test MAR IgG pozytywny
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny życzę wszystkiego dobrego w nowym roku. Ja jestem chora. Jakieś grypsko mnie dopadło. Cały czas stan podgorączkowy. Leże w łóżku.
asik13 lubi tę wiadomość
Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
Dziewczyny ja Wam też życzę pięknego 2017! Niech się Wam wszystko spełnia i słońce zawsze zagląda przez okno Aneczka ja będę dziś Twoją towarzyszką w niedoli, bo od rana wymiotuję to moja 3 jelitówka w przeciągu 4 miesięcy - przynajmniej chudnę od tego (jupiiii) :p
asik13, Aneczka34 lubią tę wiadomość
25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
nick nieaktualnyKochane moje zycze wam w nowym roku duzo szczescia zdrowia i milosci, mamusiom zycze aby ich pociechy przynosily im mnistwo radosci a w tym zmeczeniu pamietajcie jakie to cuda od losu , ciezaroweczkom zycze wzorowego przebiegu ciaz i lekkiego porodu , a strajacym sie owocnych stymulacji i oby nowy rok 2017 przyniosl kazdej z nas spelnienie twgo najwazniejszego marzenia
Lili, aneczka - zdrowka :*ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOpu, Aneczka, Lili - jezu dziewczyny ale Was dopadły choróbska, dolegliwości , życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia :*
Jesteśmy już w domu, na sylwka było bardzo fajnie, graliśmy w różne gry planszowe. Wytrwałam aż do 3.30. Nie przypuszczałam, że tak długo wytrzymam .
Dziękuję za życzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 18:38
-
No to wszystkim dużo zdrowia każdej z Was współczuję zapalenia pęcherza, a takie jak Opu to na szczęście nigdy nie miałam, a miałam zapalenia bardzo często, czasami dwa razy w miesiącu. Lekarze rozkładali ręce i mówili, że taka już moja uroda i mam brać po stosunku furagin i zrobić siku - masakra. Lekarstwem na wszystko okazały się starania o dziecko - odkąd odstawiliśmy gumki ani jednego zapalenia pęcherza, aż się lekarze dziwili, że taki dziwny przypadek jestem, bo przy nawracających zapaleniach zaleca się prezerwatywy, a u mnie takie reakcje. Także każdej kobiecie szczerze współczuję zapalenia pęcherza.
-
Opu mocno ściskam kciuki za powodzenie tym razem! Daj znać :*
Dziewczyny zdrówka dla wszystkich, które rozłożyło choróbsko!
Przepraszam, że się tyle nie odzywałam, ale po 2 nieudanej inseminacji miałam w sobie tyle bólu i goryczy, że po prostu musiałam się schować i przecierpieć. Odpuściłam ten cykl, i tak problemy mnie dopadły. Wyobraźcie sobie, że krwawiłam od 12 do 16 dnia cyklu - zupełnie nie wiem z jakiego powodu. Czekam aż skończy się ten cykl i zapisuje się do lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 13:40
-
nick nieaktualnySugarfree bardzo mi przykro, że druga IUI się nie udała . Szkoda, że nie odezwałaś się, cierpiałaś sama, a my mogłyśmy Cię wesprzeć...
Zapisuj się jak najszybciej do lekarza, nie wiem co mogło tak zaburzyć w cyklu, że krwawiłaś. Dobrze, żeby lekarz zbadał. -
ewa81 wrote:Sugarfree bardzo mi przykro, że druga IUI się nie udała . Szkoda, że nie odezwałaś się, cierpiałaś sama, a my mogłyśmy Cię wesprzeć...
Zapisuj się jak najszybciej do lekarza, nie wiem co mogło tak zaburzyć w cyklu, że krwawiłaś. Dobrze, żeby lekarz zbadał.
Już przestałam krwawić, a obiecałam sobie, że jak do dziś nie przestanę, to się wybiorę do lekarza. Więc czekam na okres i zaczynam kolejne podejście. Nie mam siły, nie mam wiary no.
Taka wskazówka, bo nie wiem, czy Wam o tym pisałam - zróbcie sobie poziom wit D3. U mnie wyszedł dramatycznie niski (dolna granica 20, ja miałam 9), a to też ważne przy płodności.asik13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Taka wskazówka, bo nie wiem, czy Wam o tym pisałam - zróbcie sobie poziom wit D3. U mnie wyszedł dramatycznie niski (dolna granica 20, ja miałam 9), a to też ważne przy płodności.[/QUOTE]
Potwierdzam też mam niski, lekarz kazał mi brać po 4000 j. 28.12 byłam na ponownym badaniu ciekawe czy coś wzrósł.
Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
Lili jak się czujesz?
Ja wczoraj zostałam w domu bo było kiepsko. Dziś poszłam do pracy bo jest trochę lepiej. Jem Duomox od wczorajszego wieczora mam nadzieję że przejdzie do końca tygodnia.Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
Aneczka już lepiej, dziękuję Ja normalnie chodzę do pracy niestety Ogólnie zostały mi mdłości tylko, ale to chyba mam z tabletek na tarczycę, przynajmniej tak mi się wydaje.
Szczerze mówiąc, bardziej martwią mnie cykle po poronieniu, bo znowu mam plamienia śródcykliczne i już zupełnie nie wiem o co chodzi:/ 23 stycznia mam ginekologa, także liczę, że coś więcej się dowiem.25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie wyspana bo cały czas kaszlę w nocy. Nic nie pomaga, pije mleko z masłem. Wczoraj mój zrobił syrop z cytryny antybiotyk + tabletki na kaszel. Rano jak budzik dzwoni to mam dość na samą myśl o wstawaniu. Wszyscy mi trują że mam iść do lekarza i na L4 ale nie chce bo sama w domu to chyba zwariuje.
Też czekam na wizytę, teraz może się już dowiem kiedy możemy zaczynać z inseminacją.
Ewa a tobie co jest że nie śpisz?Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny,
Pisze na tym forum po raz pierwszy, ale staram sie juz dlugo (ok. 2 lata bez zabezpieczen i "na luzie" oraz pol roku prawdziwych staran z celowaniem w owulacje).
Ja mialam za wysoka prolaktyne i za niski progesteron. Po kilku zmianach lekarzy i straconych cyklach, ostatecznie od 2 mcy biore Clo i Dostinex, a moje hormony od ubieglego cyklu juz sa w normie.
A moj maz wg lekarzy nie mial problemow. Dwa razy wynik seminogramu byl w normie (ilosc plemnikow: 369 mln, z czego 33% o prawidlowej budowie; cala reszta parametrow tez ok). Siedmiu lekarzy uznalo, ze nie ma sensu robic dalszych badan. Ale, poniewaz ciazy nadal nie bylo, zrobilismy na wlasna reke dodatkowe badania nasienia, w tym test MAR: okazalo sie, ze wynik IgG jest ok, ale wynik IgA jest pozytywny (norma: ponizej 9%, a maz ma 14% po 3 minutach oraz 20% po 10 minutach). Na wyniku jest napisane: "wynik wskazuje na podejrzenie nieplodnosci immunologicznej". Poza tym mamy tez nieprawidlowa kondensacje chromatyny (norma do 15%, maz ma prawie 30%), fragmentacja DNA jest w normie.
Przyznam, ze troche mnie to zalamalo, bo myslalam, ze tylko ja mam problem i po wyregulowaniu moich hormonow w koncu sie uda zajsc A najmlodsza juz nie jestem Od paru dni czytam na temat tego nieszczesnego IgA, ale nadal sie w tym gubie - a wiem, ze Wy macie na ten temat wiedze wieksza od lekarzy.
Czy z takim wynikiem jest w ogole sens starac sie naturalnie? Moj lekarz mowi, zeby jeszcze sprobowac kilka cykli na Clo, ale ja juz nie wierze lekarzom po tych wszystkich bzdurach, ktore uslyszalam w ciagu ostatnich lat.
Czy to sie jakos leczy? Slyszalam, ze dieta moze pomoc, czy ktoras z Was ja stosowala u meza?
A tak zupelnie z innej beczki, zycze wszystkim szczesliwego Nowego Roku
-
nick nieaktualnyWitaj Tyczka
Sprawdziłam wyniki mojego męża i w teście MAR miał Igg pozytywny, a igA nie ma w wynikach badań, więc nie wiem czym one się od siebie różnią. W necie czytam, że to niby to samo, a u Twego męża są dwa różne wyniki. Wynik Igg pokazuje, że jest ok czyli negatywny, a Iga pozytywny. Więc nie wiem o co chodzi.
Jeśli chodzi o leczenie przeciwciał, to można leczyć sterydami - jednym pomoże obniżyć poziom, innym nie. Tego ogólnie wyleczyć się nie da.
Patrząc na procenty Twojego męża, są wg mnie tak malutkie, że byłaby szansa na zajście w ciążę naturalnie, inne kobiety zachodziły przy dużo wyższych parametrach testu MAR. Jest jeszcze inseminacja, in vitro wg mnie nie jest konieczne - to jest przy dużym procencie testu MAR. Mój mąż miał w granicach 87-94 procent Igg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 16:18