X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród gdzie rodzić w Warszawie? ;)
Odpowiedz

gdzie rodzić w Warszawie? ;)

Oceń ten wątek:
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Ja już chyba zdania nie zmienię - jeśli nadal moja ciąża będzie przebiegała bezproblemowo, to idę do Domu Narodzin na Żelazną.

A nie boisz się, że jak będzie bolało to nie będziesz miała możliwość ZZO ? Ja z tego względu odpuściłam tą myśl... No i też jakby były komplikacje, to jakoś i tak nie przekonuje mnie to, że jest to w jednym budynku szpitala...

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie boję się, bo to jest jedna rzecz, której jestem pewna na 100% - nie chcę zzo.

A komplikacje - nie zakładam takiego scenariusza, a jeśli będą, to przecież mnie przewiozą :)

NataliaK, Miriam, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka fajny jest ten dom narodzin, ja nie mam szans juz na starcie zeby w ogole pytac tam o porod,ze wzgledu na tarczyce. Aleeee zazdroszcze Ci strasznie :)

Modelka lubi tę wiadomość

• walabia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    co do Piaseczna, akurat ode mnie to kawalek, ale moi dziadkowie mieszkaja pod Piasecznem, nie wiem czy to zalezy od oddzialu, ale moja babcie rok temu prawie tam wykonczyli, wiec nie wiem.

No raczej nie na porodówce tak się z babcią obeszli ;) Wszystko zależy od CZŁOWIEKA a nie szpitala.

NataliaK lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    No raczej nie na porodówce tak się z babcią obeszli ;) Wszystko zależy od CZŁOWIEKA a nie szpitala.

Wcale bym sie nie zdziwiła gdyby babcie na porodowke położyli na weekend bo zamykają oddział inny zeby lekarze mieli wolne niestety tam tak jest :( mnie z ginekologi na porodowke położyli bo wszystkie babeczki na weekend do domów wypchnęli a ze ja trafiłam to szpitala z czwartku na piątek to siup mnie na porodowke zeby oddział ginekologi zamknąć
    Tak to jest jeżeli szpital prywatny ktory ma podpisana umowę z NFZ szczerze traktują ludzi bardzo przedmiotowo przynajmniej jak ja tam byłam w październiku

• evas Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam Wasze opinie i chyba zdecyduję się na Żelazną. Miałam zamiar wybierać się na Karową, ale naczytałam się różnych opinii, a najgorsze że tam większość czasu spędza się pod KTG :(

Mam tylko wielka nadzieję, że mały zechce wyjść na świat pod wieczór albo w nocy. Bo w innym przypadku nie będzie miał mnie kto zawieźć. No chyba że jeszcze w weekend. I oby nie był tak szybki jak jego starszy brat, bo urodzi się w domu, albo w samochodzie :D

9bsp388.png
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2014, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie martwią te wasze posty bo ja szykuje się na poród w pnie z prywatna położna. Myślałam o zelaznej ale na moj termin wszystkie polozne sa juz zajęte. Tam chyba babki rezerwuja jak tylko zajda w ciążę :) mam nadzieje ze jsdnak w tym pnie nie jest tak nieciekawie jak piszecie. W końcu urzedujA tam lekarze o dobrych opiniach jak kuzlik czy Feduniv. Chociaż znam jednego mniej miłego ale podobno też jest dobrym specjalista a to najważniejsze jak dla mnie. Uwazam ze moze mieć osobowość housa czylj bezczel ale żeby mial tez taka wiedzę jak on i pomoc w rozwiązaniu problemów pacjenta. No a o piasecznie slyszalam od pierworodek kolezanek dobre opinie ale czytalam juz różne. Ile kobiet tyle zdań i oczywiście każdemu na czymś innym zależy.

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Poczytałam Wasze opinie i chyba zdecyduję się na Żelazną. Miałam zamiar wybierać się na Karową, ale naczytałam się różnych opinii, a najgorsze że tam większość czasu spędza się pod KTG :(

Mam tylko wielka nadzieję, że mały zechce wyjść na świat pod wieczór albo w nocy. Bo w innym przypadku nie będzie miał mnie kto zawieźć. No chyba że jeszcze w weekend. I oby nie był tak szybki jak jego starszy brat, bo urodzi się w domu, albo w samochodzie :D
    Evas to zabierzesz się ze mną kochana :))

evas lubi tę wiadomość

• Róża Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jak zamierzacie rodzic na zelaznej skoro jesteście w podobnym tygodniu co ja czyli rodzice w czerwcu a mówię wam ze obdzwonilam tamtejsze polozne i na czerwiec nie ma juz miejsc. Myślicie ze jak wejdziecie z ulicy do tak obleganego szpitala nie majac tam lekarza i położnej to was przyjmą? ? Trochę to ryzykowne

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam. Nawet jak babcię położyli na ginekologii czy porodówce na weekend to i tak lekarzem prowadzącym był ktoś z interny a nie ginekolog z położną więc tam jej faktycznie "załatwić" nie mogli.

