gdzie rodzić w Warszawie? ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Modelka wrote:Ja już chyba zdania nie zmienię - jeśli nadal moja ciąża będzie przebiegała bezproblemowo, to idę do Domu Narodzin na Żelazną.
A nie boisz się, że jak będzie bolało to nie będziesz miała możliwość ZZO ? Ja z tego względu odpuściłam tą myśl... No i też jakby były komplikacje, to jakoś i tak nie przekonuje mnie to, że jest to w jednym budynku szpitala... -
nick nieaktualny
-
lolka83 wrote:co do Piaseczna, akurat ode mnie to kawalek, ale moi dziadkowie mieszkaja pod Piasecznem, nie wiem czy to zalezy od oddzialu, ale moja babcie rok temu prawie tam wykonczyli, wiec nie wiem.
No raczej nie na porodówce tak się z babcią obeszli Wszystko zależy od CZŁOWIEKA a nie szpitala.NataliaK lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
nick nieaktualnywalabia wrote:No raczej nie na porodówce tak się z babcią obeszli Wszystko zależy od CZŁOWIEKA a nie szpitala.
Wcale bym sie nie zdziwiła gdyby babcie na porodowke położyli na weekend bo zamykają oddział inny zeby lekarze mieli wolne niestety tam tak jest mnie z ginekologi na porodowke położyli bo wszystkie babeczki na weekend do domów wypchnęli a ze ja trafiłam to szpitala z czwartku na piątek to siup mnie na porodowke zeby oddział ginekologi zamknąć
Tak to jest jeżeli szpital prywatny ktory ma podpisana umowę z NFZ szczerze traktują ludzi bardzo przedmiotowo przynajmniej jak ja tam byłam w październiku -
Poczytałam Wasze opinie i chyba zdecyduję się na Żelazną. Miałam zamiar wybierać się na Karową, ale naczytałam się różnych opinii, a najgorsze że tam większość czasu spędza się pod KTG
Mam tylko wielka nadzieję, że mały zechce wyjść na świat pod wieczór albo w nocy. Bo w innym przypadku nie będzie miał mnie kto zawieźć. No chyba że jeszcze w weekend. I oby nie był tak szybki jak jego starszy brat, bo urodzi się w domu, albo w samochodzie -
Trochę mnie martwią te wasze posty bo ja szykuje się na poród w pnie z prywatna położna. Myślałam o zelaznej ale na moj termin wszystkie polozne sa juz zajęte. Tam chyba babki rezerwuja jak tylko zajda w ciążę mam nadzieje ze jsdnak w tym pnie nie jest tak nieciekawie jak piszecie. W końcu urzedujA tam lekarze o dobrych opiniach jak kuzlik czy Feduniv. Chociaż znam jednego mniej miłego ale podobno też jest dobrym specjalista a to najważniejsze jak dla mnie. Uwazam ze moze mieć osobowość housa czylj bezczel ale żeby mial tez taka wiedzę jak on i pomoc w rozwiązaniu problemów pacjenta. No a o piasecznie slyszalam od pierworodek kolezanek dobre opinie ale czytalam juz różne. Ile kobiet tyle zdań i oczywiście każdemu na czymś innym zależy.
