X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy test MAR IgG pozytywny
Odpowiedz

test MAR IgG pozytywny

Oceń ten wątek:
  • Aneczka34 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wszystkiego dobrego w nowym roku. Ja jestem chora. Jakieś grypsko mnie dopadło. Cały czas stan podgorączkowy. Leże w łóżku.

asik13 lubi tę wiadomość

Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
    XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
    I IUI- 21 II 2017 :(
    II IUI- 23 III 2017 :( :(
    III IUI- 12 VIII 2017 :(:(:(
  • Lili87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Wam też życzę pięknego 2017! Niech się Wam wszystko spełnia i słońce zawsze zagląda przez okno ;) Aneczka ja będę dziś Twoją towarzyszką w niedoli, bo od rana wymiotuję :( to moja 3 jelitówka w przeciągu 4 miesięcy :( - przynajmniej chudnę od tego (jupiiii) :p

asik13, Aneczka34 lubią tę wiadomość

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• asik13 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili i Aneczka zdrówka Wam życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje zycze wam w nowym roku duzo szczescia zdrowia i milosci, mamusiom zycze aby ich pociechy przynosily im mnistwo radosci a w tym zmeczeniu pamietajcie jakie to cuda od losu <3 , ciezaroweczkom zycze wzorowego przebiegu ciaz i lekkiego porodu :) , a strajacym sie owocnych stymulacji i oby nowy rok 2017 przyniosl kazdej z nas spelnienie twgo najwazniejszego marzenia <3

Lili, aneczka - zdrowka :*

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, Aneczka, Lili - jezu dziewczyny ale Was dopadły choróbska, dolegliwości :(, życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia :*
    Jesteśmy już w domu, na sylwka było bardzo fajnie, graliśmy w różne gry planszowe. Wytrwałam aż do 3.30. Nie przypuszczałam, że tak długo wytrzymam :).
    Dziękuję za życzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 18:38

• morganaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wszystkim dużo zdrowia :) każdej z Was współczuję zapalenia pęcherza, a takie jak Opu to na szczęście nigdy nie miałam, a miałam zapalenia bardzo często, czasami dwa razy w miesiącu. Lekarze rozkładali ręce i mówili, że taka już moja uroda i mam brać po stosunku furagin i zrobić siku - masakra. Lekarstwem na wszystko okazały się starania o dziecko - odkąd odstawiliśmy gumki ani jednego zapalenia pęcherza, aż się lekarze dziwili, że taki dziwny przypadek jestem, bo przy nawracających zapaleniach zaleca się prezerwatywy, a u mnie takie reakcje. Także każdej kobiecie szczerze współczuję zapalenia pęcherza.

mbnotr8.png
  • Sugarfree Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu mocno ściskam kciuki za powodzenie tym razem! Daj znać :*
    Dziewczyny zdrówka dla wszystkich, które rozłożyło choróbsko!

Przepraszam, że się tyle nie odzywałam, ale po 2 nieudanej inseminacji miałam w sobie tyle bólu i goryczy, że po prostu musiałam się schować i przecierpieć. Odpuściłam ten cykl, i tak problemy mnie dopadły. Wyobraźcie sobie, że krwawiłam od 12 do 16 dnia cyklu - zupełnie nie wiem z jakiego powodu. Czekam aż skończy się ten cykl i zapisuje się do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 13:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sugarfree bardzo mi przykro, że druga IUI się nie udała :( :(. Szkoda, że nie odezwałaś się, cierpiałaś sama, a my mogłyśmy Cię wesprzeć...
    Zapisuj się jak najszybciej do lekarza, nie wiem co mogło tak zaburzyć w cyklu, że krwawiłaś. Dobrze, żeby lekarz zbadał.

• Sugarfree Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Sugarfree bardzo mi przykro, że druga IUI się nie udała :( :(. Szkoda, że nie odezwałaś się, cierpiałaś sama, a my mogłyśmy Cię wesprzeć...
    Zapisuj się jak najszybciej do lekarza, nie wiem co mogło tak zaburzyć w cyklu, że krwawiłaś. Dobrze, żeby lekarz zbadał.

Już przestałam krwawić, a obiecałam sobie, że jak do dziś nie przestanę, to się wybiorę do lekarza. Więc czekam na okres i zaczynam kolejne podejście. Nie mam siły, nie mam wiary no.

Taka wskazówka, bo nie wiem, czy Wam o tym pisałam - zróbcie sobie poziom wit D3. U mnie wyszedł dramatycznie niski (dolna granica 20, ja miałam 9), a to też ważne przy płodności.

asik13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sugarfree, mąż od Lili też miał niski poziom tej witaminy i pewnie branie tej witaminy pomogło im. Faktycznie niski Ci wyszedł, ja tak samo miałam, chyba 12.

asik13 lubi tę wiadomość

• asik13 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sugarfree i Ewa polubiłam Wasze posty ze wzgledu na witamine D.

Tak mało o niej lekarze mówią a jest taka ważna i duże spustoszenie robi jej niedobór.

Warto spradzić tym bardziej w naszym klimacie :)

• Aneczka34 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Taka wskazówka, bo nie wiem, czy Wam o tym pisałam - zróbcie sobie poziom wit D3. U mnie wyszedł dramatycznie niski (dolna granica 20, ja miałam 9), a to też ważne przy płodności.[/QUOTE]

Potwierdzam też mam niski, lekarz kazał mi brać po 4000 j. 28.12 byłam na ponownym badaniu ciekawe czy coś wzrósł.

