadkiem, czy po clo i poprawieniu wyników, okaże się, że to tylko chwilowe?? Wyniki mogą znowu się pogorszyć??
Tego lekarz nie powiedział wiec nie mam pojęcia liczę ze dopiero teraz nasienie się poprawi bo proces ten trwa dość długo. -
agnieszka5g wrote:Tego lekarz nie powiedział wiec nie mam pojęcia liczę ze dopiero teraz nasienie się poprawi bo proces ten trwa dość długo.
-
ja dziś idę pierwszy raz do dr Zająca
wcześniej chodziłam do profamili do JanuszekStarania od 06.2015
ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI -
Makota D. Byl zapisany do lekarza ale jemu sie odwidzialo i chcial sie badac w pl. Ja to calkiem gdzie indziej sie badam. Dzis nie zadzwonie ale jutro i spytam sie jaka cena jest w alab. Nr dostalam od ciotki mojego.
-
werni wrote:Makota D. Byl zapisany do lekarza ale jemu sie odwidzialo i chcial sie badac w pl. Ja to calkiem gdzie indziej sie badam. Dzis nie zadzwonie ale jutro i spytam sie jaka cena jest w alab. Nr dostalam od ciotki mojego.
Daj znać co zalatwilas