X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzis skok wczoraj test ovu dodatni sluzu juz dzis jak na lekarstwo wiec chyba ovulka dzis bedzie jajnik lewy kluje...moj chlop zajechany juz chyba schudl nawet haha juz gwalty w lozku sie odbywac zaczynaja wiec juz by naprawde moglo byc po ovu odpoczynek nam sie przyda :)

Aska84, Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • miłośćPonadwszytsko Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane udało się któraś w was zajść w ciąże , zaraz po poronieniu i zabiegu ?Ja jestem w 45 dni po zabiegu i test wychodzi pozytywny . Ktoś podzieli się swoimi przeżyciami ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    Aska84, przytulam mocno ;*

Muszę sie wyleczyć bo tak bedzie za każdym razem. Wielkie nadzieje a potem rozczarowanie:(

Ja tylko chce miec dziecko. To aż tak duzo?:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 09:28

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine słuchaj Iloni, mądrze prawi! :)
    Też mam nadzieję na marzec :) Miłego weekendu dziewczyny

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłośćPonadwszytsko wrote:
    Kochane udało się któraś w was zajść w ciąże , zaraz po poronieniu i zabiegu ?Ja jestem w 45 dni po zabiegu i test wychodzi pozytywny . Ktoś podzieli się swoimi przeżyciami ?
    Ja jestem po 2 @ od zabiegu, pierwszą dostałam po 34 dniach, ale może być i po 6 tygodniach. Może jeszcze poziom hormonów utrzymuje się po poprzedniej ciąży, a może faktycznie już zaszłaś, najlepiej zrób bete i to dwa razy z różnicą dwóch dni, może coś więcej powiedzieć.

matylda08, anjaaa lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Justine słuchaj Iloni, mądrze prawi! :)
    Też mam nadzieję na marzec :) Miłego weekendu dziewczyny
    nooo i to mi sie podoba to widzimy sie niebawem w marcoweczkach i innej opcji nie ma....i bedziemy marudzic jak nam nie dobrze i slabo sie czujemy hehe tez Ci kochana zycze milego weekendu
    sa na forum dziewczyny ktorym sie udalo zajsc odrazu po poronieniu ale raczej bez zabiegu choc i zdazaly sie takie co zabieg mialy i okresu nie doczekaly...ja jestem 1 cykl po okresie i staram sie az wiory leca hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:08

niezapominajka, miłośćPonadwszytsko, Justine M, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia, Ty to potrafisz dobry nastrój od rana wprowadzić :) Love Cię

kasienka111, ilonia1984, Justine M, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm , a to możliwe żeby beta po ponad 6 tygodniach tak wysoko się utrzymywała ? Dzień przed zabiegiem czyli 6.05.2015 miałam 13658mlU/ml . Na teście wyszły dwie piękne krechy ?

• kasienka111 Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie mozliwe u mnie po 2 tyg sladu nie bylo mysle ze jestes w ciazy :)
    Ilonia Widze bastawia pozytywnie potrzebni tacy ludzie oby tak dalej bardzo Ci kibicuje podczytuje bo tez jestem swierzo po poronieniu czekam na okres i chce starac sie zaraz po mimo ze kaza czekac 2 miesiace wiec jestes dla mnie nadzieja i obserwuje jak to u Ciebie wyglada i jak narazie ksiazkowo oby tak dalej :*

ilonia1984, miłośćPonadwszytsko, niezapominajka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana ja wogóle nie czekałam , byłam na wizycie kontrolnej u gin powiedział , że wszystko jest ok , mam dni płodne i jeżeli chcemy starać się o kolejne dziecko to nie ma na co czekać. Stwierdził , że jestem młoda i organizm szybciej się regeneruje .:)

niezapominajka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Ilonia, Ty to potrafisz dobry nastrój od rana wprowadzić :) Love Cię
    No niezapominajeczko ty tez tam miejscowke masz zaklepana tak ze spoko luz widze Cie tam i nie moze byc inaczej :)
    Hmmm , a to możliwe żeby beta po ponad 6 tygodniach tak wysoko się utrzymywała ? Dzień przed zabiegiem czyli 6.05.2015 miałam 13658mlU/ml . Na teście wyszły dwie piękne krechy ?
    kurcze nie kazal czekac?no to powiem szczerze zajebiaszczy lekaz moj ten co ciaze prowadzil kazal 2 cykle ale w szpitalu mlody 20 latek powiedzial ze po samoistnym nie trzeba po zabiegu do okresu ze sie teraz wychodzi z czekania po 3 miesiace : wiec ja tez uwazam ze jestes w ciazy 6 tygodni to dlugo a robilas test?ciazowy?
    kasienka111 wrote:
    Raczej nie mozliwe u mnie po 2 tyg sladu nie bylo mysle ze jestes w ciazy :)
    Ilonia Widze bastawia pozytywnie potrzebni tacy ludzie oby tak dalej bardzo Ci kibicuje podczytuje bo tez jestem swierzo po poronieniu czekam na okres i chce starac sie zaraz po mimo ze kaza czekac 2 miesiace wiec jestes dla mnie nadzieja i obserwuje jak to u Ciebie wyglada i jak narazie ksiazkowo oby tak dalej :*
    kochana podgladaj i trzymaj mocno kciukasy bo to mi sie teraz przyda jak nigdy...musi byc dobrze i musi byc zdrowy bobas i koniec kropka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:29

