WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez lekarz kazał czekac na @ żeby sie nie wdała infekcja, nie posłuchałam i miałam za swoe bo dotałam takiej infekcji że musiałam na ostry dyzur pędzić więc radzę poczekać )

Bree, Szalona CZARNA, unadarcy lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie pamiętam, ale też chyba czekałam z seksem do pierwszej miesiączki. Ale ogólnie większość gin pozwala na seks już po zakończeniu krwawienia.

Bree, unadarcy lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 18:22

Bree, tysiaa93, unadarcy lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jestem dopiero na sezonie 1, odcinek 8 :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona CZARNA wrote:
    Nastała cisza więc idę dalej ozdabiać świece i jaja na wielkanoc :) Dequpage Bree polecam skoro nie wiesz co z rączkami zrobić, gdy tygryska nie ma :):)

probowalam decoupage ale jak to mowia brytyjczycy - to nie moja filizanka herbaty ;) od zawsze zajmowalam sie pamietnikarstwem a art journal to dla mnie nowa forma wyrazania siebie :)

Ola_45, Szalona CZARNA, unadarcy lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 18:23

tysiaa93, Bree, unadarcy lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :

Został 1 ❄️
  • Bree Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona CZARNA wrote:
    player.pl polecam do seriali również :) i koniecznie jesli lubicie akcje na zalukaj.tv serial dexter a smiech serial trawka :)
    dextera juz ogladalam kilka razy :) a tego aktora to uwielbiam w serialu "Szesc stop pod ziemia" sam serial znam na pamiec chyba :D

tysiaa93, unadarcy lubią tę wiadomość

preg.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Aaaa :D To chyba Paula na Kafe tak się wciąglęła że w kilka dni 2 sezony czy więcej obejrzała :D
    Jak tam samopoczucie? Brak objawów na @? :D :D

Bardzo możliwe :D Cały czas mam wrażenie, że @ przyszła bo ciągle mam mokre majty a jak wstaję to mi coś leci i już myślałam, że to krew :P Specjalnie założyłam białe, żeby wszystko było widać... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 16:06

Ola_45, Bree, unadarcy lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 18:23

tysiaa93, Monkey, Szalona CZARNA, Bree, unadarcy, kierzynka lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :

Został 1 ❄️
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Nie ma opcji! Nic nie przyjdzie :D Też tak miałam, czasem miałam uczucie jakby coś leciało a tak na prawdę nic nie było, a czasem tak mi mokro było, że nie wyrabiałam :D Więc jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że bociek wrzucił w nawigację twój adres :D :D <3

Uwierzę w to dopiero, jak do niedzieli @ nie przyjdzie ;D

Ola_45, Bree, Szalona CZARNA lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Wrrr ale mnie wkurzył mój gin. Uważam go za dobrego lekarza i słyszałam mnóstwo dobrych opinii o nim ale dziś mnie zeźlił. Poszłam elegancko i mówię, że 2tygodnie po zabiegu i, że w szpitalu powiedzieli żeby zrobić sobie badania hormonów po poronieniu to może by mi dał skierowanie i ja po pierwszej @ bym zrobiła badania to na następną wizytę za miesiąc już byśmy coś wiedzieli a on na to mówi, że jakie badania, że nie ma sensu bo 95% takich przypadków to po prostu złe połączenie komórek i dlatego dalej się nie rozwijała ciąża. No to mówię, że przed zajściem tak wiele lat stosowałam antykoncepcję i przed zajściem miałam krótki 2 dniowy okres, a on na to, że gdyby antykoncepcja działała teratogennie to kobiety nie zachodziły by w ciążę ją stosując i że odstawienie anty nie miało wpływu. Potem powiedział UWAGA Dziewczynki, że fizycznie gotowa na ciążę będę po pierwszej @ ale dla zdrowia psychicznego należy odczekać 3 cykle i żebym pokazała się za 2 cykle gdyby było z nimi coś nie tak, a najlepiej za 3 jak już zajdę w ciążę. I jego zalecenia na teraz to łykać kwas foliowy i nie współżyć do pierwszej @ po zabiegu. Ech. Chyba po @ sama pójdę i zapłacę sobie za badania tsh i ft3 i ft4, a jak tam bedzie dobrze to wtedy bede już na 100% wiedziała, że gin jest godny zaufania.
    kochana mi powiedzialo 2 lekarz prywatnie dokladnie to samo...ze zadnych absolutnie badan nie ma sensu robic, ze komorki sie zle polaczyly i dopiero jak 3 razy sie zle polacza i 3 razy poronie to wtedy ma sens cokolwiek robic... mowie mu ze skoro jest jakiekolwiek ryzyko to ja mam ieniadze i wole sie teraz przebadac a nie po 3 poronieniach tymbardziej ze w listopadzie koncze 42 lata to nie wiem ile czasu mi jeszcze zajmie 2 razy zajsc w ciaze i 2 razy poronic... moze wtedy bede miala 47 lat??? A to chyba "ciut' za pozno na badania i staranie sie o ciaze... no i to gadanie o 3 miesiacach dla psychiki, przeciez to jest jakis absurd! oni bazuja na statystykach... jednej potrzeba 3 miesiecy, innej 3 lat a jeszcze inna nigdy moze do siebie nie dojsc po poronieniu... wku*wia mnie jak lekarze traktuja kobiety jak kolejny przypadek, jednostke statystyk, przedmiotowo jak inkubator... masakra...elaborat moglabym o tym napisac :/ gdybym sama nie poszla na jakiekolwiek badania to 2 moich prywatnych lekarzy nie widzialo zadnej potrzeby...

