Miesiączka po poronieniu kiedy
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyczyn może być masa, to jak szukanie igły w stogu siana Eh..życie....JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
JJ. wrote:bondzik007 jakie dokładnie badania myślisz wykonać? ja mam wypisanych masę a nie wiem, które faktycznie okażą się pomocne.
Na obniżenie prolaktyny, na plamienia przed i po okresie dobry jest NIEPOKALANEK MNISI, można go kupić w postaci kapsułek - Castagnus
Jadę jutro z rana na badania ☺️ na pewno zrobię te ktore zaleciła mi moja ginekolog czyli morfologia, glukoza, fibrynogen i wskaźnik protrombinowy. Dodatkowo od siebie myślę o przeciwciała antyfosfol. i przeciwjądrowe. Chcialam tez powtorzyc tsh( w ciąży mialam 2,05) ale podobno trzeba odczekać zeby wynik byl wiarygodny i do tego wtedy ft3 ft4 anty TPO. Dużo tez naczytałam się o cytomegalii i juz jestem glupia z tego wszystkiego moja ginekolog uważa ze nic wiecej nie musze robic, procz tego co ona mi zalecila.
Ja właśnie nie mam żadnych plamien przed ani po @ ani nic innego co by świadczyło o problemach z prolaktyna ale chciałam zrobić dla swojego spokoju.
A Ty JJ. Jakie badania robisz? -
Bella01 wrote:Bondzik, no to szykuj $
Wiem, wiem -
Wyniki dopiero za tydzień bo te na przeciwciała antyfosfol. igg igm i przeciwjądrowe wysyłane sa do Poznania. I dodatkowo zrobilam tylko te, plus te co zlecila mi moja pani doktor.
Stwierdziłam ze tsh ft3 ft4 antyTPO i prolaktyne zrobię pozniej ok 2-3miesiace po poronieniu. Nigdy do tej pory nie mialam z tym problemu, bo jakieś 2lata temu to wszystko badalam (prócz prolaktyny) i było ok. A gdzieś tu czytalam na forum ze takie hormonalne badania najlepiej zrobić wlasnie w odstępstwie czasowym po poronieniu
I dzisiaj zostawilam 200zlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 12:03
-
Wspomagałyście się jakimiś suplami albo ziołami w oczekiwaniu na pierwszą miesiączkę po?Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
bondzik007 wrote:Jadę jutro z rana na badania ☺️ na pewno zrobię te ktore zaleciła mi moja ginekolog czyli morfologia, glukoza, fibrynogen i wskaźnik protrombinowy. Dodatkowo od siebie myślę o przeciwciała antyfosfol. i przeciwjądrowe. Chcialam tez powtorzyc tsh( w ciąży mialam 2,05) ale podobno trzeba odczekać zeby wynik byl wiarygodny i do tego wtedy ft3 ft4 anty TPO. Dużo tez naczytałam się o cytomegalii i juz jestem glupia z tego wszystkiego moja ginekolog uważa ze nic wiecej nie musze robic, procz tego co ona mi zalecila.
Ja właśnie nie mam żadnych plamien przed ani po @ ani nic innego co by świadczyło o problemach z prolaktyna ale chciałam zrobić dla swojego spokoju.
A Ty JJ. Jakie badania robisz?
Mam spisanych masę badań, i teraz sama nie wiem które zrobić Na pewno TSH, FT3, FT4, prolaktyna, krzywa cukrzycowa, przeciwciała IgM i IgG oraz badania na krzepliwość. Narazie się na żadne nie zdecydowałam, czekam jeszcze chwilę nich organizm wróci do normy i będę się badać. Obecnie piję summawit D (kwas foliowy), acard, niepokalnek mnisi, olej z wiesiołka, skrzyp i bambus (na wypadające włosy) oraz Zioła o. SrokiJJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
nick nieaktualnyEch, nadal czekam na miesiączkę... Jestem 1,5 miesiąca po zabiegu i nadal nic miałam kontrolne badanie na koniec grudnia i wszystko było w porządku. A teraz od jakichś pięciu dni mam skurczowe bóle w podbrzuszu (na początku myślałam, że wzdęcia i faktycznie trochę są, ale jednak nie cały czas)i kłujace w jajnikach. Normalną miesiączkę miałam lata temu (pcos, od 9 lat na anty). Nie pamiętam czy tak może wyglądać zapowiedź nadchodzącego okresu czy to może jakiś powód do niepokoju Dodam, że od 2 tygodni przyjmuję Glucophage. Może to ma jakiś związek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 17:21
-
Nie wiem co to Glucophage.
Ja jestem 2,5 tygodnia po zabiegu, mam gęsty ślub więc owulacja blisko. A Ty nie czułaś owulacji? Chociaż prawda taka, ze po poronieniu może nie być jej wcale. Mi lekarz mówił, że czesto po poronieniu jest mieiaczka po 6 tygodniach. Nie pozostaje Ci chyba nic jak cierpliwie czekać...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHmm mnie usg zadziwia, ale faktem jest, że jak byłam w ciąży lekarz mógł mi powiedzieć, z którego jajnika była owulacja. Może twój miał jakiś gorszy sprzęt albo zwyczajnie nie umiał zobaczyć? Może inne dziewczyny mają więcej wiedzy w tym temacie