X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przekładałam ubranka dziecka z kąta w kąt. Brałam je i płakałam...
    Myślałam o tym,że same ubranka były dla chłpoczyka- dlaczego? Ajeśli to była dziewczynk? Uszyłam pierwszą spódniczkę i schowałam,że to dla mojej Królewny.
    Spodobało się to najbliższym i zaczęłam szyć spóniczki,sukienki ,opaski i suknie ciążowe- głównie do sesji zdjeciowych ale ...ukoiło mi ból i zajęło czas. Jednocześnie cały czas myślałam o dziecko. Przyjemne z pożytecznym :)
    I powiem Wam,że nawet mój Ł zainwestował mi w maszynę bo szyłam ręcznie.
    I to jest dobre robić coś co nas myślami nie odciąga od dziecka ale zajmuje czas.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru znalazłaś złoty środek
    Paula mam podobnie jak Ty jak jestem sama to jakoś się trzymam,ale w weekend jak mąż był w domu to wystarczyło że na niego spojrzałam i łzy same ciekły mi z oczu a on się denerwował bo nie potrafiłam wytłumaczyć dlaczego płacze:(
    wczoraj rozmawialiśmy prosił abym zapomniała o tym co się stało że tak nie da się żyć, ale powiedział mu że nigdy nie zapomnę,że o tym nie da się zapomnieć, powiedział że wie, ale że muszę przestać o tym myśleć, zająć myśli czymś innym
    tyle że jak już pisałam nawet jeśli czymś się zajmę to na chwilę i nie potrafię się na tym skupić zbyt długo,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 15:15

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Gosiu cieżko się komuś doradza, bo każdy inaczej to wszystko przechodzi.
    Obyście się wspierali , a żeby te gorsze dni nie zniszczyły więzi między Wami.
    A do tego potrzeba czasu,i oby Ci się udało.A powiedz kiedy możecie się starać?

gosia86 lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosilam chlopaka o zrozumienie...nic poza tym....zeby zrozumial dlaczego pragne byc w ciazy....ja wszystko co robie to zaraz mysle, a jak moja coreczka by to robila, a co by umiala....no szlak mnie trafia momentami bo ciagle cos wymyslam....

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie też się tego obawiałam że w końcu może mieć dosyć tego że ciągle płacze stąd wczorajsza rozmowa
    niby dopiero po 3 miesiacach, ale mam zamiar poczekać tylko dwa, w czerwcu mam wizytę u Gina mam nadzieję że już wtedy zrobi mi usg i pozwoli
    ale nastawiam się na lipiec
    na razie plan mam taki:
    od 02.06 wracam do pracy
    dotrwać jakoś do lipca do drugiej @ po poronieniu
    w sierpniu urodziny i rocznica slubu :)
    wrzesień /październik urlop no chyba że się uda zajść
    taki marny ten mój plan

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy plan jest dobry.Ja też poczekałam do drugiej @ i zaczęliśmy się starać. Wychodze z założenia że jesli będzie dobrze w środku to uda się zajść. Ciało i natura wie lepiej .

gosia86, Kitaja, Iza75 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze dziewczyny....i uwierzcie, ze macie choc troche lzej niz ja....widziec dziecko i chowac je to jest naprawde straszne....taka trauma do konca zycia....ale nie mozna sie poddac...wszystko dzieje sie z jakiegos powodu...i dalabym wszysko nawet wlasne zycie zeby dowiedziec tej odpowiedzi na jedno pytanie...'dlaczego?'

