X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unadarcy oby było tak jak mówisz :)
    Ja najgorzej czułam się po lekach na prolaktynę.
    O zgrozo, umierałam co dziennie. Noc w noc :/
    Brałam je zaraz przed snem bo ciśnienie leciało na łeb na szyję.
    Helikoptery w głowie jak na zajebistej bani, wiadro koło łóżka bo często nie byłam w stanie zdążyć do toalety :/
    Napady duszności i dreszcze :/
    Nawet zmiana leku z 4zł na 150zł nic nie dała.
    Po obu lekach czułam się identycznie także te moje dzisiejsze mdłości to pikuś jak sobie przypomnę o tamtych :)

Bree, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, święta święta i.. czas do pracy. Niedługo zmykam, dziś na drugą zmianę. Dziś mój 27dc od zabiegu licząc. Zawsze miałam @ raczej regularnie co 27-28dni ale nie czuję żadnych objawów żeby miała już przyjść. Pewnie będzie opóźnienie jeszcze. Oby nie za długie bo i tak zapomniałam jak to jest mieć @ bo przecież ostatnią w na początku stycznia miałam hahaha. Dziwnie tak bez @ :)

Monkey, Bree, Szalona CZARNA, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap ja myślę, że @ na dniach przylezie :)

a co do temperatury to wydaje mi się, że moje pomiary też są mało wiarygodne ponieważ ja wstaję tylko na dźwięk budzika elektronicznego i tym samym muszę zawsze najpierw wstać, przejść kilka kroków by go wyłączyć. Potem kładę się znowu do łóżka i wtedy mierzę tempkę :/
    i co tu zrobić z tym fantem?
    czy mogę ją mierzyć wieczorem, dajmy na to po godzinie leżenia już w łóżku?

Bree, unadarcy, Szalona CZARNA, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :). Chciałam tak informacyjne napisać, że ja przy staraniach bardzo wsłuchiwałam się w swoje ciało czekając na objawy zagnieżdżenia, później objawy ciąży, oczywiście byłam pewna, że znów się nie udało.
    Życie za to płata figle :) w owocnym cyklu miałam później owulację, znikomą ilość śluzu płodnego. Jedyny objaw, jaki później skojarzyłam z zagnieżdżeniem to jednej nocy obudziłam się cała gorąca, aż musiałam się odkryć. Później miesiączka nie przyszła pomyślałam to nic, 2 lub 3 dni opóźnienia, ale jak już to był tydzień to zapaliła mi się lampka. Zrobiłam test i wyszły dwie tłuste krechy :). Co najciekawsze piersi w ogóle mnie nie bolały były takie "sflaczałe" :P jakby nie na ciąże, brzuch nie bolał zero objawów, więc nie wierzyłam, że to jednak ciąża mimo 2 kresek. Dopiero od 6 tygodnia zaczęło się lekkie pobolewanie sutków i bóle podbrzusza po bokach i mdłości wieczorne. Więc tak naprawdę moje objawy pojawiły się dopiero 2 tygodnie po terminie spodziewanej miesiączki, więc nie ma co się nakręcać. I o to jest mały groszek ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:57

Monkey, Bree, unadarcy, kierzynka, Szalona CZARNA, tysiaa93 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowi sie ze trzeba po 3 godzinach wypoczynku mierzyc ja wieczorem 30min lezalam, moze zrob tak jeden cykl mierz godzine w godzine wieczorem po godzinnym lezeniu wtedy bedzie miarodajna.

Uciekam do rodzicow wyjesc resztki haha

Monkey, Bree, unadarcy, kierzynka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Monkey Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka smacznego! Jedz za dwóch! ;)

Micia no to wsłuchiwanie się w te wszystkie znaki i objawy podchodzi już czasem pod obsesję :)

U mnie zaczyna się robić baaaardzo mokro także pewnie @ się zbliża.
    Ostatnio przyszła w 21dc...

Bree, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morning Chaps <3

Widze ze forum wraca do dawnej formy - to dobrze bo nie lubie zastojow :D

Ola Ty to masz nerwy :D Ja bym na Twoimi miejscu testowala,a z pewnoscia nie moglabym zapomniec o zrobirniu testu bo o niczym innym nie potrafilabym myslec :D

Monika dobrze ze ten cykl sobie odpusciliscie bo faktycznie jak czlowiek chce cos podzialac w temacie a tu taka niespodzianka to mozna sie wnerwic :P

Lenka a kiedy Twoj malz wraca?

