X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • MaryLu Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Dziewczyny, a polecacie jakieś konkretne testy owulacyjne? Zaszłam w ciążę szybko, więc nie stosowałam dotąd. Ostatnio kupiłam w aptece paskowe „LH Test Owulacyjny Domowe Laboratorium”, ale były to pierwsze lepsze, bez zasięgnięcia opinii i na razie wydaje się, że nie miałam owulacji… myślę, żeby spróbować testować od pierwszego cyklu po poronieniu i nie wiem, czy warto zostać przy tych, czy jest coś lepszego, godnego polecenia.

Ja używam horienmedical, są tanie i jest ich dużo.
    Kupiłam chyba na Allegro

Arisia lubi tę wiadomość

1 CS - 2.07.25 Poronienie samoistne 5+2
    2 CS- 29.07 9 dpo- ⏸️ bHcg 10,76
    31.07 11 dpo- bHcg 42.99
    02.08 13dpo- bHcg 96,2 118%
    04.08 15dpo- bHcg 328 256.5%
    07.08 18dpo- bHcg 1334 151%
    08.08 USG 5+1 5,3 pęcherzyk ciążowy
    11.08 22 dpo- bHcg 8233 146%%

Niedoczynność tarczycy
    Celiakia
    MTHFR homo
    SERPINE1 hetero
  • Dotipik Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessie wrote:
    Dziękuję za odpowiedź 👍
    A jak u Was jest ze strachem? Ja się strasznie boję próbować ponownie, bardzo długo się starałam o tą ciążę, to było IVF i i tak się nie udało. Poronienie to było najgorsze przeżycie w moim życiu, jeszcze się z tego nie otrząsnęłam, chociaż wiem że niedługo będę musiała znowu próbować bo wiek, endometrioza i niskie AMH nie pozwalają mi na zwłokę. Ale... w razie kolejnego niepowodzenia - nie mam pojęcia czy wytrzymam psychicznie kolejną stratę.
    Chodzicie może do psychologa? Ja nigdy nie potrzebowałam, ale zaczęłam się zastanawiać czy teraz nie powinnam iść by przełamać strach 😢 A może to minie z czasem, każdy mi mówi że czas leczy rany 🥺
    Nessie, jak czujesz potrzebę to idź, pewnie. Choć idź do kogoś sprawdzonego itp. A w szpitalu miałaś psychologa? U mnie na stanie w szpitalu wtedy nie było, ale dostałam skierowanie do poradni (z której nie skorzystałam, może to mój błąd, nie wiem). Cięzkie jest poronienie, mnie za drugim razem odcieło-dostalam chyba jakiegoś szoku-nie wiedziałam gdzie jestem, czy to lekarz jest u mnie za biurkiem czy ja u lekarza i o co chodzi, dziwne uczucie, tylko raz mnie cos takiego spotkalo. Wiem, że dawanie rad jest słabe, bo każdy może mieć inne potrzeby, ale działaj szybko. Głowa też jest ważna. Ja jak mam mieć badanie beta HCG jest dla mnie to takim stresem, że jak uda mi się ponownie zajsc to chyba tylko raz oznaczę. Trzymaj się Kochana, może idź do jakieś fajnej Pani psychiatrki, One może kogoś polecą, jakiegoś psychologa. Niektóre Babki są naprawdę mądre.

Nessie, Arisia lubią tę wiadomość

• emciak Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryLu wrote:
    Nie mogę żadną opcją ani zapodaj ani żadna inna stroną.

Może to znak że nie ma czym się chwalić 😂
    MaryLu, masz za mało postów na ovu dlatego nie możesz dodać fotki. A który dziś DPO?

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
    Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Cykle ~27 dni
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo)
    📌 MTHFR C677T (hetero)
    *Zespół APS - ujemny
    *p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
    *Homocysteina ✅
    *Białko C&S, antytrombina ✅
    *TSH ✅
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno

On:
    Seminogram w normie poza:
    *DFI 29%
    *Aglutynacja II
    💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • MaryLu Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    MaryLu, masz za mało postów na ovu dlatego nie możesz dodać fotki. A który dziś DPO?