Staraczka23, tysiaa93, unadarcy lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Na razie czysto :D
    cos czuje ze bocian u Ciebie bedzie parkowal ;)

Szalona CZARNA, tysiaa93, matylda08, kierzynka lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap wiesz tsh i ft to sa tarczycowe i nie koniecznie gin musi dac skierowanie, to nalezy do ogolnego i endokrynolog,, ginekolog dopiero da skierowanie albo zleci prywatnie (bo tak taniej dla niego) jezeli jestes w ciąży.

Wiecie ja w cp mialam operacje otwierali jame brzuszna i usuneli jajnik i jajowod z sexem mialam czekac tzn ze staraniami 3 miesiace, po 2tyg od operacji mialam taki wulkan w sobie ze pierwsza zaatakowalam męża bylo delikatnie i fajnie :D oczywiście bez staran czyli sperma na bok :D po poltora miesiaca i moim lepszym samopoczuciu mowie ryzykuje i w drugim cyklu sie udalo :)

Wspomne wizyte prywatna u endokrynologa ginekologa, 12grudnia bylam widzial pęcherzyk okoloowulacyjny zalecil badania fsh lh progesteron i prolaktyne wydalam ok 100zl a na kolejna wizyte 12 stycznia uslyszalam ze mam piekna szyjke macicy i jest ciaza prawidlowa, facet nawet usg nie robil bo bylo za wcześnie.

Moze zrób te badania one sa do wykrycia owulacji jesli chcesz miec pewność ze nie zanikla, te lekarze sa idiotami ech nie rozunieja bolu kobiet ktore chca zajsc w ciaze gdzie oni praktykowali do cholery

Monkey, tysiaa93, Bree, unadarcy lubią tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap, ja też nie robiłam żadnych badań, osobiście uważam tak jak twój lekarz, ale jeżeli ty będziesz spokojniejsza jak je wykonasz, to oczywiście je zrób. Ten twój gin to prywatny czy na nfz? I mój dr też kazał czekać ze współżyciem do pierwszej @, zresztą jestem bardzo podatna na infekcje i wolałam nie ryzykować. Ale pamiętaj pap, że zawsze można się inaczej poprzytulać, popieścić i też może być przyjemnie :)

Staraczka23, Szalona CZARNA, matylda08, Bree, unadarcy lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka też nie widziała potrzeby robienia badań ale ja zrobiłam je dla świętego spokoju mojej teściowej no i wyszło co wyszło...
    Dlatego uważam, że warto :)

Staraczka: jeśli o mnie chodzi to możesz się tu u nas zadomowić ale pod jednym warunkiem.
    A mianowicie - kopsnij nam tu trochę tych cennych wirusków!!! :D

Tysia: leci bociek, nanana na i przyniesie Tobie szkraba.... :D

Spadam zaraz po winko do sklepu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 17:00

Staraczka23, Szalona CZARNA, tysiaa93, matylda08, Bree lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam wysylac te wiruski pod temperaturami na wykresach bo widzialam je ale nie mam pojęcia jak to robic :)
    Mogę cos podpowiedziec o suplementacji lykalam kwas foliowy, wit D dawka 2000 a męża faszerowalam magnezem i cynkiem :D ach i na wieczor jedlismy ananasy brzoskwinie ale z puszki i duzo koktajli z pomaranczy robilam a ponoc wit C tez wazna.
    Ja zaskoczylam w swiateczny tydzien i kochalismy sie codziennie w jakies pory dnia rano wieczorem popołudni,, stanowczo uwielbiam te z poranka facet ma wiekszy testosteron i erekcja taka ach :D

My nawet hahaha w wigilię zanim wyszlismy do moich rodzicow na kolacje to sie kochalismy :D

Tulisia, Monkey, tysiaa93, matylda08, Bree, unadarcy lubią tę wiadomość

• Szalona CZARNA Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia Bocian klekał że ma Cie na celowniku :)

tysiaa93, matylda08, Bree, unadarcy lubią tę wiadomość

Aniołek 13.11.2014 [*] 16 tc
    "CZASAMI CEL JEST WAŻNIEJSZY OD PODRÓŻY"
    f2w33e3koa7qwq76.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatki :D Robicie mi nadzieję a jak mnie jutro zaleje morze czerwone to będę płakać :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia a masz inne objaey jak przed @ ?

• pap86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Moja ginka też nie widziała potrzeby robienia badań ale ja zrobiłam je dla świętego spokoju mojej teściowej no i wyszło co wyszło...
    Dlatego uważam, że warto :)
    :P

Monkey znaczy co Ci wyszło?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