Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiu kurcze...też przytulam Cie mocno :*
A u mnie siostry zakonczenie miały. Najmłodsza 6raz z paskiem świadectwo przyniosła, a ta druga dobrze, że wgl zdałano i wracamy z R doomku a w niedziele zawody strażackie są i najmłodsza sis moja będzie brała udział w nich, więc trzeba jechać i kibicować
Szwagier mojego R zrobił jakiś sok z naci pietruszki i miodem (reszty składnikow nie wyjawił) i kazal mi spróbować. Ja nienawidze pietruszki! Ale soczek jak zatkałam nosek to wypiłam i nawet pyszny był
No nic dziewczyny trzymajcie sie i nie smutajcie :* wpadne wieczorkiem jeszczegosia86, eM, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem, 29maja robiłam betę i wyszła 2,43. Dwa dni później dostałam 1@, czy mogła by się utrzymywać skoro dostałam @? I to jeszcze tak długo?Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
eM wynik prawie w żadnym wypadku nie wynosi 0, ten hormon jest wytwarzany w naszym organizmie i gwałtowanie wzrasta tylko w ciąży.
Ja po poronieniu miałam 1,5 , później 2,5 ostatnio miałam 2,3 i ciąży nie było.
Więc spokojnie wydaje mi się że następny cykle...Wiem że chciałabyś usłyszeć " nie pij bo może to to"ale jak mi tak każdy mówił to sobie jeszcze bardziej wkręcałam i w ogóle @ mie chciała przyjść. Odpuść- skoro wyszła tak niska beta to nie wzrośnie. Myśłę że racjonalne podejście więcej nam da nisz szukanie dziury w całym. Kiedy masz dostać @?eM, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeM wrote:Nie wiem, 29maja robiłam betę i wyszła 2,43. Dwa dni później dostałam 1@, czy mogła by się utrzymywać skoro dostałam @? I to jeszcze tak długo?
Mi kiedyś lekarz powiedział, że beta nigdy nie wynosi zero tylko jakoś tak" >5 "
Jak jest mniej niż 5 to ciąży brak niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 16:36
eM lubi tę wiadomość
-
Dokładnie mniej niż 5 u zdrowych kobiet. A tak z ciekawości która miała 0,0 przyznać się tu już
A poza tym zależy od laboratorium w jednym podają > 1
> 2
> 3
a w innych > 1,3
> 2,4
dokładniej .eM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo a ja nigdy przy becie nie miałam norm. Musiałam się konsultować zaraz
W pierwszej ciąży miałam ok 23 i okres zaraz tydzien po spodziewanej miesiączce się pojawił i lekarz określił to jako biochemiczna czyli taka, że beta urosła ale zarodek nie zagnieździł się (wyobraźcie sobie, że lekarze na oddziale nie wiedzieli o czym mówie, kiedy wspomniałam o tym) .
A w drugiej miałam 800ponad to wtedy bez wątpienia ciąża byłaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 16:46
eM lubi tę wiadomość
-
U mnie na normach jest tak:
Kobiety przed menopauza, nie będące w ciąży =<1
po menopauzie =<7
3tydz ciązy 5,8-71.2
...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 16:47
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
eM myślę że nie powinnaś fiksować a nawet gdyby było coś z tego to jeden drink mu nie zaszkodzi.
Kiedyś pytałam mojej gin czy gdybym nie wiedziała że jestem w ciąży i coś wypiła stało by się coś złego - powiedziała 2-3 drinki nic nie zrobią , zaleca się - oczywiście nie każdy- żeby przed porodem pić wino bo ułatwia poród- i też nie zaszkodzi . wiec myślę że ten jeden incydent jest ok, ale to moje zdanieeM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa początku ciąży nie wiele rzeczy ma wpływ na rozwój dzieciątka, bo zapłodniona komórka się dzieli i to co jemy, pijemy, robimy nie ma znaczenia.
Tak nas zaprogramowała mądra natura. Dopiero pierwszy taki sygnał czyli brak okresu to już czas w którym znaczenie zaczynają mieć różne rzeczy, wtedy się dowiadujemy o ciąży i decydujemy o pewnych zmianach.