X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poród martwego dziecka
Odpowiedz

Poród martwego dziecka

Oceń ten wątek:
  • sweetdream Nowa

Wysłany: 22 marca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. czy któraś z was tez tak miala? Od poronienia minęły 2 miesiące, boje sie czy tak mi sie przestawiło w głowie czy co.. Okropnie boje się ze zajde znowu w ciążę, po prostu mam mysli ze juz nie chce miec dzieci...

• Janette Autorytet

Wysłany: 22 marca, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetdream wrote:
    Dziewczyny.. czy któraś z was tez tak miala? Od poronienia minęły 2 miesiące, boje sie czy tak mi sie przestawiło w głowie czy co.. Okropnie boje się ze zajde znowu w ciążę, po prostu mam mysli ze juz nie chce miec dzieci...
    Tak ja tak mialam po ostatnim poronieniu. Bardzo zle sie czulam po prostu w ciazy bo zmeczenie mnie silne dopadlo i prawie mdlalam. Bylam tez na silnym progesteronie ktory to potegowal wszystko. Jednym slowem czulam ze sie umeczylam na darmo bo i tak sie ciaza skonczyla. Za niedlugo powinno to uczucie minac. Daj sobie czas po prostu. Ja po pierwszym poronieniu potrzebowalam go jakos rok czasu ale to bylo pozne poronienie.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • glodia Autorytet

Wysłany: 25 marca, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetdream wrote:
    Masz prawo tak się czuć, daj sobie czas...

• Mamaa355,,, Debiutantka

Wysłany: 26 marca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam straciłam w czerwcu córeczkę w 24 tygodniu z powodu infekcji czy któraś z was z tego powodu straciła dziecko i jaka bakterie mieliście

• Monia84& Znajoma

Wysłany: 26 marca, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaa355,,, wrote:
    Witam straciłam w czerwcu córeczkę w 24 tygodniu z powodu infekcji czy któraś z was z tego powodu straciła dziecko i jaka bakterie mieliście

Witaj,
    Ja też straciłam córkę w wyniku infekcji. Miałam gronkowca złocistego. Jak coś potrzebujesz pytaj.

• Kropka_93 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaa355,,, wrote:
    Hej. Ja dokładnie w tym samym tygodniu stracilam co ty ale narazie badamy przyczynę. Tak jak Monia84 napisała- śmiało pisz i pytaj

🙋‍♀️ 32
    🙋‍♂️ 34

Starania od 2017
    4 x IUI - nieudane
    23.06.2023 - transfer 2dniowego zarodka 👎
    04.10.2023 transfer blastki 4.2.2.👍
    09.11.2023 puste jajo 20 mm, w 7t - odstawiam leki, poronienie.

Lipiec 2024 - zaczynamy przygotowanie II ivf ☺️
    03.08.2024 punkcja 🥚 mamy 3 (4.1.1, 4.1.1, 4.1.2)❄️
    04.10.2024 - transfer blastki 4.1.1.
    17.02 22t2d - II prenatalne 450g dziewczynki 🩷
    05.03.2025 - 24t4d - 👼🤍 żegnaj moja mała kruszynko 😢💔

Wysłany: 28 marca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam e coli i Streptococcus agalactiae

Wysłany: 28 marca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze 5 marca straciłaś a ja 19 czerwca także podobnie

Wysłany: 28 marca, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie mogę się już starać jestem.9 miesiąc po CC dziś byłam u lekarza teraz to nawet po pół roku pozwalają ale wolałam dłużej poczekać

Wysłany: 28 marca, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porobiłam badania moczu i krwi jeszcze tylko ten posiew zrobię przed staraniami bo nie chciał lekarz zrobić raczej będę do innego lekarza chodzić bo ten widać że raczej mnie nie będzie leczyć itd jakby coś było mówił infekcje się zdarzają nic na to się nie poradzi a ja powiedziałam żeby posiew zrobił mi to powiedział a co ja wtedy napisze jaka przyczynę posiewu widać że lekko duch do tego pochodziłyby

Wysłany: 28 marca, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że lepiej teraz porobić wszystko badania itd a nie mówi posiew dopiero w ciąży pani mogę zrobić ale teraz jakby były jakieś bakterie więcej leków mogę brać i i lepiej się wyleczyć zanim w ciążę bym zaszła może nic nie ma ale lepiej się zbadać no cóż będę musiała na prywatnie sobie zrobić to nie duży koszt 40.zl w Luxmed robią wcześniej przez internet z położna się umówić trzeba

• Monia84& Znajoma

Wysłany: 29 marca, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaa355,,, wrote:
    Myślę, że lepiej teraz porobić wszystko badania itd a nie mówi posiew dopiero w ciąży pani mogę zrobić ale teraz jakby były jakieś bakterie więcej leków mogę brać i i lepiej się wyleczyć zanim w ciążę bym zaszła może nic nie ma ale lepiej się zbadać no cóż będę musiała na prywatnie sobie zrobić to nie duży koszt 40.zl w Luxmed robią wcześniej przez internet z położna się umówić trzeba

Ja już ciąży nie planuję, ale na pewno zrobiłabym posiew. A będąc w ciąży przy okazji morfologii robiłabym CRP i posiewy z moczu i pochwy. Musisz znaleźć lekarza, który nie będzie miał problemu ze skierowaniami na badania. Szczególnie że z powodu bakterii straciłaś aniołka.

• Lavenda Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaa355,,, wrote:

Ja na każdej wizycie mam wymazy wykonywane i zawsze lekarz powtarza, że to dla mojego spokoju. I na tlenowce i beztlenowce. Raz z szyjki, raz z pochwy. Po takich przeżyciach masz prawo się obawiać, dlatego odpowiedni lekarz jest kluczem.

Monia84& lubi tę wiadomość

preg.png

👩28 👨30

12.05.2017 - 🤱
    07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
    25.01.2025 - cb 💔

24.02.2025 - ⏸️
    9 dpo - beta 19,1
    11 dpo - beta 53,4
    13 dpo - beta 142,4
    15dpo - beta 349,8
    17dpo - beta 712,3
    19dpo - beta 1459,3
    22dpo - beta 5509,5

20.03 - mamy ❤️

Wysłany: 29 marca, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę znaleźć takiego lekarza godnego zaufania , który będzie mi wykonywał posiewy w ciąży i z tym nie będzie żadnego problemu a w razie bakterii leczył wypisywał recepty

Wysłany: 29 marca, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w moczu e coli i w pochwie e coli i Streptococcus agalactiae i na dodatek ZUM nie leczone chociaż źle wyniki moczu były nie zlecił lekarz żadnego posiewu nie leczył wcale

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 18:09

Wysłany: 29 marca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam badania moczu posiew moczu morfologię jeszcze 1 kwietnia mam umówiony posiew i USG nerek jeszcze zrobię bo w moczu wyszły mi szczawiany liczne

‹‹ 721 722 723 724 725
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