Co do swiat to ja moje spedzilam na wycieczkowaniu, a jadlam mniej niz normalnie bo nie spedzalismy swiat w domu przy stole :D Pogoda jest piekna tymbardziej nam sie plany udaly, rejs statkiem po morzu polnocnym i zwiedzanie pieknych ogrodow i rezydencji :) Byloby fajniej gdyby przypadlo to na okres kiedy mozemy sie seksic, no ale.... nie mozna miec wszystkiego naraz :P

Unadarcy jak ja mierze temp o innej godzinie niz zazwyczaj to zaznaczam to na wykresie ze o innej tak na wszelki wypadek, slyszalam ze w takich sytuacjach dolicza sie o iles tam dziesiatych stopnia na godzine, ale nie pamietam bo zawsze mierze o tej samej :P i dla mnie to wyzsza matematyka :D :D :D

Monkey a te mdlosci to napewno efekt poswiatecznego obzarstwa czy..... :D
    A tak serio serio to take mdlosci na dluzsza mete potrafia czlowieka wykonczyc jak...

Unadarcy trzymam kciuki za Twoja wizyte (y) i niech sie lekarz skupi bo jak nie to wpierdol :D

Kierzynka to ciekawe co piszesz bo ja w kazdej ciazy mialam niemal identyczne objawy, daje do myslenia... a moze sie stresujesz czyms? I to przez stres masz takie jazdy?

Unadarcy ja tez mam arytmie, kilka razy nawet mdlalam :P a jakies 10 lat temu kardiolog mowil ze powinnam miec wszczepiony rozrusznik bo kiedys moge sie po takim omdleniu nie obudzic :/

Pap moja pierwsza @ przyszla w 35 dniu po poronieniu. chociaz plamilam przez caly miesiac prawie dziennie, no ale teraz konkretnie mnie krew zalewa i mam nadzieje ze jak skonczy to juz bede miala spokoj a nie ze bede przeciekac jak dziurawe wiadro :D :D :D

Monkey co do tempki to chodzi o to zeby ja mierzyc po ilus godzinach snu i to ze wyjdziesz z lozka zeby wylaczyc budzik to ne zmieni Ci tempki w kilkanascie sekund i bedzie bardziej wiarygodna niz taka mierzona wieczorem po godzinie lerzenia :)

matylda08, Monkey, unadarcy, kierzynka, Ola_45, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wiem bo ja już miałam obsesję na tym punkcie hehe :). Cieszyłam się jak przychodziła owulacja a łapałam doła jak przychodziła potem małpa. Teraz robi się ciepło to łatwiej jest zająć się czymś innym i tyle o tym nie myśleć.

Bree, matylda08, Monkey, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i Ja
    No widać ze po świętach bo wreszcie jesteście :)
    Bree @ minie i bierz się do roboty nas czeka teraz tylko czekanie .
    13.04 ZUS wezwał mnie na komisję lekarską :( w zyciu nie byłam moze któraś z Was miała tą przyjemność :)

Bree, kierzynka, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia to ciekawe co piszesz :) U mnie w 3 ciazach pierwsze objawy byly identyczne - bol sutkow ze malo nie plakalam :P jedynie w tej ostatniej nie mialam mdlosci a w 2 poprzednich mialam straszne ale nie pamietam kiedy mis ie zaczely, niemniej trwaly prawie przez cala ciaze :P

matylda08, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree o widzisz, w takim razie zostaję przy porannych pomiarach :)
    Fajnie, że wycieczka sie udała, zazdroszczę :)
    Masz jakieś foty? Lubię jak nam tu spamujesz :P

