Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po zabiegu łyżeczkowania
Odpowiedz

Ciąża po zabiegu łyżeczkowania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mój ginekolog powiedział mi, że nie muszę czekać i że mogę się starać już w tym cyklu rozpoczętym przez łyżeczkowanie. Endometrium po zabiegu regeneruje się ok 5 dni. Przez zabieg znów jesteśmy w plecy ze staraniami o 3 miesiące więc od razu przechodzę do rzeczy - nie mam nic do stracenia.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy mialas zabieg? Kiedy miesiaczka? U mnie dzis 25 dnien po i czekam na @...mi wlasnie tez szkoda po prostu tych 3 miesiecy..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabieg miałam 14.02 - teraz 12dc po łyżeczkowaniu i czekam na ovu.

Na forum jest dziewczyna o nicku s1985 i widziałam, że ona zaszła w ciążę od razu w cyklu po stracie - niestety z tego co widzę w jej stopce to nie skończyło się happy endem :(

tu możesz ją spotkać: https://ovufriend.pl/forum/poronienie/ciaza-po-poronieniu,314,982.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 15:50

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ovul byla normalnie bo mierzyłam temp i sprawdzalam sluz nie bylo jakis zaburzen... ;) Ja planuje w 1 normalnym cyklu, tą owulacje omijalismy szerokim łukiem nie odważyłabym sie tak od razu.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę powodzenia laila :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bede sie odzywac jak cos tam zakwitnie :D dzieki ;)

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Domi2222 Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! piszę, bo chcę Was wesprzeć!! straciłam pierwsze dzieciątko we wrześniu 2015, zabieg i czekanie w nieskończoność na pierwszą @... Ja tylko okres się skończył od razu wzięliśmy się do dzieła i dziś jestem szczęśliwie 18 tygodniu ciąży! :) Oczywiście teraz też nie obeszło się bez strachu, bo w 8-9 tyg dostałam plamienia... okazało się, że miałam jakiś krwiaczek, który się opróżnił i stąd te plamienia.. dwa tygodnie byłam na zwolnieniu i od tamtej pory wszystko dobrze :) pracuje, czuję się świetnie! :) Najlepiej brać się do roboty po pierwszej @, ponieważ w organizmie jeszcze ciągle buszują hormony po wcześniejszej ciąży i jest łatwiej od razu zajść w ciążę. Ale oczywiście trzeba być też gotowym psychicznie. Ja o niczym innym nie myślałam, tylko żeby znowu być w ciąży.. także jak czujecie się na siłach to do roboty :) A i niestety na pierwszą @ po zabiegu czekałam aż 40 dni.. trzeba uzbroić się w cierpliwość, a to wcale nie jest łatwe.. wiem!

bobo_frut, laila_25, M@linka, Effy lubią tę wiadomość

34bwskjoihqbmc8d.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin nie "krzyczał"? :P ze tak szybko? super gratuluje! dziekujemy za pozytywna informacje :)

Domi2222 lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny odczekalam te 3 cykle teraz wlasnie mam 3 @ i ostro biorę się za robotę bo o niczym innym nie myślę jak o byciu w ciąży naprawdę czasami aż myślę że mam już coś z głową non stop o tym myślę...

Zuzka
  • Domi2222 Znajoma

Wysłany: 1 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie gin nie krzyczał :P ;)

34bwskjoihqbmc8d.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a jak sie czujesz? Wszystko ok? Strasznie ci zazdroszcze ;P Zuzka powodzenia! Ja juz wygladam @ ale cos sie nie zapowiada..;/ po jakim czasie od zabiegu u was sie 1 @ pojawila?

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Domi2222 Znajoma

Wysłany: 2 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie czuje się dobrze :) na pierwszą @ musiałam czekać niestety 40 dni...

