Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Nieprawidłwy kariotyp
Odpowiedz

Nieprawidłwy kariotyp

Oceń ten wątek:
  • Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy jutro o 9.00 rano robie test prenatalny z krwi.

• Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanka mialas dzisiaj USG u pana Dr H... ?

• Stanka36 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka 32 wrote:
    Stanka mialas dzisiaj USG u pana Dr H... ?

Nie Kochana, ja juz prowadzę ciaze w Szczecinie. Ostatni raz rozmawiałam z dr H przez telefon w 7 tc. Jutro idę na usg a po tym pobranie krwi - nifty pro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 17:00

Hashimoto, Pai-1 4G homo, nk 17 %, th1 wysokie, amh 3,76
    01.2020 - sis,2x histero, usuniecie przegrody
    Zmiana Vitrolive Szczecin----> Invicta Gdańsk
    On- slabe nasienie, translokacja rob. 45 xy ( 13,14)
    01.06.2020 14 kumulusow-13 MII- IMSI - 8 ❄
    20.06.2020 10 kumulusow - 6 MII - IMSI - 2 ❄
    8 badanych PGS - 5 zdrowych ❄

26.08. - transfer 6.1.1.
    6dpt - bhcg 9, 8 dpt - bhcg 32, 9 dpt - bhcg 56, 12 dpt - bhcg 220, 14dpt - bhcg 600, 17 dpt - bhcg 1867

3.05.2021 ❤ "Dokądkolwiek pójdę poniosę za sobą twój pierwszy krzyk..."
  • Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanka36 wrote:
    Nie Kochana, ja juz prowadzę ciaze w Szczecinie. Ostatni raz rozmawiałam z dr H przez telefon w 7 tc. Jutro idę na usg a po tym pobranie krwi - nifty pro.

To znaczy, ze robimy test prenatalny z krwi w ten sam dzien :)

• Stanka36 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyliły mi się dni. Idę na badania w środę 😁

Kiedy będziesz miała wynik?

26.08. - transfer 6.1.1.
    6dpt - bhcg 9, 8 dpt - bhcg 32, 9 dpt - bhcg 56, 12 dpt - bhcg 220, 14dpt - bhcg 600, 17 dpt - bhcg 1867

• Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanka36 wrote:
    Pomyliły mi się dni. Idę na badania w środę 😁

Kiedy będziesz miała wynik?

Bede miec po 10 dniach wynik.

• Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, jestem juz po badaniu prenatalnym z krwi. Mialam rozmowe z pania genetyk, ktora zrobila drzewo genealogiczne dla naszej rodziny. Zainteresowala sie moim nosicielstwem. Obejrzala wszystkie wyniki badan z USG genetycznego. Zapisala sobie, ze mam kom. Jajowa od dawczyni. Stwierdzila, ze nie widzi potrzeby wykonania testu prenatalnego z krwi bo wyniki z USG genetycznego i testu PAPPA byly bardzo dobre, ale ze jestem po przejsciach to dla mojego spokoju skierowala mnie na badanie prenatalne z krwi. W Niemczech ten wynik jesli wyjdzie choroba genetyczna musi byc potwierdzona biopsja kosmowki, ktora robi sie w ok 20 lub 21 tygodniu ciazy. Wynik bede miec za ok. 2 tygodnie.

• Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Stanka jak tam u Ciebie ? Mialas dzisiaj USG. Mysle o Tobie.

• mila82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka 32 wrote:
    Czesc dziewczyny, jestem juz po badaniu prenatalnym z krwi. Mialam rozmowe z pania genetyk, ktora zrobila drzewo genealogiczne dla naszej rodziny. Zainteresowala sie moim nosicielstwem. Obejrzala wszystkie wyniki badan z USG genetycznego. Zapisala sobie, ze mam kom. Jajowa od dawczyni. Stwierdzila, ze nie widzi potrzeby wykonania testu prenatalnego z krwi bo wyniki z USG genetycznego i testu PAPPA byly bardzo dobre, ale ze jestem po przejsciach to dla mojego spokoju skierowala mnie na badanie prenatalne z krwi. W Niemczech ten wynik jesli wyjdzie choroba genetyczna musi byc potwierdzona biopsja kosmowki, ktora robi sie w ok 20 lub 21 tygodniu ciazy. Wynik bede miec za ok. 2 tygodnie.
    Ania super że wszystko ok.cieszę się bardzo .ten wynik to formalność

Anka 32 lubi tę wiadomość

2xIUI
    styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki :(
    czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA :(-poronienie 8 tydz.
    Transfer blastki 3BB :(
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca :( , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
    Czynnik męski-translokacja (3,7)
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • mila82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanka też myślę o tobie

2xIUI
    luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer :(
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie
  • Stanka36 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Serduszko bije wiec moglam spokojnie oddać krew do badania nifty. Wynik rowniez za ok 10-14 dni. Za ok 2 tygodnie mam tez prenatalne. To beda dluugie dni...

Anka 32, mila82, monkey lubią tę wiadomość

26.08. - transfer 6.1.1.

• Nadzieja1314 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanka Anka cudownie, wyniki zazwyczaj są szybciej. 5-7dni po, przynajmniej u nas tak było w kazdym przypadku.
    Anka przy nieprawidłowym wyniku amnio tylko jesli chcialoby sie terminowac legalnie ciążę, w przeciwnym razie nikt nie zmusza do amiopunkcji.
    Za kilka dni bedziecie się juz na 600% cieszyć brzuszkami.

• Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, nie moge uwierzyc w to co od wczoraj dzieje sie w Polsce. To jakas masakra :(

Wysłany: 23 października 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja jeszcze nie mogę dojść do siebie. Jestem w glebokim szoku. Jesli nie my to nasze dzieci mogą mieć przej...ane. to jest skandal. Nie mówię ze bym sie zdecydowala na aborcję ale mialabym możliwość wyboru a nie przymus.
    Dzis doszlo do tego w sprawie covida kolejne rewelacje. 70+ ma siedziec w domu lub do sklepu apteki i uwaga do kosciola ile wejdzie. Wiele z tego mnie nie dotyczy bo leżę w domu ale nie widzę logiki w tych obostrzeniach ani konsekwencji.

• nnnn.26 Debiutantka

Wysłany: 23 października 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ze względu na wczorajsza decyzje tk nie zdecydujemy się z mężem na kolejna naturalna ciąże... nie mogę już rodzic naturalnie, syn miał trisomie a ja przez to stan przedrzucawkowy, ledwo przeżyłam i kolejna ciąża obarczona wada może być dla mnie końcem. Chcemy jechać do in victy w Gdańsku, wiec kogo polecacie z lekarzy?

• Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nnnn.26 wrote:
    Dziewczyny, ze względu na wczorajsza decyzje tk nie zdecydujemy się z mężem na kolejna naturalna ciąże... nie mogę już rodzic naturalnie, syn miał trisomie a ja przez to stan przedrzucawkowy, ledwo przeżyłam i kolejna ciąża obarczona wada może być dla mnie końcem. Chcemy jechać do in victy w Gdańsku, wiec kogo polecacie z lekarzy?

Doskonale wiem przez przez co przechodzisz. Moj syn takze mial wade genetyczna. Zmarl kiedy bylam pod koniec 8 miesiaca ciazy. Dostalam wielowodzia i zakazenia wod plodowych.

W Invicta leczylam sie u pana Dr Stencel i pana Dr. Hajdusianek. Pan Dr. Hajdusianek jest ordynatorem Invicta Gdansk. Przeprowadzil u mnie udany transfer.
    Ja takze nie bede juz starac sie naturalnie. Porod martwego dziecka i 2 poronienia mnie wykonczyly.
    W Invicta jest wiele pakietow, ktore zostana wam zaproponowane przez koordynatora np na twoich kom jajowych z mozliwoscia przebadania PGD i PGS o tym moze ci Stanka napisac. Ja korzystalam z kom. Jajowych od dawczyni.
    To co sie stalo wczoraj w Polsce nie daje mi spokoju. Wczoraj bylam wsciekla dzisiaj sie poplakalam. Mimo, ze mieszkam w Niemczech to bardzo obchodzi mnie los mojej rodziny,przyjaciol i znajomych z Polski. Od rana niemieckie media mowia o protestach dzielnych Polek.

• mila82 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja też nie mogę w to uwierzyć.Krajem rządzi "karakan " który nie ma pojęcia o rodzinie i o dzieciach.Boje się , że nie będą robić prenatalnych :(. To jest jakiś koszmar.Każda kobieta ma prawo wyboru a teraz za nią będą decydować psychole i fanatycy kościoła.Taka epidemia ale kościoły otwarte bo trzeba brać na tacę.Szok :(

2xIUI
    Niedoczynność tarczycy
    Wysoka prolaktyna
    Trombofilia - ok
    Ana - dodatnie

Wysłany: 23 października 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilę zabronią przystępować do procedury invitro. Mnie się to wszystko w głowie nie mieści. Czuję się bezsilna dla własnych dzieci, teraz z brzuchem nie będę protestować ale po porodzie śmiało jestem na tak. Glosno wszedzie pelno o tym trzeba mowic. Uswiadamiac bez koloryzowania. Mam wrażenie że gro osob to kompletnie nie ma pojecia co sie dzieje tak naprawdę jesli chodzi o ciąże, porody, pologi itd. A zasłaniają się przede wszystkim zespolem downa. Straszne to jest.

• Stanka36 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    To co nam zrobili to barbarzyństwo!!! Ale wyrok mnie wcale nie zaskoczył. Wiedzialam, ze mały kurdupel jest nieobliczalny i dopnie swego. Sposób w jaki to zrobili tez mnie nie zaskoczyl. To cwaniactwo i cynizm pełną gębą, który obserwujemy juz od kilku lat. A tak hipokrytom zalezy na życiu, że żaden z nich nie poparł matek niepelnosprawnych dzieci jak strajkowaly w sejmie i domagaly się pomocy państwa.

Ja zdecydowałam się na in vitro dopiero jak lekarz genetyk zapewnił mnie, ze w razie ciężkiej wady płodu wystawiają skierowanie na terminacje. Nie będę zgrywać bohaterki, która chce urodzić dziecko bez czaszki. Mając taką informację od genetyka, która nas uspokoiła postawiliśmy na in vitro. Dzis zostalam pozbawiona poczucia bezpieczeństwa i godności.... oczekiwanie na wynik nifty oraz prenatalne jest dla mnie katorgą. Codziennie płaczę. Szkoda, ze rząd nie rozumie, ze stres jaki fundują kobietom w ciąży odbija sie wlasnie na zdrowiu płodu!

Musimy o tym głosno mówić i nie możemy dać się zastraszyć!

26.08. - transfer 6.1.1.

• Anka 32 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanka doskonale wiem o czym mowisz. Ja tez juz teraz nie zdecydowala bym sie na donoszenie ciazy z ta wada genetyczna, ktorej jestem nosicielka. Poniewaz dzieci z ta wada umieraja jeszcze w brzuchu lub po porodzie. Najgorsze co przezylam byl pogrzeb mojego dziecka i mojego brata. Z tego powodu zdecydowalam sie na kom. Jajowa od dawczyni, a mimo wszystko zrobilam juz wszystkie badania prenatalne jakie moglam. Bardzo sie ciesze, ze Polki i Polacy wyszli na ulice.

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: