Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
pap86 wrote:Fuksja ty stracilas jedna ciaze? W ktorym tygodniu bo nie pamietam, samoistnie czy z zabiegiem? Lekska odrazu chce Ci dac po pozytywnym tescie duphaston i acard?
Straciłam jedną (pierwszą) ciążę w 6 tygodniu (na samym jego początku). Miałam zabieg 7 marca, @ przyszła dokładnie 28 dni po zabiegu.
Powiedziała, że prawdopodobnie te leki dostanę - na USG przed zabiegiem zarodek był otoczony przez duże skrzepy krwi i to już drugi lekarz, który od razu powiedział o Acardzie w drugiej ciąży... o Duphastonie powiedziała, że to raczej dla mojego spokoju - ale jak tylko test wyjdzie pozytywny, mam się z nią kontaktować i wtedy zapadnie decyzja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 16:14
Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość
3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami
7.03.2015 [*] 6 tydzień
-
nick nieaktualnyZawsze miałam po okresie na testach owu choćby cień cienia, który ciemniał z dnia na dzień, a teraz bladł, aż dzisiaj już wcale tej drugiej krechy nie ma, a za 3-4 dni powinnam mieć owulacje... Miałyście tak kiedyś? Chyba szykuje mi się cykl bezowulacyjny i spisany na straty
Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Toxey wrote:Zawsze miałam po okresie na testach owu choćby cień cienia, który ciemniał z dnia na dzień, a teraz bladł, aż dzisiaj już wcale tej drugiej krechy nie ma, a za 3-4 dni powinnam mieć owulacje... Miałyście tak kiedyś? Chyba szykuje mi się cykl bezowulacyjny i spisany na straty
Toxey, ja w szczęśliwym cyklu miałam tylko raz drugą krechę na teście owu... we wszystkie inne dni - a robiłam test z uporem maniaka, przez 8 dni - miałam tylko jedną kreskę.
Nie jestem specjalistą, ale na moje oko - nic straconegoBree, tysiaa93 lubią tę wiadomość
7.03.2015 [*] 6 tydzień
-
nick nieaktualnyfuksja wrote:Toxey, ja w szczęśliwym cyklu miałam tylko raz drugą krechę na teście owu... we wszystkie inne dni - a robiłam test z uporem maniaka, przez 8 dni - miałam tylko jedną kreskę.
Nie jestem specjalistą, ale na moje oko - nic straconego
Ale miałaś ten test pozytywny? A po za tym cały czas nic? Czy poprostu jakiegoś bladziocha?Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykierzynka wrote:Toxey ja teraz w cyklu robiłam testy codziennie i nie miałam ani jednego pozytywa;)
Oooo jak miło kierzynka, może mnie też spotka to szczęście
Nadrobiłam Was!! Wróciłam ze szkoły i musiałabym się zabrać za sprzątanie, ale korzonki mi znowu nawalają i nie widzę tego zbyt dobrze...Bree, tysiaa93, kierzynka lubią tę wiadomość
-
Toxey wrote:Ale miałaś ten test pozytywny? A po za tym cały czas nic? Czy poprostu jakiegoś bladziocha?
Poza tym jedynym cały czas nica ten jeden to bladzioch
Toxey, Bree, tysiaa93 lubią tę wiadomość
7.03.2015 [*] 6 tydzień
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Właśnie rozmawiałam z P. Do nowego mieszkania mamy już wszystko
Meble do pokojów i kuchni, lodówkę, pralkę, zmywarkę, sztućce, talerze, szklanki, garnki
Tylko się wprowadzać
Kocham mojego męża
Toxey, Bree, monika_89, tysiaa93, fuksja, kierzynka lubią tę wiadomość
-
Monkey wrote:A ja zrobiłam sobie rozpiździel w domu
Póki co wyjebałam firanki z dużego pokoju i wysprzątałam balkon
Powywalałam wszystkie kwiaty jakie miałam na parapecie i zastąpiłam je storczykami.