-
nick nieaktualnyevas wrote:Poczytałam Wasze opinie i chyba zdecyduję się na Żelazną. Miałam zamiar wybierać się na Karową, ale naczytałam się różnych opinii, a najgorsze że tam większość czasu spędza się pod KTG
Mam tylko wielka nadzieję, że mały zechce wyjść na świat pod wieczór albo w nocy. Bo w innym przypadku nie będzie miał mnie kto zawieźć. No chyba że jeszcze w weekend. I oby nie był tak szybki jak jego starszy brat, bo urodzi się w domu, albo w samochodzieevas lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale jak zamierzacie rodzic na zelaznej skoro jesteście w podobnym tygodniu co ja czyli rodzice w czerwcu a mówię wam ze obdzwonilam tamtejsze polozne i na czerwiec nie ma juz miejsc. Myślicie ze jak wejdziecie z ulicy do tak obleganego szpitala nie majac tam lekarza i położnej to was przyjmą? ? Trochę to ryzykowne
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRóża wrote:Dziewczyny ale jak zamierzacie rodzic na zelaznej skoro jesteście w podobnym tygodniu co ja czyli rodzice w czerwcu a mówię wam ze obdzwonilam tamtejsze polozne i na czerwiec nie ma juz miejsc. Myślicie ze jak wejdziecie z ulicy do tak obleganego szpitala nie majac tam lekarza i położnej to was przyjmą? ? Trochę to ryzykowne
-
Yoku do tej akurat nie dzwonilam, troche zniechęcają mnie opinie o niej. Co prawda nie wiadomo ile prawdy jest w tym co piszą inni ale jeśli podaje oxy bez zgody i naciska brzuch przy porodzie to mi to nie pasuje w ogóle chce uniknąć oxy chyba ze po zzo akcja zaniknie ale mam nadzieje ze bedzie wg moich myśli
-
nick nieaktualnyModelka wrote:Róża - ja nie mam zaklepanej położnej i nie chodziłam do nich do szkoły rodzenia. I owszem, liczę na to, że się dostanę Ale jak już mówiłam - do Domu Narodzin, a nie na oddział
Modelka lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Róża ja mam juz dawno zaklepaną położną, oraz kończę szkole rodzenia akredytowana przez Zelazna. Nie wiem jak Evas, czy bierze położna, z tego co mówiła chyba nie.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No tu tez urodziło sie wiele dzieci. Ja osobiście najbardziej byłabym się trafic na madalinskiego karowa i inglancka. W pnie jest tylko problem wg mnie taki ze to szpital o 1st referencyjnosci wiec w razie wojny przewoza dziecko do innego. Aleno tak podobno jest w większości szpitali. Na na pewno na zelsznej i karowej nie bo to sa 3 st szpitale. Wetonika a która masz polozna i kiedy ja zarezerwowalas? Pytam by nastepnym razem wiedzieć kiedy zaczac ogarniac te sprawy. No chyba ze tu mi sie spodoba
-
Róża wrote:Dziewczyny ale jak zamierzacie rodzic na zelaznej skoro jesteście w podobnym tygodniu co ja czyli rodzice w czerwcu a mówię wam ze obdzwonilam tamtejsze polozne i na czerwiec nie ma juz miejsc. Myślicie ze jak wejdziecie z ulicy do tak obleganego szpitala nie majac tam lekarza i położnej to was przyjmą? ? Trochę to ryzykowne
Ja położną zarezerwował jakieś kilka miesięcy temu, bez problemu. Poza tym jeśli wybierasz jakąś położną, ustalasz z nią plan porodu, który jeżeli nie będzie komplikacji, zależy od Ciebie, więc jeśli nie chcesz naciskania brzucha i innych rzeczy bez potrzeby, w planie porodu to zaznaczasz. Myślę, że warto mieć jakąkolwiek tam położną, bo w przeciwnym razie szanse na odesłanie znacznie wzrastają. -
nick nieaktualnyRóża wrote:No tu tez urodziło sie wiele dzieci. Ja osobiście najbardziej byłabym się trafic na madalinskiego karowa i inglancka. W pnie jest tylko problem wg mnie taki ze to szpital o 1st referencyjnosci wiec w razie wojny przewoza dziecko do innego. Aleno tak podobno jest w większości szpitali. Na na pewno na zelsznej i karowej nie bo to sa 3 st szpitale. Wetonika a która masz polozna i kiedy ja zarezerwowalas? Pytam by nastepnym razem wiedzieć kiedy zaczac ogarniac te sprawy. No chyba ze tu mi sie spodoba
Czemu bałabyś się trafić do tych 3 szpitali ?