niezapominajka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak robiłam i wyszły dwie piękne krechy :)W poniedziałek lecę na betę .Sama już nie wiedziałam co mam o tym myśleć więc chciałam was kochane się poradzić. Po za tym ja miałam usunięcie pustego pęcherzyka ciążowego więc to nie było typowe poronienie .

ilonia1984, niezapominajka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• kasienka111 Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec jest ciaza jak niz zycze duzo zdrowka dla Ciebie i malentwa i trzymam kciuki zeby sie udalo :*
    Ilonia tez za Ciebie trzymam widze temperaturka w gore to dzis owolka wystapila chyba a ovu nie jej nie zaznaczyl? Czemu? Nie znam sie na tym jeszcze dlatego pytam

Justine M, niezapominajka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zebym ja to wiedziala tez pierwszy raz mierze temperature...ponoc musza byc 3 wyzsze czy cos takiego ale test mialam dodatni wczoraj a dzis juz jasniejsza krecha wiec chyba dzis ta ovulka zobaczyhmy...mam zamiar napic sie drina dzis chyba moge co?mozliwe ze ostatni raz chyba moge sie nawalic z lekka co?jak myslicie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 14:38

kasienka111, niezapominajka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• kasienka111 Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    haaaa a zebym ja to wiedziala tez pierwszy raz mierze temperature...ponoc musza byc 3 wyzsze czy cos takiego ale test mialam dodatni wczoraj a dzis juz jasniejsza krecha wiec chyba dzis zobaczyhmy...mam zamiar napic sie drina dzis chyba moge co?mozliwe ze ostatni raz chyba moge sie nawalic z lekka co?jak myslicie?
    Heeee dobre nawal sie a co nalezy Ci sie raczej jajeczku i plemniczkowi nie zaszkodzi tak mysle :)

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najpierw zgwalce chlopa....zeby pijany plemnik nie wlazl czasem do mojego nawalonego jajeczka....bo dopiero bedzie polaczenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 14:39

Justine M, niezapominajka, s1985 lubią tę wiadomość

• Justine M Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boli mnie podbrzusze jak na okres, smutek dopadł totalny\
    smutek i rozpamiętywanie

https://www.youtube.com/watch?v=jsfeW_cvvyo

s1985 lubi tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, mnie jak zaszłam też bolało jak na @, więc to żaden znak.
    Wiecie co dziewczyny, ja żałuję, że nie starałam się od razu po poronieniu, ale tak to jest, człowiek wystraszony, załamany, nie wie co się dzieje, to lekarza ślepo słucha. A mogłam iść, zrobić sobie usg i jeśli by bylo dobrze wszystko, to starać się od razu... No nic, było, minęło.

A jak myślicie, @ wypada mi równo za tydzień (albo nie ;) ), mogę strzelić sobie dziś ze 3 piwka, czy lepiej nie ryzykować?

Justine M, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka, a czy Ty robiłaś jakieś badania wcześniej? Przykro mi :( A będziesz jeszcze robić test?

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Justine, mnie jak zaszłam też bolało jak na @, więc to żaden znak.
    Wiecie co dziewczyny, ja żałuję, że nie starałam się od razu po poronieniu, ale tak to jest, człowiek wystraszony, załamany, nie wie co się dzieje, to lekarza ślepo słucha. A mogłam iść, zrobić sobie usg i jeśli by bylo dobrze wszystko, to starać się od razu... No nic, było, minęło.

A jak myślicie, @ wypada mi równo za tydzień (albo nie ;) ), mogę strzelić sobie dziś ze 3 piwka, czy lepiej nie ryzykować?
    jasne ze tak a co wiecznie w stresie zyc sie nie da a ja dzis po prowie pol roku mam zamiar sie nawalic kuzwa nalezy mi sie wkoncu po tym wszystkim co mnie spotkalo...ponoc przez jakis czas od zaplodnienia nie pobiera zarodek krwi od matki ani nic a dupa ja dzis imprezuje nie wiadomo czy przez kolejny rok nie bedzie apstynencji i taka prawda :)

s1985, Justine M, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