9 dzień po. Test z Rossmana
    Byłam dziś od razu na becie. Powinna być około 21 :)

31.07 11 dpo- bHcg 42.99

Niedoczynność tarczycy
    Celiakia
    MTHFR homo
    SERPINE1 hetero
  • Nessie Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Nessie, jak czujesz potrzebę to idź, pewnie. Choć idź do kogoś sprawdzonego itp. A w szpitalu miałaś psychologa? U mnie na stanie w szpitalu wtedy nie było, ale dostałam skierowanie do poradni (z której nie skorzystałam, może to mój błąd, nie wiem). Cięzkie jest poronienie, mnie za drugim razem odcieło-dostalam chyba jakiegoś szoku-nie wiedziałam gdzie jestem, czy to lekarz jest u mnie za biurkiem czy ja u lekarza i o co chodzi, dziwne uczucie, tylko raz mnie cos takiego spotkalo. Wiem, że dawanie rad jest słabe, bo każdy może mieć inne potrzeby, ale działaj szybko. Głowa też jest ważna. Ja jak mam mieć badanie beta HCG jest dla mnie to takim stresem, że jak uda mi się ponownie zajsc to chyba tylko raz oznaczę. Trzymaj się Kochana, może idź do jakieś fajnej Pani psychiatrki, One może kogoś polecą, jakiegoś psychologa. Niektóre Babki są naprawdę mądre.

Pytali czy chcę na obchodzie ale było wtedy tam tak dużo osób że nie potrafiłam powiedzieć ani słowa, jedynie pokreciłam głową. Pewnie to był błąd, choć co by mi dało takie jedno spotkanie. Poroniłam w innym mieście niż mieszkam więc byłoby to jednorazowe spotkanie. Dam sobie jeszcze czas, jak nie będzie lepiej to poszukam kogoś. Moja lekarka poradziła mi żebym szła do psychologa albo przerzuciła się na sport, zajęła czymś głowę jak dojdę do siebie, byle tylko się nie załamać. Może sport to dobra rada, choć bardzo schudłam, mam teraz niedowagę a jak zacznę ćwiczyć to pewnie schudnę jeszcze bardziej 😢
    Nikt nie powinien tego przeżywać, śmierć nienarodzonego czy żywego dziecka. To okrutne że niektórzy muszą tego doświadczyć i nauczyć się z tym żyć.

Dotipik lubi tę wiadomość

👩🏻35 lat
    👨🏻 32 lata
    10.2024 - morfologia 2%
    Starania od 2022 roku

Kariotypy OK ✅
    FraX OK ✅
    AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25)
    Od 11.2024 - dieta przeciwzapalna, zdrowe jedzenie
    02.2025 - mezoterapia jajników
    Od 02.2025 - akupunktura

Mięśniaki, torbiel endometrialna (endometrioza III bądź IV stopnia), niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50)

Od 11.2024 r. program MZ IVF
    1 IVF
    03.12 (4dc) - 09.12.2024 stymulacja Menopur, Orgalutran, Ovitrelle. 10.12 - punkcja, pobrana 1 komórka, padła w 2 dobie, 0❄️
    2 IVF
    27.04 (2dc) - 11.05.2025 stymulacja Gonapeptyl daily, Gonal, Menopur, Ovitrelle. 12.05 - punkcja, pobrana 1 komórka -> 1❄️ 4.3.3. (6 doba) -> 16.06 - transfer FET -> 8t 💔 poronienie
  • MaryLu Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega czułe są te testy z Rossmana.

Beta z dzisiaj 10,76

😳

Nessie, Arisia, NoraBlue, Wixa🌸, Mucha94, Megipta, Mary27, Void, Biochemiczka, emciak, Claudie_28, Jusia92, ANIELKA lubią tę wiadomość

