X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Aniołkowe Mamy [*]
Odpowiedz

Aniołkowe Mamy [*]

Oceń ten wątek:
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenko moja kochana weź nie wymyślaj bzdetów, bardzo Cię proszę :* jesteś świetną dziewczyną, zapewne wspaniałą żonką i będziesz super mamuśką. Myśl proszę ja Ciebie pozytywnie i skończ wymyślać choróbska jakieś, no co Ty!

Dora, straszne te historie z ciążą z zaskoczenia, też mi się to we łbie nie mieści, ale sporo jest takich przypadków właśnie :) Ostatnio nawet było że dziewczyna tabletki anty jadła a i tak zaszła :P

Miru, super ze tyle się u Ciebie dzieje :) Mam nadzieję, że jak już nie masz czasu na rozmyślania to szybko zaskoczy! Bardzo w to wierzę.

Iza życzę zielonego końca :) Będzie dobrze, nic się nie martw.

Malinko, właśnie sobie ściagnełam "niebo istnieje naprawdę" w pdf. Muszę w kończu przeczytać :)

Jadę jutro do Warszawy na te badania. Trzymajcie za mnie kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 22:03

Iza75 lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, witam nowe i tulę mocno ...

Asiu Moje Gratulacje - dzięki za pocieszenie :)

Marlena nie nakręcaj się ja mam raka w genach bo prawie wszyscy w mojej rodzinie na to umarli i jakbym tylko myślała w ten sposób to już bym się na raka mózgu wykończyła... trzymaj się nie zmarnujesz życia swojemu Ł - jak kochasz i on też to będzie dobrze - zobaczysz :)

a ja czytam te wasze historie po kilku dniach nieobecności i znów doła złapałam...

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    07.04.2014r Antoś [*] Mój Aniołek :*
    Lemi27
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta już zaczynam ściskać kciuki ;)

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    Lemi27
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :*

Nie dołuj się kochana, bo to tylko krok w tył, a nie w przód, a przecież trzeba dzielnie iść dalej :)

Dziewczynki chce Was wszystkie pozarażać optyzmizmem i wiarą, że bedzie dobrze!! Uwierzcie mi na słowo, że pozytywne myślenie to połowa sukcesu i nie są to głupie słowa, wiem z autopsji. Głowa do góry, nasze Aniołeczki zawsze będą w naszych serduchach i teraz już tylko możemy się do nich uśmiechać :)

Lemurek27, Czarnaa94, Marlena lubią tę wiadomość

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś mój Oli wrócił z krostkami z przedszkola, myślałam że go coś na leżakowaniu pogryzło ale jak go przebierałam zobaczyłam wysypkę na plecach i brzuchu! przyszła moja mam i stwierdziła że to ospa!! więc zabrałam się od razu do lekarza, pani doktor w drzwiach zaczęła wołać "ooo przyszedł mój ślicznooki chłopczyk i to z ospą" nawet go nie badała a do mnie rzuciła hasło "no kiedy wreszcie zabierzesz się do majstrowania tak ślicznej siostrzyszki dla Olinka"!!! aż mnie przytkało i ona jeszcze zaczęła mówić ze teraz przydałby się jakiś długi weekend i za raz będzie córeczka... normalnie łzy miałam w oczach- stwierdziłam jej tylko że myślimy nad dzieckiem - a ta jeszcze dodala" żebym się tylko nie nastawiała i nie nakręcała bo to tylko szkodzi zajściu w ciążę" no i padłam.... wzięłam receptę i 15min uspokajałam się w samochodzie... a już byłam taka spokojna i twarda zarazem...

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    Lemi27
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lemurku :-)
    Ta lekarka nie wie na pewno co przezylas i tak bez zastanowienia mówiła - ale pewnie w dobrej wierze :-) nie zamartwiaj sie proszę.
    Tylko ze starankami uważaj dopóki synus ospy nie pogoni

Lemurek27, MartaAlvi, Chichibi lubią tę wiadomość

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a w czym jego ospa przeszkadza??

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    Lemi27
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemurek dobrze Cię rozumiem :( Ja reaguje podobnie jeśli ktoś zaczyna rozmowę na ten temat. Też mi się wydaje, że już jestem silna, ale w takich sytuacjach wymiękam :(

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Lemurek27 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula no właśnie.... :(

n59ywn15odmbhilj.png
    zrz6j44jqmji5356.png
    Lemi27
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazonka wrote:
    płaczę... http://www.youtube.com/watch?v=2O9Ao6GaK_A
    Ja tez

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na prawdę musicie dać sobie czas
    nie raz jeszcze zaplaczecie ja zresztą też
    ale teraz już mniej
    już potrafię o tym rozmawiać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w pracy tez laska w ciazy i dzis jedna mowi o widze ze ona w ciazy a pierwsza poronila wiedzialam o tym ale tez mi sie przykro zrobilo bo o moim poronieni i ciazy nie wiedzieli wszyscy

