WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • fuksja Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Fuksja ty stracilas jedna ciaze? W ktorym tygodniu bo nie pamietam, samoistnie czy z zabiegiem? Lekska odrazu chce Ci dac po pozytywnym tescie duphaston i acard?

Straciłam jedną (pierwszą) ciążę w 6 tygodniu (na samym jego początku). Miałam zabieg 7 marca, @ przyszła dokładnie 28 dni po zabiegu.

Powiedziała, że prawdopodobnie te leki dostanę - na USG przed zabiegiem zarodek był otoczony przez duże skrzepy krwi i to już drugi lekarz, który od razu powiedział o Acardzie w drugiej ciąży... o Duphastonie powiedziała, że to raczej dla mojego spokoju - ale jak tylko test wyjdzie pozytywny, mam się z nią kontaktować i wtedy zapadnie decyzja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 16:14

Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze miałam po okresie na testach owu choćby cień cienia, który ciemniał z dnia na dzień, a teraz bladł, aż dzisiaj już wcale tej drugiej krechy nie ma, a za 3-4 dni powinnam mieć owulacje... Miałyście tak kiedyś? Chyba szykuje mi się cykl bezowulacyjny i spisany na straty :(

• fuksja Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Zawsze miałam po okresie na testach owu choćby cień cienia, który ciemniał z dnia na dzień, a teraz bladł, aż dzisiaj już wcale tej drugiej krechy nie ma, a za 3-4 dni powinnam mieć owulacje... Miałyście tak kiedyś? Chyba szykuje mi się cykl bezowulacyjny i spisany na straty :(

Toxey, ja w szczęśliwym cyklu miałam tylko raz drugą krechę na teście owu... we wszystkie inne dni - a robiłam test z uporem maniaka, przez 8 dni - miałam tylko jedną kreskę.

Nie jestem specjalistą, ale na moje oko - nic straconego :)

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia sikaj jutro na ten test bo i tak cie będzie ciagnelo do tego; )

hiacynta99, Bree, tysiaa93, PrimaSort lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuksja wrote:
    Toxey, ja w szczęśliwym cyklu miałam tylko raz drugą krechę na teście owu... we wszystkie inne dni - a robiłam test z uporem maniaka, przez 8 dni - miałam tylko jedną kreskę.

Nie jestem specjalistą, ale na moje oko - nic straconego :)

Ale miałaś ten test pozytywny? A po za tym cały czas nic? Czy poprostu jakiegoś bladziocha?

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey ja teraz w cyklu robiłam testy codziennie i nie miałam ani jednego pozytywa;)

Toxey, hiacynta99, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Toxey ja teraz w cyklu robiłam testy codziennie i nie miałam ani jednego pozytywa;)

Oooo jak miło kierzynka, może mnie też spotka to szczęście :)

Nadrobiłam Was!! Wróciłam ze szkoły i musiałabym się zabrać za sprzątanie, ale korzonki mi znowu nawalają i nie widzę tego zbyt dobrze... :(

Bree, tysiaa93, kierzynka lubią tę wiadomość

• fuksja Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Ale miałaś ten test pozytywny? A po za tym cały czas nic? Czy poprostu jakiegoś bladziocha?

Poza tym jedynym cały czas nic :) a ten jeden to bladzioch :)

Toxey, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest nadzieja.

fuksja, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• fuksja Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Czyli jest nadzieja.
    Musi być :)

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi testy zwsze negat wychodzily no może byla blada krechą ale nigdy ciemna

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozmawiałam z P. Do nowego mieszkania mamy już wszystko :) Meble do pokojów i kuchni, lodówkę, pralkę, zmywarkę, sztućce, talerze, szklanki, garnki :) Tylko się wprowadzać :D Kocham mojego męża :D <3

Toxey, Bree, monika_89, tysiaa93, fuksja, kierzynka lubią tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    A ja zrobiłam sobie rozpiździel w domu :)
    Póki co wyjebałam firanki z dużego pokoju i wysprzątałam balkon :)
    Powywalałam wszystkie kwiaty jakie miałam na parapecie i zastąpiłam je storczykami.
    Mam świeżość której tak strasznie potrzebowałam :D