31.07 11 dpo- bHcg 42.99

Niedoczynność tarczycy
    Celiakia
    MTHFR homo
    SERPINE1 hetero
  • Dotipik Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessie wrote:
    Pytali czy chcę na obchodzie ale było wtedy tam tak dużo osób że nie potrafiłam powiedzieć ani słowa, jedynie pokreciłam głową. Pewnie to był błąd, choć co by mi dało takie jedno spotkanie. Poroniłam w innym mieście niż mieszkam więc byłoby to jednorazowe spotkanie. Dam sobie jeszcze czas, jak nie będzie lepiej to poszukam kogoś. Moja lekarka poradziła mi żebym szła do psychologa albo przerzuciła się na sport, zajęła czymś głowę jak dojdę do siebie, byle tylko się nie załamać. Może sport to dobra rada, choć bardzo schudłam, mam teraz niedowagę a jak zacznę ćwiczyć to pewnie schudnę jeszcze bardziej 😢
    Nikt nie powinien tego przeżywać, śmierć nienarodzonego czy żywego dziecka. To okrutne że niektórzy muszą tego doświadczyć i nauczyć się z tym żyć.
    Nessie, coś nas łączy, też pierwsze miałam w innym mieście:), musiałam zakończyć pewien etap zawodowy i przyspieszyłam pewne sprawy a finalnie, było trzeba się oszczędzać-ale wtedy taka mądra nie byłam. Mnie słuchanie muzyki pomaga. 3maj się i odpocznij;***

Nessie lubi tę wiadomość

• NoraBlue Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nessie trzymaj się! Mnie się też w szpitalu pytali, ale akurat ja jestem w trakcie swojej drugiej terapii, więc wsparcie miałam - ale chyba ta terapia mnie przygotowała jakoś, bo przeżyłam to samodzielnie (akurat moje terapeutka miała urlop po tym jak poroniłam) pozwoliłam sobie poczuć absolutnie wszystko, cały zalew tego smutku i rozpaczy i wszystkie emocje przeżyć dość świadomie, ale jednocześnie zarysowałam sobie granice - jak do pierwszej miesiączki nie poczuje się odrobinę lepiej to pójdę po pomoc do psychiatry. Miałam świadomość, że może mi się przytrafić po prostu depresja albo inne załamanie, i że muszę też się z tym zmierzyć, żeby poszukać odpowiedniej pomocy. Przejście przez te emocje było potworne, ale otworzyłam się na pomoc innych - męża, przyjaciół, nie bałam się ich współczucia (a kiedyś tak było). Myślę, że to mi pomogło ostatecznie najbardziej, inni ludzie, którzy mnie podtrzymali, żebym dała radę potem iść o własnych siłach. Ściskam cię bardzo 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 21:29

Nessie, Arisia, Dotipik lubią tę wiadomość

• Mucha94 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryLu wrote:

Beta z dzisiaj 10,76

😳

Z tego co widzę to pierwszego okresu nie zaznałas ♥️

Wielkie gratulacje 💪

MaryLu lubi tę wiadomość

Ja 94
    On 93

Starania od 2017
    10.04⏸️
    10.06💔 8 tydzień
  • MaryLu Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha94 wrote:
    Z tego co widzę to pierwszego okresu nie zaznałas ♥️

Wielkie gratulacje 💪

Nie, lekarz dał zielone światło od razu ale ostrzegał że może być to cykl bez owulki.

Obym tym razem okresu nie zaznała przez najbliższy rok 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 22:20

Mary27, Void, Biochemiczka, NoraBlue, Claudie_28, Jusia92, Choko lubią tę wiadomość

31.07 11 dpo- bHcg 42.99

Niedoczynność tarczycy
    Celiakia
    MTHFR homo
    SERPINE1 hetero
  • Arisia Koleżanka

Wysłany: 29 lipca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryLu wrote:
    Nie, lekarz dał zielone światło od razu ale ostrzegał że może być to cykl bez owulki.

Super!!!
    Trzymam za Ciebie kciuki!

MaryLu lubi tę wiadomość

07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Void Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryLu wrote:

Gratulacje! ❤️❤️❤️
    Trzymamy mocno kciuki!

MaryLu lubi tę wiadomość

• Biochemiczka Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje MaryLu!! ❤️ trzymam kciuki za nudna ciąże !

Z moich update’ow, beta wczoraj 19158, 10 dni wcześniej 15324. Poszłam dzisiaj jeszcze raz, nie chce czekać. Zresztą nawet jak tendencja będzie wzrostowa to 20 tys w 8tc raczej dobrze nie wróży. Temperatura spadła dwa dni temu, czuję mniejsze napięcie piersi i organizm zaczął się oczyszczać. Od początku ciąży miałam problem z zatwardzeniem i wzdęciami a 3 dni temu nagle minęło. Przed wizytą u ginekologa w pon myślałam że to cytrynian magnezu pomógł ale chyba jednak nie. Moja nadzieja że będzie dobrze wynosi jakieś 0.1%

34👩🏽35👨🏼

12/2022 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔
  • NoraBlue Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MaryLu ogromne gratulacje!!!

