X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Bree Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Bree uwielbiam Twój optymizm !!!
    flircik.gif

dziex

Tylko lozka nie zarwijcie :D :D :D

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    dziex

Tylko lozka nie zarwijcie :D :D :D
    Postaramy się :) Ale nic nie obiecuję :p Zaraz jak wróci z pracy przygotuję mu kąpiel i dam jeść i działamy :) Szkoda, że wraca dopiero koło 19 :(

Bree lubi tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...zreszta... co tam lozko! :D

ciesz sie kochana ze masz swojego Pana na miejscu bo jak slysze o kobietkach co mieszkaja w PL a panowie pracuja w UK i oni tak musza latac raz na miesiac "na misje ovu" :D :D :D jak łososie na tarło ;)

Bedzie dobrze! Bo jak ma byc! ;)
    :D

kierzynka, Aleksandra1988 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak poczytałam trochę i fachowych porad lekarzy i równie fachowych porad Dziewczyn i postanowiłam że zrobię sobie jakieś badanka prywatnie, toxoplazmoze i różyczkę zrobię na pewno, wiecie może jaki to jest koszt? U mnie są pakiety dla kobiet planujących ciąże i dla kobiet w ciąży. Pierwszy to koszt 316, a drugi 270. Tylko że ja większość badań z tych pakietów mam zrobionych, brakuje mi tylko toxo, różyczki.

Bree, Aleksandra1988 lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra a mówiłam że może owu będzie chwilę później ;) no wiadomo że teraz coś może być inaczej bo organizm dopiero wraca do siebie po poronieniu ;) więc działajcie ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    ...zreszta... co tam lozko! :D

ciesz sie kochana ze masz swojego Pana na miejscu bo jak slysze o kobietkach co mieszkaja w PL a panowie pracuja w UK i oni tak musza latac raz na miesiac "na misje ovu" :D :D :D jak łososie na tarło ;)

Bedzie dobrze! Bo jak ma byc! ;)
    :D
    hahaha jak łososie.. dooobre!

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Bree Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unadarcy jakie cudowne ceny, ja tez chce za tyle zrobic badania... ja u siebie za USG place ponad 500 zl, tsh ponad 200zl, jeden hormon stowa...

Nie wiem czy na podstawowe badania 1500 zl mi wystarczy :P welcome to UK!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:39

unadarcy, Aleksandra1988 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree fajne ceny w porównaniu z Twoimi, przerąbane masz, ale to teraz, a jak Bozia da to badania w ciąży będziesz też prywatnie robić, czy na jakieś ubezpieczenie?
    Ja od początku do końca prywatnie, mój lekarz nie przyjmuje państwowo, poza szpitalem - ale to ordynator, jeden z najlepszych ginekologów w województwie, także trzymam się go.

• Bree Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu pracuje normalnie i mam ubezpieczenie, ale sęk w tym ze jakiekolwiek badanie bym nie chciala to musze isc prywatnie... dla nich takie poronienie to nie choroba, a skoro bialko mi sie nie scina bo nie mam 41 stopni goraczki i trupem nie cuchne to jestem zdrowa i na h** mi jakiekolwiek badania...

Jak zapytalam o zwykle USG po poronieniu to popatrzeli na mnie w szpitalu jak na debila :D i powiedzieli ze jedyne co moga mi zaoferowac po poronieniu to test paskowy z moczu na potwierdzenie braku ciazy :D

Dlatego tez w sobote udaje sie do prywatnej polskiej kliniki w Manchesterze i jak mi powiedza ze "tam na dole" jestem zdrowa to pewnie zejde na zawal jak mi wystawia rachunek :D Tak ze modlcie sie za mnie bo serce mam slabe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:58

unadarcy, Aleksandra1988 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja potwierdzona :) Wróciłam właśnie od lekarza i zaraz zrobiłam ponownie test owulacyjny.

Wynik poniżej foty_koniecznie.gif
    http://s8.postimg.org/uwha0bfxh/100_3623.jpg

