zylaki powrozka nasiennego
-
WIADOMOŚĆ
-
Tiki92 wrote:Z poprawa wynikow po operacji to loteria.
Bo jednemu sie poprawia, drugiemu nie.
Najwazniejsze chyba jest to, czy faktycznie zylaki byly przyczyna zlych wynikow. Bo jesli tak, to poprawa moze byc duza. A jesli to nie zylaki odpowiadaly za marne wyniki no to niestety ale taka operacja nie pomoze:(
Zgadza się, pewnie za 4 mc napiszę na tym forum co i jak u nas.. -
nick nieaktualny
-
Nuch wrote:My wczoraj bylismy na pierwszej kontrolnej wizycie u lekarza. Wszystko ladnie sie goi. Po 3 miesiacach od operacji mamy zrobic pierwsze badanie, ale nie nastawiac sie jakos na poprawe parametrow nasienia. Lekarz uwaza ze z poprzednimi parametrami ciaza naturalna jest mozliwa i mamy sie dalej starac
A jak tak to super, a jakie to były wyniki?
My od razu, że nawet inseminacja nie wchodzi w grę.
A po jakim czasie kontrola teraz była? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nelaaaaaa wrote:A czy wiecie po jakim czasie od zabiegu:
- można prowadzić auto
- wysiłek fizyczny (siłownia?)
dzieki za pomoc
Mój mąż po zabiegu embolizacji na drugi dzień wyszedł z kliniki mógł normalnie funkcjonować tylko po zabiegu miał leżeć kilka godzin.Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
Cześć wszystkim,
tak jak obiecałam wrzucam wyniki mojego męża po 3 miesiącach od laparoskopowej operacji żylaków powrózka nasiennego:
Był
Czas upłynnienia: 60 minut
Sposób upłynnienia: samoistne
Barwa: przejrzysta!
Ph: 8,0
Liczba plemników w 1 mln: 200 tyś/ml
Liczba plemników w całości: 700 tyś/ml
Plemniki żywe: 22 %
Plemniki o ruchu szybkim: 0%, 0 sztuk
Plemniki o ruchu niepostępowym: 2%
Plemniki ogólnie ruchome: 2%
Test HOS: 25%
Morfologia: za mało żeby wykonać
Jest:
Czas upłynnienia: 10 minut
Sposób upłynnienia: samoistne
Barwa: prawidłowa
Ph: 7,2
Liczba plemników w 1 mln: 15,29 mln/ml
Liczba plemników w całości: 45,87 mln/ml
Plemniki żywe: 33%
Plemniki o ruchu szybkim: 20%, 3,06 mln
Plemniki o ruchu niepostępowym: 10%, 1,53 mln
Plemniki ogólnie ruchome: 30%, 10,7 mln
Test HOS: 36%
Morfologia: 0% (tu załamka)
Także u nas parametry poszybowały w górę po 3 miesiącach, w marcu powtórka badań i w kwietniu kolejna - te kwietniowe będą decydowały czy podchodzimy do in vitro czy do inseminacji.
Teraz musimy tylko zrobić wszystko, żeby poprawić morfologię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 17:25
09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Ewelina dajecie nadzieje, ladne wyniki. A powiedz mi te zylaki twojego meza to jak duze byly?
My nadal sie wahamy nad ta laparoskopia, na poczatku sie napalilismy ze to pomoze, teraz watpimy.
My mieliśmy fatalne wyniki przed operacją i zastanawialiśmy się czy nie zamrozić nasienia przed, ale się nie zdecydowaliśmy. Jesteśmy w szoku bo 0,7 mln podskoczyło nam do 45 mln. Niestety jeszcze nie przełożyło się to na ciążę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 18:20
09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny