Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Biochemiczka, wszystkiego dobrego dla Ciebie i kropeczka, rośnijcie zdrowo i spokojnie
Grunt to nie świrować chociaż na pewno jest ciężko myśleć optymistycznie po przejściach.Biochemiczka lubi tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Cykle ~27 dni
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
📌PAI-1 4G/4G (homo)
📌 MTHFR C677T (hetero)
*Zespół APS - ujemny
*p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
*Homocysteina ✅
*Białko C&S, antytrombina ✅
*TSH ✅
💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno, Acard + zalecenie heparyny od II
On:
Seminogram w normie poza:
*DFI 29%
*Aglutynacja II
💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg -
Ja mam dziś z mężem konsultację z lekarzem z kliniki, skorzystałam z tej oferty od Ovufriend. Nie wiem dlaczego ale trochę się stresuję. Mam wrażenie, że wszystkie badania podstawowe z tych bardziej zaawansowanych już mam i chyba nie chcę kopać dalej bo boję się, że znajdzie się coś co zacznie mi spędzać sen z powiek. Jeszcze jutro będę rozmawiać z immunologiem więc trzymajcie kciuki
Biochemiczka, M_onia lubią tę wiadomość
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Cykle ~27 dni
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
📌PAI-1 4G/4G (homo)
📌 MTHFR C677T (hetero)
*Zespół APS - ujemny
*Homocysteina ✅
*TSH ✅
💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno, Acard + zalecenie heparyny od II
On:
*DFI 29%
*Aglutynacja II
Emciak powodzenia 😉
Lepiej wiedzieć niż nie 😁 bo można wyleczyć w razie czego.
Też miałam stresa przed wczorajsza wizyta, szczególnie że w tym gabinecie dowiedziałam się o zatrzymaniu serduszka.
Ale wyszłam z nową nadzieją i piękna owulacja 😁emciak lubi tę wiadomość
Ja 94
On 93
Starania od 2017
10.04⏸️
10.06💔 8 tydzień -
emciak wrote:Ja mam dziś z mężem konsultację z lekarzem z kliniki, skorzystałam z tej oferty od Ovufriend. Nie wiem dlaczego ale trochę się stresuję. Mam wrażenie, że wszystkie badania podstawowe z tych bardziej zaawansowanych już mam i chyba nie chcę kopać dalej bo boję się, że znajdzie się coś co zacznie mi spędzać sen z powiek. Jeszcze jutro będę rozmawiać z immunologiem więc trzymajcie kciuki
Kochana trzymam kciuki, żeby już nic niepożądanego nie wychodziło! 🤞🏻 daj koniecznie znać jak tam po wizytach 🙂emciak lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc) -
Powiem Wam, że trochę żenująca była ta konsultacja. Pominę problemy techniczne bo to było online.
Lekarz stwierdził, że w sumie to mamy się jeszcze spróbować postarać do listopada 2025 bo to będzie rok odkąd zaczęliśmy poważne starania i jak do tego czasu nie będzie sukcesu to zgłosić się na kontrolę. Według niego jedna biochemiczna i jedno poronienie to nic ważnego pod kątem diagnostyki i tylko ta mutacja PAI jest do monitorowania - tylko jak monitorować coś, co po prostu jest? xD
Podsumowując to nic nowego się nie dowiedziałam, dobrze, że konsultacja była za darmo.
Dziś mam immunologa to może dostanę jakieś konkrety typu potwierdzenie, że ma być acard+heparyna przy kolejnej próbie.6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Cykle ~27 dni
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
📌PAI-1 4G/4G (homo)
📌 MTHFR C677T (hetero)
*Zespół APS - ujemny
*Homocysteina ✅
*TSH ✅
On:
*DFI 29%
*Aglutynacja II
emciak wrote:Powiem Wam, że trochę żenująca była ta konsultacja. Pominę problemy techniczne bo to było online.
Lekarz stwierdził, że w sumie to mamy się jeszcze spróbować postarać do listopada 2025 bo to będzie rok odkąd zaczęliśmy poważne starania i jak do tego czasu nie będzie sukcesu to zgłosić się na kontrolę. Według niego jedna biochemiczna i jedno poronienie to nic ważnego pod kątem diagnostyki i tylko ta mutacja PAI jest do monitorowania - tylko jak monitorować coś, co po prostu jest? xD
Podsumowując to nic nowego się nie dowiedziałam, dobrze, że konsultacja była za darmo.
Dziś mam immunologa to może dostanę jakieś konkrety typu potwierdzenie, że ma być acard+heparyna przy kolejnej próbie.
Kurczę, szkoda że to tak wyglądało
To strasznie wkurzające jak się tak czeka na jakąś wizytę i liczy na wprowadzenie konkretnych kroków dalszego działa a lekarz zostawia z niczym..
Oby ten immunolog coś zdziałał. Daj znać po!emciak lubi tę wiadomość
1 CS - 2.07.25 Poronienie samoistne 5+2
2 CS- 29.07 9 dpo- ⏸️ bHcg 10,76
08.08 USG 5+1 5,3 pęcherzyk ciążowy
11.08 22 dpo- bHcg 8233 146%
18.07 3,7mm bijącego serduszka ❤️
Niedoczynność tarczycy
Celiakia
MTHFR homo
SERPINE1 hetero -
Hej dziewczyny. Dawno się nie odzywałam. 17 czerwca wzięłam leki na wywołanie poronienia. W tym samym dniu zaczęłam mocno krwawić. Po paru godzinach dostałam gorączki. Zadzwoniłam do kliniki, kazali jechać na szpital. Pojechałam, przyjęli, Pani doktor „oczyściła mnie w środku”. Zrobili mi badania krwi, okazało się, że mam bardzo niską hemoglobinę i krwinki czerwone więc zostawili mnie na noc w szpitalu. Rano powtórzyli badania, dalej hemoglobina słaba. Dostałam żelazo i kwas foliowy do brania w domu. Dzisiaj po miesiącu byłam na kontroli, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. USG w porządku, powtórzyliśmy badania krwi i ku mojemu zdziwieniu hemoglobina dalej bez zmian a krwinki czerwone jeszcze niższe wyszły…. Lekarka ma do mnie dzwonić w sprawie wyników dopiero 6 sierpnia. Nie mieszkam w Polsce i tutaj niestety tak jest. Moje pytanie brzmi jak mogę sobie poprawić te wyniki? Co mogę jeszcze brać? W sobotę jadę do Polski na urlop więc do ginekologa też na pewno się udam.👩🦰 38
🧔♂️38
2017 rozpoczęcie starań z przerwą
11.2023 ponowne starania
Pół roku z letrozolem ❌
11.2024 gonal f+ ovitrelle ✅
06.12.24 ⏸️
17.12.24 poronienie 💔
02.25 gonal f +ovitrelle❌
04.25 gonal f + ovitrelle ✅
09.05.25 ⏸️
10.06.25 pierwsze USG (puste jajo płodowe)
17.06.25 kolejne USG brak zarodka i wywołanie poronienia lekami 💔 -
MaryLu wrote:Kurczę, szkoda że to tak wyglądało
To strasznie wkurzające jak się tak czeka na jakąś wizytę i liczy na wprowadzenie konkretnych kroków dalszego działa a lekarz zostawia z niczym..
Oby ten immunolog coś zdziałał. Daj znać po!
Immunolog oceniła wszystkie wyniki, dała jeszcze kilka zleceń i powiedziała, że na razie to wystarczy żeby wrócić do starań z acardem 75 od owulacji i heparyną od pozytywnego testu a po 12 tc można zostać na acard 150. Według niej duży wpływ na poronienie mogła mieć moja mutacja PAI i życzy mi powodzenia przy kolejnej próbie a jak będzie bez powodzenia to wchodzimy z badaniami KIR, NK, HLA-C i inne.
Wczoraj lub dzisiaj miałam owulację, robię testy LH żeby tylko sprawdzić czy organizm wrócił do normy ale świadomie się nie staramy w tym cyklu bo mąż na antybiotykach - wyszły mu paciorkowce w posiewie nasienia (odpowiednik GBS u kobiety) . Mimo to mam jakieś poczucie zmarnowanej okazji 🥲6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Cykle ~27 dni
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
📌PAI-1 4G/4G (homo)
📌 MTHFR C677T (hetero)
*Zespół APS - ujemny
*Homocysteina ✅
*TSH ✅
On:
*DFI 29%
*Aglutynacja II
Sysia87 wrote:Hej dziewczyny. Dawno się nie odzywałam. 17 czerwca wzięłam leki na wywołanie poronienia. W tym samym dniu zaczęłam mocno krwawić. Po paru godzinach dostałam gorączki. Zadzwoniłam do kliniki, kazali jechać na szpital. Pojechałam, przyjęli, Pani doktor „oczyściła mnie w środku”. Zrobili mi badania krwi, okazało się, że mam bardzo niską hemoglobinę i krwinki czerwone więc zostawili mnie na noc w szpitalu. Rano powtórzyli badania, dalej hemoglobina słaba. Dostałam żelazo i kwas foliowy do brania w domu. Dzisiaj po miesiącu byłam na kontroli, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. USG w porządku, powtórzyliśmy badania krwi i ku mojemu zdziwieniu hemoglobina dalej bez zmian a krwinki czerwone jeszcze niższe wyszły…. Lekarka ma do mnie dzwonić w sprawie wyników dopiero 6 sierpnia. Nie mieszkam w Polsce i tutaj niestety tak jest. Moje pytanie brzmi jak mogę sobie poprawić te wyniki? Co mogę jeszcze brać? W sobotę jadę do Polski na urlop więc do ginekologa też na pewno się udam.
