Poród martwego dziecka
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna wrote:Piłam szałwię na zatrzymanie laktacji. Ja dostałam jednorazowo w szpitalu jedynie tabletki, po kilku dniach od wyjścia laktacja się zaczęła rozkręcać i od razu zareagowałam szałwią. Ginekolog mi mówiła, że tabletki powinno się brać przez jakiś okres czasu, żeby skutecznie ją zatrzymać
Jeeej Martyna, Ty za niecałe dwa tygodnie będziesz na półmetku! ❤️😍40 tc 💔 -
Insane wrote:Jeeej Martyna, Ty za niecałe dwa tygodnie będziesz na półmetku! ❤️😍
Półmetek, półmetek… we wtorek prenatalne i boję się ogromnie…Insane lubi tę wiadomość
-
Odebrałam dziś wyniki wymazu. Z tych wszystkich możliwych wyszedł mi grzyb candida albicans.
Czekam na informacje od lekarza co dalej.
Jutro mija 5 tygodni od porodu, a ja chyba zaczynam mieć objawy pierwszego okresu.
Jak u Was dziewczyny?27l.
Mamy córkę!
Maj 2017
10.06 - dwie kreski
11.06 - 72,8 mIU/ml
13.06 - 164,5 mIU/ml
15.06 - 324,5 mIU/ml
18.06 - 994,5 mIU/ml
21.06 - 3804,2 mIU/ml
07.09 - 💔 Maksymilian 17tc -
Lavenda wrote:Odebrałam dziś wyniki wymazu. Z tych wszystkich możliwych wyszedł mi grzyb candida albicans.
Czekam na informacje od lekarza co dalej.
Jutro mija 5 tygodni od porodu, a ja chyba zaczynam mieć objawy pierwszego okresu.
Jak u Was dziewczyny?
Mam wizytę dopiero w grudniu, a chciałabym sama coś działać z badaniami... Czy może lepiej grzecznie poczekać i ustalić plan działania. Chociaż dopiero skończyłam antybiotyk, to i tak muszę odczekać kilka tygodni.💔 04.10.2024 🩵 16tc -
Fluffy wrote:Robiłaś ten pakiet #8 ? Wymaz pobierał Ci lekarz?
Mam wizytę dopiero w grudniu, a chciałabym sama coś działać z badaniami... Czy może lepiej grzecznie poczekać i ustalić plan działania. Chociaż dopiero skończyłam antybiotyk, to i tak muszę odczekać kilka tygodni.
Tak, robiłam pakiet #8. Lekarka pobrała wymaz, ale możesz dokupić szczoteczkę do samodzielnego pobrania wymazu.
Ja nie mogę czekać, bo wtedy wpadam w taką beznadzieję i zaczynam się łamać. Muszę robić badania..27l.
Mamy córkę!
Maj 2017
10.06 - dwie kreski
11.06 - 72,8 mIU/ml
13.06 - 164,5 mIU/ml
15.06 - 324,5 mIU/ml
18.06 - 994,5 mIU/ml
21.06 - 3804,2 mIU/ml
Lavenda wrote:Tak, robiłam pakiet #8. Lekarka pobrała wymaz, ale możesz dokupić szczoteczkę do samodzielnego pobrania wymazu.
Ja nie mogę czekać, bo wtedy wpadam w taką beznadzieję i zaczynam się łamać. Muszę robić badania..
Dziewczyny jaki to pakiet ? Gdzie mogłabym go zrobić ? Też czekanie mnie dobija i chciałabym już z wynikami na wizytę pójść. Zawsze to trochę szybciej wszystko -
Kiniamsh wrote:Dziewczyny jaki to pakiet ? Gdzie mogłabym go zrobić ? Też czekanie mnie dobija i chciałabym już z wynikami na wizytę pójść. Zawsze to trochę szybciej wszystko
Strona biogenetik.pl, tam możesz wyszukać pakiet, który Cię interesuje. Ceny mają bardzo konkurencyjne i gdyby nie moja lekarka to nie znalazłabym ich strony.
