Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unadracy to racja, że krótko po poronieniu prolaktyna może być podwyższona ale właśnie dlatego warto ją zbadać by mieć pewność i ją ewentualnie zbijać lekami.
    Przy podwyższonej prolaktynie zajście w ciążę jest praktycznie niemożliwe, tak jak przy karmieniu piersią kiedy ta prolaktyna jest właśnie wysoka.
    Myślę, że im szybciej się ją zacznie zbijać tym lepiej :)

tysiaa93, unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam o wielu przypadkach gdzie kobieta karmiła piersią a i tak zaszła w ciążę, więc zdarzają się przypadki, że przy wysokiej prolaktynie kobieta zachodzi :)

Ale badania przydałoby się zrobić dla swojego spokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:03

unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idąc Twoim tropem Monkey najlepiej by było zbadać wszystkie hormony, żeby je ewentualnie wyprostować.... eh.. a rodzice mnie namawiali żebym szła na medycyne, no ale co jak ja ciągle się gubiłam w drodze do szkoły... :)
    W 7 dniu cyklu można badać prolaktyne?

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/w-jakim-dniu-cyklu-najlepiej-badac-hormony

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ja też się na medycynie nie znam, pisze tylko to czego się dowiedziałam od swojego gina :)
    A że kobiety karmiące piersią zachodzą w ciąże to oczywiście, tak też się zdarza :)
    Tak jak i to, że alkoholiczki i narkomanki często gęsto rodzą zupełnie zdrowe dzieci.
    Nie ma reguły :)

Ja osobiście znam przypadek gdzie moja koleżanka zaszła w ciążę przy TSH powyżej 20.
    Nie ma sprawiedliwości :)

Unadarcy można w 7 dniu cyklu :)

unadarcy, tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • czarna_ma Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz dziwczynki wpadlam zas was odwiedzic :) hhee

Moim zdaniem macie dobre wyniki ;), jak mialam robione po poronieniu TSH i mialam 2,47 i niby w porzadku ale pytanie czy sie zmieni hmm...

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/w-jakim-dniu-cyklu-najlepiej-badac-hormony

wg tego to hormony w 3-4 dc, ale zrobię ją jutro i będę miała święty spokój! :)

Bree lubi tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unadarcy dziekuje za diagnoze <3 podnioslyscie mnie na duchu.
    mi wyszla prolaktyna w dolnej granicy normy w niecale 2 tyg po poronieniu i sie balam ze ze mna jest cos nie tak. Chcialam jeszcze zbadac progesteron ale gin powiedzial ze to najlepiej w 20 21 dniu cyklu a ja jeszcze nie mialam pierwszej @ wiec stwierdzil ze narazie nie ma sensu. Ale co ciekawe - przed ciaza wyszedl mi testosteron w gornej granicy normy, a badania robilam bo zaczeli mi rosnac pojedyncze wloski na brodzie i szukalam przyczyny :P

Mam nadzieje ze na tych wloskach sie skonczy i nie wyrosnie mi nic wiecej przez ten testosteron :D

Aaaa i powypadalo mi sporo wlosow z glowy szczegolnie nad czolem :P chyba ze sie lenie na wiosne jak pies :P

unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree gdyby wyrosło ci coś więcej, to twój facet mógłby być zaskoczony ;D Ale za to byłabyś sławna i ile pieniędzy byś na tym zarobiła :D

Bree lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • papola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!
    Ale napisałyście, nadrabiam teraz, bo wczoraj już umarłam po 20 :/
    U mnie też jest taki stary szpital i w sumie dużo jest różnych dziwnych pustostanów i innych opuszczonych ruder, ale ja tam nie zaglądam... Moja wyobraźnia jest przeogromna i chyba bym pietra dostała.

