X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przekładałam ubranka dziecka z kąta w kąt. Brałam je i płakałam...
    Myślałam o tym,że same ubranka były dla chłpoczyka- dlaczego? Ajeśli to była dziewczynk? Uszyłam pierwszą spódniczkę i schowałam,że to dla mojej Królewny.
    Spodobało się to najbliższym i zaczęłam szyć spóniczki,sukienki ,opaski i suknie ciążowe- głównie do sesji zdjeciowych ale ...ukoiło mi ból i zajęło czas. Jednocześnie cały czas myślałam o dziecko. Przyjemne z pożytecznym :)
    I powiem Wam,że nawet mój Ł zainwestował mi w maszynę bo szyłam ręcznie.
    I to jest dobre robić coś co nas myślami nie odciąga od dziecka ale zajmuje czas.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru znalazłaś złoty środek
    Paula mam podobnie jak Ty jak jestem sama to jakoś się trzymam,ale w weekend jak mąż był w domu to wystarczyło że na niego spojrzałam i łzy same ciekły mi z oczu a on się denerwował bo nie potrafiłam wytłumaczyć dlaczego płacze:(
    wczoraj rozmawialiśmy prosił abym zapomniała o tym co się stało że tak nie da się żyć, ale powiedział mu że nigdy nie zapomnę,że o tym nie da się zapomnieć, powiedział że wie, ale że muszę przestać o tym myśleć, zająć myśli czymś innym
    tyle że jak już pisałam nawet jeśli czymś się zajmę to na chwilę i nie potrafię się na tym skupić zbyt długo,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 15:15

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Gosiu cieżko się komuś doradza, bo każdy inaczej to wszystko przechodzi.
    Obyście się wspierali , a żeby te gorsze dni nie zniszczyły więzi między Wami.
    A do tego potrzeba czasu,i oby Ci się udało.A powiedz kiedy możecie się starać?

gosia86 lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosilam chlopaka o zrozumienie...nic poza tym....zeby zrozumial dlaczego pragne byc w ciazy....ja wszystko co robie to zaraz mysle, a jak moja coreczka by to robila, a co by umiala....no szlak mnie trafia momentami bo ciagle cos wymyslam....

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie też się tego obawiałam że w końcu może mieć dosyć tego że ciągle płacze stąd wczorajsza rozmowa
    niby dopiero po 3 miesiacach, ale mam zamiar poczekać tylko dwa, w czerwcu mam wizytę u Gina mam nadzieję że już wtedy zrobi mi usg i pozwoli
    ale nastawiam się na lipiec
    na razie plan mam taki:
    od 02.06 wracam do pracy
    dotrwać jakoś do lipca do drugiej @ po poronieniu
    w sierpniu urodziny i rocznica slubu :)
    wrzesień /październik urlop no chyba że się uda zajść
    taki marny ten mój plan

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy plan jest dobry.Ja też poczekałam do drugiej @ i zaczęliśmy się starać. Wychodze z założenia że jesli będzie dobrze w środku to uda się zajść. Ciało i natura wie lepiej .

gosia86, Kitaja, Iza75 lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze dziewczyny....i uwierzcie, ze macie choc troche lzej niz ja....widziec dziecko i chowac je to jest naprawde straszne....taka trauma do konca zycia....ale nie mozna sie poddac...wszystko dzieje sie z jakiegos powodu...i dalabym wszysko nawet wlasne zycie zeby dowiedziec tej odpowiedzi na jedno pytanie...'dlaczego?'