Hej, dobrze, że dajesz znać, faktycznie mocno Cię poturbowało. Wydaje mi się, że takie niedobory trzeba już uzupełniać farmakologicznie w grubszym kalibrze. Możesz się na pewno wspomagać naturalnie tzn jeść dużo produktów z żelazem i łączyć to z przyjmowaniem wit. C. Najlepiej przyswaja się żelazo z mięsa wołowego, indyczego, wątrobki ale można też jeść soczewicę, szpinak, zakwas z buraków. Ja miałam większy apetyt na takie właśnie produkty po długim krwawieniu. Na forum gdzieś krąży przepis na fajnie zbilansowany koktajl płodnosciowy w którym właśnie jest i żelazo i wit. C.
A poza wynikami morfologii to jak się czujesz? Ściskam mocno 🫂Sysia87 lubi tę wiadomość
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Cykle ~27 dni
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
📌PAI-1 4G/4G (homo)
📌 MTHFR C677T (hetero)
*Zespół APS - ujemny
*Homocysteina ✅
*TSH ✅
On:
*DFI 29%
*Aglutynacja II
emciak wrote:Hej, dobrze, że dajesz znać, faktycznie mocno Cię poturbowało. Wydaje mi się, że takie niedobory trzeba już uzupełniać farmakologicznie w grubszym kalibrze. Możesz się na pewno wspomagać naturalnie tzn jeść dużo produktów z żelazem i łączyć to z przyjmowaniem wit. C. Najlepiej przyswaja się żelazo z mięsa wołowego, indyczego, wątrobki ale można też jeść soczewicę, szpinak, zakwas z buraków. Ja miałam większy apetyt na takie właśnie produkty po długim krwawieniu. Na forum gdzieś krąży przepis na fajnie zbilansowany koktajl płodnosciowy w którym właśnie jest i żelazo i wit. C.
A poza wynikami morfologii to jak się czujesz? Ściskam mocno 🫂
Ogólnie to już jest dobrze. Dostaliśmy zielone światło żeby się starać. Mam czekać na miesiaczke, która sama na pewno do mnie nie przyjdzie więc za dwa tygodnie mam dzwonić do szpitala i dostanę leki na wywołanie a potem od nowa zastrzyki . Jeśli się nie uda to pewnie następna próba to już będzie in vitro. Zobaczymy co to wyjdzie. Skonsultuję się też w Polsce z lekarzem, mam nadzieję że doradzi mi jakie badania zrobić i co ewentualnie brać.