Róża. Dzwoniłaś moźe do Ani Kalinowskiej-Garbala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    Dziewczyny ale jak zamierzacie rodzic na zelaznej skoro jesteście w podobnym tygodniu co ja czyli rodzice w czerwcu a mówię wam ze obdzwonilam tamtejsze polozne i na czerwiec nie ma juz miejsc. Myślicie ze jak wejdziecie z ulicy do tak obleganego szpitala nie majac tam lekarza i położnej to was przyjmą? ? Trochę to ryzykowne
    Róża ja mam juz dawno zaklepaną położną, oraz kończę szkole rodzenia akredytowana przez Zelazna. Nie wiem jak Evas, czy bierze położna, z tego co mówiła chyba nie.

• Róża Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoku do tej akurat nie dzwonilam, troche zniechęcają mnie opinie o niej. Co prawda nie wiadomo ile prawdy jest w tym co piszą inni ale jeśli podaje oxy bez zgody i naciska brzuch przy porodzie to mi to nie pasuje :) w ogóle chce uniknąć oxy chyba ze po zzo akcja zaniknie ale mam nadzieje ze bedzie wg moich myśli :)

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża - ja nie mam zaklepanej położnej i nie chodziłam do nich do szkoły rodzenia. I owszem, liczę na to, że się dostanę ;) Ale jak już mówiłam - do Domu Narodzin, a nie na oddział :)

evas lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Róża - ja nie mam zaklepanej położnej i nie chodziłam do nich do szkoły rodzenia. I owszem, liczę na to, że się dostanę ;) Ale jak już mówiłam - do Domu Narodzin, a nie na oddział :)
    Modelka ale dopytaj jak to jest, coś słyszałam o wstepnej rezerwacji miejsc do domu narodzin, nie jestem pewna, bo ja się tam nie wybieram, moge podpytać tą moją połóżną jak to jest.

Modelka lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Evas to zabierzesz się ze mną kochana :))
    To daj znać jak się będziesz wybierała, to przekonam mojego Bartoszka żeby też zechciał wyjść :D
    Od razu będzie mógł poznać koleżankę :)

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Róża ja mam juz dawno zaklepaną położną, oraz kończę szkole rodzenia akredytowana przez Zelazna. Nie wiem jak Evas, czy bierze położna, z tego co mówiła chyba nie.
    Jak uda mi się dojechać to nie zdążą mnie odesłać, ja bardzo szybko rodzę :P A z drugiej strony każdy szpital w Warszawie będzie lepszy niż tutejszy.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Jak uda mi się dojechać to nie zdążą mnie odesłać, ja bardzo szybko rodzę :P A z drugiej strony każdy szpital w Warszawie będzie lepszy niż tutejszy.
    święte słowa :)) niedaleko Zelaznej jest wiele szpitali.

evas lubi tę wiadomość

• Róża Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tu tez urodziło sie wiele dzieci. Ja osobiście najbardziej byłabym się trafic na madalinskiego karowa i inglancka. W pnie jest tylko problem wg mnie taki ze to szpital o 1st referencyjnosci wiec w razie wojny przewoza dziecko do innego. Aleno tak podobno jest w większości szpitali. Na na pewno na zelsznej i karowej nie bo to sa 3 st szpitale. Wetonika a która masz polozna i kiedy ja zarezerwowalas? Pytam by nastepnym razem wiedzieć kiedy zaczac ogarniac te sprawy. No chyba ze tu mi sie spodoba :)

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:

Ja położną zarezerwował jakieś kilka miesięcy temu, bez problemu. Poza tym jeśli wybierasz jakąś położną, ustalasz z nią plan porodu, który jeżeli nie będzie komplikacji, zależy od Ciebie, więc jeśli nie chcesz naciskania brzucha i innych rzeczy bez potrzeby, w planie porodu to zaznaczasz. Myślę, że warto mieć jakąkolwiek tam położną, bo w przeciwnym razie szanse na odesłanie znacznie wzrastają.

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża wrote:
    No tu tez urodziło sie wiele dzieci. Ja osobiście najbardziej byłabym się trafic na madalinskiego karowa i inglancka. W pnie jest tylko problem wg mnie taki ze to szpital o 1st referencyjnosci wiec w razie wojny przewoza dziecko do innego. Aleno tak podobno jest w większości szpitali. Na na pewno na zelsznej i karowej nie bo to sa 3 st szpitale. Wetonika a która masz polozna i kiedy ja zarezerwowalas? Pytam by nastepnym razem wiedzieć kiedy zaczac ogarniac te sprawy. No chyba ze tu mi sie spodoba :)

Czemu bałabyś się trafić do tych 3 szpitali ?

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