Kitaja lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym sie podzielic z wami moja historia,jest mi ciezko do tego wracac i tak juz bedzie do konca zycia...Dzis mija rowny tydzien jak stracilam moje dzieciatko,jest dla mnie to bardzo wyjatkowy dzien,bardzo ciezki.Wraz z mezem mieszkamy w Norwegii,troche styl i podejscie do kobiet ciezarnych w tym kraju mi sie nie podoba,tutaj ciaze dopiero ratuja od 12tygodnia.W poniedzialek wieczorem zaczelam krwawic ,we wtorek z mezem pojechalismy do szpitala ,a tam uslyszalam najgorsze:"obumarcie plodu,dziecko przestalo sie rozwijac ok.10tyg" bylam w 12tyg i 6dniu,chcialam sama umrzec,nie mialam sily zaczelam mdlec,wymiotowac i krzyczec...myslalam,ze to tylko zly sen,ze to nie moze byc prawda.Dostalam tabletke,wywolujaca porod mialam do nich wrocic w czwartek rano po kolejne 4 tabletki cytotec.Przyjechalismy do domu,dostalam tak silnych boli brzucha ,ze ponownie wrocilismy do szpitala.Tam stwierdzili,ze zaczyna sie dostalam tabletki i po 3h moja kochana kruszynka ,zaczela odchodzic ode mnie...jest mi tak ciezko o tym pisac ,emocje nadal tlumia sie w moim ciele.Wczoraj wrocilam do pracy balam sie strasznie,bo pracuje w przedszkolu,lekarz proponowal wiecej wolnego,ale nie chcialam byc w domu.Jednak dzis tydzien po odejsciu mojego Aniolka ledwo sie trzymam po powrocie z pracy...Jutro mamy organizowany z przedszkola wypad do Warszawy 28,05-01,06,mialam nie leciec po tym co sie wydarzylo,jednak chce isc do lekarza ginekologa w Polsce by zobaczyl czy wszystko ze mna okej i czy wszystko dobrze sie goji...
    Przepraszam za ten moj monolog,ale jest mi tak ciezko,ze chcialam sie z kims kto mnie rozumie,podzielic moja historia...

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te cholerne emocje...ten straszny bol...i to ciagle nawracajace pytanie:"dlaczego""co ja zrobilam ,zle"
    Czy uda mi sie kiedys z tym pogodzic...

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, za nic tu nie przepraszaj. Przykro mi, że dołączyłaś do naszego w sumie nie małego grona :( Mam nadzieję, ze znajdziesz tu choć odrobinę ukojenia...

Kitaja lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wyrzuć z siebie wszystko będzie Ci lżej
    przykro mi że spotyka to aż tyle kobiet

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest takie przykre,ze jest nas coraz wiecej...
    Mam cicha iskierke nadzieji,ze moze w koncu nam sie uda,bo przeciez kazda kobieta zasluguje na ten cud bycia mama<3
    Jestem strasznie ciekawa,co powie mi lekarz w piatek,kiedy bede mogla zaczac sie starac o dzidzie

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarze w Norwegii ile karzą czekać?u nas to wygląda na prawdę różnie
    zależy na jakiego lekarza się trafi

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja a gdzie mieszkasz w Norwegii?

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na poprawę mojego "dobrego" humoru dostałam dziś paczuszkę z bebiprogramu,dostałam piękny śliniaczek i wiadomość że moje dziecko ma już 18 tyg. :(

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru tyle że wolałabym aby mój plan był ambitniejszy:(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak lecę do męża w lipcu,ale nie liczyłam czy to będą "dobre"dni bez stresu,lecę odpocząć i dla przyjemności i żadnych spiowych starań!

Co do zajmowania czasu to zaczęłam ćwiczyć i tylko się nie śmiejcie,zaczęłam uczyć się dancehal-taka niespodzianka dla mojego męża :D

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Twój plan wcale nie jest zły! Bardzo dobrze,że myślisz o jakimś celu :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz w szpitalu powiedziala mi,ze powinnismy odczekac 2 miesiaczki,dodala,ze zdaza sie by kobiety zaszly bardzo szybko pp,i wszystko jest okej,ale ona osobiscie zaleca 2 miesiaczki odczekac,zobaczymy co powie lekarz w Polsce .

Mieszkam w Hurum kommune ,do Drammen 30km,do Oslo 40km

ewcia21,super z tym tancem ,teraz najwazniejsze bysmy bysmy robily rzeczy ktore pozwola nam sie skupic nie na ciaglym rozpamietywaniu,a taki taniec napewno dowartosciowuje:) Takze super sprawa,ja od poniedzialku wracam na Zumbe,przed zajsciem zaczelam tanczyc,potem przerwalam,ze wzgledu na ciaze

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze,ze to forum istnieje,to przykre,ze polaczyly nas takie straszne historie,ale dzieki wam i tym wspanialym postom o szczesliwych ciazach po poronieniu ,wierze bardziej,ze nam sie uda i za rok bedziemy wymieniac sie informacjami na temat naszych rozowiutkich bobasków:):)ah aby to szybko zlecialo;)

gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