Mam świeżość której tak strasznie potrzebowałam
Haha no patrz a my kupilismy dzisiaj nowa podloge do kuchni, biala czarna duza szachownica jak w amerykanskich barach w latach 50-60tych, mam amerykanska kuchnie i takiej podlogi mi tylko brakowalomysle czy snian nie przemalowac na jakis kolor z tamtych czasow, moze jasny niebieski? musze zrobic kilka projektow na kompie i zobacze jak to wyglada... ekipa ma przyjsc w przyszly piatek to montowac a ja mam na sobote przewidziana @ Moze byc ciekawie
Ja tez lubie takie wiosenne porzadki, moze przemebluje te kuchnie z okazji wiosny i nowej podlogi
Lenka87, monika_89, tysiaa93, fuksja, Toxey lubią tę wiadomość
-
matylda08 wrote:Tysia poczekaj do soboty
Anja dla pocieszenia moja rosła wzorcowo a serduszko nie biło . Nie stresuj się już idź na spacer mówiłam betę robi się raz i koniec potem tylko nerwy .
My nad morzem pogoda cudna jeszcze zachaczyłam galerię ze skutkiem
Z jakim skutkiem?tysiaa93, fuksja lubią tę wiadomość
-
fuksja wrote:Przybiegam do Was spóźniona
ale czytam intensywnie - Tysia, a zrób sobie test, ja też zawsze robiłam, choć wiadomo było, że nic nie wyjdzie
Byłam u mojego lekarza ostatniej szansy i... całkowicie zaufałam tej babce. Bardzo rzeczowa, szczegółowo zinterpretowała mi obraz z USG, przejrzała moją papierologię szpitalną i inne - mam zrobić tylko badanie na cytomegalię, jeśli wynik będzie ujemny, to zaraz po majowej @ mamy wracać do starań. Zapytałam, skąd w takim razie teoria, że powinno się czekać 3 miesiące - dowiedziałam się, że jeśli wszystko w środku się zagoiło (co ona potwierdziła), to nie trzeba czekać aż tyle.
Na koniec powiedziała, że jest dostępna pod telefonem, jak już zobaczę na teście dwie kreski, to mam zaraz do niej wysyłać smsa i ustawi mnie na lekach (czeka mnie wtedy wizyta, usg - i prawdopodobnie do końca ciąży będzie Acard + Duphaston).
Powiem Wam, że jestem spokojniejsza - znalazłam lekarza, któremu jestem w stanie zaufać
Z tej radości odkurzyłam i umyłam mężowi auto
SUPER SUPER SUPER!!!
A samochody tez lubie sprzatac...zdecydowanie bardziej niz mieszkanie, najbardziej lubie polerowac kokpittysiaa93, fuksja lubią tę wiadomość
-
Toxey wrote:Zawsze miałam po okresie na testach owu choćby cień cienia, który ciemniał z dnia na dzień, a teraz bladł, aż dzisiaj już wcale tej drugiej krechy nie ma, a za 3-4 dni powinnam mieć owulacje... Miałyście tak kiedyś? Chyba szykuje mi się cykl bezowulacyjny i spisany na straty
Ja mam ledwo widoczna druga kreske tylko i wylacznie w max 2 dni przed ovu i pozniej w 2 dni po. Nigdy po czy przed @tysiaa93, fuksja lubią tę wiadomość
-
Lenka87 wrote:Właśnie rozmawiałam z P. Do nowego mieszkania mamy już wszystko
Meble do pokojów i kuchni, lodówkę, pralkę, zmywarkę, sztućce, talerze, szklanki, garnki
Tylko się wprowadzać
Kocham mojego męża
A niedlugo parapetowkaMusze pomyslec co Wam kupic
Ide zaraz pod prysznic bo kupilismy kominek do ogrodu i pomimo brzydkiej pogody musielismy rozpalic zeby sprawdzic czy dziala. Tymsamym cala pachne jak ognisko
Dzisaj mija 5 dzien jak nie wypilam piwa, co ciekawe jakos nie mam smaku... co grypa robi z czlowiekiemLenka87, tysiaa93, fuksja lubią tę wiadomość