Czyli u Ciebie starania zaczynajcie w następnym cyklu tak? Jakieś badania będziesz jeszcze robić?👩🦰 38
🧔♂️38
11.2023 ponowne starania
Pół roku z letrozolem ❌
06.12.24 ⏸️
17.12.24 poronienie 💔
09.05.25 ⏸️
Emciak, jedna konsultacja zmarnowana, ale dzisiejsza już konkretniejsza 🙂 mi ginekolog powiedział że heparyna od wizyty potwierdzającej, ale coraz częściej czytam, że dziewczyny mają zalecaną od pozytywnego testu przy mutacjach. Jak zobaczę dwie kreseczki przedzwonię do lekarza i się upewnię czy na pewno dobrze zrozumiałam 🙂 mam nadzieję, że dzisiejsza wizyta Cię podbudowała i oczywiście trzymam mocno kciuki za pozytywne starania! 🤞🏻
Sysia, a to żelazo, które dostałaś w szpitalu nadal bierzesz? Nie wiem jak niska masz hemoglobinę, ale tak jak Emciak napisała, często bez farmakologii jest ciężko to unormować. Masz może wyniki morfologii? Bo MCV może wskazać czy anemia jest z niedoboru żelaza czy witaminy B12. I potwierdzę raz jeszcze to co Emciak napisała, nie ma lepszego źródła żelaza w diecie niż wątróbka i wołowina 🙂 plus dodatek witaminy C do posiłków, a unikanie kawy i herbaty (min. 2h odstępu). Ja jeszcze od siebie dorzucę suplementację laktoferyna. Mam nadzieję, że lekarz w Polsce Cię nie zostawi bez pomocy i pomoże przywrócić morfologie do równowagi! A tak z ciekawości, to dostałaś tabletki poronne i musiałaś sama aplikować w domu?emciak lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc) -
Sysia87 wrote:Hej dziewczyny. Dawno się nie odzywałam. 17 czerwca wzięłam leki na wywołanie poronienia. W tym samym dniu zaczęłam mocno krwawić. Po paru godzinach dostałam gorączki. Zadzwoniłam do kliniki, kazali jechać na szpital. Pojechałam, przyjęli, Pani doktor „oczyściła mnie w środku”. Zrobili mi badania krwi, okazało się, że mam bardzo niską hemoglobinę i krwinki czerwone więc zostawili mnie na noc w szpitalu. Rano powtórzyli badania, dalej hemoglobina słaba. Dostałam żelazo i kwas foliowy do brania w domu. Dzisiaj po miesiącu byłam na kontroli, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. USG w porządku, powtórzyliśmy badania krwi i ku mojemu zdziwieniu hemoglobina dalej bez zmian a krwinki czerwone jeszcze niższe wyszły…. Lekarka ma do mnie dzwonić w sprawie wyników dopiero 6 sierpnia. Nie mieszkam w Polsce i tutaj niestety tak jest. Moje pytanie brzmi jak mogę sobie poprawić te wyniki? Co mogę jeszcze brać? W sobotę jadę do Polski na urlop więc do ginekologa też na pewno się udam.
Hej, miałam podobną sytuację, Hb spadła do 7 z kawałkiem, już traciłam przytomność… Dostałam żelazo dożylnie i tydzień po wyjściu ze szpitala miałam już hb 9, wilczy apetyt. Ona niestety wolno rośnie, nawet o 1-2 miesięcznie przy suplementacji, więc szybko nie spodziewałabym się efektów, ale tendencja powinna być wzrastająca. Dostałam też Tardyferon 80 2x dziennie, nie minął jeszcze miesiąc więc nie powtarzałam badań. W szpitalu radzili pić sok z buraka z cytryną. Suplementujesz nadal zelazo?
A i jeszcze polecam zrobić morfologie + retikulocyty, nie sama morfologie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 22:02
Sysia87 lubi tę wiadomość
12.24 biochem 😞
09.05 ⏸️
12.05 beta 317 prog 27
14.05 beta 590
21.05 1 pęcherzyk 9mm 🤞🤞🤞
29.05 CRL 7.1 mm ❤️
9t/11t 💔 -
emciak wrote:Immunolog oceniła wszystkie wyniki, dała jeszcze kilka zleceń i powiedziała, że na razie to wystarczy żeby wrócić do starań z acardem 75 od owulacji i heparyną od pozytywnego testu a po 12 tc można zostać na acard 150. Według niej duży wpływ na poronienie mogła mieć moja mutacja PAI i życzy mi powodzenia przy kolejnej próbie a jak będzie bez powodzenia to wchodzimy z badaniami KIR, NK, HLA-C i inne.
Wczoraj lub dzisiaj miałam owulację, robię testy LH żeby tylko sprawdzić czy organizm wrócił do normy ale świadomie się nie staramy w tym cyklu bo mąż na antybiotykach - wyszły mu paciorkowce w posiewie nasienia (odpowiednik GBS u kobiety) . Mimo to mam jakieś poczucie zmarnowanej okazji 🥲
Będziecie robić kontrolny posiew po antybiotykoterapii przed kolejnym cyklem starań?
Fajnie że dała zielone światło i zaleciła konkretne postępowanie z tymi lekami
Cos jeszcze przed sierpniowymi staraniami planujecie zrobić z badan lub czekacie na jeszcze jakies konsultacje?
