Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenko moja kochana weź nie wymyślaj bzdetów, bardzo Cię proszę :* jesteś świetną dziewczyną, zapewne wspaniałą żonką i będziesz super mamuśką. Myśl proszę ja Ciebie pozytywnie i skończ wymyślać choróbska jakieś, no co Ty!

Dora, straszne te historie z ciążą z zaskoczenia, też mi się to we łbie nie mieści, ale sporo jest takich przypadków właśnie :) Ostatnio nawet było że dziewczyna tabletki anty jadła a i tak zaszła :P

Miru, super ze tyle się u Ciebie dzieje :) Mam nadzieję, że jak już nie masz czasu na rozmyślania to szybko zaskoczy! Bardzo w to wierzę.

Iza życzę zielonego końca :) Będzie dobrze, nic się nie martw.

Malinko, właśnie sobie ściagnełam "niebo istnieje naprawdę" w pdf. Muszę w kończu przeczytać :)

Jadę jutro do Warszawy na te badania. Trzymajcie za mnie kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 22:03

Iza75 lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, witam nowe i tulę mocno ...

Asiu Moje Gratulacje - dzięki za pocieszenie :)

Marlena nie nakręcaj się ja mam raka w genach bo prawie wszyscy w mojej rodzinie na to umarli i jakbym tylko myślała w ten sposób to już bym się na raka mózgu wykończyła... trzymaj się nie zmarnujesz życia swojemu Ł - jak kochasz i on też to będzie dobrze - zobaczysz :)

a ja czytam te wasze historie po kilku dniach nieobecności i znów doła złapałam...

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    07.04.2014r Antoś [*] Mój Aniołek :*
    Lemi27
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta już zaczynam ściskać kciuki ;)

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    Lemi27
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :*

Nie dołuj się kochana, bo to tylko krok w tył, a nie w przód, a przecież trzeba dzielnie iść dalej :)

Dziewczynki chce Was wszystkie pozarażać optyzmizmem i wiarą, że bedzie dobrze!! Uwierzcie mi na słowo, że pozytywne myślenie to połowa sukcesu i nie są to głupie słowa, wiem z autopsji. Głowa do góry, nasze Aniołeczki zawsze będą w naszych serduchach i teraz już tylko możemy się do nich uśmiechać :)

Lemurek27, Czarnaa94, Marlena lubią tę wiadomość

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś mój Oli wrócił z krostkami z przedszkola, myślałam że go coś na leżakowaniu pogryzło ale jak go przebierałam zobaczyłam wysypkę na plecach i brzuchu! przyszła moja mam i stwierdziła że to ospa!! więc zabrałam się od razu do lekarza, pani doktor w drzwiach zaczęła wołać "ooo przyszedł mój ślicznooki chłopczyk i to z ospą" nawet go nie badała a do mnie rzuciła hasło "no kiedy wreszcie zabierzesz się do majstrowania tak ślicznej siostrzyszki dla Olinka"!!! aż mnie przytkało i ona jeszcze zaczęła mówić ze teraz przydałby się jakiś długi weekend i za raz będzie córeczka... normalnie łzy miałam w oczach- stwierdziłam jej tylko że myślimy nad dzieckiem - a ta jeszcze dodala" żebym się tylko nie nastawiała i nie nakręcała bo to tylko szkodzi zajściu w ciążę" no i padłam.... wzięłam receptę i 15min uspokajałam się w samochodzie... a już byłam taka spokojna i twarda zarazem...

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    Lemi27
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lemurku :-)
    Ta lekarka nie wie na pewno co przezylas i tak bez zastanowienia mówiła - ale pewnie w dobrej wierze :-) nie zamartwiaj sie proszę.
    Tylko ze starankami uważaj dopóki synus ospy nie pogoni

Lemurek27, MartaAlvi, Chichibi lubią tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a w czym jego ospa przeszkadza??

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    Lemi27
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemurek dobrze Cię rozumiem :( Ja reaguje podobnie jeśli ktoś zaczyna rozmowę na ten temat. Też mi się wydaje, że już jestem silna, ale w takich sytuacjach wymiękam :(

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula no właśnie.... :(

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    Lemi27
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazonka wrote:
    płaczę... http://www.youtube.com/watch?v=2O9Ao6GaK_A
    Ja tez

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na prawdę musicie dać sobie czas
    nie raz jeszcze zaplaczecie ja zresztą też
    ale teraz już mniej
    już potrafię o tym rozmawiać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w pracy tez laska w ciazy i dzis jedna mowi o widze ze ona w ciazy a pierwsza poronila wiedzialam o tym ale tez mi sie przykro zrobilo bo o moim poronieni i ciazy nie wiedzieli wszyscy