@Biochemiczka trzymaj się 🫶

MaryLu lubi tę wiadomość

• Claudie_28 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryLu wrote:

Beta z dzisiaj 10,76

😳

Gratuluję 🙂
    Mocno trzymam kciuki

MaryLu lubi tę wiadomość

👧🏻 2019
    Listopad 2024 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    07.12.24 ⏸️
    31.12 7 tydzień 💔 poronienie chybione, łyżeczkowanie
    29.03 ⏸️
    07.04 💔ciąża biochemiczna
    07.05/09.05/12.05 testy negatywne 14.05🩸
    10.06 i 11.06 ⏸️
    21.06 poronienie w 5+3 tyg
  • dsfd Nowa

Wysłany: 30 lipca, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asfdsdg

• Jusia92 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryLu gratulacje! Trzymam mocno kciuki, żebyś doświadczyła pięknej i spokojnej ciąży i urodziła zdrowego bobasa! 🤞🏻🌈

Biochemiczka, życzę Ci dużo siły, bo wkroczyłaś w mega stresujący okres. Ja jestem z tych osób, które nie chcą tracić nadziei i zawsze wypatrują tego światełka w tunelu, także mocno liczę, że i u Ciebie będzie wszystko dobrze.

Poronienie może naprawdę dojechać psychicznie. Ja jestem osobą, która całe życie widzi wszystko w kolorowych barwach i nigdy się nie poddaje, nawet jak wszyscy zwątpią. Teraz widzę, że dopadają mnie negatywne myśli, szczególnie wieczorami. Bardzo się cieszyłam na wznowienie starań i naprawdę podeszłam do tego pełna optymizmu, ale teraz mam ciągle w głowie myśli, że nie miałam owulacji, że ten ból jajnika był podobny, do tego co miałam w zeszłym cyklu i pewnie pęcherzyk znowu nie pękł i jest torbiel. Jakoś dręczą mnie te myśli, chociaż wysilam się na maxa, żeby myśleć pozytywnie. Za parę dni pójdę zrobić progesteron, to się dowiem czy owulacja była. Bardzo chciałam się nie fiksować na staraniach, ale to jest chyba silniejsze ode mnie 😔
    Także wysyłam dużo ciepełka do wszystkich staraczek, które są pełne obaw. Obyśmy dały radę to przezwyciężyć i mogły się w końcu cieszyć ze szczęśliwego zakończenia! 🤞🏻🌈

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was ma doświadczenie w wyznaczaniu owu z pomiarów temperatury? Od niedawna mierze sobie codziennie i jestem ciekawa czy wyznaczanie na podstawie temp. jest miarodajne może podzielicie się swoimi spostrzeżeniami?

MaryLu jestem podekscytowana Twoimi dobrymi nowinami dosłownie jakby u siebie te dwie kreski widziała 😁gratulacje!!!

MaryLu lubi tę wiadomość

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • *Julia* Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały łyżeczkowanie - co miałyście napisane na wyniku hist pat z próbki pobranej podczas zabiegu? Zastanawiam się czy wszyscy mają podobnie, czy można się doszukiwać w tym przyczyny?

12.24 biochem 😞

09.05 ⏸️
    12.05 beta 317 prog 27
    14.05 beta 590

21.05 1 pęcherzyk 9mm 🤞🤞🤞
    29.05 CRL 7.1 mm ❤️
    9t/11t 💔
  • Jusia92 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Julia* wrote:
    Dziewczyny, które miały łyżeczkowanie - co miałyście napisane na wyniku hist pat z próbki pobranej podczas zabiegu? Zastanawiam się czy wszyscy mają podobnie, czy można się doszukiwać w tym przyczyny?

Ja miałam tylko te dwa zdania: Pozostałości doczesnej i kosmówki.
    Płodu nie napotkano.

*Julia* lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