Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza75 wrote:Miru to ciekawe co piszesz. Niektore dzieci jednak nie placza (znam takie szczesliwe mamy )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 16:39
Miru lubi tę wiadomość
9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
Miru wrote:Moja gin bierze 150 zł za wizytę plus 50 zł USG plus 25 zł recepta plus 30 zł L4
koszt z kosmosu. 2-3 razy wizyta w miesiącu. Ceni się bo dobra jest.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Iza ja podobono też nie płakałam- byle 3 smoczki w rączce i spać.
A siostra moja to taki płaczek- 3 lata przy cycku i ciągle z mamą na rękach.
Masakra A teraz to ja tylko z mamą, codziennie dzwonimy, nawte z Holandii po roku wróciłąm bo tęskniłam ,a sis do Hiszpani się wyprowadziła i raz wmiesiącu dzwoni .aż dziwne że dalej nie lata za mamą jak kiedyśIza75 lubi tę wiadomość
-
No szkoła jest droga, szkoda że dzieciaki nie korzystają tak jak nauczyciele.
Ja na studiach płaciłam 850 zł miesięcznie jeszcze usłyszałam kiedys " wakacyjne 900 zł ponieważ wychowawcy muszą na urlop jechać" A ja mieszkając sama zastanawiałam się jak przetrwać do kolejnej wypłaty
No ale wakacje- ważna rzecz
Ja na swoje badania w początku ciązy i po wydałam 650 zł.
Za głowę sie można złapać- ale najważneijsze żeby dzidzia była bezpieczna.
Idę po ciastko, zrobić kawe która się pisze? bo czuję sie jakbym z Wami w realu gadała w kawiarnioziolko lubi tę wiadomość
-
U mnie beta 23 zl ale ogólnie to mam w pakiecie w Lux Med, może jutro poproszę edno o skierowanie bo w sumie to bym sprawdziła jak to u mnie wygląda
jeszcze mam jutro medycynę pracy i całe popołudnie zajęte oby tylko nie padało bo muszę jutro całe miasto zjeździć -
ewcia21k wrote:Miru masz siostrę w Hiszpanii? Można wiedzieć gdzie? Ja prawie 6 lat mieszkałam w Hiszpanii
W samej Barcelonie mieszka ze swoim Hiszpańskim policjantem Masakra
A takie pyatnie z innej beczki , która lubi czekoladę i słodycze? -
Ja w ciąży chodziłam do gin na nfz i badania wszystkie miałam za darmo,ale po porodzie już do niej nie wróciłam i teraz chodzę prywatnie,za badania hormonów po porodzie zapłaciłam ok 400zł.
-
no wiem ze najwazniejsza dzidzia.... ale jak wszystko zebrac do kupy to nie mala kwota sie zbiera... a za to powinno panstwo placic... ktore jeczy, ze przyrost spada.... jak ma nie spadac skoro ciezko w ciaze zajsc.. jeszcze ciezej utrzymac ciaze.... a jak sie juz ma dziecko to caly czas klody pod nogi.... komplet ksiazek do 1 klasy z wyprawka to ok. 900zl.... panstwo daje 100.... smiech na sali9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
Miru wrote:W samej Barcelonie mieszka ze swoim Hiszpańskim policjantem Masakra
A takie pyatnie z innej beczki , która lubi czekoladę i słodycze?
Ja do Barcelony miałam 200km,mieszkałam w samych Pirenejach. -
U mnie i tak się wszystko płaci, czy pryv czy ze skierowaniem.
Pielęgniarka- jakie badania ma pani na NFZ>>>
Ja- yyy chyba mocz i krew.
P- tak, tylko te reszta płatne. To o tyle Pani mniej zapłaci.
ja- ile kosztuje mocz i krew?
p- 5 zł i 9 zł
ja- a za resztę?
p- niech policzę. 55 zł+ 40+..+..+... to będzie 345 zł w kasie płatne.
ŚMiech na sali w ciu** mniej zapłaciłam -
Bo ja 2-3 tabliczki dziennie jadam odwielu lat- bo starsznie chcialam przytyc a poza tym miałam mało magnezu.
A moja gin mówi" nie dziwie się że tak trudno Pani zajść,czekolada uniemożliwia zajście w ciążę"
Od tej pory ani kosteczki nie ruszyłam. Gdzies w necie po tej rozmowie też to wyczytałam - nie jem już -
Malinka mój syn przez 3 lata chodził do szkoły w Hiszpanii,mieszkaliśmy pod miasteczkiem i dojazd miał za darmo,autobus zabierał go spod domu i pod dom go odwoził,obiady za darmo,książki za darmo,strój szkolny i na wf za darmo. ża nic nie płaciłam,syn miał książki w szkole,które widziałam 3 razy do roku na indywidualnym spotkaniu z wychowawczynią,raz w tyg wyjście do kina i teatru za darmo oczywiście,żadnych zadań domowych i miał 4 języki w szkole:Hiszpański,Kataloński,Angielski i Francuski.Tam dbają o dzieci.
Miru lubi tę wiadomość