X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy test MAR IgG pozytywny
Odpowiedz

test MAR IgG pozytywny

Oceń ten wątek:
  • Lili87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane już zdaję relacje ;)

Mąż był na konsultacji u urologa 16 września. Sam zabieg udał się, wszystko przebiegło planowo,na efekty będzie trzeba jednak poczekać ok 3 miesięcy. Dlatego też ponowne badanie nasienia mamy zrobić w okolicach połowy grudnia. W między czasie mąż ma zrobić inne badania m.in na chlamydię, opryszczkę itp, bo niby to też może powodować przeciwciała. Co do samopoczucia męża - już wczoraj był w pracy, ogólnie gdyby nie codzienne zmienianie opatrunku to nawet nie wiedziałabym, że miał zabieg.

Ewa a jakie badania zlecił Wam lekarz? i co zalecił na ten brak ruchliwość? i niby dlaczego nie kwalifikujecie się do rządówki?

Sabina to trzymam kciuki, nadzieje trzeba mieć zawsze, nigdy nie wiadomo co tam zmajstrowaliście po urlopie... :P

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily - może się okazać, że Twój mąż nie zdąży zrobić badania nasienia, bo już będziesz w ciąży ;). Był tu taki przypadek dziewczyny, że jej mąż miał też zabieg żylaka, bo też miał przeciwciała, miał za 3 miesiące zrobić badanie ale nie zdążył, bo ona zaszła w ciążę:). Też tego Wam życzę :)
    Mąż ma zrobić badania na HIV, HPV, HSV typ I i II oraz posiew z wydzieliny
    Jeśli chodzi o kwalifikację, to lekarz napisał mi w emailu (on jest z kliniki kraków) stwierdzi, że przeciwciała są wskazaniem do inseminacji a nie do in vitro, że to nie jest niepłodność bezwzględna. Jeśli się okaże, że nie ma innego wyjścia, to i tak jeszcze raz będę o to pytać ale w naszej klinice.

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa bardzo bym chciała, żeby u nas też tak było i żebyśmy jeszcze w tym roku wszystkie zaszły w ciążę ;) A z tą kwalifikacją to bardzo mnie zaskoczyłaś, bo ja byłam pewna, że przeciwciała to bezpłodność immunologiczna i że to już daje możliwość przystąpienie do rządówki. Przykre to bardzo :(

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 ja tak samo myślałam jak Ty, że to niepłodność immunologiczna i daje możliwość do rządowego programu. Mam nadzieję, że ten lekarz się mylił :/.
    Chyba, że masz ukończone 35 lat, lub niską rezerwę jajnikową i masz udokumentowane przynajmniej rok nieskutecznego leczenia. A Ty masz dobrą rezerwę jajnikową?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 11:15

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zielonego pojęcia :( nigdy nie robiłam badania w tym kierunku :( w sumie to żaden lekarz nawet mi o tym nie wspomniał, a ja tez o tym nie pomyślałam. Po laparo chyba konkretnie wezmę się za siebie, bo teraz jesteśmy bardzo skupieni na przeciwciałach, a właściwie to nie wiadomo co, gdzie jeszcze siedzi :/

A co do tego krakowskiego lekarza, to może zrozumiał, ze chodzi o przeciwciała w śluzie a nie nasieniu? Czasem mailowo bądź telefonicznie trudniej jest się dogadać niż w cztery oczy. Tak więc ja jestem dalej pełna nadziei, że to niepłodność immunologiczna i kwalifikacja będzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa razy pisałam mu że to przeciwciała przeciwplemnikowe u męża, nawet mu napisałam ile procent miał w badaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja w koncu nie mialam tej laparoskopii ;/ nowy termin mam na 21 pazdziernika - mam nadzieje ze juz nic nie stanie mi na przeszkodzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj opu, czemu dopiero będziesz miała laparo? Co się stało, że musiałaś odłożyć jeśli można wiedzieć..

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu to trzymam kciuki, żeby wszystko się udało już tego 21 października :) Ja miałam laparoskopie, histerioskopie i HSG, na zasadzie "3 w 1", przeprowadzane wczoraj. Ogólnie nie jest to nic strasznego, najważniejsze to pozytywne myślenie. Opu a Ty miałaś robione HSG czy na jakiej podstawie skierowano Cię na laparo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 miałaś to badanie laparo, histero i hsg w jednym? Czyli musiałaś to mieć pod narkozą. Kiedy będziesz miała wyniki, czy już od razu Ci powiedzieli czy wszystko masz ok?

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieg miałam przy znieczuleniu ogólnym - spałam i nic nie wiedziałam :P Wyniki dostałam przy wypisie, czyli tego samego dnia co zabieg, po godzinie 20. Ogólnie to wyszłam delikatnie mówiąc wściekła, bo okazało się, że cały ten zabieg był u mnie zupełnie bezsensowny. Wprawdzie parę miesięcy temu miałam wynik HSG jako niedrożny prawy jajowód i przez to dr skierował mnie na laparo+hister+HSG, ale podczas zabiegu okazało się, że mam wszystko w porządku, brak zrostów, brak endometriozy, jajniki ok....Lekarz stwierdził przy wypisie, że czasem tak się zdarza i widocznie rurka podczas HSG źle była ułożona i takie tam... Jedyne pocieszenie jest takie, że pooglądali mnie z każdej strony i teraz już na 100% wiem, że jestem zdrowa :) I tego też wszystkim nam życzę :P

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili87 no to super, że u Ciebie wszystko w porządku:), pewnie musiałaś po tym zabiegu zostać jeszcze w szpitalu, bo po laparo są szwy. Czyli wcześniej jak stwierdzili, że masz niedrożny prawy jajowód, co okazało się nieprawdą tak?

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze HSG jakoś w czerwcu chyba wykazało niedrożny jajowód. Natomiast podczas laparoskopii okazało się, że wszystko było w porządku i jajowody od zawsze miałam drożne :) Dla pewności lekarz zrobił histeroskopie i HSG. Do domu wróciłam tego samego dnia ok 21. Czuje się świetnie, boli mnie jedynie klatka piersiowa. Szwy mam do zdjęcia za ok. 2 tygodnie. Ogólnie to nie ma co się bać, najważniejsze jest nasze zdrowie :)

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam zmienic termin, bo dostalam antybiotyk z powodu zeba ( zrobila sie przetoka - cokolwiek to jest )
    Nie mialam wczesniej hsg ani zadnych zabiegow i sprawa wyglada tak :

1. na histeroskopie zostalam skierowana bo endometrium slabo rosnie- do 5mm w naturalnym cyklu wiec trzeba sprawdzic dlaczego ( byc moze jakis przewlekly stan zapalny to powoduje)

2. laparoskopia - bo jest wymagana w innych ośrodkach niz Provita do in vitro - po za tym pani dr powiedziala jak juz bede spala ... :P to lepiej zrobic

3. o droznosci nie bylo mowy, ale mam nadzieje ze mi jednak ją sprawdza do kompletu ? ale to chyba widac jak sie robi laparoskopie ...

We wtorek mam anestezjologa... w ogole sie nie nastawiam na zabieg ... w sierpniu na dwa tyg przed bylam juz cala podekscytowana :P

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem, emocje przed takim zabiegiem są, tym bardziej jak nigdy wcześniej nie było się usypianym - tak jak np. ja :P Myślę sobie, że jednak warto zabieg potraktować jako nowe super doświadczenie, które tylko może pomóc.
    Opu a kto będzie Ci robił zabieg? Pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba juz dr. Mańka ( tzn mam nadzieje ze on .... ) moja pani dr. mowila ze swoich pacjentow przekazuje wlasnie dr. Mańce

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu to trzymam kciuki za badanie, będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) narazie jestem spokojna i nie dociera do mnie ze to mniej niz dwa tygodnie zostaly

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) Dawno nie pisalam, wiec postanowilam przypomniec o sobie;) Wyniki mojego lubego po suplementacji sa ciutke lepsze, ale nadal mamy malutki procent szans na naturalna ciaze. Ze wzgledu na wiek narzeczonego (43 lata) postanowilismy podejsc do in vito z rzadowego programu w Norwegii...Dzis mielismy pierwsza wizyte w klinice, a juz za dwa tygodnie zaczynam brac leki i jak wszystko dobrze pojdzie, bedziemy miec transfer na poczatku grudnia... Mamy troche obaw, ale tez ogromnie sie cieszymy, ze dano nam taka szanse, w dodatku za granica! Staramy sie "tylko" rok czasu, nie jestesmy malzenstwem... Z tego co czytam, w Polsce sa duzo wieksze wymagania by moc dostac sie do rzadowego programu...

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super!!!! Trzymam kciuki i życzę dużo spokoju, bo pewnie emocje już są ogromne ;) Jestem pewna, że Wam się uda i za niedługo napiszesz ze spodziewacie się dzieciątka! :) Powodzenia!

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