• Aneczka34 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili jak się czujesz?

Ja wczoraj zostałam w domu bo było kiepsko. Dziś poszłam do pracy bo jest trochę lepiej. Jem Duomox od wczorajszego wieczora mam nadzieję że przejdzie do końca tygodnia.

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka już lepiej, dziękuję :) Ja normalnie chodzę do pracy niestety :/ Ogólnie zostały mi mdłości tylko, ale to chyba mam z tabletek na tarczycę, przynajmniej tak mi się wydaje.
    Szczerze mówiąc, bardziej martwią mnie cykle po poronieniu, bo znowu mam plamienia śródcykliczne i już zupełnie nie wiem o co chodzi:/ 23 stycznia mam ginekologa, także liczę, że coś więcej się dowiem.

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Czuję się jak zombi, bo niewyspana jestem....Lili bywa tak, że po poronieniu organizm się rozreguluje. Dobrze, że masz wizytę u lekarza.

• Aneczka34 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wyspana bo cały czas kaszlę w nocy. Nic nie pomaga, pije mleko z masłem. Wczoraj mój zrobił syrop z cytryny :( antybiotyk + tabletki na kaszel. Rano jak budzik dzwoni to mam dość na samą myśl o wstawaniu. Wszyscy mi trują że mam iść do lekarza i na L4 ale nie chce bo sama w domu to chyba zwariuje.

Też czekam na wizytę, teraz może się już dowiem kiedy możemy zaczynać z inseminacją.

Ewa a tobie co jest że nie śpisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrop z cebuli jest dobry na kaszel.
    Taki urok ciąży, że nie mogę czasem spać :)

• Aneczka34 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być syrop z cebuli a nie cytryny :):)
    Nic nie pomaga :(

Lili na pewno się coś wyjaśni na wizycie.

• Tyczka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Pisze na tym forum po raz pierwszy, ale staram sie juz dlugo (ok. 2 lata bez zabezpieczen i "na luzie" oraz pol roku prawdziwych staran z celowaniem w owulacje).

Ja mialam za wysoka prolaktyne i za niski progesteron. Po kilku zmianach lekarzy i straconych cyklach, ostatecznie od 2 mcy biore Clo i Dostinex, a moje hormony od ubieglego cyklu juz sa w normie.

A moj maz wg lekarzy nie mial problemow. Dwa razy wynik seminogramu byl w normie (ilosc plemnikow: 369 mln, z czego 33% o prawidlowej budowie; cala reszta parametrow tez ok). Siedmiu lekarzy uznalo, ze nie ma sensu robic dalszych badan. Ale, poniewaz ciazy nadal nie bylo, zrobilismy na wlasna reke dodatkowe badania nasienia, w tym test MAR: okazalo sie, ze wynik IgG jest ok, ale wynik IgA jest pozytywny (norma: ponizej 9%, a maz ma 14% po 3 minutach oraz 20% po 10 minutach). Na wyniku jest napisane: "wynik wskazuje na podejrzenie nieplodnosci immunologicznej". Poza tym mamy tez nieprawidlowa kondensacje chromatyny (norma do 15%, maz ma prawie 30%), fragmentacja DNA jest w normie.

Przyznam, ze troche mnie to zalamalo, bo myslalam, ze tylko ja mam problem i po wyregulowaniu moich hormonow w koncu sie uda zajsc :( A najmlodsza juz nie jestem :( Od paru dni czytam na temat tego nieszczesnego IgA, ale nadal sie w tym gubie - a wiem, ze Wy macie na ten temat wiedze wieksza od lekarzy.

Czy z takim wynikiem jest w ogole sens starac sie naturalnie? Moj lekarz mowi, zeby jeszcze sprobowac kilka cykli na Clo, ale ja juz nie wierze lekarzom po tych wszystkich bzdurach, ktore uslyszalam w ciagu ostatnich lat.

Czy to sie jakos leczy? Slyszalam, ze dieta moze pomoc, czy ktoras z Was ja stosowala u meza?

A tak zupelnie z innej beczki, zycze wszystkim szczesliwego Nowego Roku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tyczka

Sprawdziłam wyniki mojego męża i w teście MAR miał Igg pozytywny, a igA nie ma w wynikach badań, więc nie wiem czym one się od siebie różnią. W necie czytam, że to niby to samo, a u Twego męża są dwa różne wyniki. Wynik Igg pokazuje, że jest ok czyli negatywny, a Iga pozytywny. Więc nie wiem o co chodzi.
    Jeśli chodzi o leczenie przeciwciał, to można leczyć sterydami - jednym pomoże obniżyć poziom, innym nie. Tego ogólnie wyleczyć się nie da.
    Patrząc na procenty Twojego męża, są wg mnie tak malutkie, że byłaby szansa na zajście w ciążę naturalnie, inne kobiety zachodziły przy dużo wyższych parametrach testu MAR. Jest jeszcze inseminacja, in vitro wg mnie nie jest konieczne - to jest przy dużym procencie testu MAR. Mój mąż miał w granicach 87-94 procent Igg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 16:18

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