Kitaja lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym sie podzielic z wami moja historia,jest mi ciezko do tego wracac i tak juz bedzie do konca zycia...Dzis mija rowny tydzien jak stracilam moje dzieciatko,jest dla mnie to bardzo wyjatkowy dzien,bardzo ciezki.Wraz z mezem mieszkamy w Norwegii,troche styl i podejscie do kobiet ciezarnych w tym kraju mi sie nie podoba,tutaj ciaze dopiero ratuja od 12tygodnia.W poniedzialek wieczorem zaczelam krwawic ,we wtorek z mezem pojechalismy do szpitala ,a tam uslyszalam najgorsze:"obumarcie plodu,dziecko przestalo sie rozwijac ok.10tyg" bylam w 12tyg i 6dniu,chcialam sama umrzec,nie mialam sily zaczelam mdlec,wymiotowac i krzyczec...myslalam,ze to tylko zly sen,ze to nie moze byc prawda.Dostalam tabletke,wywolujaca porod mialam do nich wrocic w czwartek rano po kolejne 4 tabletki cytotec.Przyjechalismy do domu,dostalam tak silnych boli brzucha ,ze ponownie wrocilismy do szpitala.Tam stwierdzili,ze zaczyna sie dostalam tabletki i po 3h moja kochana kruszynka ,zaczela odchodzic ode mnie...jest mi tak ciezko o tym pisac ,emocje nadal tlumia sie w moim ciele.Wczoraj wrocilam do pracy balam sie strasznie,bo pracuje w przedszkolu,lekarz proponowal wiecej wolnego,ale nie chcialam byc w domu.Jednak dzis tydzien po odejsciu mojego Aniolka ledwo sie trzymam po powrocie z pracy...Jutro mamy organizowany z przedszkola wypad do Warszawy 28,05-01,06,mialam nie leciec po tym co sie wydarzylo,jednak chce isc do lekarza ginekologa w Polsce by zobaczyl czy wszystko ze mna okej i czy wszystko dobrze sie goji...
    Przepraszam za ten moj monolog,ale jest mi tak ciezko,ze chcialam sie z kims kto mnie rozumie,podzielic moja historia...

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te cholerne emocje...ten straszny bol...i to ciagle nawracajace pytanie:"dlaczego""co ja zrobilam ,zle"
    Czy uda mi sie kiedys z tym pogodzic...

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, za nic tu nie przepraszaj. Przykro mi, że dołączyłaś do naszego w sumie nie małego grona :( Mam nadzieję, ze znajdziesz tu choć odrobinę ukojenia...

Kitaja lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wyrzuć z siebie wszystko będzie Ci lżej
    przykro mi że spotyka to aż tyle kobiet

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest takie przykre,ze jest nas coraz wiecej...
    Mam cicha iskierke nadzieji,ze moze w koncu nam sie uda,bo przeciez kazda kobieta zasluguje na ten cud bycia mama<3
    Jestem strasznie ciekawa,co powie mi lekarz w piatek,kiedy bede mogla zaczac sie starac o dzidzie

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarze w Norwegii ile karzą czekać?u nas to wygląda na prawdę różnie
    zależy na jakiego lekarza się trafi

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja a gdzie mieszkasz w Norwegii?

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na poprawę mojego "dobrego" humoru dostałam dziś paczuszkę z bebiprogramu,dostałam piękny śliniaczek i wiadomość że moje dziecko ma już 18 tyg. :(

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru tyle że wolałabym aby mój plan był ambitniejszy:(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak lecę do męża w lipcu,ale nie liczyłam czy to będą "dobre"dni bez stresu,lecę odpocząć i dla przyjemności i żadnych spiowych starań!

Co do zajmowania czasu to zaczęłam ćwiczyć i tylko się nie śmiejcie,zaczęłam uczyć się dancehal-taka niespodzianka dla mojego męża :D

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Twój plan wcale nie jest zły! Bardzo dobrze,że myślisz o jakimś celu :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz w szpitalu powiedziala mi,ze powinnismy odczekac 2 miesiaczki,dodala,ze zdaza sie by kobiety zaszly bardzo szybko pp,i wszystko jest okej,ale ona osobiscie zaleca 2 miesiaczki odczekac,zobaczymy co powie lekarz w Polsce .

Mieszkam w Hurum kommune ,do Drammen 30km,do Oslo 40km

ewcia21,super z tym tancem ,teraz najwazniejsze bysmy bysmy robily rzeczy ktore pozwola nam sie skupic nie na ciaglym rozpamietywaniu,a taki taniec napewno dowartosciowuje:) Takze super sprawa,ja od poniedzialku wracam na Zumbe,przed zajsciem zaczelam tanczyc,potem przerwalam,ze wzgledu na ciaze

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze,ze to forum istnieje,to przykre,ze polaczyly nas takie straszne historie,ale dzieki wam i tym wspanialym postom o szczesliwych ciazach po poronieniu ,wierze bardziej,ze nam sie uda i za rok bedziemy wymieniac sie informacjami na temat naszych rozowiutkich bobasków:):)ah aby to szybko zlecialo;)

gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