Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa strasznie mi przykro na początek bierz jeden dzień na raz, nie myśl co będzie jutro. A z dnia na dzień jest ciut lepiej...
Ja też dużo myślałam, czy powiedzieć gdybym zaciążyła. Rodzinie najbliższej na pewno powiem, mam od nich sporo wsparcia. Poza tym zakładając, że im nie powiem i sytuacja znowu się powtórzy, to mam to ukrywać? Mam nie mówić, że jestem w szpitalu? Myślę, że mają prawo wiedzieć...
W pracy nie wiem jak szybko powiem. To zależy jak będzie robota wyglądała, bo u mnie czasem jest sporo nadgodzin, a ja byłam bardzo zmęczona w ciąży.
A co do znajomych, to chyba chwalić się nie będę, ale ukrywać też nie...
A u mnie ten cykl jakoś dziwny. Wydaje mi się że ovu była w 17 dniu, ale dziś temp była za niska i nie wyznaczyło mi ovu... nie wiem co o tym myśleć. Pewnie nic z tego cyklu nie będzie, szkoda.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyeM wrote:Ewa strasznie mi przykro na początek bierz jeden dzień na raz, nie myśl co będzie jutro. A z dnia na dzień jest ciut lepiej...
Ja też dużo myślałam, czy powiedzieć gdybym zaciążyła. Rodzinie najbliższej na pewno powiem, mam od nich sporo wsparcia. Poza tym zakładając, że im nie powiem i sytuacja znowu się powtórzy, to mam to ukrywać? Mam nie mówić, że jestem w szpitalu? Myślę, że mają prawo wiedzieć...
W pracy nie wiem jak szybko powiem. To zależy jak będzie robota wyglądała, bo u mnie czasem jest sporo nadgodzin, a ja byłam bardzo zmęczona w ciąży.
A co do znajomych, to chyba chwalić się nie będę, ale ukrywać też nie...
A u mnie ten cykl jakoś dziwny. Wydaje mi się że ovu była w 17 dniu, ale dziś temp była za niska i nie wyznaczyło mi ovu... nie wiem co o tym myśleć. Pewnie nic z tego cyklu nie będzie, szkoda.
Może będziesz miała późną owulację. Ja sie tak zastanawiam na ile ten program prawidłowo wyznacza owulację.. -
Mi zwykle wyliczał dobrze, ale może na wszelki wypadek porobię jeszcze testy ovu. Ale tak pozytywnego testu ovu jak miałam w 17 dniu to jeszcze nigdy nie miałam. Więc co ty to mogło być?Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
nick nieaktualny
-
A ja czytalam ze przed ovu dobrze wplywa na sluz jak sie pije czerwone wino... ale tylk do ovu i rozsadnych ilosciach.. ja temp mierzylam.. w ostatnich 2 ciazach... ovu mialam wyznaczona w tych samych dniach co detektor wyznaczyl..9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
Może przesadziłam nazywając to przeziębieniem, lekko świszcze nosem tak jak bym była na pograniczu mam katar a nie mam kataru eh nie ma co myśleć o tym za wiele, poczekam zobaczę. Jak nie zaciążę w tym cyklu to dzidzia urodzi się w kwietniu, lub w maju, lub w czerwcu . Zawsze chciałam urodzinki na dworze zrobić, a w marcu to nie ma szans
ewcia21k, Marlena lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Moje dzieciaki urodzily sie 1 w sierpniu, 2 w styczniu, 3 w lipcu.. letnie dzieci maja prosciej... nie trzeba werandowac i na dwor mozesz od momentu ze szpitala wyjsc..
eM, gosia86, ewcia21k lubią tę wiadomość
9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
nick nieaktualnyHej juz was nadrobilam chcialam wam powiedziec ze w cesarce chodzi o to zeby odczekac tylko dla tego ze jak by byla ciaza za wczesnie to jest ryzyko ze sie moze rana rozerwac przy rosnieciu brzuszka
Co do temperatry ja nie mierzylam bo jak bylam w ciazy to i tak mialam nizej niz 36.6 -
Fakt urodzinki przy grillu na dworze.. lody, owoce... w styczniu sie raczej nie poszaleje... i tort ciezej zrobic bo owoce drogie i malo dostepne...
eM, gosia86, Iza75, ewcia21k lubią tę wiadomość
9.01.2014 11tc
15.05.2014 10tc
Mam 5 dzieci
3 przy sobie
2 w niebie... -
nick nieaktualnygosia86 wrote:Dziewczyny ja trochę z innej beczki, studiuję teraz odcinek z wypłaty cały maj byłam na L4 i nie wiem ile oni procent odliczają, bo jak normalnie pracuję to odliczam okolo 33% i wychodzi mi pensja netto, a w przypadku L4 to ile się odlicza?
Jak cały miesiąc to dostaniesz 80% wypłaty ale dochodzą jeszcze weekendy płatne, hm nei wiem -
nick nieaktualny
-
Em ja tyle tych wykresów się naoglądałam i wcale tempka nie musi być wysoko a i tak wiele dziewczyn zaciążyło. Musisz uzbroić się w cierpliwość,łatwo się mówi ale postaraj się,może to rzeczywiście to Twoje delikatne przeziębienia ma na to wpływ.
eM lubi tę wiadomość