Bree, matylda08, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda nie mialam takiej "przyjemnosci" z ZUSem, jedyne co moge to trzymac kciuki za Ciebie zeby wszystko bylo dla Ciebie pomyslnie! A co do staran to czekam az @ sie skonczy i mam nadzieje ze nie bede miec zadnych cholernych plamien bo zaje*ie swojego gina kijem do golfa :D albo inna siekiera :D

matylda08, kierzynka, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia wrote:
    Monkey wiem bo ja już miałam obsesję na tym punkcie hehe :). Cieszyłam się jak przychodziła owulacja a łapałam doła jak przychodziła potem małpa. Teraz robi się ciepło to łatwiej jest zająć się czymś innym i tyle o tym nie myśleć.
    Niby tak choć z drugiej strony odkąd wykupiłam konto premium to wkręciłam się jeszcze bardziej :)
    Chodzę co chwilę i odświeżam stronę jakby tam nagle miało się coś pozmieniać i poprzybywać ciążowych punktów :P

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree a widzisz ja w pierwszej nieudanej ciąży miałam straszny ból piersi po bokach od razu po zapłodnieniu. W tej zero bólu piersi, dlatego myślałam, że to nie ciąża. Dopiero od 6 tygodnia ból sutków, no i teraz zaczynają się powiększać i żyłki widać. Ale ból nie jest mocny więc nigdy nic nie wiadomo, jedna kobieta a różne objawy w moim przypadku. :)
    Monkey niestety tak to jest. Ja już pisałam zaszłam jak odpuściłam sobie cykl bo testy owulacyjne wykazywały brak owulacji i wtedy jedna upojna noc bez myśli o dziecku i jest :D tzn . stał się cud ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 11:16

Bree, matylda08, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Bree Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey fot mam w h*j ale az mi glupio wysylac... ostatnio jedna moja znajoma na fb zwrocila mi uwage ze "szpanuje" zdjeciami.... ona tego nie kuma jak mozna zaplacic za wstep zeby zwiedzac jakies zamki, palace, ruiny czy inne "pierdy".... ona ma kase na alko i jaranie...trawe... a ze ja wysylam zdjecia na swojego fb z wycieczek to uwaza ze robie sie jakas "lepsza" :D :D :D i udaje bog wie kogo :D kurde ale ja jestem taki wloczykij i lubie poznawac nowe miejsca a nie wydawc kase na gandzie zeby sie ubakac :P

matylda08, kierzynka, unadarcy, Szalona CZARNA, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ostatniej ciąży nie miałam żadnych objawów poza bólem brzucha jak na okres. No i skończyło się jak się skończyło :(
    Pamiętam jak prosiłam Boga o mdłości, senność, zmęczenie ale chyba za cicho ;)

Bree, unadarcy, Szalona CZARNA, tysiaa93 lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ponad dwa mies na zwolnieniu lek ale jakos nie za bardzo mam ochote wracać do pracy . Zobaczymy co szanowna komisja powie . My dziś rano w sposób seksualny zakończyliśmy Swięta ;)
    Bree ten mies należy do ciebie :)

• Bree Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Niby tak choć z drugiej strony odkąd wykupiłam konto premium to wkręciłam się jeszcze bardziej :)
    Chodzę co chwilę i odświeżam stronę jakby tam nagle miało się coś pozmieniać i poprzybywać ciążowych punktów :P

Haha skad ja to znam :D A wiecie ze mozna udostepniac swoj wykres nawet taki zwykly skonzony @ i za to dostaje sie 20 punktow a pozniej jak sie ma juz 100 to mozna je wymieniac na kolejne wykupienie premium zeby nie placic kasa :)

Pewnie wiecie ale tak pisze jakby ktos nie wiedzial :P :P :P

unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ja jestem dluzej na zwolnieniu bo od sierpnia zeszlego roku ale ja nie mieszkam w PL wiec u nas wszystko inaczej.... a co do miesiaca to chcialabym zeby wszystkie staraczki tutaj zaszly chiciaz wiem ze to niemozliwe ale i tak bym chciala :D wczesniej czy pozniej i tak zamamuskujemy wiec nie ma sie co lamac :D Ma byc dobrze!!!

matylda08, kierzynka, unadarcy, Monkey, Szalona CZARNA, tysiaa93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem o czym piszesz Bree z tymi punktami ale może lepiej zyć w nieświadomości . Ja z tych co nie mierzą temp nie badają szyjki itp. nie moge sie nakręcać bo oszaleję tym bardziej że mam świadomośc że czas ucieka :( kupiłam tylko testy ovu. i do boju :)

Bree, unadarcy, Monkey, tysiaa93 lubią tę wiadomość

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