Jak tak patrzylam na te filmy to powiem wam ze normalnie sie boje ze jak sie uda i jak by sie mialo powtorzyc aldo jeszcze gorzej to ja juz chyba na serio nie chce tego przechodzic

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie bierzcie tak wszystkiego do siebie. Ludzie nie wiedzą co spotyka innych i gadają różne rzeczy. Raz w dobrej wierze, raz dla żartów itp. należy to olać albo też się z tego pośmiać.
    Ile razy słyszę "gdyby kózka nie skała.." "ooo narty?" albo inne tego typu rzeczy - nauczyłam się robić uśmiech numer pięć i mówię "nie, nie mam nogi, nowotwór" i mam niezły ubaw z miny tych ludzi. Wiem, że przypadek jest innej natury itp ale ludzie już tak mają, pewnie same byście niejednokrotnie tak żartowały gdyby nas to nie dotknęło i żyłybyśmy w błogiej "nieświadomości". Wyluzujcie :)

Ehh.. nie wiem jak Wam przekazać swoją energie :P Gdyby to było takie proste.
    Amazonka, Thalia skończcie oglądac takie rzeczy, po co się nakręcać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 22:39

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemurek27 wrote:
    Iza a w czym jego ospa przeszkadza??

Lemurku moze nie przeszkadza, o ile Ty i mąż przechodziliscie ospe (chociaż podobno mozna tez drugi raz zachorować)...jeśli nie chorowaliscie to zawsze istnieje ryzyko, ze zarazicie sie d Olinka i wtedy na pewno miałoby to wpływ na fasolke...
    Wiesz ja akurat nie chorowalam na ospe i jakoś tak szczególnie sie jej wystrzegam, moze troche przesadzam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 22:52

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam kochane - mężu powrócił :-)

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane jestem na urlopie jeszcze I nie mam jak was nadrobic kiepsko tu z netem bo raz jest zasięg raz nie. Jak by mogla ktoras z was w skrócie napisac czy cos sie ciekawego wydarzyło I czy któraś zaciazyla???
    ja musze sie was poradzic jak wam pisalam w zeszlym tyg ze @ juz zawitala to jednak nie byla było to plamienie dwudniowe a okresu jak nie mialam tak nie mam. Powinnam dostac w niedziele która byla a dzis jest czw. Byc może to wina klimatu jak myslicie powinnam zrobic test? Owulacja mogła byc miedzy 1 a 5 lipca no dzis jest 17. Czytalam ze to plamienie moglo byc przyczyną zagniezdzenia sie zarodka ale ja nie mam żadnych objawów poza tym plamieniem co mialam I okres mi sie 5 dni spóźnia. Co robic czekac az wroce z nad morza? Bo wracam w niedziele czy kupić test?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 23:28

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mam problemu z rozmawianiem o tym co się stało. Czasem ktoś palnie coś głupiego ale wiem że to nie specjalnie, no bo i skąd ktoś może wiedzieć co przeszłam?
    W święta Wielkiej Nocy byłam na przesłuchaniu na komendzie no i jakoś tak wyszło w rozmowie z policjantami że jestem w ciąży. Dzisiaj znowu składałam zeznania i najpierw jeden "oo, a pani już urodziła?" Powiedziałam że poroniłam, pan przeprosił, powiedział że mu przykro. Mówię że nic się nie stało skąd mógł wiedzieć, trudno, zdarza się. Potem przyszedł drugi i to samo pytanie. I wiecie co? Mam wrażenie że to im było bardziej głupio niż mi. Było im głupio że zapytali, nie wiedzieli co dalej powiedzieć. A dla mnie to już nie jest problem o tym mówić. Dziwne sytuacje ogólnie przez to czasem powstają, a niepotrzebnie.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja też czekałam 7 tyg na @ a widzę ze w tym samym dniu poronilas co ja tylko znaczy się dostałam krwawienia bo 23 miałam zabieg teraz to bym już się chyba na pewno wybrała do gina

• anet525 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to moja druga @ po zabiegu wiec powinnam mieć w miarę regularna i to druga mi się spóźnia. Pierwszą po stracie mialam po 25 dniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 23:43

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt testuj! :D Podziwiam że jeszcze tego nie zrobiłaś, to chyba tylko ja mam taką słabą cierpliwość.
    Daj znak koniecznie co wyszło!

Czarna, no i pięknie, zuch dziewczyna! :)

Iza75, Marlena lubią tę wiadomość

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