Bree, kierzynka, Lilka, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Dziewczyny tak poczytałam trochę i fachowych porad lekarzy i równie fachowych porad Dziewczyn i postanowiłam że zrobię sobie jakieś badanka prywatnie, toxoplazmoze i różyczkę zrobię na pewno, wiecie może jaki to jest koszt? U mnie są pakiety dla kobiet planujących ciąże i dla kobiet w ciąży. Pierwszy to koszt 316, a drugi 270. Tylko że ja większość badań z tych pakietów mam zrobionych, brakuje mi tylko toxo, różyczki.
    Toxo od 25 do 35 zł zależy gdzie z tym że to badanie składa się z dwóch czynników: IgG i IgM czyli np. ja płaciłam 25 zł (w krwiodawstwie, bo tam u nas najtaniej) za jedno a muszą oba być zrobione czyli 50 zł toksoplazma

unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Aleksandra a mówiłam że może owu będzie chwilę później ;) no wiadomo że teraz coś może być inaczej bo organizm dopiero wraca do siebie po poronieniu ;) więc działajcie ;)
    Mam nadzieję, że plemniczki zdążą na czas :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    hahaha jak łososie.. dooobre!
    To samo pomyślałam !!!
    hahaa3.gif
    Aż parskłam śmiechem jak koń :P

unadarcy, Bree, kierzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Bree fajne ceny w porównaniu z Twoimi, przerąbane masz, ale to teraz, a jak Bozia da to badania w ciąży będziesz też prywatnie robić, czy na jakieś ubezpieczenie?
    Ja od początku do końca prywatnie, mój lekarz nie przyjmuje państwowo, poza szpitalem - ale to ordynator, jeden z najlepszych ginekologów w województwie, także trzymam się go.
    Ja też chodzę prywatnie unadarcy i wszystkie badania również prywatnie robię...

unadarcy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na twarz, ciśnienie: 89/60, akcja serca: jeszcze jest...
    Cały czas łaże i się podcieram i się wycieram i się zacieram... już mnie piecze, ale @ brak :)

Aleksandra1988 coraz bliżej do powrotu Twojego szczęściarza... dobrze że ja to mam za sobą, bo dzisiaj moja reakcja byłaby w stylu "bierz co chcesz". Owocnych starań !!

Aleksandra1988, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Padam na twarz, ciśnienie: 89/60, akcja serca: jeszcze jest...
    Cały czas łaże i się podcieram i się wycieram i się zacieram... już mnie piecze, ale @ brak :)

Aleksandra1988 coraz bliżej do powrotu Twojego szczęściarza... dobrze że ja to mam za sobą, bo dzisiaj moja reakcja byłaby w stylu "bierz co chcesz". Owocnych starań !!
    Daj spokój ja w biegu :P tu coś do jedzenie przygotowuję dla męża, żeby się posilił jak wróci z pracy, tu pościel zmieniam, świeczki wyciągam z szafki zapachowe i rozstawiam, i latam od laptopa do łazienki, bo w między czasie chcę się wykąpać i ogolić Invision-Board-France-512.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:37

Bree, kierzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 wrote:
    Toxo od 25 do 35 zł zależy gdzie z tym że to badanie składa się z dwóch czynników: IgG i IgM czyli np. ja płaciłam 25 zł (w krwiodawstwie, bo tam u nas najtaniej) za jedno a muszą oba być zrobione czyli 50 zł toksoplazma

Szkoda że u mnie nie ma krwiodawstwa, najbliżej 30 km ode mnie - bez sensu żebym się tłukła tyle, bo na to samo wyjdzie z ceną... rzeczywiście tanio 25 zł za jeden, ja dzwoniłam i u mnie 36 za jeden :/ Ale jeszcze sprawdze w innych labo, bo na tych badaniach się na pewno nie skończy...
    Do mnie w szpitalu przed zabiegiem mieli pretensje że grupy krwi nie mam oznaczonej, z łaską mi zrobili... RH + mam więc immunoglobuliny mnie obeszły.
    Zastanawiam się jeszcze czy by lekarza rodzinnego troche nie naciągnąć na badania, myśle o takich ogólnych, mofrologia, crp, mocz, tsh... hmmmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy wrote:
    Szkoda że u mnie nie ma krwiodawstwa, najbliżej 30 km ode mnie - bez sensu żebym się tłukła tyle, bo na to samo wyjdzie z ceną... rzeczywiście tanio 25 zł za jeden, ja dzwoniłam i u mnie 36 za jeden :/ Ale jeszcze sprawdze w innych labo, bo na tych badaniach się na pewno nie skończy...
    Do mnie w szpitalu przed zabiegiem mieli pretensje że grupy krwi nie mam oznaczonej, z łaską mi zrobili... RH + mam więc immunoglobuliny mnie obeszły.
    Zastanawiam się jeszcze czy by lekarza rodzinnego troche nie naciągnąć na badania, myśle o takich ogólnych, mofrologia, crp, mocz, tsh... hmmmm
    Możesz spróbować u rodzinnego, mi nie chciał dać...

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadarcy ja mam RH - więc w tyłek zastrzyk dostałam ;)

unadarcy, Aleksandra1988, Bree lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra to świetne wiadomości ;) owulka jest więc na koniec cyklu będą dwie tłuste krechy ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