Jak tak patrzylam na te filmy to powiem wam ze normalnie sie boje ze jak sie uda i jak by sie mialo powtorzyc aldo jeszcze gorzej to ja juz chyba na serio nie chce tego przechodzic

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie bierzcie tak wszystkiego do siebie. Ludzie nie wiedzą co spotyka innych i gadają różne rzeczy. Raz w dobrej wierze, raz dla żartów itp. należy to olać albo też się z tego pośmiać.
    Ile razy słyszę "gdyby kózka nie skała.." "ooo narty?" albo inne tego typu rzeczy - nauczyłam się robić uśmiech numer pięć i mówię "nie, nie mam nogi, nowotwór" i mam niezły ubaw z miny tych ludzi. Wiem, że przypadek jest innej natury itp ale ludzie już tak mają, pewnie same byście niejednokrotnie tak żartowały gdyby nas to nie dotknęło i żyłybyśmy w błogiej "nieświadomości". Wyluzujcie :)

Ehh.. nie wiem jak Wam przekazać swoją energie :P Gdyby to było takie proste.
    Amazonka, Thalia skończcie oglądac takie rzeczy, po co się nakręcać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 22:39

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemurek27 wrote:
    Iza a w czym jego ospa przeszkadza??

Lemurku moze nie przeszkadza, o ile Ty i mąż przechodziliscie ospe (chociaż podobno mozna tez drugi raz zachorować)...jeśli nie chorowaliscie to zawsze istnieje ryzyko, ze zarazicie sie d Olinka i wtedy na pewno miałoby to wpływ na fasolke...
    Wiesz ja akurat nie chorowalam na ospe i jakoś tak szczególnie sie jej wystrzegam, moze troche przesadzam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 22:52

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • Iza75 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam kochane - mężu powrócił :-)

1usaj44jvarwjr6x.png
    km5stv7309by4rqk.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane jestem na urlopie jeszcze I nie mam jak was nadrobic kiepsko tu z netem bo raz jest zasięg raz nie. Jak by mogla ktoras z was w skrócie napisac czy cos sie ciekawego wydarzyło I czy któraś zaciazyla???
    ja musze sie was poradzic jak wam pisalam w zeszlym tyg ze @ juz zawitala to jednak nie byla było to plamienie dwudniowe a okresu jak nie mialam tak nie mam. Powinnam dostac w niedziele która byla a dzis jest czw. Byc może to wina klimatu jak myslicie powinnam zrobic test? Owulacja mogła byc miedzy 1 a 5 lipca no dzis jest 17. Czytalam ze to plamienie moglo byc przyczyną zagniezdzenia sie zarodka ale ja nie mam żadnych objawów poza tym plamieniem co mialam I okres mi sie 5 dni spóźnia. Co robic czekac az wroce z nad morza? Bo wracam w niedziele czy kupić test?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 23:28

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mam problemu z rozmawianiem o tym co się stało. Czasem ktoś palnie coś głupiego ale wiem że to nie specjalnie, no bo i skąd ktoś może wiedzieć co przeszłam?
    W święta Wielkiej Nocy byłam na przesłuchaniu na komendzie no i jakoś tak wyszło w rozmowie z policjantami że jestem w ciąży. Dzisiaj znowu składałam zeznania i najpierw jeden "oo, a pani już urodziła?" Powiedziałam że poroniłam, pan przeprosił, powiedział że mu przykro. Mówię że nic się nie stało skąd mógł wiedzieć, trudno, zdarza się. Potem przyszedł drugi i to samo pytanie. I wiecie co? Mam wrażenie że to im było bardziej głupio niż mi. Było im głupio że zapytali, nie wiedzieli co dalej powiedzieć. A dla mnie to już nie jest problem o tym mówić. Dziwne sytuacje ogólnie przez to czasem powstają, a niepotrzebnie.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja też czekałam 7 tyg na @ a widzę ze w tym samym dniu poronilas co ja tylko znaczy się dostałam krwawienia bo 23 miałam zabieg teraz to bym już się chyba na pewno wybrała do gina

• anet525 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to moja druga @ po zabiegu wiec powinnam mieć w miarę regularna i to druga mi się spóźnia. Pierwszą po stracie mialam po 25 dniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 23:43

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt testuj! :D Podziwiam że jeszcze tego nie zrobiłaś, to chyba tylko ja mam taką słabą cierpliwość.
    Daj znak koniecznie co wyszło!

Czarna, no i pięknie, zuch dziewczyna! :)

Iza75, Marlena lubią tę wiadomość

fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