Haha no patrz a my kupilismy dzisiaj nowa podloge do kuchni, biala czarna duza szachownica jak w amerykanskich barach w latach 50-60tych, mam amerykanska kuchnie i takiej podlogi mi tylko brakowalo :D mysle czy snian nie przemalowac na jakis kolor z tamtych czasow, moze jasny niebieski? musze zrobic kilka projektow na kompie i zobacze jak to wyglada... ekipa ma przyjsc w przyszly piatek to montowac a ja mam na sobote przewidziana @ Moze byc ciekawie :) Ja tez lubie takie wiosenne porzadki, moze przemebluje te kuchnie z okazji wiosny i nowej podlogi :P :D

Lenka87, monika_89, tysiaa93, fuksja, Toxey lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matylda08 wrote:
    Tysia poczekaj do soboty
    Anja dla pocieszenia moja rosła wzorcowo a serduszko nie biło . Nie stresuj się już idź na spacer mówiłam betę robi się raz i koniec potem tylko nerwy .
    My nad morzem pogoda cudna jeszcze zachaczyłam galerię ze skutkiem

Z jakim skutkiem? :D

tysiaa93, fuksja lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fuksja wrote:
    Przybiegam do Was spóźniona :)

ale czytam intensywnie - Tysia, a zrób sobie test, ja też zawsze robiłam, choć wiadomo było, że nic nie wyjdzie :)

Byłam u mojego lekarza ostatniej szansy i... całkowicie zaufałam tej babce. Bardzo rzeczowa, szczegółowo zinterpretowała mi obraz z USG, przejrzała moją papierologię szpitalną i inne - mam zrobić tylko badanie na cytomegalię, jeśli wynik będzie ujemny, to zaraz po majowej @ mamy wracać do starań. Zapytałam, skąd w takim razie teoria, że powinno się czekać 3 miesiące - dowiedziałam się, że jeśli wszystko w środku się zagoiło (co ona potwierdziła), to nie trzeba czekać aż tyle.

Na koniec powiedziała, że jest dostępna pod telefonem, jak już zobaczę na teście dwie kreski, to mam zaraz do niej wysyłać smsa i ustawi mnie na lekach (czeka mnie wtedy wizyta, usg - i prawdopodobnie do końca ciąży będzie Acard + Duphaston).

Powiem Wam, że jestem spokojniejsza - znalazłam lekarza, któremu jestem w stanie zaufać :)

Z tej radości odkurzyłam i umyłam mężowi auto :)

SUPER SUPER SUPER!!!

A samochody tez lubie sprzatac...zdecydowanie bardziej niz mieszkanie, najbardziej lubie polerowac kokpit :D

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:

Ja mam ledwo widoczna druga kreske tylko i wylacznie w max 2 dni przed ovu i pozniej w 2 dni po. Nigdy po czy przed @ :)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 wrote:
    Właśnie rozmawiałam z P. Do nowego mieszkania mamy już wszystko :) Meble do pokojów i kuchni, lodówkę, pralkę, zmywarkę, sztućce, talerze, szklanki, garnki :) Tylko się wprowadzać :D Kocham mojego męża :D <3

A niedlugo parapetowka :D Musze pomyslec co Wam kupic :)

Ide zaraz pod prysznic bo kupilismy kominek do ogrodu i pomimo brzydkiej pogody musielismy rozpalic zeby sprawdzic czy dziala. Tymsamym cala pachne jak ognisko :D

Dzisaj mija 5 dzien jak nie wypilam piwa, co ciekawe jakos nie mam smaku... co grypa robi z czlowiekiem :P :D

Lenka87, tysiaa93, fuksja lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zbieramy pieniądze na własny dom. Ale teraz to nie wiem czy jest sens się budować. Tylko dla nas dwoje...?

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu narazie jestescie dwoje a juz za jakis czas.... :) Zobaczysz <3

Lenka87, tysiaa93, fuksja, Toxey lubią tę wiadomość

preg.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie pomyślę, że będę miała w tym nowym mieszkaniu sprzątania na jakieś 2 tygodnie to już się cieszę :D

tysiaa93, Bree, fuksja lubią tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