Możesz pobrać wymaz u lekarza lub samodzielnie ze szczoteczką. Odsyłasz wymaz np inpostem w paczkomacie i kolejnego dnia już jest u nich. Niby czeka sie do 10 dni roboczych, u mnie po 5 dniach wynik na mailu.
Bardzo polecam! My się baliśmy, że wyjdzie mycoplasma lub co gorsze ureaplasma, wtedy dość ciężka walka antybiotykami. Ale można zacząć szybciej wiedząc, z czym przyszło Ci walczyć. A to dla mnie było ważne bo bardzo chciałabym wrócić do starań. Mamy zielone światło od Pani genetyk, natomiast jeszcze trzeba wyleczyć to co wychodzi po drodze z badań. Także wiem, że do starań podejdę z czystym sumieniem, że zrobiłam co mogłam, a reszta to już wola losu.Nieprzejrzysta, annikana lubią tę wiadomość
27l.
Mamy córkę!
Maj 2017
10.06 - dwie kreski
11.06 - 72,8 mIU/ml
13.06 - 164,5 mIU/ml
15.06 - 324,5 mIU/ml
18.06 - 994,5 mIU/ml
21.06 - 3804,2 mIU/ml
Hej dziewczyny dziś 1 rocznica śmierci mojego synka a mi od 3 dni spóźnia się okres. Jestem załamana. Zabezpieczamy się z mężem okres miałam zawsze punktualnie. A teraz w 1 dzień przewidywanej miesiączki pojawiło się tylko lekkie różowe plamienie. Nie chce być w ciąży boję się przeraźliwie😥😥
-
Dziewczyny, w zapobieganiu infekcji super sprawdza się terapia probiotykiem ginekologicznym. Ja z lekarką ustaliłam, że w tej ciąży będę stosować probiotyk co drugi, trzeci dzień. Wcześniej robiłam sobie tygodniową kurację raz w miesiącu, ale z racji tego, że przyjmuję utrogestan to lekarka stwierdziła, że lepiej co któryś dzień przez cały czas. Nie zaszkodzi, a może naprawdę pomóc.
Lavenda, candida wychodzi niestety bardzo często, ale moja gin twierdzi, że nie może doprowadzić do straty, naturalnie bytuje w drogach rodnych i dopóki nie ma dającej objawów infekcji nie leczy się tego grzybka, bardziej trzeba się pilnować w przypadku bakterii, zwłaszcza coli... Super, że nie wyszła Ci żadna urea, myko czy inne dziadostwo, możesz szybko wrócić do starań. A robiłaś może badania pod kątem niedoborów witamin po ciąży?
Kasia782, chyba warto zrobić test. Po co się zadręczać 😔13.12.2013 synek Oliwier 😍
06.2018 poronienie w 6tc😪
08.2018 poronienie zatrzymane w 8tc 😪
01.2023 poronienie w 6tc 😪
05.2023 poronienie w 7tc 😪
31.01.2024 Aniołek Adaś z 33tc 😭👼💔
"Jeśli czasem patrzysz w niebo, to znaczy, że jeszcze w coś wierzysz..."
05.10. - II 😍
14.10. - mamy ❤️ -
Lavenda wrote:Strona biogenetik.pl, tam możesz wyszukać pakiet, który Cię interesuje. Ceny mają bardzo konkurencyjne i gdyby nie moja lekarka to nie znalazłabym ich strony.
Możesz pobrać wymaz u lekarza lub samodzielnie ze szczoteczką. Odsyłasz wymaz np inpostem w paczkomacie i kolejnego dnia już jest u nich. Niby czeka sie do 10 dni roboczych, u mnie po 5 dniach wynik na mailu.
Bardzo polecam! My się baliśmy, że wyjdzie mycoplasma lub co gorsze ureaplasma, wtedy dość ciężka walka antybiotykami. Ale można zacząć szybciej wiedząc, z czym przyszło Ci walczyć. A to dla mnie było ważne bo bardzo chciałabym wrócić do starań. Mamy zielone światło od Pani genetyk, natomiast jeszcze trzeba wyleczyć to co wychodzi po drodze z badań. Także wiem, że do starań podejdę z czystym sumieniem, że zrobiłam co mogłam, a reszta to już wola losu.
