Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?
Odpowiedz

Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?

Oceń ten wątek:
  • Mrowka31 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co lekarz to inne podejście ma, ja byłam u swojego na kontroli po pierwszej miesiaczce po poronieniu (było juz po dniach płodnych) i on mi wtedy powiedział, że jest zwolennikiem nie czekania, tylko odrazu zaciążać się, i wtedy zadał mi pytanie jak psychicznie jestem nastawiona, a ja chciałam jak najszybciej sie zaciążyć i my zaciążyliśmy się w drugim cyklu i teraz jestem w 13tc i wszystko jest ok :) więc i za Was trzymam kciuki :)

*Kejt*, Chica Mala, Rachele, MagSz, wiola0912, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• *Kejt* Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrówka, to super że szybko wam się udało:) ja wierzę że nam też szybko się uda i jeszcze w 2015 zostanę mamą :)

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała zacząć już starania, a jak na razie dalej czekam na 1@, a zabieg miałam 27.11 ....

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Też bym chciała zacząć już starania, a jak na razie dalej czekam na 1@, a zabieg miałam 27.11 ....

a zauważyłaś u siebie jakieś objawy dni płodnych/owulacji??

f2wlcbxmqludqper.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie ... śluzu ogólnie mało jakoś mam wrażenie. Jak w najbliższych dniach nie dostane @ to czeka mnie wizyta u ginka .

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostaniesz tabsy na wywołąnie i zaczniesz spokojnie nowy cykl :)

f2wlcbxmqludqper.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrowka31 wrote:
    Dziewczyny co lekarz to inne podejście ma, ja byłam u swojego na kontroli po pierwszej miesiaczce po poronieniu (było juz po dniach płodnych) i on mi wtedy powiedział, że jest zwolennikiem nie czekania, tylko odrazu zaciążać się, i wtedy zadał mi pytanie jak psychicznie jestem nastawiona, a ja chciałam jak najszybciej sie zaciążyć i my zaciążyliśmy się w drugim cyklu i teraz jestem w 13tc i wszystko jest ok :) więc i za Was trzymam kciuki :)

Gratuluje! Super!!!!!!!!!! Wszedzie pisze,ze najwazniejsza jest nasza psychika i to czy jestesmy gotowe rozpoczac na nowo przygode. kazda z nas potrzebuje czasu aby sie wyplakac, aby nabrac sil, aby powiedziec sobie, ze jest gotowa!
    organizm regeneruje sie szybciej od naszego serca.

Trzymam za Ciebie kciuki i zycze bardzo nudnych 9 m-cy!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Jestem 8dni po łyżeczkowaniu. Straszna strata :( Nie mogę się doczekać pierwszej @, bo po mojej stracie jeszcze bardziej pragnę mieć dziecko ! Tym bardziej, że nasz Aniołek był bardzo oczekiwany przez nas :(

Pozdrawiam dziewczyny, którym się udało ! :)

Aniołek.9tc[*]

• Rachele Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milus wrote:
    Cześć dziewczyny.

Jestem 8dni po łyżeczkowaniu. Straszna strata :( Nie mogę się doczekać pierwszej @, bo po mojej stracie jeszcze bardziej pragnę mieć dziecko ! Tym bardziej, że nasz Aniołek był bardzo oczekiwany przez nas :(

Pozdrawiam dziewczyny, którym się udało ! :)

Aniołek.9tc[*]

Milus, bardzo mi przykro....
    Rozumie Cie tak dobrze.... Ja tez chce jeszcze bardziej zostac mama. Uda sie nam wszystkim! :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    Milus, bardzo mi przykro....
    Rozumie Cie tak dobrze.... Ja tez chce jeszcze bardziej zostac mama. Uda sie nam wszystkim! :)

A kiedy chcesz zacząć starania ?

Też wierze, ze nam się uda i będziemy mogły cieszyć się naszymi maleństwami :)

Aniołek[*]9tyg

• LuckyMe Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie juz 4 cykl i narazie nic :(
    Ide w tym cyklu zbadać hormony bo mam wrażenie że owulacja nie wróciła. Testy owulacyjne negatywne, piersi przed @ nie bolą..

Aniołek 9/2014 [*]

3jgxe6hhf4nd2mmr.png
  • Mrowka31 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Andzia nie trać nadziei, idź przebadaj się, może prolaktynę zbadaj... ja ciągle trzymam kciuki za Was dziewczyny!

LuckyMe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem tu nowa i tez poroniłam w 12 tygoniu :( Aniłek przestał sie rozwijac zaczełam krwawic 10 grudnia 2014 i zakonczyło sie na łyzeczkowaniem. @ jeszcze nie dostałam czekam... byłam na kontroli u mojej gin ale kazała narazie czekac na @ starania mamy wznowic od marca do ciazy doszło dzieki cleo+pregnyl cykle miałam nieregularne i chciała bym zapytac jak to było u was ile trzba czekac na @ i jak szybko udało wam sie zajsc w ciaze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 20:09

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_lis - ja miałam łyżeczkowanie 27.11, a @ dostałam dopiero 15.01

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to normalne ze nie mam tak długo @ mam straszne bóle na kregosłupie ale piersi nie bola ostatnio pobolewały mnie jajniki a szczególnie lewy no i ten ból głowy nie do wytrzymania nigdy przed @ nie miałm tak aby głowa mnie bolała... no i ten czas tak strasznie powoli leci a sluzu na pocztku tygodnia był spory i nie wiem czy to juz mi sie wszystko w głowie miesz czy to na @ a moze to była owulacja :(

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarza powiedział, że do 6 tygodni powinien pojawić się okres. No ja czekałam coś koło 7 tygodni, ale w końcu @ się pojawiła.. już się martwiłam, że coś nie tak...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mrowka31 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres dostałam po 29 dniach, ale tak jak Jangwa_maua napisała, do 6 tygodni powinien się pojawić.... a z zaciażeniem to w drugim cyklu zaszłam (pierwszym w którym zaczęliśmy na nowo starania...

kasia_lis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrowka 31 no to moje gratulacje mega gratuluje jeszcze raz ....
    Ja powoli opadam z sił brak mi wiary nadzieji i jeszcze ta 1@ po zabiegu nie przyszła ....

Mrowka31 lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_lis - przyjdzie w końcu ta @. Nie martw się, ja musiałam czekać aż 50 dni, ale w końcu się doczekałam... Ale rozumiem Cię, bo to czekanie to straszna katorga ...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co widzę, to nasze najbliższe miesiące składają się z samego czekania....
    najpierw na @
    potem na owulację
    potem na test
    i mam nadzieję, potem to już tylko 9 miesięczne słodkie czekanie na bobasa :)

jangwa_maua, Foto_Anna lubią tę wiadomość

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