Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Pinkii możesz coś więcej o lamecie napisać?
Dlaczego ją bierzesz, na jakiej zasadzie działa?👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Babulka masz rację..... Ja nie będe na siłę udawać, że jestem twarda.
Jc94 Mój ma stłuszczenie wątroby..Babulka, Jc94 lubią tę wiadomość
-
Jc94 wrote:Pinkii możesz coś więcej o lamecie napisać?
Dlaczego ją bierzesz, na jakiej zasadzie działa?Jc94 lubi tę wiadomość
-
Jc94 wrote:W badaniu wyszły mu podwyższone próby wątrobowe. Pani dr powiedziała że kiepsko ta wątroba wygląda i nic dziwnego że te plemniki takie słabe.
Będą jeszcze słabsze bo widzę że mąż pęka. Serio to mu się nie dziwię ile można sobie odmawiać alkoholu itd. Był naprawdę dzielny. Nawet na spotkaniach ze znajomymi 0%.
Serio ja nie ogarniam tego. Jakby każdy musiał mieć super zdrowie zeby mieć dziecko to tych dzieci by nie było. Nie ogarnia tego moja głowa że musiało na nas to trafić.
Dziś mam załamke. Uświadomiłam sobie że jutro mijają 3 miesiące a ja nadal nie jestem w ciąży.
Dokładnie, u nas zdrowa dieta od dawna, żyjemy aktywnie, jak tylko zobaczyłam 2 kreski, zrezygnowałam z ciężkich treningów, odstawiłam kawę, herbatę, ograniczyłam niezdrowe przekąski, kwas foliowy przyjmowałam już od roku... A jednak nie miało to wielkiego znaczenia, mogłam pewnie nie zrobić nic i stało by się tak samo... 😔Jc94 lubi tę wiadomość
-
Dlatego ja już tak ściśle nie podchodzę do tego trybu życia. Jem zdrowo ale piję i kawę i herbatę i nawet jakieś pesto ze słoika dziś zjadłam. Z mojego doświadczenia dopóki się nie przegina, nie zażywa jakichś używek albo nie objada słodyczami na okrągło, to nie ma wpływu żadnego. 😏
Jc94, czarneniebo lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny, niewiele pisze, ale czytam Was na bieżąco.
Babulka, trzymam kciuki i życzę spokoju!
Przez najblizsze 2 tygodnie będę na wyjeździe, na dziko, bez internetu, odcinam się. Może będziemy się starać w tym cyklu, a może nie.
Ja mam zielone światło do starań. Wszystkie badania mam dobre, w tym białko c i s, zesp Antyfosfolipidowy itp. Będę się jeszcze kontaktować z hematologiem, ale raczej nie będę brać clexane'u, chyba, że powie inaczej. Boje się powikłań.
Powiem wam, że ja nie zamierzam monitorować bhcg. Co to zmieni? Jeśli będzie spadać, to i tak niewiele da się zrobić. Wyczekam do 8tyg i wtedy pójdę na USG.
Mam nadzieję, że co raz więcej dwóch kresech będzie się tu pojawiaćdo usłyszenia ;*
Jc94, czarneniebo, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
-
Dziękuję.
Napisałam do dziewczyn z akademi płodności
Ja to bym chciała schudnąć takie moje drugie marzenieale jacwiem że u mnie to wszystko albo nic czyli pilnuje kcal aby być w deficycie plus trening siłowy. I boję się że to za dużo żeby to robić podczas starań
O lamete tez zapytammusze zrobić sobie listę o co w poniedziałek zapytać.
Było by o wiele łatwiej jakby tylko po mojej stronie był problem. Ale w tym cyklu było wszystko. Mam wrażenie że wszystko zależy od tego 1% u męża...👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Ja w poniedziałek jadę z synkiem, siostrą i jej córką nad morze. Tylko na jedna noc. Tak pooddychać, zrelaksować się 🙂
Babulka, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Supeeeeer 😍
Nati staram się z całych sił w niego wierzyć.
Jest wymodlone totalnie ❤Nati94 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Kochane, bardzo dziękuję Wam za ogrom wsparcia na tym wątku ❤ tutaj zaczęłam wylewać swoje myśli w październiku i bardzo mi pomoglyscie za co Wam z całego serca dziękuję ❤ ale czuję że moje miejsce na ten czas jest w wątkach staraniowych, ciężko mi powracać do wątku gdzie wszystko się zaczęło...
Bardzo Wam kibicuje i trzymam kciuki ❤ 💜💜💜 Jeszcze raz dziękuję...
Babulka, Karoola, Ani0nka, Ultra-Dżasta, czarneniebo lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
I powtórka z rozrywki 🤦🏼♀️ cień cienia jest, może to wada fabryczna a może pozostałości po poprzedniej jeszcze? 🤔 Nic mi to nie mówi, wolałabym albo biel totalna albo normalna kreskę, cholera no 😅