Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przekładałam ubranka dziecka z kąta w kąt. Brałam je i płakałam...
Myślałam o tym,że same ubranka były dla chłpoczyka- dlaczego? Ajeśli to była dziewczynk? Uszyłam pierwszą spódniczkę i schowałam,że to dla mojej Królewny.
Spodobało się to najbliższym i zaczęłam szyć spóniczki,sukienki ,opaski i suknie ciążowe- głównie do sesji zdjeciowych ale ...ukoiło mi ból i zajęło czas. Jednocześnie cały czas myślałam o dziecko. Przyjemne z pożytecznym
I powiem Wam,że nawet mój Ł zainwestował mi w maszynę bo szyłam ręcznie.
I to jest dobre robić coś co nas myślami nie odciąga od dziecka ale zajmuje czas.
-
Miru znalazłaś złoty środek
Paula mam podobnie jak Ty jak jestem sama to jakoś się trzymam,ale w weekend jak mąż był w domu to wystarczyło że na niego spojrzałam i łzy same ciekły mi z oczu a on się denerwował bo nie potrafiłam wytłumaczyć dlaczego płacze:(
wczoraj rozmawialiśmy prosił abym zapomniała o tym co się stało że tak nie da się żyć, ale powiedział mu że nigdy nie zapomnę,że o tym nie da się zapomnieć, powiedział że wie, ale że muszę przestać o tym myśleć, zająć myśli czymś innym
tyle że jak już pisałam nawet jeśli czymś się zajmę to na chwilę i nie potrafię się na tym skupić zbyt długo,Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 15:15
-
Oj Gosiu cieżko się komuś doradza, bo każdy inaczej to wszystko przechodzi.
Obyście się wspierali , a żeby te gorsze dni nie zniszczyły więzi między Wami.
A do tego potrzeba czasu,i oby Ci się udało.A powiedz kiedy możecie się starać?
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie też się tego obawiałam że w końcu może mieć dosyć tego że ciągle płacze stąd wczorajsza rozmowa
niby dopiero po 3 miesiacach, ale mam zamiar poczekać tylko dwa, w czerwcu mam wizytę u Gina mam nadzieję że już wtedy zrobi mi usg i pozwoli
ale nastawiam się na lipiec
na razie plan mam taki:
od 02.06 wracam do pracy
dotrwać jakoś do lipca do drugiej @ po poronieniu
w sierpniu urodziny i rocznica slubu
wrzesień /październik urlop no chyba że się uda zajść
taki marny ten mój plan -
Każdy plan jest dobry.Ja też poczekałam do drugiej @ i zaczęliśmy się starać. Wychodze z założenia że jesli będzie dobrze w środku to uda się zajść. Ciało i natura wie lepiej .
gosia86, Kitaja, Iza75 lubią tę wiadomość
-
Bedzie dobrze dziewczyny....i uwierzcie, ze macie choc troche lzej niz ja....widziec dziecko i chowac je to jest naprawde straszne....taka trauma do konca zycia....ale nie mozna sie poddac...wszystko dzieje sie z jakiegos powodu...i dalabym wszysko nawet wlasne zycie zeby dowiedziec tej odpowiedzi na jedno pytanie...'dlaczego?'
Kitaja lubi tę wiadomość
-
Chcialabym sie podzielic z wami moja historia,jest mi ciezko do tego wracac i tak juz bedzie do konca zycia...Dzis mija rowny tydzien jak stracilam moje dzieciatko,jest dla mnie to bardzo wyjatkowy dzien,bardzo ciezki.Wraz z mezem mieszkamy w Norwegii,troche styl i podejscie do kobiet ciezarnych w tym kraju mi sie nie podoba,tutaj ciaze dopiero ratuja od 12tygodnia.W poniedzialek wieczorem zaczelam krwawic ,we wtorek z mezem pojechalismy do szpitala ,a tam uslyszalam najgorsze:"obumarcie plodu,dziecko przestalo sie rozwijac ok.10tyg" bylam w 12tyg i 6dniu,chcialam sama umrzec,nie mialam sily zaczelam mdlec,wymiotowac i krzyczec...myslalam,ze to tylko zly sen,ze to nie moze byc prawda.Dostalam tabletke,wywolujaca porod mialam do nich wrocic w czwartek rano po kolejne 4 tabletki cytotec.Przyjechalismy do domu,dostalam tak silnych boli brzucha ,ze ponownie wrocilismy do szpitala.Tam stwierdzili,ze zaczyna sie dostalam tabletki i po 3h moja kochana kruszynka ,zaczela odchodzic ode mnie...jest mi tak ciezko o tym pisac ,emocje nadal tlumia sie w moim ciele.Wczoraj wrocilam do pracy balam sie strasznie,bo pracuje w przedszkolu,lekarz proponowal wiecej wolnego,ale nie chcialam byc w domu.Jednak dzis tydzien po odejsciu mojego Aniolka ledwo sie trzymam po powrocie z pracy...Jutro mamy organizowany z przedszkola wypad do Warszawy 28,05-01,06,mialam nie leciec po tym co sie wydarzylo,jednak chce isc do lekarza ginekologa w Polsce by zobaczyl czy wszystko ze mna okej i czy wszystko dobrze sie goji...
Przepraszam za ten moj monolog,ale jest mi tak ciezko,ze chcialam sie z kims kto mnie rozumie,podzielic moja historia...Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Te cholerne emocje...ten straszny bol...i to ciagle nawracajace pytanie:"dlaczego""co ja zrobilam ,zle"
Czy uda mi sie kiedys z tym pogodzic...Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
To jest takie przykre,ze jest nas coraz wiecej...
Mam cicha iskierke nadzieji,ze moze w koncu nam sie uda,bo przeciez kazda kobieta zasluguje na ten cud bycia mama<3
Jestem strasznie ciekawa,co powie mi lekarz w piatek,kiedy bede mogla zaczac sie starac o dzidziegosia86 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
jednak lecę do męża w lipcu,ale nie liczyłam czy to będą "dobre"dni bez stresu,lecę odpocząć i dla przyjemności i żadnych spiowych starań!
Co do zajmowania czasu to zaczęłam ćwiczyć i tylko się nie śmiejcie,zaczęłam uczyć się dancehal-taka niespodzianka dla mojego mężagosia86 lubi tę wiadomość
-
Lekarz w szpitalu powiedziala mi,ze powinnismy odczekac 2 miesiaczki,dodala,ze zdaza sie by kobiety zaszly bardzo szybko pp,i wszystko jest okej,ale ona osobiscie zaleca 2 miesiaczki odczekac,zobaczymy co powie lekarz w Polsce .
Mieszkam w Hurum kommune ,do Drammen 30km,do Oslo 40km
ewcia21,super z tym tancem ,teraz najwazniejsze bysmy bysmy robily rzeczy ktore pozwola nam sie skupic nie na ciaglym rozpamietywaniu,a taki taniec napewno dowartosciowuje:) Takze super sprawa,ja od poniedzialku wracam na Zumbe,przed zajsciem zaczelam tanczyc,potem przerwalam,ze wzgledu na ciazeCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Jak dobrze,ze to forum istnieje,to przykre,ze polaczyly nas takie straszne historie,ale dzieki wam i tym wspanialym postom o szczesliwych ciazach po poronieniu ,wierze bardziej,ze nam sie uda i za rok bedziemy wymieniac sie informacjami na temat naszych rozowiutkich bobasków:):)ah aby to szybko zlecialo;)
gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan