Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja poronilam 8 maja, krwawiłam do 15.05 miesiączka od 6-13 czerwca. A od wczoraj brązowe plamienia. Znów się coś popieprzylo. No ale na spokojnie poczekać
poczekam aż organizm się sam uregulujeJustine M, matylda08 lubią tę wiadomość
Kropeczka * 4 listopada 2014
Ktosiek * 8 maja 2015 -
Moje pierwsze dwa cykle po poronieniu byly ksiazkowe, jak wczesniej. Po drugim cyklu mialam zielone swiatlo i niestety - trzeci cykl trwal 33 dni, wszystko sie rozjechalo, wiec tu chyba niestety nie ma reguly...
Teraz nawet nie wiem kiedy sie @ spodziewac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 11:40
matylda08 lubi tę wiadomość
3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami
7.03.2015 [*] 6 tydzień
-
kierzynka wrote:Cykle zaraz po poronieniu nie zawsze są "normalne" wiec trzeba do tego podejść na luzie stres się pojawia po 10 cyklach. Wam uda się zdecydowanie szybciej tylko nie blokujcie głowy bo to kurde często przeszkadzaanjaaa wrote:Ja poronilam 8 maja, krwawiłam do 15.05 miesiączka od 6-13 czerwca. A od wczoraj brązowe plamienia. Znów się coś popieprzylo. No ale na spokojnie poczekać
poczekam aż organizm się sam uregulujefuksja wrote:Moje pierwsze dwa cykle po poronieniu byly ksiazkowe, jak wczesniej. Po drugim cyklu mialam zielone swiatlo i niestety - trzeci cykl trwal 33 dni, wszystko sie rozjechalo, wiec tu chyba niestety nie ma reguly...
Teraz nawet nie wiem kiedy sie @ spodziewac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 11:47
Justine M lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Agnieszka0812 wrote:Nawet jak w dzień odgania się różne dziwne myśli, to albo wracają w bezsenności albo w dziwacznych snach...
Justine M lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Ilonia ja Wam wszystkim życzę jak najlepiej i szybkiego widoku dwóch kresek i urodzenia zdrowych dzieci! Wszystkim bez wyjątku bo każda na to zasługuje.jednak uważam że za duzo się nakręcasz..wg mnie dziecko powinno być poczęte z miłości i przyjemności a nie z jakiejś produkcji..powiem Ci na własnym przykładzie. O synka długo się staraliśmy i nic.ginekolog mówi że mamy odpuscic że się uda na spokojnie. Zrezygnowana odpuscilam i nagle okazało się że jestem w 7 tyg ciąży a teraz mój synek ma ponad 2 lata.kolejne dwie ciaze też wielka akcja i produkcja i nic..odpuscilam i się udało
Justine M, matylda08 lubią tę wiadomość
Ktosiek * 8 maja 2015 -
Agnieszka0812 wrote:Nawet jak w dzień odgania się różne dziwne myśli, to albo wracają w bezsenności albo w dziwacznych snach...
Będą wracać zawsze, ale musimy udowodnić sobie i wszystkim wokół jakie jesteśmy silne! Będzie dobrze jeszcze! Wiem to!Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Ktosiek * 8 maja 2015 -
anjaaa wrote:Ilonia ja Wam wszystkim życzę jak najlepiej i szybkiego widoku dwóch kresek i urodzenia zdrowych dzieci! Wszystkim bez wyjątku bo każda na to zasługuje.jednak uważam że za duzo się nakręcasz..wg mnie dziecko powinno być poczęte z miłości i przyjemności a nie z jakiejś produkcji..powiem Ci na własnym przykładzie. O synka długo się staraliśmy i nic.ginekolog mówi że mamy odpuscic że się uda na spokojnie. Zrezygnowana odpuscilam i nagle okazało się że jestem w 7 tyg ciąży a teraz mój synek ma ponad 2 lata.kolejne dwie ciaze też wielka akcja i produkcja i nic..odpuscilam i się udało
kasienka111, Justine M lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
ilonia1984 wrote:no widzisz i tu sie nie zgodze u mnie i milosc jest i przyjemnosc a do tego starania o dziecko...mam corke o ktora tak samo sie staralam i o niej myslalam bo bardzo chcialam dziecko udalo sie za 1 razem w ta ciaze ktora poronilam identycznie zaszam w 1 cyklu z ovu jak tylko zaczelam sie starac....nie wiem kazda kobieta jest inna mysla ze myslanie o ciazy i dziecku nie jest niczym zl do poki nie przeradza sie w obsesjie moze gdybym nie mogla zajsc w ciaze przez pare cykli zaczela bym sie martwic jak narazie jest na to za wczesniej wiec jestem spokojna nawet jak nie uda sie teraz bo to 1 normalny cykl po poronieniu to uda sie w nastepnym a to ze marze o tym dziecku i sie na krecam...mnie to osobiscie nie przeszkadza
Ale myśli są, bo wiem, że teraz byłbym w 23 tygodniu, zaszłam prawie z moją koleżanką, ona teraz jest w 20 tyg. Ja nie planowałam ciąży, ale bardzo się cieszyłam...I będę dalej myślała, jak przyjdzie termin, jak koleżanka urodzi to normalne. Jednak nie przysłania mi całego życia.
Trzeba się skupić na przyszłości, dziś młodszy syn kończy przedszkole, starszy w piątek "zerówkę" jest o czym myśleć i nie koniecznie o produkcji Bo to normalne życie Po prostu cieszyć się, zresztą chyba o serduszkowaniu nie myślimy jak o produkcji. Po prostu łączymy przyjemne z pożytecznym :p Są dni,że można cały dzień nie wychodzić z łóżka, ale i są takie "bez kija nie podchodź"kasienka111, ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Kazda z nas jest inna ma inny organizm jedna jest bardziej plodna zachodzi odrazu mimo stresow myslenia o ciazy druga nawet jak.da calkiem na luz nie moze zajsc ja tak mialam niestety byl i luz i olewka i spina mi pomogl sex codziennie przez plodne dni i leki na plodny sluz bo mialam go jak na lekarstwo
ilonia1984, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
no wlasnie jest tak ze kochajac sie ze swoim facetem nie mysla o jego spermie pozatym zawsze mielismy wysokie libido i czy mam plodne czy nie kochamy sie dosc czesto moze dlatego wlasnie naleze do tych szczesciar co udaje sie im szybciej zajsc w ciazy co nie swiadczy o tym ze i tym razem sie uda...ja tego nie wiem nie wiem jak zachowa sie moj organizm po lyzeczkowaniu ale mam nadzieje i chce wierzyc ze nam sie uda...i to ze sobie powiem nie mysl o tym juz...to niczego nie zmieni napewno nie u mnie nie umiem takanjaaa wrote:to trzymam kciukiżebyś szybko była w zdrowej ciąży i córcia miała rodzeństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 12:28
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
nick nieaktualny
-
Uwierz mi ze da się nie myśleć ja za pierwszym razem starałam się 16 cykli i właśnie dopiero jak odpuscilam to się udało. Niestety skończyło się poronieniem i przy obecnej ciąży udało się za pierwszym razem właśnie dlatego ze wmawialam sobie ze szybko się nie uda, ale wiedziałam i wierzyłam ze uda się kiedyś w ogóle. Nie myślałam o tym ani trochę bo wiedziałam że jeśli się nastawie ze uda się właśnie w tym cyklu to nici z tego będą
ilonia1984, Agnieszka0812, Ediii lubią tę wiadomość
-
cos moze i w tym jest ale ja wcale sie az tak nie nakrecam napewno nie bardzej nie przy 2 wczesniejszych ciazach jesli mi sie nie uda teraz to uda pozniej poprostu chce wierzyc kazda jest inna i kazda podchodzi do ciazy inaczej.....ja nie chce mowic komus nie nakrecaj sie moze sie nie udac jesli ktos ma wiare i chce wierzyc...dlaczego ma nie wierzyc zawsze bylam taka walnieta optymistka i lubie myslec pozytywnie....to mnie motywuje do dzialania....
kasienka111, Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
Kasienka, ja dostalam dokladnie po 28 dniach.
I ja odrzucam juz od siebie mysli, w ktorym teraz bylabym tygodniu - bo bardzo mnie te mysli doluja, a czasu nie cofne. W tym cyklu zignorowalam termometr, testy - nie wiem kiedy byla owulacja, kiedy bedzie okres. Wiem, ze zajde we wlasciwym czasie i choc bardzo chcialabym jak najszybciej, to jest zalezne od zbyt wielu czynnikow, nie chce podpprzadkowac temu zycia, bo oszaleje.ilonia1984, Agnieszka0812, anjaaa, matylda08 lubią tę wiadomość
3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami
7.03.2015 [*] 6 tydzień
-
fuksja wrote:Kasienka, ja dostalam dokladnie po 28 dniach.
I ja odrzucam juz od siebie mysli, w ktorym teraz bylabym tygodniu - bo bardzo mnie te mysli doluja, a czasu nie cofne. W tym cyklu zignorowalam termometr, testy - nie wiem kiedy byla owulacja, kiedy bedzie okres. Wiem, ze zajde we wlasciwym czasie i choc bardzo chcialabym jak najszybciej, to jest zalezne od zbyt wielu czynnikow, nie chce podpprzadkowac temu zycia, bo oszaleje.Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
kasienka111 wrote:A moge o cos zapytac....po jakim czasie po poronieniu dostalyscie okres ? Czy to jest zalezne od cyklu jaki mialysmy wczesniej ?Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
fuksja wrote:Kasienka, ja dostalam dokladnie po 28 dniach.
I ja odrzucam juz od siebie mysli, w ktorym teraz bylabym tygodniu - bo bardzo mnie te mysli doluja, a czasu nie cofne. W tym cyklu zignorowalam termometr, testy - nie wiem kiedy byla owulacja, kiedy bedzie okres. Wiem, ze zajde we wlasciwym czasie i choc bardzo chcialabym jak najszybciej, to jest zalezne od zbyt wielu czynnikow, nie chce podpprzadkowac temu zycia, bo oszaleje.Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15