1 CS - 2.07.25 Poronienie samoistne 5+2
2 CS- 29.07 9 dpo- ⏸️ bHcg 10,76
08.08 USG 5+1 5,3 pęcherzyk ciążowy
11.08 22 dpo- bHcg 8233 146%
18.07 3,7mm bijącego serduszka ❤️
Niedoczynność tarczycy
Celiakia
MTHFR homo
SERPINE1 hetero -
emciak wrote:Wczoraj lub dzisiaj miałam owulację, robię testy LH żeby tylko sprawdzić czy organizm wrócił do normy ale świadomie się nie staramy w tym cyklu bo mąż na antybiotykach - wyszły mu paciorkowce w posiewie nasienia (odpowiednik GBS u kobiety) . Mimo to mam jakieś poczucie zmarnowanej okazji 🥲12.24 biochem 😞
09.05 ⏸️
12.05 beta 317 prog 27
14.05 beta 590
29.05 CRL 7.1 mm ❤️
9t/11t 💔 -
Jusia92 wrote:Emciak, jedna konsultacja zmarnowana, ale dzisiejsza już konkretniejsza 🙂 mi ginekolog powiedział że heparyna od wizyty potwierdzającej, ale coraz częściej czytam, że dziewczyny mają zalecaną od pozytywnego testu przy mutacjach. Jak zobaczę dwie kreseczki przedzwonię do lekarza i się upewnię czy na pewno dobrze zrozumiałam 🙂 mam nadzieję, że dzisiejsza wizyta Cię podbudowała i oczywiście trzymam mocno kciuki za pozytywne starania! 🤞🏻
Sysia, a to żelazo, które dostałaś w szpitalu nadal bierzesz? Nie wiem jak niska masz hemoglobinę, ale tak jak Emciak napisała, często bez farmakologii jest ciężko to unormować. Masz może wyniki morfologii? Bo MCV może wskazać czy anemia jest z niedoboru żelaza czy witaminy B12. I potwierdzę raz jeszcze to co Emciak napisała, nie ma lepszego źródła żelaza w diecie niż wątróbka i wołowina 🙂 plus dodatek witaminy C do posiłków, a unikanie kawy i herbaty (min. 2h odstępu). Ja jeszcze od siebie dorzucę suplementację laktoferyna. Mam nadzieję, że lekarz w Polsce Cię nie zostawi bez pomocy i pomoże przywrócić morfologie do równowagi! A tak z ciekawości, to dostałaś tabletki poronne i musiałaś sama aplikować w domu?
Oni zrobili mi tylko hemoglobinę, MCV i Tsh. To żelazo biorę nadal bo je mam brać tylko dwa razy w tygodniu, też tak dziwnie. Hemoglobina wyszła mi 5.8 tylko tutaj są inne normy, od 7.5-10. Wątróbka u mnie nie przejdzie, nie nawidzę samego zapachu 😅 wołowina już prędzej. Na pewno w paplące porobię sobie też podstawowe badania i sprawdzę dokładniej tą morfologię.
A tabletki tak, dostałam do domu. Po dawce dopochwowych 4 naraz dostałam silnych bóli brzucha i po godzinie zaczęło się krwawienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 06:24
👩🦰 38
🧔♂️38
11.2023 ponowne starania
Pół roku z letrozolem ❌
06.12.24 ⏸️
17.12.24 poronienie 💔
09.05.25 ⏸️
*Julia* wrote:Hej, miałam podobną sytuację, Hb spadła do 7 z kawałkiem, już traciłam przytomność… Dostałam żelazo dożylnie i tydzień po wyjściu ze szpitala miałam już hb 9, wilczy apetyt. Ona niestety wolno rośnie, nawet o 1-2 miesięcznie przy suplementacji, więc szybko nie spodziewałabym się efektów, ale tendencja powinna być wzrastająca. Dostałam też Tardyferon 80 2x dziennie, nie minął jeszcze miesiąc więc nie powtarzałam badań. W szpitalu radzili pić sok z buraka z cytryną. Suplementujesz nadal zelazo?
A i jeszcze polecam zrobić morfologie + retikulocyty, nie sama morfologie.
U mnie minął miesiąc lekko ponad już. Tak biorę je nadal bo kazali mi brać tylko dwa razy w tygodniu. Hemoglobina nic nie ruszyła a MCV spadło jeszcze. Mam nadzieję że w Polsce coś więcej mi pomogą.
👩🦰 38
🧔♂️38
11.2023 ponowne starania
Pół roku z letrozolem ❌
06.12.24 ⏸️
17.12.24 poronienie 💔
09.05.25 ⏸️
Sysia87 wrote:U mnie minął miesiąc lekko ponad już. Tak biorę je nadal bo kazali mi brać tylko dwa razy w tygodniu. Hemoglobina nic nie ruszyła a MCV spadło jeszcze. Mam nadzieję że w Polsce coś więcej mi pomogą.
Koniecznie skonsultuj, bo przy tak niskiej Hb jesteś mocno osłabiona. Może mają inne dawki tego żelaza, chociaż powinno już coś drgnąć nawet jeśli są niskie…
Może postaraj się unormować wszystko zanim zaczniecie się starać, mi po łyżeczkowaniu zabronili zachodzić w ciąże przez 3 kolejne miesiące, żeby wszystko się zagoiło i hormony ustabilizowały.Sysia87 lubi tę wiadomość
12.24 biochem 😞
09.05 ⏸️
12.05 beta 317 prog 27
14.05 beta 590
29.05 CRL 7.1 mm ❤️
9t/11t 💔 -
Witajcie, nie pomyślałabym, że i ja tutaj kiedykolwiek dołączę.
W poniedziałek dowiedziałam się, że mojej córce przystało bić serce, we wtorek wywołanie poronienia w 17tc. Pożegnanie Róży złamało mi serce na kawałki, to nie moje pierwsze poronienie ale pierwsze na takim etapie 😪 Mam dwóch synów, ciężko było z zajściem ale ta ciąża była z zaskoczenia po niedługim czasie od porodu. Potem okazało się, że to ciąża bliźniacza, w 7 tygodniu już jedno się wchlonelo i została Ona. Wymarzona córeczka na którą imię czekało kilkanaście lat. Ukoiła mi ból po stracie bliźniaka swoją płcią....aż do momentu kiedy los odebrał mi i ją 💔😭
Na chwilę obecną nie umiem sobie poradzić a za 2 tygodnie biorę ślub. To będzie miało slodko-gorzki smak 😭
Zdecydowałam się ją pochować w mojej okolicy, a rodziłam 300km od siebie. Prosektorium szpitalne chce wydać ciałko tylko i wyłącznie zakładowi pogrzebowemu a ja nie wiem czy jakikolwiek podejmie się transportu taki kawał drogi....wszystko przede mną 😢
Pierwsza myśl to pewność, że nie chce zakończyć tematu dzieci w taki sposób. Chciałabym postarać się o jeszcze jedno dziecko, które szczęśliwie doniosę i urodzę już bezwzględnie na płeć. Niech chociaż troszkę przyćmi tą tragedię jaką jest strata dziecka 🕯👱♀️ 35l. 🧔♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
20.01.2024 7tc 💔
02.2024 cb 💔
25.11.2024 💙
22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔 -
Megipta wrote:Witajcie, nie pomyślałabym, że i ja tutaj kiedykolwiek dołączę.
W poniedziałek dowiedziałam się, że mojej córce przystało bić serce, we wtorek wywołanie poronienia w 17tc. Pożegnanie Róży złamało mi serce na kawałki, to nie moje pierwsze poronienie ale pierwsze na takim etapie 😪 Mam dwóch synów, ciężko było z zajściem ale ta ciąża była z zaskoczenia po niedługim czasie od porodu. Potem okazało się, że to ciąża bliźniacza, w 7 tygodniu już jedno się wchlonelo i została Ona. Wymarzona córeczka na którą imię czekało kilkanaście lat. Ukoiła mi ból po stracie bliźniaka swoją płcią....aż do momentu kiedy los odebrał mi i ją 💔😭
Na chwilę obecną nie umiem sobie poradzić a za 2 tygodnie biorę ślub. To będzie miało slodko-gorzki smak 😭
Zdecydowałam się ją pochować w mojej okolicy, a rodziłam 300km od siebie. Prosektorium szpitalne chce wydać ciałko tylko i wyłącznie zakładowi pogrzebowemu a ja nie wiem czy jakikolwiek podejmie się transportu taki kawał drogi....wszystko przede mną 😢
Pierwsza myśl to pewność, że nie chce zakończyć tematu dzieci w taki sposób. Chciałabym postarać się o jeszcze jedno dziecko, które szczęśliwie doniosę i urodzę już bezwzględnie na płeć. Niech chociaż troszkę przyćmi tą tragedię jaką jest strata dziecka 🕯
Wielkie wyrazy współczucia 😢😢 nawet nie chce sobie wyobrażać co teraz czujesz. Musisz być silna 💔
👩🦰 38
🧔♂️38
11.2023 ponowne starania
Pół roku z letrozolem ❌
06.12.24 ⏸️
17.12.24 poronienie 💔
09.05.25 ⏸️
17.06.25 kolejne USG brak zarodka i wywołanie poronienia lekami 💔