Bree, fotka rewelacyjna i ten miś, takie uroczo przerażające :)

Szalona CZARNA - o żelu słyszałam, nawet dużo czytałam, ale sama nie testowałam. Opinie wydawały się być pozytywne.

pap86 oj wciągające jest to forum, nie wiem jak to będzie jak do pracy wrócę :( bo tyle tu się pozytywnych rzeczy dzieje!

dorbie ja zabieg miałam 10 dni temu i przewiduję tak 30-35 dni od zabiegu do @, ponieważ taka jest średnia jak zebrałam opinie na tym i innych wątkach

Tysia - szkoda, że nie ma II kreseczek, ale nie wszystko stracone :)

unadarcy ja też mam tak,że po owulacji czuję się lepiej i nawet podobno owulacja sprawia to, że chcemy być bardziej sexy i podobać się mężczyzną, natury nie oszukamy :)

A co do wpadek, to święta racja, zamiast tych wszystkich wspomagaczy to musimy iść na dyskotekę, skąpo ubrane, upić się piwem, a na koniec mocno wstrząsnąć(sobą i partnerem):P i dzidzia jak marzenie :) haha

Bociany - tylko jedno mi się z nimi kojarzy :) polecam filmik https://www.youtube.com/watch?v=-a6Pe1ovKHg i wszystko wiadomo

nadrabiam dalej.... cdn

Monkey, tysiaa93, Bree, Szalona CZARNA lubią tę wiadomość

[*] 03.2015 - Aniołek 9tc
    <3 01.2017 - Synek
    [*] 06.2019 - Córeczka 24tc(cc)
    <3 Listopad 2020
  • papola Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po samoistnym poronieniu można od razu, bo śluzówka macicy nie jest uszkodzona jak po łyżeczkowaniu.

Ja dzisiaj zrobiłam test ciążowy, żeby sprawdzić poziom hCG, bo beta u mnie kosztuje 32 zł i niestety dalej II kreseczki, czyli jeszcze organizm się oczyszcza. Teraz wiem, dlaczego tak długo się czeka na 1 @ po zabiegu :(

Monkey, tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

[*] 03.2015 - Aniołek 9tc
    <3 01.2017 - Synek
    [*] 06.2019 - Córeczka 24tc(cc)
    <3 Listopad 2020
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papola mi miesiąc po poronieniu wyszły ostatni raz 2 krechy :/

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papola obejrzałam ten filmik i jest cudowny, nawet się troszkę na nim wzruszyłam, fajnie, że go wstawiłaś :)

To czekanie na pierwszą miesiączkę jest strasznie trudne i długie, ale jak już przyjdzie to wszystko powoli zacznie ci się układać i będziesz mogła wrócić do starań o swoje szczęście :)

Monkey, unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unadarcy a jak zdrówko na dziś? :)

tysiaa93, unadarcy, Bree lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papola świetny filmik, niezniszczalny bociek.

Monkey lepiej lepiej, dzięki. Boli mnie tylko głowa i krew z nosa leci, nie wiem czemu - pewnie od kropli na katar, a może ktoś mnie w nocy kijem bejsbolowym potraktował..

Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Bree gdyby wyrosło ci coś więcej, to twój facet mógłby być zaskoczony ;D Ale za to byłabyś sławna i ile pieniędzy byś na tym zarobiła :D

Tysia to ja wole juz byc biedna jakby miala byc taka cena mojej slawy :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papola wrote:
    Bree, fotka rewelacyjna i ten miś, takie uroczo przerażające :)

Dzieki ;)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unadarcy moze ta krew z oslabienia Ci leci? Ja przynajmniej tak mam :P No chyba ze faktycznie to kijem Cie ktos potraktowal ;)

unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Unadarcy moze ta krew z oslabienia Ci leci? Ja przynajmniej tak mam :P No chyba ze faktycznie to kijem Cie ktos potraktowal ;)

Bree może być, bo u mnie ostatnio dziwne rzeczy się dzieją. Najdziwniejszą sprawę miałam całkiem niedawno. Jak mnie lekarz badał zauważył że mam jedna źrenice większą od drugiej, ja do lustra i rzeczywiście. Biegiem do neurologa, guz mózgu myśle, atak paniki, neurolog to samo TK głowy na cito i co? Na szczescie tk było bez zmian, to dawaj do okulisty galopem. Jak dobiegłam do okulisty ze skierowaniem od neurologa, to bez kolejki się dostałam, bo przecież wzrok trace i co? i nic, źrenice się wyrównały, tylko okulista zrobił duże oczy a ja dostałam nowe życie :) Siostra aż się rozpłakała, a mój dochodził kilka dni do siebie...

tysiaa93, Bree lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unadarcy aż mi się zimno zrobiło jak przeczytałam twojego posta... Straszne przeżycie. Najważniejsze, że jednak wszystko jest dobrze :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