Dziękuję, napewno skorzystam.
sewi3 lubi tę wiadomość
-
sewi3 wrote:Dziewczyny, w zapobieganiu infekcji super sprawdza się terapia probiotykiem ginekologicznym. Ja z lekarką ustaliłam, że w tej ciąży będę stosować probiotyk co drugi, trzeci dzień. Wcześniej robiłam sobie tygodniową kurację raz w miesiącu, ale z racji tego, że przyjmuję utrogestan to lekarka stwierdziła, że lepiej co któryś dzień przez cały czas. Nie zaszkodzi, a może naprawdę pomóc.
Lavenda, candida wychodzi niestety bardzo często, ale moja gin twierdzi, że nie może doprowadzić do straty, naturalnie bytuje w drogach rodnych i dopóki nie ma dającej objawów infekcji nie leczy się tego grzybka, bardziej trzeba się pilnować w przypadku bakterii, zwłaszcza coli... Super, że nie wyszła Ci żadna urea, myko czy inne dziadostwo, możesz szybko wrócić do starań. A robiłaś może badania pod kątem niedoborów witamin po ciąży?
Kasia782, chyba warto zrobić test. Po co się zadręczać 😔
A polecasz jakiś konkretny probiotyk? Masz coś sprawdzonego? -
To może ja polecę od siebie tabletki doustne provag. Stosuje je codziennie od pierwszych tygodni ciąży i czysto
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 07:26
-
Kiniamsh wrote:A polecasz jakiś konkretny probiotyk? Masz coś sprawdzonego?
Dopochwowo Invag. Doustnie czasem stosuję też provag.Filiżanka8 lubi tę wiadomość
13.12.2013 synek Oliwier 😍
06.2018 poronienie w 6tc😪
08.2018 poronienie zatrzymane w 8tc 😪
01.2023 poronienie w 6tc 😪
05.2023 poronienie w 7tc 😪
31.01.2024 Aniołek Adaś z 33tc 😭👼💔
"Jeśli czasem patrzysz w niebo, to znaczy, że jeszcze w coś wierzysz..."
05.10. - II 😍
14.10. - mamy ❤️ -
Przed kilkoma chwilami zrobiłam drugi test... pierwszy tydzień temu był nie jasny...
Mamy to! IINatalia, mama Franciszka , Fluffy, Martyna , JoAnn, Incognitka, annikana, glodia, Kreska41, sewi3, Insane, Fabregasowa lubią tę wiadomość
*1/05/2024 31tc 👼🩵
08/24 starania
10/24 II -
Nama wrote:Przed kilkoma chwilami zrobiłam drugi test... pierwszy tydzień temu był nie jasny...
Mamy to! II*Starania 2017
*Punkcja 4 zarodki przebadane PGTA
*Transfery 11.22 i 12.22 nieudane
*Transfer3. Lipiec 2023❤️ Ciąża prawidłowa do 26 tyg💔😭
*06.2024 stymulacja pierwsza- 0 zarodków
*09.2024Stymulacja druga: 3 zarodki, po PGTA zero:(
*listopad24 mial być transfer:moze zarodek warunkowy? Albo 3 stymulacja -
Hej dziewczyny. Nie było mnie tu już bardzo długo. Dzisiaj w wolnej chwili poczytałam historie wielu nowych mam. Chciałam tylko powiedzieć, że bardzo mi przykro, że Wy też musiałyście przeżyć te ogromne straty, podejmować te cholernie trudne decyzje o przerwaniu ciąży.
Przeżyłam swój dramat rok temu. W niespełna rok po urodzeniu mojej pierwszej, martwej córeczki na świecie pojawiła się moja mała wcześniaczka. Chciałabym każdej z Was życzyć dużo siły w dążeniu do upragnionego macierzyństwa. Ściskam każdą z Was bez względu na to na jakim etapie życia teraz się znajduje.Marysia996, Natalia, mama Franciszka , glodia, Kreska41, JoAnn, sewi3, Fabregasowa, Nama lubią tę wiadomość