34bwskjoihqbmc8d.png
  • margarytka Debiutantka

Wysłany: 5 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja poronilam 21.02. Byłam już na kontrolnej wizycie u gina. Pomimo zabiegu jaki mialam doktor dal nam już zielone światło. Kazał włączyć luteine i powiedzial że powinnam zdazyc jeszcze w tym cyklu bo jestem przed @. Obserwowal pęcherzyki i powiedział że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Teraz z mężem zastanawiamy się czy faktycznie już próbować czy jednak odczekać ten jeden cykl i zacząć w przyszłym miesiącu.

margarytka
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz okres sie pojawil teraz musze leciec do ginka na kontrole i spytac czy mozna sie juz starac :P a moze nie bede pytac tylko zrobie po swojemu :D nigdy tak nie czekalam na @ jak dzis :P Margarytka ja na twoim miejscu do tej 1 normalnej @ bym poczekala.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • margarytka Debiutantka

Wysłany: 5 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chyba zrobimy tak jak radzisz i poczekamy. Teraz @ za jakieś 15 dni dopiero, jeśli dobrze policzylam biorąc moje poronienie za spóźniony okres w ubiegłym cyklu. Jeśli się pomyliłam to pewnie natura zweryfikuje wszystko sama. Dziś owulacja na pewno bo jajniki ciągną na przemian od rana i śluz sie piękny pojawił. Laila a powiedz prosze Twoja @ po zabiegu była taka jak zwykle?

margarytka
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do konca z tym, że wczesniej byłam na tab anty. wiec byl krotszy i lzejszy okres. Teraz jest bardziej krwista, wiecej, taka żywa jasniejsza krew mniej skrzepow. Nie wiem jeszcze ile potrwa bo dopeiro 2 dzien. Dosc mocno tez mnie bola plecy ;/ mocniej niz normalnie chyba. Opoznienie około 2-3 dni

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Anuszka88 Nowa

Wysłany: 7 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem nowa na tym forum. Tak jak wy również poroniłam. Ciąza obumarła w 6 tygodniu, nie pojawiło sie tetno :( 22 stycznia miałam zabieg łyżeczkowania (w 8 tygodniu). 23 lutego dostałam pierwszą @ po zabiegu. Na kontroli u gin byłam 3 tygodnie po zabiegu, na początku mówiła żeby poczekac ze dwa cykle, ale jak już konczylam wizyte to powiedziala zeby przynajmniej jedną @ przeczekac ze staraniem sie o kolejnego dzidziusia. Powiedziała tez ze jesli po trzech cyklach starań nie zajde w ciaze, to zeby zglosic sie do niej to da mi cos "na wspomaganie". Z pierwszą ciążą staralismy sie 1,5 roku. Mam nadzieje ze tym razem uda nam sie szybciej, bo bardzo chcemy zostac rodzicami.

• margarytka Debiutantka

Wysłany: 8 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka Sciskam na pocieszenie. Nie załamuj się, będzie dobrze, musi nam sie udać. To Twoja pierwsza ciąża? Moja była pierwsza i też nie udało sie od razu, ale mam nadzieję, że tym razem będzie szybciej:) Ja wyżej pisałam, że gin dał nam już zielone światło, ale zdecydowaliśmy odczekać i starać sie dopiero po @. Też czekam na nią z utęsknieniem, jak nigdy. Lekarz od razu zapisał mi luteinę, wiec zgodnie z zaleceniami dziś zaczęłam już ją brać. Owulacja była już na pewno u mnie bo takich objawów jak w tym cyklu to chyba nigdy jeszcze nie miałam. Mam nadzieję, że po @ będzie tak samo i będziemy mogli starać się znowu:)

margarytka
  • zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margarytka a po co Ci przepisała luteine?

Zuzka
  • margarytka Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam luteine jako wspomagacz. Ten cykl,w którym zaszlam w ciążę był drugim właśnie z luteina. Wcześniej chyba osiem cykli bezowocnych wiec wierzę że ona mi w pewnym stopniu pomogła. Teraz też gin mi kazał przyjmować razem z kwasem foliowym i brać się do roboty. Dziś odebrałam wynik badania histopatologicznego i tez nie ma w nim nic co mogłoby niepokoić lub dawać podstawy do przeprowadzenia badań. Ginekolog powiedział "do roboty, starać się i zachodzić drugi raz"

margarytka
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